Şimdi Ara

Dersaneler kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sene sınava girecem dersanelerin kalktığını duyunca kafamda soru işaretleri kaldı.Özek okul olacak fln diyolar. ayrıntılı bilgisi olan varmı?

• O Kadar Öğretmeni,Hademeyi Sokağa Atıp Atamayacağını Görürüz..Kimse Umutlanmasın Dershaneler Seneye YOK..Adam Yemeğinden Kısacak Milyarları Dökecek..Yok Yaa..? Çok Akıllı Bu Dershaneler..Sülük Resmen Bunlar..Milletin Kanını Emmekten Başka Yaptıkları Bir Şey Yok..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HARÇ KALKMADI MI?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gören de dersanelerin zorla çağırdığını sanır sizi beğenmeyen gitmez bu kadar basit o zaman özel ders alın bana göre daha etkili. Ki başarılıysan zaten çok büyük indirimler yaptıkları gerçek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    suan miletten oy toplamak için milletin cebinden para cıkmasın diye kaldırıyorlar fakat su var eğitim sistemi yetersiz olunca millet cocuğunun iyi eğitm. alması için kaynak aricak bu sefer özel okullara göndermeye calısıcaklar
    kendi sehrim için söylüyorum (kütahya)
    dershane 1-2 bin arası
    özel okul 7-8 bin arası
    millet bu sefer daha fena kazık yicek ama iş işten geçmiş olcak tabi bu benim tahminim
    bu devlet memuru zihniyetinin kalması cok uzun sürer belki biz göremeyiz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRO319 -- 11 Eylül 2012; 16:14:46 >
  • Dershaneler bir anlamda eşitlik getiriyordu.Anadolu liseliler dershaneye fazla önem vermez.Benim gibi düz liseliler ile arasındaki farkı nasıl kapatıcaz.Dershane burada devreye giriyordu.Seneye nasıl sınava hazırlanılcak.Düz liselerde ders yapılmadığını sağırlar bile biliyor. Fiyatları faiş o ayrı konu ama çok gereklidir.
  • Şimdi benim anlamadığım dershaneler okula dönünce,liseden mezun olup ta sınava tekrar gircek olanlar ne yapacak ? Eğitim sistemimiz maalesef şuanda dershane vb. yerleri zorunlu kılıyor,istisna kişiler hariç.(evde kendi hazırlanıp başaranlar).Dershaneleri kaldırmadan önce eğitim sistemini ona göre düzenlemelisin,belirli bir altyapı oluşturmalısın.Ama bizim ülkemizde bir proje başlatıyorlar,buna herkesi dahil ediyorlar.Mesela Aobp ilk kaldırıldığında da zamanlama hatası yapılmıştı.En azından 1-2 sene beklenmeliydi ki herkesin Anadolu Lisesi kavramıyla öğretim gördüğü jenerasyona uygulanmalıydı.Sonunda yine hatadan dönüldü ama ''işler planmadan yapılıyor'' bunu demek istiyorum. Şimdi de dershaneleri kapatırken bence kademe kademe kaldırılmalı.
    Örnek vermek gerekirse;

-Seneye sadece lise 1 lerin dershaneye kayıt olması yasaklanabilir.Bunu denetleyebilirler.
    -Daha sonraki sene lise 1 lere ek olarak lise 2 lerin kayıt olması yasaklanır.
    -Sonraki sene ise lise 3,daha sonraki sene de tamamen kapatılabilir.Böylece herkes eşit şartlar altında yarışır ve sınava öyle girer.Toplamda 4 sene falan sürer ama bence doğrusu budur.Tabi böyle bişey bizim ülkemizde yapılmaz,orası ayrı mesele.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThePhıll

O Kadar Öğretmeni,Hademeyi Sokağa Atıp Atamayacağını Görürüz..Kimse Umutlanmasın Dershaneler Seneye YOK..Adam Yemeğinden Kısacak Milyarları Dökecek..Yok Yaa..? Çok Akıllı Bu Dershaneler..Sülük Resmen Bunlar..Milletin Kanını Emmekten Başka Yaptıkları Bir Şey Yok..

