Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:


    timuciny
    Tarih 25 Ağustos 2005, 12:20:33
    manevra...sesi tv kartından değilde direkt ses kartından almayı dene




    ses kartina nasil baglicam
    line in ine mi
    ve sesi nasil alacam peki oradan (yani hangi programla..)
  • Sn yeknet

    pekala bu movie maker programı ile direk mpeg1 formatında kameradan bilgisayara aktarma yapabiliyormuyuz.
  • arkadaslar ben de forumda ve goruntu aktarma isinde cok yeniyim size basit sorularim olacak
    laptobumda firewire giris var. ben de sony HC40 almayi dusunuyorum(miniDV). bilgisayara aktardigim goruntuleri edit ekmek muzik vs eklemek gibi bir derdim yok sadece cektigim goruntuleri hic oynama yapmadan DVDye yazmak istiyorum o kadar. hangi programa ihtiyacim var. bu goruntu aktarma isi sirasinda kalite kaybi ne kadar oluyor. Gordugum kadariyla bir cok arkadas goruntu aktarma konusunda sorunlar yasiyorlar. Ben sadece goruntuyu PCye aktarip DVDye yazmak istiyorum benzer sorunlarla karsilasir miyim. Yani aradaki fiyat farkini goze alip DVD formatli bir kamera mi almaliyim. simdiden tesekkurler..
  • ben profesyonel olarak bu işle uğraşan biriyim..ama bu capture card la ilgili kafam çok karışık...şu anda bana bir capture card lazım ama ne alacağımı bilmiyorum...kamera olarak sony hdr fx-1 kullanıyorum ve çalıştığım program premiere pro 1.5...bana görüntü kaybını en aza indirecek bir kart önerir misin? acele cevap verirsen çok sevinirim..çünkü bitirmem gereken çok önemli işler var...şimdiden teşekkürler..
  • selam arkadaşlar

    pinacle v9.3 ve ulead 8.0 kullanmaya çalışıyorum. kamera panasonic gs75. firwire kartıyla görüntü aktarıyorum.
    sorum şöyle: kameradan pc ye bir film aktardım. filmi editleyerek üzerinde işlem yaptım. filmin yarıya yakınını kestim.
    filmin avi boyutu 2.3 gb civarında. bende bu filmi avi olarak dvd ye kaydetip evde ki dvd playerda izlemek istiyorum.
    bunu nasıl yapabilirim.
  • 2.6 gb lık bir avi dosyasını direkt olarak dvd ye bir data gibi yazdım.
    ancak dvd yi takıp filmi izlemeye çalıştığımda görüntünün kare kare geldiğini
    gördüm. yani birkaç saniye görüntü oynuyor sonra donuyor bu sürekli tekrarlıyor.
    filmi dvd ye kayıt etmeden bilgisayardaki dosyadan çalıştırdığımda herhangi bir donma
    olmuyor. problem nerde aceba?
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: mehmedufuk

    arkadaslar ben de forumda ve goruntu aktarma isinde cok yeniyim size basit sorularim olacak
    laptobumda firewire giris var. ben de sony HC40 almayi dusunuyorum(miniDV). bilgisayara aktardigim goruntuleri edit ekmek muzik vs eklemek gibi bir derdim yok sadece cektigim goruntuleri hic oynama yapmadan DVDye yazmak istiyorum o kadar. hangi programa ihtiyacim var. bu goruntu aktarma isi sirasinda kalite kaybi ne kadar oluyor. Gordugum kadariyla bir cok arkadas goruntu aktarma konusunda sorunlar yasiyorlar. Ben sadece goruntuyu PCye aktarip DVDye yazmak istiyorum benzer sorunlarla karsilasir miyim. Yani aradaki fiyat farkini goze alip DVD formatli bir kamera mi almaliyim. simdiden tesekkurler..



    Ben 2 ay önce bu işe başladım. Kameran Panasonic gs75 3ccd bir kamera bu. alırken çok araştırdım özellikle 3ccd olmasının önemini anladım ve böyle bir kamera aldım. şu anda herşey çok güzel. aktardığım videoları herkes çok beğeniyor. renklerin çok canlılığından bahsediyor herkes. görüntüyü aktarıp üzerinde oynama yapmadan direkt olarak dvd ye kaydetmek çok kolay. bir program ve kameradan pc ye görüntü aktaracak iletişim cihazı (ieee1394'e ihtiyacın var eğer pc'inde böyle bir özellik yoksa) na ve dvd writer'a ihtiyacın olacak.




