Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba ben de kısa bir süre önce dcr-hc42e model sony handy cam aldım yanında verilen sony package ile usb den vcd yaptım (kameranın kendi menüsündeki burn vcd ile) ancak görüntü kalitesi çok düşük ve ses yoktu bende fırewıre kartı aldım (flexy) bu kartın içinde gelen ulead 7.0 basic ile compress yaptım ancak create dısc seçeneği bir türlü aktif olmadı trıal version olabilir belki sony package programıyla ise i-link bağlantısıyla capture ettiğim görüntüyü kayıt sesi ve geçiş efect i kullanmadan yazdıramadım senin kameran da aynı bu sorunu sen nasıl çözdün ayrıca dcr-hc42e model kamera kullanan başka arkadaş varsa msn den kontak kurmak isterim TEŞEKKÜRLER.
    Orjinalden alıntı: Lorenzo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: edeoo

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lorenzo


    quote:

    Orjinalden alıntı: edeoo

    arkadaşlar bende şu anda SONY DCR-HC30E Pal video kamera kullanıyorum ve capture işi için iLink kablosu almayı düşünüyorum. Forumda yazılanlara bakılırsa ilink kablolarının girileri farklı olabiliyormuş. Peki benim kullandığım makineye kaç pinlik bir iLink kablosu almalıyım? Ayrıca bağlantı içinde imzamdaki anakartın içinden çıkan ieee 1394 kartını kullanacağım.


    Dijital kameraların hemen hemen hepsi İLink 1394 kablo girişi olarak 4p-6p
    kullanıyor.Bende de HC 40E var. 4-pin-6 pin uçlu kablo kullanıyorum.Sizinki de öyle olmalı.En iyisi mi kablo almaya kameranızla birlikte giderek deneyip alın.


    Kameranın girişi 4 pinlik ancak anakart girişi anakarta göre değişiyormu?

    Masa üstü ve disüstü bilgisayarlara göre girişler de değişiyor.Masa üstü bilgisayarlarda anakartlar üzerindeki veya İLink 1394 kartları üzerindeki girişler 6 pinlik girişlerdir.Laptoplardaki girişler farklıdır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ronesans

    sonyHC40E ile bilgisayara görüntü aktarırken direk aktarma yapamadım. direk CD ye atıyor ya da HArddisc e editlenmiş olarak atıyor neden?????????????*


    Bu kameranın kendi yazılımı olan picture package kullanıyorsan doğrudur.Görüntüyü diske atmadan mpeg formatına dönüştürüp direkt cd yazıcıya gönderiyor.Bunu ben de çok araştırdım ama bu yazılım ile doğrudan diske görüntü atıp editleyip sonra cd veya dvd ye aktarmak için uğraşma olmuyor.Eğer görüntüyü diske atıp düzenleyip sonra yazdırayım diyorsan pinnacle-Adobe premiere- Ulead Video Studio vb. programlar ile capture yapmalısın.
    Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar bir yakınım tarafından JVC GR - DX28E kemara hediye edildi tarafıma. Bu ne dert ne sıkıntı imiş. Gerci bu forum bayağı faydalı oldu en azından bazı kavramlar kafamda yer etti ama aynı konulrda birden çok soru ve cevap olduğundan iyice kafa karıştıran bir durumda ortaya çıkmış. En azından bana öyle geldi. Bir arkadaş net olarak şu soruya cevap verebilirmi ?
    1 - USB bağlantısı olan bir kamerayı bilgisayara USB den bağlayarak kaset içinde ki görüntüyü hard diske kaydetmek mümkün mü. yoksa firmware portu üzerinden mi kaydetmek şart. KAydedilebiliyor ise kalite düşüklüğümü söz konusu oluyor.
    2 - Kameram hediye olduğu için sürücü diski elimde yok. İnternette aradım fakat spesifik benim ürünüme tekabül eden bir sürücü bulamadım. JVC USB sürücü isimli bazı metinler buldum ama bu sürücü tüm JVC kemaralar için gecerlimi ?
    3 - Sürücüsü yüklü olmadığı için mi kemarayı USB'den bilgisayara taktığımda bilgisayar tanımıyor/görmüyor.
    4 - Sürücüyü yüklemeden de ve bilgisayarım altında kamera ikonunu görmesemde pinacle vs tarzı bir capture programı yüklersem kaset iceriğini görüntüleme ve kaydetme şansım olurmu.

