Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu türde karelenme donma pixelleşme gibi görüntü bozulmaları. dv-avi den mpeg2 dvd veya divx e dönüştürme işlemi sırasında oluşur. Bu işlem pc nin kaynaklarını sonuna kadar kullanır, eğer işlemciniz biraz yavaşsa veya kodlama sırasında herhangibir başka işlem yaptıysanız bu tür hatalar ortaya çıkabilir.
    DVD veya Divx kaydı yaparken klavye ve mouse'a dahil hiçbişeye dokunmayınız.
  • Slm arkadaşlar,
    1394 kartım var ve ulead movie factor 4.0 kullanıyorum. Programdan pc ye kayıt yapıp pc'de izledigimde görüntü eksiksiz olarak pc'de görünüyor ama Programdan dvd ye kayıt yapıp dvd player ile tv de izledigimde görüntünün kenarlarından kestigini farkettim.
    Sebebi hakkında bilgisi olan varmıdır acaba. Programda pal/secam ayarı secili görüntüyü kenarlardan kesmesiyle alakalıda başka bişi bulamadım.
    Bi ihtimal benim tv den kaynaklanıyor olabilirmi..
  • quote:

    aslansin kaplansin:

    selamlar arkadaşlar,

    kameram dcrHC39e. bir ay kadar önce sony i-link kablosu satın aldım. fakat, USB 'den görüntü aktarımı yapabilmeme rağmen i-link kablosu ile yapamıyorum.
    windows xp i-link kablosunu taktığımda "digital imaging video bulundu" diye bir mesaj veriyor, başka driver da yüklenmiyor.


    neyi eksik yapıyorum sizce?

    anakartımdaki i-link çıkışına ek olarak bir şey daha mı satın almalıyım?


    quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    doğru mesaj alıyosun herhangi birşey yüklemene gerek yok. hangi programla aktarmak istiyorsun? problem tam olarak nerde?


    windows movie maker2, intervideo dvd creator, power director pro, picture package, ulead programlarının hepsiyle denedim. hiçbirinde i-link kablomu görmüyor.

    yarım edin lütfen, i-link kablom var kullanamıyorum hiç.
  • programların hepsiyle denedim demişsin o zaman geriye şunlar kalıyor :
    1- iee1394 kartın problemli (başka bir pc ye takarak dene)
    2- firewire kablon problemli (başka bir kamera ile dene)
    3- windows xp iee1394 sürücülerin bozuk (xp yi yeniden kur)
    4- pc anakartın modeli nedir? i-link çıkışı olduğundan emin misin?
  • firewire kablomu sony servsine götürdüğümde kendi kameralarıyla denediler. çalıştı. kabloda sorun yok.

    ankart 768 chipsetli intel. D865 PERL. kasa üzerinden bir ieee1394 yazan çıkış var, anakartın kitapçığında da bu özellik opsiyonel olarak sunulur yazmakta. i-link çıkış olmama ihtmali var mıdır?

    ieee1394 kartı neye benzer? bir resmini bulmak mümkün müdür?

    xp sürücülerimin bozuk olma ihtimalide var. hangi sürücülerin gerekli olduğu konusunda bilgisi olan var mı acaba? sadece onları eklesem örneğin?


    teşekkürler
  • anakartın zamanın en pahalı intel anakartı imiş. özelliklerinde iee1394 var. Çalışıp çalışmadığını şöyle bakabilirsin : xp ingilizce mi türkçe mi bilmiyorum ama farketmez my computer ' a sağ klikleyip properties den device manager aç. orada "iee1394 bus host controllers" altında iee1394 kontrolu ile ilgili bir aygıt olmalı bunun üzerinde soru işareti var mı? yoksa çalışıyor demektir. Bu durumda anakartın web sitesine girip güncel anakart sürücülerini yükle, veya windows update sitesinden de güncel donanım sürücülerini arayabilirsin.
    Olmazsa xp yi formatla yeniden kur. yok yine olmazsa git bir tane iee1394 pci kartı al boş slotlarından birine tak. Benden bu kadar kolay gelsin.
  • iee1394 bus host controllers diye bir başlık yok device manager 'da.
    other devices diye bir başlık var, multimedia video controller yazıyor onun altında da. soru işareti var, driver yüklenmedi diyor.