  • DVD playerlar direkt olarak avi formatına uygun değildir. DVD nin oynatabilmesi için Video TS folder içinde VOB dosyalarına ihtiyaç vardır. Bahsettiğiniz her iki yazılımda da DVD yazabilirsiniz.
  • ARKADASLAR BEN KAMERA KASETLERINI VCD YE AKTARMA ISI YAPIYORUM.VIDEO IN GIRISLI EKRAN KARTI KULLANARAK YAPIYORDUM.KALITEM NORMALDI.S0MD0 0SE PINNACLE STUDIOMOVIE DELUX CAPTURE KARTI ALDIM.AYNI KASETI HEM EKRAN KARTI ILE HEMDE CAPTURE KARTI ILE KAYIT YAPTIM.CAPTURE KARTI KALITESI EKRAN KARTINDAN BIR ADIM ONDE.BU FARK DAHA ÇOK ESKI KASETLERDE BELLI OLUYOR.YANI ARKADASLAR BIRI HARDWARE BIRI SOFTWARE YAPIYOR.TV KARTI VE EKRANKARTINI CAPTURE KALITESI CAPTURE KARTI KADAR OLMAZ OLMUYORDA BIZZAT DENEDIM...
  • BEN KAYIT ISIYLE UGRASIYORYORUM.FIREWALL ILE DAHA CANLI OLUYOR
  • BEN PINNACLESTUDIOMOVIEDELUX KULLANIYORUM.TV KARTI KULLANDIM.VIVO GIRISLI EKRAN KARTI KULLANDIM.EN KALITELI GÖRUNTUYU PINACLEDE BULDUM.KARTIN HER GIRISI MEVCUT.DIJITAL KAMERADAN PC YE FIREWALL BAGLANTI ILE KALITELI SONUÇ ALIRSIN .BEN BU KARTLA ALIYORUM.BANA SORARSAN BIR KERE AL PINNACLE AL.
  • Arkadaşlar ben sony kamera ile kameradan bilgisyara usb yolu ile avi formatında videoları kaydediyorum.

    yalnız bunları vcd ye yazmak isterken nero kullanıyorum nero da vcd ye bozuk olarak çevirip yazıyor donarak oynatıyor sonra kesiliyor.

    nero smart kullanıyorum. ( mpeg formata çevirmesi için ) aşağıdaki işlemleri yapıyorum

    [img=http://img374.imageshack.us/img374/9296/1al6ox.th.jpg]

    [img=http://img376.imageshack.us/img376/7494/2ekleme9xw.th.jpg]

    [img=http://img376.imageshack.us/img376/9994/3dzenn2zd.th.jpg]

    [img=http://img376.imageshack.us/img376/6198/4hz8um.th.jpg]

    ben 24X hızda yazdırıyorum görüntüler donuk olarak 4-5 saniye oynuyor sonra arızaya geçiyor.
    16x te yazdırmak istiyorum yazmıyor arıza veriyor.

    birde direk olarak mpeg formatında kameradan bilgisayara kayıt yapan ulead diye bir program varmış gerkirse onu kullanacağım. nerden indirebilirim bu programı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2200 -- 31 Ağustos 2005, 10:25:01 >




  • merhaba arkadaşlar ya ben picture package bir türlü kullanamadım bunun nasıl kullanacağımı bilmiyorum nerden öğrenebilirim ne olur bana bu konuda yardım cı olun...
  • merhaba arkadaşlar ben kameramdan televizyona görüntü almaya çaışırken bi hata verdi kullanım klavuzuna göre yaptım olmadı.yardımcı olurmusunuz bu konuda teşekkürler
  • Arkadaşlar kameradan bilgisayara kayıt yapıcam direk olarak mpeg formatta bilgisayara kayıt yapan programın adını tam olarak yazabilirmisiniz.
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: hakan2200

    Arkadaşlar kameradan bilgisayara kayıt yapıcam direk olarak mpeg formatta bilgisayara kayıt yapan programın adını tam olarak yazabilirmisiniz.


    ulead yada pinacle programlarını bulmalısın. ben bir fireware kartı aldım onun içinden çıktı ULEAD programı.
  • Tam olmasa da bu konudaki yazılanlara göz gezdirdim. Bilinmeyen bir çok şey olduğunu farkettim. Ben DV(i-Link) out özelliği olan bir video kameradan capture yapma konusunda tecrübelerimden bahsedeceğim.

    1) Ucuz ya da orta düzey anakartların çoğunda FireWire(ieee 1394) girişi yok. Olanlar çok pahalı. Bu nedenle PCI slota yerleşen bir FireWire kartı almak gerekiyor.

    2) 4-6 pin FireWire kablosuna gerek var.

    3) DV kameradan DV formatında capture yapmak için hızlı bir sisteme gerek yok. Benim eski celeron 850 sistemim bile bu işi görüyordu.

