Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ( kadir25 ) estafurullah dostum...(1 ).şimdi bi konuda idda a edebilirim o da şu vcd yazılımsal tabanlı hangi yazılım kullanılırsa kullanılsın sonuç aşagı yukarı birbirine denk olur..( 2 ).bende denedim ve degerli arkadaşlarda bakmışlar tarih analog tabanlı..( 3 ) hangi yazılım kullanılırsa kullanılsın kalite kaybı olur.....benim kanatimi sorarsan sanırım vcd yapmak istiyorsunuz şimdi vcd yazılım tabanlı iyi sonuç vermez biz buna softver diyoruz sizin iyi bir sonuç almanız için hardver gurubunda işlem yapmanız şart yani dv kart degil gene kart ama o kartın üzerinde kendi işlemcisi yani pc işlemcisini kullanmadan çalışabilen ve analog baglantı ( s ) gibi bir çok bağlantıyı destekleyen ..ve tarih de rahatlıkla aktarabileceginiz hiçbir bekleme olmadan kameradan hdd ye direk istediniz formatta ve net bir biçimde aktarım için . snazzı benzeri hard gurubu kartlar..http://www.mastercom.com.tr/ur_snazzi_3.html
    dvx tabanlı olmasını isterseniz bir üst model.....




  • arkadaşlar lütfen yardım edin. birinci mesajımda sormuştum bu her hangi bir programda capture yaparken bilgisayarın özelliklerinin düşük olması nedeniyle captura (firi wire kablosundan) yapamamam söz konusu mu. bir de arkadaşım dv formatında kaytı yap demiş tam olarak ne anlatmak istediğini anlayamamış olsamda ben ulead 7 'yi yükledim. zaten capture dediğimde her hangi birşey sormadan direk kayıt yapmaya başlıyor. tabi ona kayıt denilirse. görüntü cizgili, ses kesik kesik felan filan kafam iyice karıştı kamera bir dünya para verdik. birde şimdi bilgisayarı upgaret yapmam gerekirse vay halime !!! arkadaşlar lütfen yardım edin bana bu konuda. eğer yardımcı olabilecek bir arkadaşım varsa msn'dende görüşebilirim.
  • valla ümidim iyiden iyiye yok olmaya başladı ayrıca arkadaşımın söylediği dv formatını bulamadım capture dediğinde captura seting de her hangi bir önerme yok. sadece dv tip diye bir diolog kutusunda dv-1 dv-2 diye bir önerme var. onlarında ne işe yaradığı meçhul. help help
  • DOSTUM AYNEN TAKİP ET DİREK REMLERİ YORMADAN YAPICAZ BAŞLIYORUZ.....öncelikle ulead 7 de o çizgi çizgi sorunlar olur bu yazdıklarımı 9 da yap ve bir hatırlatma o dv 1 seçeneginde olsun evet seste formata göre sorunlu çıkabiliyor ama yakalamada sorunsuz bir ses eldeedildigini duyarsın yazılımı açtın capture,capture video , çıkan sayfada sırasıyla duration yani süre source aygıt format sen orda dv yada avi formatını seç digerleri rem tabanlı ve ayarların hiçbirini oynama capture video yazan kamera yazısını tıkla artık kayıt başladı u 9 sa o çizgiler olmaz ve ses sorunlu sanarsım ama aktardın görüntüde sorun yoktur..aktarım bitigi zaman edit i tıkla şimdi palette görüntü otamatik yer almalı şayet kesme birleştirme yapacaksan paletteki görüntüye sag tıkla ve delete de ( önemli hatırlatma ulead 7 de bu işlemler görüntüyü kendi kayıt hdd den silebilir ) diger filimlerin oldu yerden silme paletten ve diger görüntülerin oldugu yerde demin kayıt yaptıgın görüntüyü görmelisin sen bi kaç noktayı kes ve title uygula kestigin noktalara ara geçiş ver transsition yeri video filmlerinin üzerinde video yazan oku tıkla geçişlere efekt ver nasıl yapılır tutup iki filmin arasına bırakarak tabiyki kestimiz filimleri palet e alıyoruz kesim aralarına bunu neden yapmanı istedim bazen çeviri işlemini daha başarılı olması için gerekebiliyor sehareyi tıkla create video file, pal dvd 4.3 tıkla dosyanın adını yaz kaydet i tıkla bu biraz uzun sürecek işlem bitigi zaman diger görüntü filmleri arasında bizim demin adını yazıp kayıt yaptıgımız görüntüde var şimdi buraya dikkat palette nekadar görüntü title varsa sag tıkla ve delete de palet boş olmalı paletin dolu olması algılama hatası verir belgelerimde ulead dosyasında bizim dvd olarak hazırladıgımız görüntü yer almakta bi bakıp izleyelim yada bir tık kendi film ekranında sorun yoksa artık ilk kayıt ettimiz dv avi filmi silebiliriz palet boş ve shareyi tıkla create disc i tıkla add video dan görüntüyü bul dedim gibi bu aşamada görüntü karşımıza çıkmamalı add den bulmalıyız dvd demiştik o işaretli gelir filmimizi seçtik bir işimiz daha var altta nekadar yer kapladı alan yazn yerin altında filim şeriti üzerine dişli resmi olan seçenegi tıkla ve bakbaklım dvd raporu nasıl kbps si 6000 ise kaliteyi artırmak için onu 8000 yapalım change mpeg settings i tıkla customuze , compression da sadece 6000 i 8000 bin yap tamam ve okeyi tıkla ondan sonra tanımlama ekranı bir sonraki aşama önemli degil ileri de birsonraki aşama yazdırma sayfası boş bir dvd koy kayıt hızını seç aygıtı sag altta yeralan ı tıkla işlem başlasın bu kadar...