    Görüldüğü üzere son derece cahil bir arkadaşınızım lütfen beni de aranıza alın ve bilgilendirin yoksa kamerayı gözümün görmeyeceği bir yere kaldırıp kurtulacağım.




  • Orjinalden alıntı: YURTSEVEN

    merhaba ben de kısa bir süre önce dcr-hc42e model sony handy cam aldım yanında verilen sony package ile usb den vcd yaptım (kameranın kendi menüsündeki burn vcd ile) ancak görüntü kalitesi çok düşük ve ses yoktu bende fırewıre kartı aldım (flexy) bu kartın içinde gelen ulead 7.0 basic ile compress yaptım ancak create dısc seçeneği bir türlü aktif olmadı trıal version olabilir belki sony package programıyla ise i-link bağlantısıyla capture ettiğim görüntüyü kayıt sesi ve geçiş efect i kullanmadan yazdıramadım senin kameran da aynı bu sorunu sen nasıl çözdün ayrıca dcr-hc42e model kamera kullanan başka arkadaş varsa msn den kontak kurmak isterim TEŞEKKÜRLER.
    Orjinalden alıntı: Lorenzo

    Sony kameranın kendi yazılımı olan picture package ile bilgisayara görüntü aktarımı sadece usb bağlantısı ile oluyor.Yani bu yazılım İlink bağlantısını desteklemiyor.ses olayına gelince:
    Kamerayı usb ile bilgisayara bağlayıp filmi oynatmaya başladığınızda pakage yazılımı hemen devreye girip ayrı bir pencerede açılıyor.Açılan pencerede usb streaming menüsünü tıklayıp öncelikle kamera ile bilgisayar arasındaki usb bağlantısını ve görüntü aktarılmasını deniyorsunuz.Burada açılan küçük pencerede görüntü var ses yok ise pencerenin altındaki ses ayarından ses çalma seçenekleri var sony nin desteklediği ses seçeneğini tıkladığınızda ses çalışmaya başlıyor.Sonra tamam tuşuna basıp buradan çıkarak pakage penceresindeki vsd kayıt menüsünü tıkladığınızda aktarma işlemi başlıyor.




  • ???????????????
    quote:

    Orjinalden alıntı: Turqie

    quote:

    b- Bir firiwire kablosu : Burada açıklama yapmak zorundayız. Çünkü bu kablonun üç modeli bulunmakta arkadaşlar. Pin sayısına göre belirleniyor ancak kafamızı karıştırmaya gerek yok ancak bunları bilmekte de fayda var. İstistanız tüm kameralardaki DV girişi küçük olanıdır buna 4p (4 pin.in kısaltılmışı) bağlantısı diyoruz. Anakartlardaki ya da PCI kartlardaki giriş ise büyük olanıdır yani buna 6p diyoruz. Yani bize 4p-6p kablosu lazım. (Diğer modeller 4p-4p : notebook bağlantısı için ve 6p-6p : genelde iki bilgisayarı birbirine bağlamak içindir yani network kablosu yerine kullanılabilir)


    ben KAMERA ya firiwire , KASA ya usb kablo aracılıgı ile bağladım...

    quote:

    Bir defa kameramızı açıp (çekim ya da video modu) kabloyu takıp, windows.u açtığımızda kameranın tanındığına dair bir uyarı alacağız. Yoksa birşeyler ters gidiyor demektir. Yani ilk aşama donanım.ın tanınmasıdır. Bilgisayarım.a tıkladığınızda mini dv kamera ikonunun muhakkak görmelisiniz. Tıkladığınızda da zaten görüntü gelir.


    kameranın yanında gelen cd içeriğini tamamen kurmama ragmen ; BİLGİSAYARIM da "MiniDV" ikonu oluşmadı...
    deneme yaptıgım kamera "PANASONIC MiniDV"...