    bir de sürekli AverMedia WDM kartı i-link kablosunu takmamla beraber driver hatası veriyor. bir çakışma da var gibi sanki ikisi arasında. bilemedim.

    anakartımın sürücüleri güncel.

    format seçeneği kalıyor. onu deneyeceğim sonunda.

    teşekkürler ilgilendiğin için.
    saygılar
  • merhaba
    bende sony dcr hc 40 model var
    bilgisayarda 1394 girişi olmadığından s-link model pcı firewire kartı alacam.fakat bağlantı için alacağım 1394 kablosu4-4 pim mi olmalı yoksa 6-4 pimmi.kamea girişi 4 pim fakat firewire kart girişi kaç pimdir 4 mü 6 mı 9 mu?
    yardımcı olursanız sevinirim
  • MERHABALAR.BU ARALAR BLGSYR TOPLAMAK İÇİN ARAŞTIRMA YAPIYORUM VE ASIL AMACIM DV KAMERADAN İ-LİNK İLE BAĞLANIP DVD YAPMAK.BLGSYARLARDAN ANLAMADIĞIM İÇİN SORUYORUM;ÇOĞU ANAKARTTA FİREWİRE PORTU YOK OLANSA DİĞERLERİNE GÖRE EN AZ 100 YTL DAHA PAHALI.AYRICA PROGRAM VE İ-LİNK KABLOSUDA ALMAK LAZIM ANLADIĞIM KADARIYLA.OYSA FIREWIRE GİRİŞİ OLMAYAN BİR ANAKART ALIP BİRDE DAZZLE DV EDITOR PAKETİ ALDIĞIMDA HEM PINNACLE 7 LITE EDİTION PROGRAM HEMDE KALİTELİ BİR İ-LİNK KABLO ALABİLİYORUM.DOĞRU ANLAMIŞ MIYIM?AYRICA TV KARTI ALMAM GEREKLİ Mİ?256 MB EKRAN KARTI BU İŞ İÇİN YETER Mİ?
  • Bu iş o kadar da pahalı değil. ortalama bir firewire pci kartı 25-35$ +kdv içinden dv kablosu ve yazılımı da çıkıyor. Ekran kartının önemi yok. tv kartına eğer tv izlemiyorsanız hiç gerek yok.
    kablosu olmayanlar ise pc tarafına baksınlar. laptopların 4 pin'dir, desktop pclerin 6 pin, bir de 9 pin olanlar var ama bunlar kamera için kullanılmıyor.
  • Selamlar;

    son zamanlarda bir kamera almaya kadar verdim. şuan sony nin hc24e modelinde karar kıldık. ancak öğrenmek istediğim birkaç konu var.

    öncelikle 800k pixel normal bir dvd camcorder a göre çok üstün bir görüntü değilmi. örneiğin minidv kasedine kayıtlı bir görüntüyü bilgisayara atıp ordan dvd medyaya yazdırmak istediğimizde 1/3 oranında sıkıştırmış oluyorsak sadece çözünürlüktenmi ödün vermiş oluyoruz.

    eğer üstteki doğruysa minidv camlerin normal dvd ye kayıt eden camlere göre çok üstün oldugu anlaşılıyor.

    fireware kablosu ile bilgisayara aldığım bi görüntünün çözürnürlüğü nedir ? max çözünürlük ne olur. 800k pixel e sahip bir makinada.

    dvd ile minidv karşılaştırırsak hangisi daha üstün ? dvd kullanım kolaylığı yüzüdnen bukadar tutuluyor sanırım

