Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • denemedim doğrusu denemekte fayda var
  • bu forumu hazırlayan ve emegi geçen butun arkadaslara tesekkurler
  • dün bir dvd de deneme yaptım herşey tamam artık kameramdan görüntüleri cd me kayıt edebiliyorum bir sorun yok

    yardımcı olmamı isteyenbiri olursa yardım edebilirim herkese kolay gelsin
  • BU ARADA CİNEGY EXTREME 6.0 PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VARMI BENDE VAR AMA KULLANIMI OLDUKÇA DETAYLI VE KARIŞIK GELDİ ANLADIĞIM KADARIYLA WEB SİTESİNDE TÜRKİYEDE SADECE DOĞAN GRUBU TV KANALLARI BUNU KULLANIYORMUŞ........
  • konuyla ilgili bilgi edine bilirsiniz web den aldığım bilgi burda


    Cinegy Enters the World of Production
    Dogan Media Group, Turkey
    2005-06-02 Cinegy Media Production Workflow is deployed within the Dogan Media Group, meeting all the requirements of Dogan TV Center, where the whole range of television production including drama, entertainment, news and much more take place.


    Cinegy Media Production Workflow is deployed within the Dogan Media Group, meeting all the requirements of Dogan TV Center, where the whole range of television production including drama, entertainment, news and much more take place.

    TV companies in the Dogan Media Group, Kanal D, CNNTurk, EuroD, Dream TV and two Cable TVs, relocated to a facility building, Dogan TV Center, last year. The project, called IT/computer Based Broadcasting, was initiated with the aim to render all different tape formats and broadcast facilities which have been deployed by those TV channels, and implement a common infrastructure and format that every channel can use. In parallel with this project, the Dogan Media Group searched for a digital archive solution convenient for all Dogan TV channels. Cinegy was chosen as the best solution. The solution proposed by Cinegy supports expectations such as




  • timuciny teşekkür ederim.Kameranın cd si var kurmamıştım sanırım oradan sorunu halledebilirim.

    Arkadaşlar sormak istediğim bir şey var.Kameramın (Sony DCR-HC90E) aynı zamanda 16:9 çekim özelliği var.Bu formatta çekim yapmış olmama rağmen aktardığım görüntüler 4:3 olarak playerda oynuyor.Player özelliklerinden 16:9 yaparsam bu sefer de görüntüler vertical boyutta yukarı doğru uzun çıkıyor.Bunun sebebi ve çözümü sizce ne olabilir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: timuciny

    ibohas... senin kameranda bildiğim kadarıyla dv giriş-çıkış yok...ama direkt dvd'ye kayıt yaptığın için eğer pc'nde dvd player'ın varsa capture etmene gerek yok zaten...dvd'yi diğer formatlara(div-x, mpeg) çeviren programlar kullanıp işini görürsün...capture yapmak istiyorsan video girişinden (s-video değil diğeri) ancak görüntü alabilirsin...composite girişli bir capture kartı alman gerekiyor... ya da ekran kartından(composite girişi varsa) veya tv kartından görüntüyü, ses kartından sesi capture edebilirsin...

    öncelikle ilgin için teşekkür ederim.
    ben çektiğim görüntüler üzerinde oynamalar yaptığım için bilgisayara atmam şart.televizyona bağlıyıp izlediğimde görüntü çok net çok güzel çıkıyor.ama kameradan usb ile bilgisayara attığımda görüntü kalitesi düşüyor.şimdi ben tam anlayamadım. :=) yavuz beyin sölediği karttanmı alıcam yoksa başka bişeymi?
    bu derdim 6 aydır var.arkadaşlarla kısa film festvaline katılmayı düşünüyoruz.şimdilik tek sorunumuz bu.
    teşekkürler...




  • ibohas... eğer kameranda "dv in-out" girişi varsa firewire kartı alabilirsin....yoksa alsan bile bir işine yaramaz...ayrıca bilgisayara usb ile attığın görüntüleri edit programıyla düzenleyip ve renderlayıp cdye veya dvd'ye basıp televizyondan izledin mi?
  • öncelikle bu forum daha cok firewire bağlantı şekli ve dv out şeklindeki capturlara biraz ağırlık vermiş. belkide dv kamera kullananların sıklığı nedeniyle..
    vhs formatlarından usb -compsite ceklinde capture yapıyorum. sorun ise hareketli goruntulerde yasanan bozukluk. hareket alanında karelenmeler ve karıncalanmaların daha fazla olmasının sebebini forumda aradım lakin bulamadim. yoksa bu sorunun sebebi capture değilde render mi yada bsaka bisey mi.

    aynı sorunu sadece vhs de değil mini dv kasettede yapıyor tabii vcd formatında.

    niye boyle oluyorki simdi..