    Birde Tv kartı aracılığı ile öyle böyle bir görüntü aldım.Avi olarak kayıt yaptı fakat 34sn.lik görüntüyü 2sn.de gösteriyor...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Commodore 64

    Pinnacle Studio Movie Box Deluxe capture cihazı kullanarak Pinnacle Studio Plus 9.3 yazılımıyla analog beta video kasetlerini bilgisayara capture ediyorum.Fakat bu cihaz avi formatında da capture yapabildiği halde görüntü'de kayıplar ve gölgelenmeler oluşuyor.
    Avi Capture Format menüsündeki seçenekler :

    Width Height Framerate Percent

    AVI Good 352 288 25 80
    AVI Better 720 576 25 80
    AVI Best 720 576 25 95
    AVI Custom 720 576 25 (max) 100 (max)
    MPEG dvd 720 576 6000
    MPEG super vcd 480 576 2400
    MPEG vcd 352 288 1150
    MPEG custom 720 576 8200 (max)


    custom seçeneğinde max ayarları denediğimde bile kayıpsız bir görüntü yok.Görüntü kalitesini arttırmak için Bu ayarlar haricinde ne yapılabilir ?


    İşlemci: AMD athlon xp 2500+ socket a 333 mhz
    Ram : Kingston 2*256 mb pc3200 400 mhz ddr ram
    Harddisk : Seagate 120 gb 7200 rpm 8mb cache sata
    Ekran Kartı : His Exalibur ATI R 9600 256 mb ddr,dvi,t

    Ayrıca capture'dan edit menüsüne geçerken veya tam tersini yaparken program yavaş çalışıyor,bekleme yapıyor bu normalmi?



    analog kasetteki görüntüler genellikle durdukları yerde görüntü kaybediyorlar. belki de senin kastte dörüntü kaybi yaşanmış olabilir. bu yüzden ne bir görüntü alamayabilirsin.
    yani AVI yada MPG formatlarından kaynaklanmaz. ben genelde MPG olarak capture ederim.
    buradaki seçeneklerde bana sorarsan sadece hangi türlü kayıt yapacaksan o capture etmelisin. mesela VCD yapacaksan MPEG vcd 352x288. DVD yapacaksan MPEG dvd 720x576. kulan. ben öyle yapıyorum.
    analog kaset ile max ayarlara getirmen bir şey değiştirmez. analog kaset için daha fazla kaliteli bir şekilde atamassın. vana sorarsan sadece VCD olarak kaydet analog kasetini. ama dijital kasetlerde durum farklı.
    capture'dan edit menüsüne yavaşlaması normal çünkü osırada videodaki görüntüyü ekrana yansıtmaya çalışıyor oyüzden zaman kaybi yaşanır.




  • ev için ve iş yerleri için DiaNa 4+1 5+1 6+1 wardır kardeş hemde mükemmel........................
  • quote:

    Orjinalden alıntı: avorsa

    Arkadaşlar bir yakınım tarafından JVC GR - DX28E kemara hediye edildi tarafıma. Bu ne dert ne sıkıntı imiş. Gerci bu forum bayağı faydalı oldu en azından bazı kavramlar kafamda yer etti ama aynı konulrda birden çok soru ve cevap olduğundan iyice kafa karıştıran bir durumda ortaya çıkmış. En azından bana öyle geldi. Bir arkadaş net olarak şu soruya cevap verebilirmi ?
    1 - USB bağlantısı olan bir kamerayı bilgisayara USB den bağlayarak kaset içinde ki görüntüyü hard diske kaydetmek mümkün mü. yoksa firmware portu üzerinden mi kaydetmek şart. KAydedilebiliyor ise kalite düşüklüğümü söz konusu oluyor.
    2 - Kameram hediye olduğu için sürücü diski elimde yok. İnternette aradım fakat spesifik benim ürünüme tekabül eden bir sürücü bulamadım. JVC USB sürücü isimli bazı metinler buldum ama bu sürücü tüm JVC kemaralar için gecerlimi ?
    3 - Sürücüsü yüklü olmadığı için mi kemarayı USB'den bilgisayara taktığımda bilgisayar tanımıyor/görmüyor.
    4 - Sürücüyü yüklemeden de ve bilgisayarım altında kamera ikonunu görmesemde pinacle vs tarzı bir capture programı yüklersem kaset iceriğini görüntüleme ve kaydetme şansım olurmu.

    Görüldüğü üzere son derece cahil bir arkadaşınızım lütfen beni de aranıza alın ve bilgilendirin yoksa kamerayı gözümün görmeyeceği bir yere kaldırıp kurtulacağım.

