Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sahafiec kardeş
    bu programda tarih süresini isterseniz filmim başında 5 dakıka sonunda 5 dakıka(zaman aralığı size bağlı,)
    yada filmin tamamında gösterebilirsiniz. Hatta tarif formatında değişiklik bile yapabilirsiniz.Cektiğiniz kaydın
    ufak bır görüntüsü alarak deneme yaparak tecrube kazanabilirsiniz gerisi artık size kalmış.Bu tarihi oluştururken en ufak görüntü kalitesinde kayıp olmaz tekrar avı olarak oluşturur.



    Kolay gelsin
  • @AHMET32
    evet, bütün öğleden sonra programı denemekle geçirdim.
    gerçekten de harika, çok sevdim.
    çok teşekkürler tekrar.
  • Bu program tekrar encode etmeden mi tarih koyuyor yani kısa zaman mı sürüyor işlem?
  • @ar_tryk
    ben bu işlrden pe anlamam, programı daha yeni denedim.
    fakat bana tekrar encode yapmıyor gibi geldi.
    aşağıda resimde gördüğün ayarlarla 1,04 GB (1.123.920.384 bayt) büyük bir dosyanın "tarih ve saat atma" işlemi yaklaşık 2 dakika 3saniye sürdü.
    bu arada sistemim imzamda görünen ve işlemci şu an 3.0GHz'te çalışmakta.
    gerçekten encode etse epey daha uzun sürerdi gibime geliyor.
    sence?

     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA


     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA




  • Program benim dosyaları nedense kabul etmedi. İğneler bağlı olmadığından işlem gerçekleştirilemiyor diyor. Senin işlemde enkode yapmıyora benziyor. Acaba başta veya sonda kısa bir süre mi tarih gösterdin. O zaman baştan kısa bir bölüm kesip tarih yazıp diğer bölümle smart render ediyor yani kopyalama hızıyla birleştiriyor olabilir. Hepsine tarih yazdınsa ozaman ilginç Alt yazı gibi bir şey mi acaba geniş bir zaman uğraşacağım.
  • @ar_tryk
    bende böyle bir hata olmadı, maalesef hiç bir fikrim yok.

    ben toplam 29 avi-dosyaya sürekli görülmek üzere hem tarih hemde saat yazdırdım.
    yukardaki ilk resimde görünüyor ayarlar.
    ancak "automatic" seçersen onun altındaki seçeneklere göre kısa bir süre için gösteriyor.
    mesela 5 saniye için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 15 Mart 2008; 16:51:48 >
  • Yaklaşık üç hafta kadar önce bir Sony DCR-HC37E kamera satın aldım. Bu kamera ile çektiğim görüntüleri bilgisayara aktarmak amacıyla, geçen hafta içinde bir S-LINK SL-PI31 firewire kartı da ben satın aldım.

    Windows XP yüklü bilgisayarım kartı tanıdı (veya ben tanıdığını sanıyorum). Zira; kartı anakarttaki boş yere takıp, bilgisayarı kapatıp tekrar açınca sağ altta "Yeni donanım bulundu. VIA OHCI uyumlu IEEE 1394 Host Controller” ifadesi çıktı. Ayrıca, denetim masasındaki “donanım ekle” menüsünde yukarıdaki aynı ifadenin yer aldığını da gördüm.

    Bunun üzerine, kamera ile verilen “Sony Picture Motion Browser” programı ile kart ile verilen”Ulead-Videostudio 8” programlarını yüklemeye çalıştım. “Sony Picture Motion Browser” programı sorunsuz yüklendi. Ancak ”Ulead-Videostudio 8” programı yükleme sürecinin daha hemen başında “serial number” istedi. Ne program CD’sinin üzerinde ne CD’nin konulduğu zarfın ne de kartın kutusunun veya kutunun içinden çıkan garanti belgesi vb. belgenin üzerinde serial no. yoktu. Bu nedenle yüklemeyi tamamlayamadım.

    Bunun üzerine kart ile birlikte verilen kabloyu kullanarak kamera ile firewire kartını bağladım ve “Sony Picture Motion Browser” programını açtım. Ancak, açılan “import from tape” penceresinde yer alan butonlar aktif değildi ve “Cannot find the Handycam (Tape). Check the i.LINK connection to the Handycam.” uyarısı vardı. Yani kameranın bilgisayar ile bağlantısı sağlanamamıştı.

