Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm.arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim bir soru sormadan önce lütfen sayfaları okuyalım boşyere mesaj kalabalığı yapıyoruz.Bu forumla bir ay önce tanıştım ve sayfaları hepsisni istisnasız okudum.ilk iş olarak PCI 1394 FIREWIRE KART aldım.( Erzincanda kablosuyla birlikte 30 milyon ) daha sonra ilk olarak program kurmadan WİNDOWS MOVİE MAKER le DV-AVİ formatında capture ettim.burada şu sorunla karşılaşırsınız bilgisayar monitöründe görüntüler karanlık çıkıyor bunun sebebi ise monitör ayarları ile tv ayarlarının farklı olması yani monitörde karanlı olan görüntü cd ye attıktan sonra tv de izlediğimizde bu sorun ortadan kalkıyor.gelelim format konusuna görüntü kalitesi artıkça boyut büyüyor hepimiz bunu biliyoruz burda imkanlarımız doğrultusunda dvd yazdırma en iyisi ama benim gibi cd yazıcınız varsa NERO 7 ile miniDVD formatında kaliteden ödün vermeden kapasiteden ödün vererek cd ye DVD formatında kayıt yapıyorum..

    Şimdi şu konuya gelelim birkaç arkadaş USB 2.0 girişinin i-link le farkının olmayacağını yazmışlar microsoftun sitesinde özellikle 1394 FIREWIRE KART kullanılması görüntüyü kayıpsız olarak alabilirsiniz denmektedir.

    Forumda bir arkadaşımızda DV formatında görüntü alıp DVD yazdırmayla direk DVD kamerayla kayıt almak açısından bir hesap yaparak DV formatının daha kaliteli olduğunu yazmış. Arkadaşın hesapla yaptığını ben deneyerek yaptım arkadaş bu konuda kesinkikle haklı.ve DVD kameraların pahalılığıda ortada...

    Ayrıca bu konuda üşenmeden ve aynı sorulara sabırla aynı cevabı vererek benim gibi bu konuda mağdur olanları bilgilendirdikleri için forum Moderatorlerine çok teşekkür ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKG24 -- 13 Nisan 2006; 9:27:06 >




  • öncelikle böylesine güzel ve faydalı bir fırum sayfanızdan dolayı emeği geçenleri kutlarım.

    Benimde bir sorunum var, yardımcı olursanız memnun olurum.

    Panasonic mv md9000 dijital kameramvar
    Ayrıca snazzi USB girişli capture cartımvar.
    MPEG-2 DVD 720*576 çözünürlük te
    Bilgisayarıma kayıt yapıyorum.
    Kayıtta hiçbir sorun omaz iken.
    Görüntülerinde istenmeyen bölünleri editleme yaptığımda, görüntüde donma oluyor.
    bu konuda ne yapmam hususunda yardımcı olursanız, memnun lurum..
    teşekkürler
  • öncelikle böylesine güzel ve faydalı bir fırum sayfanızdan dolayı emeği geçenleri kutlarım.

    Benimde bir sorunum var, yardımcı olursanız memnun olurum.

    Panasonic mv md9000 dijital kameramvar
    Ayrıca snazzi USB girişli capture cartımvar.
    MPEG-2 DVD 720*576 çözünürlük te
    Bilgisayarıma kayıt yapıyorum.
    Kayıtta hiçbir sorun omaz iken.
    Görüntülerinde istenmeyen bölünleri editleme yaptığımda, görüntüde donma oluyor.
    bu konuda ne yapmam hususunda yardımcı olursanız, memnun lurum..
    teşekkürler
  • HP laptopumun usb ve İEEE 1394 girişleri var.Sony tvr355e kameramdan laptopun usb sine kameradan ara kablo ile giriş yapıyorum.Windowsxp kullanan bilgisayar sony nin kendisiyle gelen imagemixer programını pc ye kuruyorum.usb 2.0 ı ve diger kameranın driverları tanıdığı halde imagemixer programındaki usb seçeneğine tıkladığımda gelen menüde kameranın ileri geri play gibi tuşları programda tanımlı gözükmüyor.Yani işlevsiz görünüyor.Kurulumda herhangibir hata vermiyor.
    Bu durumda neden neden aktarım olmuyor.Yardımcı olabilirmisiniz?
    1- Bu şekilde laptopa usb portundan görüntü aktarılamaz mı?Nerde hata vardır?

    2-Mutlaka IEEE1394 Portuylamı aktarım yapılmalıdır?

    Bu durumda neyi önerirsiniz?
    Herkese başarılar teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var yardım ederseniz sevinirim...
    IEEE 1394 bağlantısı yaptım ama kameradan görüntü atamıyorum bilgisayarım IEEE 1394 tanıyor ama movie maker veya sututyo 9 ile görüntü yakalamak istediğim zaman görüntüyü görmüyor ama usb den kayıt yapıyorum kart degiştim gene yakalayamadım acaba ana kartın baos unda bi ayar filanmı yapmam lazım daha önce kamerayı açtığımda otomatikman geliyordu pc min kasasını degiştirdim dolayısıyla anakartıda yeni kasaya taktım olmuyor ana kartım p4 865 perl şimdiden teşekkür
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sakkaya

    Merhaba bende sony trw 255 digital kamera var bu kameradan bir türlü bilgisayarıma görüntü aktaramıyorum.kameranın picture page diye bir programı var kamerayı görüyor kasetteki görüntüyü küçük ekran halinde gösteriyor ve kamerayı bilgisayardan kumanda edebiliyorum (ileri -geri stop)
    ve auto slıde diye bir bölümü var orada kameradan müzik eşliğinde görüntü aktarabiliyoruz ama burada nekadar görüntü verirsek verelim 3-4 dk yı geçmiyor ve görüntüyü orjinal hali ile vermiyor (fon müzik ve ağır çekim gibi) bunu harddiske kaydediyor.normal kayıt yap dedğim zaman son noktaya kadar her şey normal start a basıyorum sürücüde disk yok disk yerleştirin uyarısını veriyor .programdanmı acaba donanımsal bir olaymı ?????