    Saygılar.
  • Şimdi CCD çözünürlüğü ile kayıt çözünürlüğünü karıştırmamak lazım. CCD ister 800k olsun ister 2mp olsun, görüntü 720x576 çözünürlüğünde kayıt edilir. minidv ve dvd nin sıkıştırma oranı farklıdır ve bunun da çözünürlükle alakası yoktur. minidv datası 25mb/sn dvd ise ortalama 6-8mb/sn dir. Yani minidv kaset dvd medyaya göre 3-4 katı kalitelidir diyebiliriz.
    Her ikisinin de görüntü çözünürlüğü (PAL) 720x576 dır.
    DVD kameraların tek avantajı dediğiniz gibi kullanım kolaylığıdır çıkarıp uyumlu bir dvd playerda izleyebilirsiniz.
  • pinnace studio 10 plus ın kurulumunun başında "unable to open insmagic.dll" mesajıyla karşılaşıp kurulumun devam ettirilememe problemiyle karşılaşan ve çözümünü bilen var mı acaba aranızda ?

    C:\Documents and Settings\Default User\Local Settings\Temp klasöründe "insmagic.dll" dosyasını bulamadığından bu uyarıyı verdiğini biliyorum fakat bu dosyayı internette de aratmama rağmen bulamadım !

    problemle karşılaşan ve çözümünü bilen varsa yardımını rica ediyorum
    veya pinnace studio 10 plus ı kullanıp da söz konusu "insmagic.dll" dosyasını maille gönderebilen olursa memnun olurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rersoy -- 21 Mart 2006; 23:57:20 >
  • ÖNCELİKLE BÜTÜN PAYLAŞIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...

    BİRKAÇ GÜN İÇİNDE SONY HC-90 DV ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM TABİ 1394 CARD VE KABLOSUNU DA KESİN ALICAZ GÖRÜNTÜ AKTARIMI KONUSUNDA İLLAKİ PROBLEMLER YAŞARIM ARTIK:) ama donanım sorunu yaşamak istemiyorum forumdan takip ettiğim kadarı ile bilgisayarımın donanımı yeterli yalnız 1394 kartları hakkında bi bilgim yok bu konuda bana yardım edebilecek arkadaşlar lütfen yardımcı olsun.
    ayrıca yapmış olduğum hc-90 seçimi doğru mu görüntü kalitesi açısından doğru bir seçim olmuş mu?
  • teşekkür ederim ellerine sağlık işyerimdeki itibarımı arttırdır sağol sağol sağol

    bi sorunum var DV kabloyu bulamıyorum........
    ADANA DA
  • arkadaslar merhaba iki tane sorum olucak
    firewire kartinda marka önemlimidir,satin alirken dikkat etmemiz gereken nedir?
    bidE
    DVD-R ; DVD+R bu formatlar hakkinda bilgi edinebilecegim bi internet adresi verirseniz cok sevinecegim........
  • atillam....

    mini dv kabloyu teknosada bulabilirsin orada biraz pahalı oluyor ama alternatifin yoksa yapılacak bişey yok. sen yinede elektronik malzeme satan dükkanlara sor yoksa bile onlar seni daha güzel yönlendirebilirler
  • mert kardeşim teşekkür ederim teknosaya baktım 4in 4 var oysa bendeki leptapların hepsi 6p kamerada 4p ama ben onu bi şekilde bulurum sağol

    Ben :Atilla
    1. Oğlum :Atilla Mert
    2. Oğlum :Yiğit Efe
  • benim olympus marka dijital kameram var.görüntüleri bilgisayara atıyorum ama Quıktıme formatında kaydoluyo cdye çekmeye çalıştığımda ise bir türlü cdye almıyor nero eror veriyor.
  • YAVUZ BİNBAŞIM
    Sormak istediğim bende vpc c5 sanyo var video çekimi iyi degil floorasan ve ampul ısıgında karanlık çıkıyor bunu programla açabilirmiyiz böyle bir sey varmı acaba
    birde bunun hafıza kartına videoları mp4 e çevirip yüklüyorum ama izleyemiyorum bilgisayardaki bazı videoları arkadaslarıma göstermek için buna yuklüyorum ama göstermiyor kendi çektiklerini oynatıyor benim yuklediklerimi görmüyor oynatmıyor bana yardımcı olursanız sevinirim saygılar
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.