    amd 2600 sempron
    512 ram
    120 gb harddisk
    128 ekran kartı
  • ARKADAŞLAR LÜTFEN BİRİ BANA YARDIM ETSİN.. NERDEYSE PES ETMEK ÜZEREYİM.. lÜTFEN YARDIM...
    1-Elimde Del Latude d500 laptop var.. çektiğim dv filimleri cd ye kopyalamak istiyorum. Laptopda 1394 kartı yokmuş... ANKARA BİMEKS A.Ş. deki yetkililer 1394 kartı ve kaplosu ile uğraşacağına sen bir capture card (AVERMEDİA 95 DOLAR) al işlemlerini bununla yap dedi.. Tabi kafam karıştı.. Bu işin başında olan biri için kararsızlığımı anlayıp bana yardım ederseniz sevinirim.. BEN NE ALMALIYIM:: 1394 kartımı, yoksa capture card mı?
    2-Camera SONY 42E mi olmalı, yoksa önerdiğiniz bir model varmı... (Aslında 3-5 kuruş daha verip daha iyi birşey alınacaksa ben bunada razıyım ama şimdiden neyin gerekli olduğunu bilemiyorum..
    BİR ÜSTAT ÇIKIP BANA YARDIMCI OLURSA MİNETTAR OLURUM...
  • ben cevaplamaya calisayim.. yada ben senin yerinde olsama cevap bulayim..
    ben senin yerinde olsam 1394 kablosu alırım. gelişmişini almak istiyorum demişsin 1394 diğer capture alternatifine gore cok daha gelişmiştir.. hem ucuzdur. yalnız harddiskteki boş alanın fazla olması gerekmekte. ya zaten ben bisey soyleyim. sonucta vcd yapacaksan pekde farketmiyor. ne kullanırsan kullan. ama dvd baska seyler yapacaksan o zaman firewire in kalitasi devreye giriyor..

    heralde minnetar olacagin kişi benim :))
  • bende senin gibi bir sorunla karşılaşan arkadaşıma söylediğimi söyleyeyim vcd,dvd,svcd yada benzeri ne yapacaksan Firewire 1394 kartı ve kablosu ona da dikkat et (kablo 4den 6 yamı 6 dan 4 e mi çünki piyasada acayip şeyler var) .. görüntü aktarımı ve performans açısından en ideal olarak görülüyor ama bir de ek olarak Bluefish444 diye profesyonel bir kart var onu denermsin bilmem

    kısaca 1394 ve kablosu
  • http://www.pinnaclesys.com/docloader_n.asp?templ=10&doclink=/WebVideo/studioversion9/English(US)/doc/s9_features_specs_7.html&Product_ID=1501&Langue_ID=7&loc=spec

    arkadaslar bu sızın tavsıye ettıgınıız program galıba
    cok guzel spek ı var ama sasyfanın en sonunda

    Note: Compatible with NTSC video only!

    yazıyo
    bende amerıkadan vıdeo cam corder getırmeyı plalıyorum.yanı bazı programlarla calısıp bazıları ıle calısmama olayı mı var (pal olmazsa ntsc gelıcek ameıkadan)

    saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: timuciny

    ibohas... eğer kameranda "dv in-out" girişi varsa firewire kartı alabilirsin....yoksa alsan bile bir işine yaramaz...ayrıca bilgisayara usb ile attığın görüntüleri edit programıyla düzenleyip ve renderlayıp cdye veya dvd'ye basıp televizyondan izledin mi?

    evet denedim televizyonda daha güzel çıkıyor görüntü.bilgisayarda daha kötü çıkıyor.sence karta gerek kalmıyomu? usb ilede güzel olurmu görüntüm ?
  • arkadaşlar öncelikle merhaba

    benim birkaç sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    öncelikle sony drc-hc42e kameramla yaplış olduğum 1 saatlik kayıdı 1394 portundan bilgisayarıma aktardım kullandığım program ulead studio 8 aktarırken VCD seçeneğini seçtiğimde görüntü iyi olmadı ve ekran büyüklüğü 352X288 oldu ikinciye aktarırken ekran boyunu 720X576 seçip Frame rate 25000 data rate :3000 kbps seçtim görüntüyü mpeg olarak aktardım 1.2 gb büyüklüğünde bir dosya yaptı çozünürlükte tam istediğim gibiydi dosyayı 2 ye böldüm 2 cd yapmak için ulead studioda ben görüntüye efect,title vs ekledim ve crate cd dedim ve cd'ye yazdım ama cd'ye yazarken yine 352X288 olarak yazdı ve görüntü tvnin ortasında küçük bir kare içerisinde gösteriliyor ben bu cdyi yazarken nasıl 720X576 veya tam ekran olarak cdye yazabilirim crate cd seçeneğinde vdc-dvd-svcd seçenekleri var custom seçeneği yok nasıl olucak kafayı yiyecem ustalar bir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.