    1- USB bağlantısı ile görüntü aktarabilirsin. yukarıdaki mesajlarda belirtüldi. 1394 kartı ile çok kaliteli görüntüler alabilirsiniz, ama bildiğim kadarı ile USB ile kaliteli olmuyormus.
    2- normalde XP bendeki PANASONİC ve SONY kameraları 1394 kartından taktığım zanam görüyor, ama USB den denemedim.
    3- bilgisayarına kamerayı bağladığın zaman yeni donanım bulunuyorsa, driverini bulmalısın.
    4- 1934 kartı ile sürücü sanırım aramana gerek kalmaz, atbi XP kullıyorsan. ama USB konusunda bilmiyorm.

    eğer forumdakileri tam olarak takip eder ve eski mesajları okursanız çok faydalana bilirsiniz. orada sorduğunu soruların cevabı mevcut. eğer bir yeri anlamadıysanız ALINI yapıp tekrar sorarsanız daha anlaşılır olru.
    KOLAY GELSİN.




  • Orjinalden alıntı: Turqie

    kameranın yanında gelen cd içeriğini tamamen kurmama ragmen ; BİLGİSAYARIM da "MiniDV" ikonu oluşmadı...
    deneme yaptıgım kamera "PANASONIC MiniDV"...

    Birde Tv kartı aracılığı ile öyle böyle bir görüntü aldım.Avi olarak kayıt yaptı fakat 34sn.lik görüntüyü 2sn.de gösteriyor...



    bağlantıyı hangi kart kullanarak yapıyorsınuz? 1394 ile yapıyorsanız XP bendeki PANASONİC için driver istemedi. ama USB'de ben denemedim.

    ben TV kartını analog kasetler için kullanıyorum. dijital kasetler için 1394 kullanıyorum. bağlantı şekliniz nedir?

    sorularınızı sorarken biraz ayrıntı verirseniz elimizden geldiği kadar yardımzı oluruz. ama kısıtlı bilgilerde bir şey yapamayız.
    KOLAY GELSİN




  • herkezinki gibi bizlerinde yardıma ihtiyacı oluyor. eeee nedemişle BİN BİLSENDE BİR BİLENE SOR.
    yabuzben sorularım size. bilen arkadaşlar varsa kendi yaptıları kayıtları anlatırsanız sanırım yararlı olur.
    1-bir DVD yapmanız kaç dakikanızı alıyor?
    capture süresi az çok tüm makinelerde aynı, ama render ve DVD cd ye kaydetme farklı oluyor.
    2-sizin DVD kaydetme sıtandardınız nedir?
    yani DVD kaydetmek için capture seçenekleri olarak neler kullanıyorsunuz?
    3-capture ettiğiniz görüntüyü render (edit) süresi nedir?
    4-DVD cd'ye katdetme süreniz nekadar?
    5-bir DVD cd'ye kaç dakikalık görüntü atıyorsunuz?
    6-yaptığınız DVD'ler hazer DVD filimler kadar kaliteli oluyormu?
    7-dir DVD cd'ye vcd standardındaki görüntüyü atmak istedim ama başaramadım, DVD cd'ye VCD yaza bilirmiyiz?
    8-düşük kalitede DVD filim hazırlama için ne yapmalıyım? VCD standardından düşük olmamak işatı ile.

    HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM




  • ama neden kimse bana cevap yazmıyo
  • 1- Benim bir DVD yapmam oldukça uzun sürüyor. Çünkü hiçbir zaman standart birşeyler yapmıyorum. Öncelikle kasedi olduğu gibi bilgisayara alıyorum. 60 dk.lık bir kaset için bu tam 60 dk. sürüyor. Hadi üzerinde yaptığım değişiklikleri es geçelim çünkü onlar standart yani zorunlu işlemler değil (yazı ekleme, geçişler, resimler, kayan yazılar vs. vs.). İşin render etme kısmı da bende yaklaşık 45 dk. sürüyor (MPEG-2). Bir 15 dk. Sony Architect DVD programında menü yapma işleminden sonra eğer 4x.te yazarsam 20 dk.da dvd yazma işlemi sürüyor. Yanit toplam 2 saat 20 dk.da bir dvd yapmış oluyorum.