    Arkadaş movie maker veya ulead8'le yap picture package programı amatör bir program hiç tavsiye edilmiyor.Ayrıca ben denediğim için biliyorum.Kolay gelsin.




  • arkadaşlar ben gs 140 aldım çektiğim video yu bilgisayara aktarmak istiyorum bunun için en iyi yol fireewire kartı ile olan mış birde s video çıkışı var makinada bende avertv tv kartı var ordan bağladım bilgisayara windows movi makerda video yakalama diye bi özellik var onu çalıştırdım video yü yakalıyo ancak rensiz ve dikine çizgiler geçiyo bu benim bilmediğim her hangi bi ayardan ola bilirmi ??? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler......
  • firewire kartımı aldım.
    kartı bilgisayarın boş slotlarından birine taktım.
    driverları yükledim.

    fakat donanim bilgisinde çıkmadı kartım. sorun nerede olabilir?
  • Merhaba aslansinkaplansin
    Farklı bir slota takarak denersen düzelebilir. Bazen port çatışmaları olabiliyor.
  • teşekkürler, deneyeceğim.

    edit: sonunda başardım :)

    görüntünün üzerine çizgiler falan var bu sefer de, ama halledebileceğim sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslansinkaplansin -- 16 Nisan 2006; 14:52:17 >
  • mrb arkadaşlar bi sorum olacak ben Sony DCR-TRV270E Dijital Video Kamera almayı düşünüyorum bu kamerayla bilgisayarıma bağlantı yaparak yaptığım çekimleri aktarabilirmiyim dv çıkışı ve usb var herhangi başka bir kart almam gerekirmi ? şimdiden tşkler
  • slm
    Ulead video studio 9 kullanıyorum. Biraz uğraşarak yazı atmayı ve müzik eklemeyi deneme yanılma yoluyla öğrendim. fakat sizlere danışmak istediğim bir konu var.
    resimlerimden oluşan bir klib yapmak istiyorum. ve klibiminde sadece yazı ile başlamasını istiyorum. Bunun içinde ilk resmi siliyorum. fakat ikinci resim başa geliyor ve yazım resmin üzerinde görünüyor. Yazının resmin üzerinde görünmemesi ve ilk üç saniyede sadec yazının görünmesi için ne yapmalıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mellli -- 18 Nisan 2006; 21:11:41 >
  • ilk resim yerine full siyah fonlu bir resim eklersen olur.
  • arkadaşlar ben pinnacle 9 programını kullanıyorum. capture kartımla tv den görüntü aktardığımda yarım saat 45 dakika sonra kendi kendine program kaydı kesiyor.kaldığı yerden tekrar starta basıyorum. bir çaresi varmı yardımcı olabilirmisiniz.
  • slm arkadaşlar forumu en baştan okumaya başladım ama benim işim biraz acil sayılır okuyarak biraz geç anlarım ondan
    Şindi bende PANASONIC NV GS-150 DV kamera var 2.3 MEga Piksel ben çekimlerimi DVD,VCD veya DVIX olarak atmak istiyorum.Ben bir capture kart almak zorundamıyım bu dannzel falan gibi yaklaşık 200 $ civarı bunlar.
    Yapmak istediğim işte DVD yada VCD yazmak üzerine hafif efektler eklemek düblaj yapmak falan dediğim gibi 200 $ vermelimiyim yoksa daha ucuza yapa bilirmiyim ?
    sanırım su dönemde 2.3 Mega piksel benim işime yaramayacak çünkü onu gösterecek monitör yok galiba standart televizyonlarda bana bu kaliteyi yansıtmaz heralde
    herneyse ben bu işe yeni başlayacağım yardımlarınızı bekliyorum.Forumda yazan herkese çok teşekkürler

    Daha çok kafanızı ağrıtacağım




  • Bilgisayarına firewire (1394) kart alacaksın (eğer yoksa).
    Kamerandaki görüntüyü capture edecek ve sana kesme biçme imkanı tanıyacak bir program edineceksin.(Ulead,Pinacle vb.)
    200 $ falan vermene gerek yok.Firewire kart 20 $
    2.3 megapixel görüntüyü gösterebilecek monitör yok ne demek onu anlamadım.Benim kameram 3.2 megapixel gayet de iyi gösteriyor.
    Forumun ilk mesajını bari oku,orada hersey anlatılmış.
    Kolay gelsin.
  • bu capture kartlarının bana ne gibi avantajları war aceba
    forumda ki ilk mesajı okudum tabi ki zaman buldukca hepsini okuyacağım

    teşekkürler
  • bu arada kamera ile gelen cd ne işe yarıyo birazda buna deyine bilirseniz sevinirim


    kamera NV GS 150 PANASONIC
  • Değerli forumdaşlar.
    Daha önce de sorduğum ancak yanıt alamadığım konuyu tekrar gündeme getiriyorum. Bu yıl çıkan modellerde Sony Türkçe menü sunuyor. Bir firmwire yazılım ile daha önceki modelleri de Türkçe menülü hale getirebilmenin yolu olmalı. Bu konuda deneyimi olan forumdaşlardan değerli katkılarını bekliyorum. Saygılarımla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    ilk resim yerine full siyah fonlu bir resim eklersen olur.




    teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti.
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.