  • ibohas...eğer görüntülerini usb ile bilgisayara sorunsuz bir şekilde atabiliyorsan ve daha sonra attığın görüntüyü istediğin şekilde edit'leyebiliyorsan ve edit'lediğin görüntüyü son yaptığın gibi boş bir medyaya basıp tvden istediğin kalitede izleyebiliyorsan tabii ki başka bir kart almana gerek yok...yani bence...

    daha önce de dediğim gibi bir de çektiğin dvd'ndeki görüntüyü diğer formatlara(div-x, mpeg) çeviren programlar kullanıp yapmayı da dene...araştır biraz...
  • Merhaba arkadaşlar,
    firewire ile yaşanan sorunlara bir yeniside benden... anlatacağım durumla karşılaşanlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum:
    3-4 ay önce sony dcr-hc40e minidv kaneramı anakart üzerinedeki fire wire portundan 4-4 lük kablo ile bilgisayara bağlayarak bir kasedi dvd yapmayı hiç sorun yaşamadan başardım. kamerayı bağladığım anda üzerindeki mavi ışık yanık kalıyor ve bilgisayarım altında kamerayı görebiliyordum. şimdi kamerayı bağlıyorum, mavi ışık yanıp sönüyor ve ne yazıkki bilgisayar kamerayı tanımıyor. Xp Sp2 den kaynaklanabileceğini düşünerek format attım ve sp1 e geri döndüm formattan sonra herşey normale döndü ve bir kasedi bigisayara aldım. ertesi gün hiç bir değişiklik yapmadan bilg. ve kamerayı tekrar açtım fakat yine aynı problemi yaşadım. tekrar format attım bu sefer sadece windowsu kurdum ve capture programından başka hiçbirşey yüklemedim, sorun yaşamadan diğer kasedi de aldım. deneme amaçlı bilg.+kamerayı kapatıp tekrar açtım herşey yolunda. ertesi gün uyandım açtım tık yok. geceden sabaha hiçbirşey değişmiyor ama bilgisayar kamerayı tanımaz oluyor. her capture için format attım üç gündür üç kere format attım artık bıktırdı her seferinde başta oluyor ertesi güne çıkmıyor. kablo takılıyken mavi ışık yanıp sönüyor kamera üzerinde dv in yazısı duruyor fakat bilgisayar bir türlü kamerayı görmüyor. yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. herkese kamerasıyla sorunsuz günler diliyorum :)




  • Sevgili blasto gerçekten çok ilginç bir durumla karşı karşıyasın. Kullandığın program nedir (limitli kullanım mı yoksa lisanslı tam sürüm mü) ?

    Bir başka program deneme şansın var mı? Sonuçta ben durumu şuna benzettim. Kasedi aktardıktan sonra program bir şekilde registry ya da kendi cache.ine ikinci bir aktarıma/projeye imkan tanımayan bir değer atıyor olabilir.
  • arkadaşlar benim sorunuma çözüm bulabilecek kimse yokmu?
    quote:

    Orjinalden alıntı: hamdicakmak

    arkadaşlar öncelikle merhaba

    benim birkaç sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    öncelikle sony drc-hc42e kameramla yaplış olduğum 1 saatlik kayıdı 1394 portundan bilgisayarıma aktardım kullandığım program ulead studio 8 aktarırken VCD seçeneğini seçtiğimde görüntü iyi olmadı ve ekran büyüklüğü 352X288 oldu ikinciye aktarırken ekran boyunu 720X576 seçip Frame rate 25000 data rate :3000 kbps seçtim görüntüyü mpeg olarak aktardım 1.2 gb büyüklüğünde bir dosya yaptı çozünürlükte tam istediğim gibiydi dosyayı 2 ye böldüm 2 cd yapmak için ulead studioda ben görüntüye efect,title vs ekledim ve crate cd dedim ve cd'ye yazdım ama cd'ye yazarken yine 352X288 olarak yazdı ve görüntü tvnin ortasında küçük bir kare içerisinde gösteriliyor ben bu cdyi yazarken nasıl 720X576 veya tam ekran olarak cdye yazabilirim crate cd seçeneğinde vdc-dvd-svcd seçenekleri var custom seçeneği yok nasıl olucak kafayı yiyecem ustalar bir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.




  • Merhaba,
    Bende sizin gibi düsünerek soyle yaptım: bilgisayara format attıktan sonra "hiçbirşey" yüklemeden kamerayı firewire'a taktım ve bilgisayarım altında kamera göründü, playback ve canlı görüntüleri bilgisayardan izleyebildim. windows movie maker ile capture da yaptım. Sistemi bir kaç kez açtım kapattım aynı şekilde çalışmaya devam etti. Herhangi bir ayarı değiştirmeden veya başka bir program yüklemeden kapatıp yattım. Uyandığım zaman inanılmaz bir şekilde gece yaptıklarımın sabah çalışmadıklarına 4. kez şahid oldum. Uyurken cinler mi dokunuyo sistemi bozuyo artık akıl erdiremiyorum. Hiçbir mantıklı açıklama bulamadığım bu sorun hakkında yorum yapmakda zor, kimseden ses çıkmazsa şaşırmam yani :) yine de ilginiz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.