    2- Dvd kaydederken öncelikle firiwire bağlantısından tüm kasedi olduğu gibi (full dv capture) indiriyorum. Bu yaklaşık 60 dk.lık bir kaset için 12 gb civarında tutuyor. Üzerinde edit işlemlerini yaptıktan sonra make movie seçeneğinde; direkt dvd compatible seçeneğini seçiyorum. (720*576@25 fps, 6000 bitrate)

    3-Yukarıda belirttiğim gibi dvd ise 60 dk.lık bir görüntüyü 45 dk.da render ediyorum.

    4-4x.te yazarsam 20 dk.

    5-Standart ayarlarda (yukarıda 2. cevabın sonunda belirttiğim değerler) 1 dvd.ye 60 dk.lık görüntü sığar.

    6-Daha önce de defalarca belirttiğim gibi bizim yaptığımız dvd.ler hiçbir zaman orijinal dvd filmlerin kalitesini tutmaz. Birçok nedeni var. En önemlisi malzeme, ışık, yönetmen, resim seçimleri. Hele akşam çekimlerinde kesinlikle grenlenme bizim kameralarda kaçınılmazdır.

    7-Bunu başaramamanız normal çünkü dvd medyasına cd formatında vcd film yazamazsınız ancak bunları divx formatına çevirip (örneğin 1.avi, 2.avi, 3.avi) dvd.ye data olarak yazıp, divx player.da izleyebilirsiniz.

    8- Tabiki yapabilirsiniz. Custom seçeneğini seçip data rate.i düşürerek (standart 6000) daha uzun süreli film kaydetme şansınız olabilir. Örneğin data rate.i 3000 yaparsanız 1 saat yerine 2 saatlik görüntü kaydedebilirsiniz.




  • Bu arada sevgili bresson aramızda yanlış bir anlama söz konusu olmuş. Tabiki firiwire bağlantısı anakartta uygun pinlere takmak gerekir. Sizin sorununuz anakartı aldığınız yerle ilgili. Eğer o girişler uymuyorsa gigabyte gibi bir firma kesinlikle ama kesinlikle çevirici adaptörünü kutuya dahil etmiştir.
  • Merhaba Premiere 6.5 ve SONY TRV140 programını kullanıyorum. Gerekli tüm ayarları (DV, Pal vs.) yapıp Capture işlemini gerçekleştirdikten sonra dosyayı bilgisayara kaydediyorum. Ama bir türlü film oynamıyor (süre/dakika oynuyor, görüntü yok). Hata nerede olabir? Akrabalarımın kullanması için herşeyin bir arada ve tüm işlemlerin otomatik gerçekleştiği (Capture, CD ve dosya olarak kayıt), kullanımı basit bir yazılım yok mudur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karamermer

    bağlantıyı hangi kart kullanarak yapıyorsınuz? 1394 ile yapıyorsanız XP bendeki PANASONİC için driver istemedi. ama USB'de ben denemedim.

    ben TV kartını analog kasetler için kullanıyorum. dijital kasetler için 1394 kullanıyorum. bağlantı şekliniz nedir?

    sorularınızı sorarken biraz ayrıntı verirseniz elimizden geldiği kadar yardımzı oluruz. ama kısıtlı bilgilerde bir şey yapamayız.
    KOLAY GELSİN



    walla dostum,bu konuda o kadar da bilgim olmadıgından daha detaylı yazamadım ama , bağlantıyı,kamera ustunde(firiwire)<--->bilgisayarda ise(usb) ara kablosu ile yapıyorum...

    (kusura bakma ama 1394 ün ne oldugu hakkında henüz bir bilgim yok)




  • teşekkür ederim selamlar
  • selam arkadaşlar bir konuda yarıma ihtiyacım var cevaplarsanız sevinirim.
    dv kameradan görüntüleri mpeg kartı ile bilgisayara aktar mpeg1 olarak kaydeyiyorum bu mpeg görüntüyü vcd yapabilyorum. bunu dvd yapabilirmiyim ne gibi program veya donanıma ihtiyacım var. saygılar
  • Sevgili richy, Pinnacle yeni başlayanlar için oldukça basit ve kullanışlı bir programdır. Bunu deneyebilirsin. Adobe Premiere biraz daha karmaşık, fonksiyonel bir programdır.
  • sağol dostum, hemen bir pinnacle studio programı edinip birazda onunla uğraşayım
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.