  • imdat imdat... uvs 9 a ihtiyacım var...

    KONUYLA İLGİLİ TÜM ARKADAŞLARA BİR RİCAM VAR... BANA ULEAD 9 LAZIM... 30 GÜNLÜK DENEME SÜRümü bitti... ve artık programı çalıştırımıyorum... 2 aydır gezmediğim form sitesi kalmadı yok keygen yok crak vs vs... tabbi programlama konusunda zayıf bir insanım ve bu konuda üstat (işinde uzman) olan arkadaşlardan yardım istedim.. gariptir, form sitelerine 50 yi aşkın msj. yazdım verilen cevapların hiçbirinden sonuç alamadım.. yediğim virüsler trojanlar cabası... tamam her insan her konuda uzman değil, neticede o kadar parayı verecek konumda de değiliz, vs vs... (Sitem sitem...l) Peki söylüyorum, bana FULL ULEAD 9 LAZIM.. nEDENMİ; ÇÜNKÜ LAPTOP dELL LATİDU 500, 1,3 GHZ İNTEL CENTRİNO, 512 RAM VS... ULEAD 10 U KALDIRMIYOR DENEDİM... BU DURUMDA SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARDAN BANA ACİL YARDIM ETMENİZİ BEKLİYOR, EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    EMEĞE SAYGI BİLGİNİN TEMİNATIDIR.........




  • arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. mesajını okuduktan hemen sonra öğlen arasında söylediklerini uygulamak için ancak bula bildgim ulead 8'i yükledim. ayarları yaptım. capture başladı. bilgisayar 30 sn gösterirken kamera 1 dakikayı çoktan geçmişti. aynı zamanda çizgilerde tam gaz devam ediyordu. bir müddet sonra proğram kilitlendi.
    Kullanıdığım capture kart Billionton marka, pcı kartına taktım. bu kartı benim bilgisayarım ağ bağlantısı olarak algılıyor bunda bir anormallik varmı? kamerayı bağladım anda kemarayı buluyor. önceki mesajımda yazdığım gibi kamerayla birlikte gelen panasonic motion studio proğramını çalıştırdığımda; birkaç saniye görüntü kaydı yapıyor. daha sonra proğram kendiliğinden kamerayı pause alıyor ve yavaş oynatımda geriye sarıyor. (bu arada kamera ile bilgisayarın zaman ayarı yapıldığına veya buna benzer bir mesaj çıkıyor proğramda) sonra tekrar capture ediyor. yine bir kaç saniye sonra kesiliyor ve aynı şeyler tekrarlıyor. Bir müddet sonra kilitleniyor. Bunun dışında ulead 7-8 de ise capture başlıyor, ama kameraya göre kayıt süresinden geriye kalıyor. hızlı hereket eden objelerin görütülenin kenarlarında cizgiler oluşuyor. bir müddet sonra kilitleniyor.
    Ben bu olaya çözüm bulamadım. tekrar soruyorum tüm form kulanıcılarına. bu firiwire kartı üzerinden capture yapmak için minumum bir konfigürasyon gerklimi. bu yaşananların sebebi bilgisayarımın donanımı mı? formun önceki sayfalarından da bir kaç arkadaşım aynı soruyu sormuşlar ama kimse cevap vermemiş. benim bilgisayarım P-3 733 MgHZ , Rem 256 hardiste 40 cgb U DMA 133 lütfen birisi bana yardım etsin nedir bu çektiğim. ben mini dv kamerayı bu formada yazılan tavsiyeler üzerine aldım. ilk olarak düşündüğüm kamera dvd'ye kayıt yapan türden kameraydı. acil yardım bekliyorum