İroni mi gerçek mi anlayamadım ama kimse sizi kolunuzdan tutup zorla yollamadı dershaneye.Kısma yemeğinden,otur rahat rahat ye.Sonra git ülkenin en ücra köşelerinde İşletme oku.Sonra da 'İşsizim ben yua'' diye bağır orda burda.

Seneye adı özel okul olur,2 bin liralık dershane 4-5 bin liradan öğrenci alır.Rahatlarsınız,kimse yemeğinden kısmaz,yemek parasınını olduğu gibi bunlara verir.

• Milleti okula bağımlı yapacaklar bunun nedeni de okulların imam hatiplere dönüştürülmesi.

Çocukların beynini yıkama yağlama yapıp ergenleri de din baskısına alacaklar.
    Keremcem Yırtılır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

Milleti okula bağımlı yapacaklar bunun nedeni de okulların imam hatiplere dönüştürülmesi.

tamm dersanelerin kaldırılması kötü tammam da ergenler müslümann değilmi.İşine gelmeyince din baskısı dersin ohh din işi akıl işi değildir. ayık ol..

Orijinalden alıntı: dimarik

quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

Milleti okula bağımlı yapacaklar bunun nedeni de okulların imam hatiplere dönüştürülmesi.

tamm dersanelerin kaldırılması kötü tammam da ergenler müslümann değilmi.İşine gelmeyince din baskısı dersin ohh din işi akıl işi değildir. ayık ol..

Ergen müslüman veya değil o seni veya başkasını ilgilendirmez.

İnsan ister din seçer ister seçmez onu kimse baskıyla yaptıramaz.Burada okullara düşen görev çağdaş ve edindiğimiz ilkeler doğrultusunda demoktarik şekilde vatana , millete hayırlı evlatlar yetiştirmektir.

Hadi demokrasiyi yapamadın anladık.

Bari din baskısı kurma adamlara.Çocukların beynini yıkamak için okul yaşını düşürdüklerini bu millet bilmeyecek kadar salak değil? Bir tek inkar eden kesim var onu da şimdi söylettirme bana kabak gibi belliler.

Dindarız diye geçinenleri de gördük biz bu ülkede.Daha önce yiyen adam yediyse ağzını açıpta bas bas bağırmadı müslümanım diye.

8 yıllık kesintisiz eğitimde millieğitim bütçesine ayrılan para 38 milyar dolarken 4+4+4 ile birlikte bu 20 milyar dolara düştü.Bu para kamu ihale kanunu dışına çıkarıldı.Yani 18 milyar dolar cukka oldu , yandaşlara peşkeş oldu.Rant için , eğitim sistemi siyasete alet edildi sırf birileri yararlansın diye.
    Dindar adamlara bak sen , müslüman adamlara bak...Bir defa İslam'da diğer dinlere hoş görü vardır.Uygulananlarda müslümanım diyenler o kadar çok çelişiyorki anlat anlat bitmez.İşte bunu bilmemezlikten gelmeniz insanı çığrından çıkartır.

Bir de böyle yamuk açıdan yorum yaparsınız da uyuz olurum.Sizin gibi kendini dindar zanneden aslında dinden yoksun insanlara diyecek çok laf varda forumda siyasete girmek hoş ve doğru olmuyor.Bu yazdıklarımı da içime sığdıramadığım , kendimi tutamadığım için yazdım yoksa size denilecek laf çokta...

Bilmem ne hoşaftan ne anlar değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rashta -- 12 Eylül 2012; 22:27:42 >
    Keremcem Yırtılır...

• mezunlar nolcak merak ediyorum yani her mezunun temeli olmuyorki okulda olmayınca en azından sorularını kime sorcak yada anlamadığı konuları buna bir cevap bulsak rahat edicem yani

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.