    İşlemi birkaç kez tekrarladım ve bilgisayarı birkaç kez kapatıp açtım. Sonuç değişmiyor yani bağlantı sağlanamıyordu. İki kez, denetim masasından firewire donanımı kaldırıp tekrar yükledim. İkinci yükleme sırasında şu uyarı ile karşılaştım : “Donanım yüklemesinde sorun oluştu. Bu donanım doğru çalışmayabilir.”

    Şimdi insanın o uyarıyı yazan bilgisayara sorası geliyor : “İyi de birader, neden çalşmayabilir? Sorun ne onu da söylesene madem?!...” Gerçi bilgisayarcağız kendi dilinden bir şeyler anlatmaya çalışıyor; “yardım ve destek merkezi” penceresi açıyor falan... Ama bunlar bana çare olmuyor, bilgsayar kamerayı görmüyor!

    Ne yapmak lazım acaba? Üç gündür forum sayfalarını okuyorum, bir cevap bulamadım. Sizlerin diyeceği bir şey var mıdır acaba?




  • arkadaşlar ben şöyle bi program arıyorum.Çözünürlük değerlerini gircem öğneyin 560x768 o ayarlarda pc ye kaydeticek.
  • 80x60 ve 720x576 arası ulead video Studio tercih hakkı veriyor. 720 girersen 576 karşısında yazıyor. orantılı şekilde. Ulead 11 de daha yüksek rakamları vermek mümkün olabilir. Fakat mesela 720x yazdın diğerini otomatik değilde mesela 576 yerine 200 yapan program arıyorsan bakmak lazım.

    Kayıttan sonra bu şekilde işleme izizn veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 26 Mart 2008; 22:48:17 >
  • arkadaşlarr sony dcr-sr32 kameram var.içerisinde düğün görüntülerim var,aralıklarla kayıt yapıldıgı için dvd c.d sine çekerken ses oluyo görüntü olmuyo yada tam tersi oluyo.yada her ikiside oluyo fakat iki kayıt arasında geçiş yaparken duraksıyo(5-6 saniye) sony vegas 7 i indirdim fakat programı anlayamadım. acil yardıma ihtiyacım var. ne yapmam gerekli? ilginiz için şimdiden teşekkur ederim.
  • Teşekkürler ar_tryk ,

    Benim kameram Mini Dv ve görüntüyü usb ile alıyorum, Capture etmeye başladığında her start ve stop aralında yeni bir dosya oluşturmasını istemiştim zira her startta farklı bi konu çekiliyor bunu arşivlerken bunu kullanmak istemiştim bu şekilde bi uygulamayı kabul eden capture programı varmı ben windows un video maker ını kullanıyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Osmanselim

    Teşekkürler ar_tryk ,

    Benim kameram Mini Dv ve görüntüyü usb ile alıyorum, Capture etmeye başladığında her start ve stop aralında yeni bir dosya oluşturmasını istemiştim zira her startta farklı bi konu çekiliyor bunu arşivlerken bunu kullanmak istemiştim bu şekilde bi uygulamayı kabul eden capture programı varmı ben windows un video maker ını kullanıyorum..




    Şu anda yeni aldığım 1394a pegasus 5usb 3 ieee yani 1394a portlıu kartla(22,5 ytl) senin istediğin işi yapıyorum Start captureye basıyorum kayda başlıyor. Stop captureye basınca hemen kaydediyor. Bu arada mini dv bekliyor. Yeniden starta basınca kayıt devam ediyor. Ben ulesd video studio 9 la çalışıyorum. Diğer programlarda aynı işi yapar.