    4) Sound Blaster(Benimki SB Live! idi) kartı olanlar. FireWire kartını ekran kartından sonraki ilk PCI slota taksınlar. "Kare atlama" sorunundan ben böyle kurtuldum. Kullanılacak DV capture yazılımı, "kare atlama" durumunda uyarabilmelidir.

    5) Buna karşılık MPEG2 encoding işlemi için hızlı bir sisteme gerek var.(Bir örnek vermek gerekirse benim Pentium 4, 3GHz, 1GB Ram'lik sistemim bu işlemi "2 pass VBR" ile 1 saatlik DV formatını 2 saatte yapıyor. Tabii bu sonuç kullanılan MPEG2 encoderin hızına da bağlı.

    6) Kullanılan işletim sistemi Windows 2000 ya da XP, dosya sistemi ise NTFS olmalıdır. Çünkü tek kalemde(dosya parçalamadan 14gb) bununla mümkün olmaktadır. Fat32 en fazla 4gb olabiliyor.

    7) DV formatındaki 1 saatlik görüntü, DVD formatına enyüksek kalite ile sıkıştırılırsa, 1 saat dolayında tutmaktadır.

    8) Bence hem DV capture, hem render(DV den MPEG2) işlemi, hem de DVD yapan paket yazılımlar pek iyi değil(Ulead, Pinnacle gibi). Kaliteli MPEG2 encoder yapan bir yazılım hepsinden daha önemli.

    9) MPEG2 encoder yazılımının "2 pass" özelliği olmalı. Biraz zaman alsa da en kaliteli sonuç ancak böyle alınabiliyor.

    10) Kaliteli bir MPEG2 encoder ve bir miniDV=bir DVD-Video(MPEG2 formatının yaklaşık 9400kbps/9200kbps video+224kbps audio/olarak seçilmesi bir saatlik görüntü ve bir DVD-Video anlamına gelmektedir) formülü ile, elde edilen görüntüyü TV'den izlediğiniz zaman aradaki farkı anlayamayacaksınız.

    11) DVD video kameraların medya kapasiteleri(1.4 gb) düşük. Bu 30dk'lık bir görüntü ve 6000kbps dolayında bir kaliteye karşılık geliyor.
    DV kameradan dönüştürdüğünüz görüntü, DVD kameranınkinden daha iyi olacak. İkinci olarak DVD kameralar hak ettiklerinden daha pahalılar.

    Şimdilik bu kadar. Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htahsin -- 31 Ağustos 2005, 13:34:14 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakan2200

    Arkadaşlar kameradan bilgisayara kayıt yapıcam direk olarak mpeg formatta bilgisayara kayıt yapan programın adını tam olarak yazabilirmisiniz.



    MPEG1 olarak kaydedeceksen(VCD formatı) birçok yazılımla bu işi yapabilirsin(Main Concept Mpeg encoder sanırım sisteminin gücü yeterse işini görür sitesinden deneme sürümüğnü indirebilirsin). Tabii buda sisteminin hızına bağlı. Ancak doğrudan MPEG2 yapman zor. Bunun için MPEG2 capture kartları var. Kameran DV ise FireWire capture sonra rendering öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htahsin -- 31 Ağustos 2005, 13:30:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dserkan

    2.6 gb lık bir avi dosyasını direkt olarak dvd ye bir data gibi yazdım.
    ancak dvd yi takıp filmi izlemeye çalıştığımda görüntünün kare kare geldiğini
    gördüm. yani birkaç saniye görüntü oynuyor sonra donuyor bu sürekli tekrarlıyor.
    filmi dvd ye kayıt etmeden bilgisayardaki dosyadan çalıştırdığımda herhangi bir donma
    olmuyor. problem nerde aceba?



    Bunun nedeni harddiskin okuma hızı, DVD'nin okuma hızından çok fazla oluşudur. DV formatı 25.000kbps, MPEG2 maximum 10.800kbps'dir. DVD'nin 16x, 12x hızları max değerlerdir ortlama hızları daha düşüktür. Kısacası DVD 25.000kbps'ye yetişemiyor ve sorunun çözümü yok.
  • teşekkürler h.tahsin kardeş ulead diye bir programda varmış direk olarak kameradan bilgisayara mpeg1 formatında kaydeden. ama ulead 7 mi ulead 9 mu ismini tam olarak bilmiyorum bilen arkadaşlar varsa tam olarak ismini yazabilirmi.

    birde senin önerdiğin Main Concept Mpeg encoder programı direk kameradan bilgisayara mpeg1 formatındamı kaydediyor.

    yoksa başka bir yolla kameradan bilgisayara avi olarak kaydedilmiş. hazır avi dosyasınımı mpeg1 e çeviriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2200 -- 31 Ağustos 2005, 11:52:09 >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.