    Şimdi de usb den cberlink pover director ile aynısını yaptım. Sadece aralarda okeyleyeceksin. Tahmin ediyorum senin bulamadığın olay şu: Hangi programı kullanıyorsan çekilen görüntüyü hemen timelineye atmaz. Sağ veya solda simgesini koyar. Bunları sen timeline atar işlem yaparsan birleştirir. Timelineyle hiç uğraşma. Program çektiklerini nereye atıyorsa orayı bul. Kaç kere durdurdunsa o kadar dosya vardır. Bunları neroda cd veya dvd ye at. Böylece dvd playerdeizlerken next tuşuna bastığında bir çektiğin konudan diğerine atlar anında. Acaba senin istediğin bu mu?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Osmanselim

    Teşekkürler ar_tryk ,

    Benim kameram Mini Dv ve görüntüyü usb ile alıyorum, Capture etmeye başladığında her start ve stop aralında yeni bir dosya oluşturmasını istemiştim zira her startta farklı bi konu çekiliyor bunu arşivlerken bunu kullanmak istemiştim bu şekilde bi uygulamayı kabul eden capture programı varmı ben windows un video maker ını kullanıyorum..

    Widows movimaker usb den görüntü çok kötü alıyor, ayarlarınıda değiştirsen kesik kesik almaya görüntü donmasına sebep oluyor, hiç yoktan tv kartından alsan görüntüleri.
  • Slink 15 ytl demişlerdi. 4 ieee yani 1394a girişi varmış. Ben ihtiyacım olduğundan usb portuda olan combo pegasusu 22.5 ytl ye aldım Şimdi gayet güzel çalışıyor.
  • öncelikle ahmet32 arkadaşıma özellikle teşekkür ederim. program tarih ve saati ekliyor.
    benim sorum şu; ulead 10 kullanıyorum. bu programla pal vcd yap diyorum, yaptığım vcd yi vcd player okumuyor.bende nero ile vcd yarat seçeneğini kullanıyorum yaptığım vcd yi vcd player okuyor. ulead de pal dvd yap dedim. yaptığım dvd yi dvd player da oynattığımda ses gelmedi. yani ulead de yaptığım vcd ve dvd istediğim gibi olmadı. acaba yanlış seçeneklerimi seçiyorum?yaptığım projeyi vcd ve dvd yapmak için neyi seçmeliyim? share dediğimde çıkan seçenekler şunlar;

     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA




  • Ben 9 unu kullanıyorum İstersem mpeg1 yapıyor istersem vcd olarak dosyaya kaydediyorum. Sonrada nero encode etmeye gerek duymadan vcd veya dvd yapıyor. Yani cd ye yazdırıken neroya devam et. Zaman kaybı olmuyor.
  • herkese selamlar
    bende sony hc 42e model garantisi dolmuş kamera var. kamerada bir sorun var "reinsert the casstte" ve c:31:42 uyarı mesajı veriyor. bu ne demektir servise gitmeden bir çözümü varmıdır çünkü benim bulunduğum yerde (rize) servis yok. yardımcı olursanız sevinirim.
  • selam yüce insanlar
    sony hdr hc7e bir makine sahibiyim.ama bu konularda çok ama çok acemiyim.öncelikle yapmak istediğim çektiğim kasedi en iyi şekilde bilgisayar ortamına aktarmak ve bilgisayardaki filmi kesip biçmek süslemek v.b.
    forumu şöyle bir inceledim.capture kart almam lazım .var mı tavsiyeniz????ayrıca film yapmak için ne program kullanayım .lütfen yardım.çok acemiyim ama çabuk öğrenirimmm.
    şimdiden teşekkürlerrrrrrr.
  • İlk önce tanıdık bir bildisayarcı bul. Firewire kart alacağını söyle. Uyumlu olmazsa değiştireceğini belirt. Onun elinde olan bir kart varsa onu dene. Senin için getirdim elimde kaldı demesin. Ya da internetten ara beğenmezsen geri gönderirsin. Benim aldığım kart jvc nin kendi programı ile uyumlu çalışmadı ama başka programla çok güzel çalıştı. İlk iş firewire almak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 31 Mart 2008; 0:37:49 >
  • Arkadaşlar elimde TRV-130E kamera var. Firevere çıkışı mevcut. Bilgisayarımda da firevere kartı var. Ulead video studio programını da kurdum. (Bilgisayarımda vista yüklü) Kamerayı bağlıyorum programı da çalıştırıyorum. Ama ne görüntü var ne başka bişey. Forumu da neredeyse tamamını okudum. Benim eksik yaptığım bişey mi var. Windows Movie Maker da denedim olmuyor. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.