  • dostum birde dv kartı başka bir pc ye baglayıp deneyin 256 rem sadece win i kaldırabilen bir rem miktarıdır...
  • valla sorunu cözdüm galiba olay rem falan değilmiş aldığım captura kartının üç portu var. ben en sağdakine takmıştım. anlatığım olaylar bu porttan kaynaklanıyormuş. şimdi ortaya aldım ve gayet iyi capture yapıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zekidinc55

    valla sorunu cözdüm galiba olay rem falan değilmiş aldığım captura kartının üç portu var. ben en sağdakine takmıştım. anlatığım olaylar bu porttan kaynaklanıyormuş. şimdi ortaya aldım ve gayet iyi capture yapıyor.


    inanki buradan onu tahmin etmek çok zor ... şaka bi tarafa u 7 ve rem konusu hemen hemen her konuda sorun yaratır....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 5 Nisan 2007; 21:57:26 >
  • captura sonunuru cözdükten sonra şansım yaver gitti ve bir tanıdıktan pınnacel studio 9 proğramını buldum. Hemde orjinal tam sürüm. ancak henüz bilgisayara kuramadım. Bu proğramda 3 tane cd var. neden böyle olduğunu hakkında bilgi vercek arkadaşım varmı. birde bu proğramın kulanımı hakkında kısa yeni başlayanın çok zorlanmadan programı kullanması için tecrübelerini anlatacak arkadaş arıyorum. temel özelliklerini kavradıktan sonra diger özelliklerini zamanla geliştiririm diye düşünüyorum. herkeze selamlar
  • ACABA PINNACLE NİN TÜRKÇE YAMASI VARMIDIRKİ BELKİ İŞİNİZİ DAHA DA KOLAYLAŞTIRIR
  • ulead 10 u kullanmakta zorluk cekiyorum bu programı tam olarak anlatan bir dokuman bulabilir miyiz Türkçe olarak
  • selam arkadaşlar. yardımlazım. pınnacle studio 9'u orijinal cd'sinden kurdum. şifresini felan girdim doğal olarak daha sonra yanlarında gelen bir dvd var bonus content dvd onuda kurdum son olarak Pınnacle Hollywood fx porgramı vardı oda orjinal seri numası var onuda kudum.
    porgramı kullanmaya başladığımda pınnacle studio pulus'un bazi efektleri ve geçişlerinde kilit olduğunu gördüm. şimdi bu ne demek oluyor. ben orijinal cd den bu porğramları kurdum. nenden böyle bişey oluyor. bilen varsa neyapmam gerektiğini söylerse sevinirim.
    ayrıca bu hollywood fx proğramını nasıl kullanağım.şöle bir baktım genelde geçişler var gibi gördüm. başka video üzerine uygulanacak efektlerde varmı yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum.
  • CEVABINI BİLENLERE İTHAF OLUNUR

    VHS KASETTEN görüntüyü 1394 kartı kullanarak en kaliteli bir şekilde nasıl VCD yapabilirim elimde bir adet te sony HC 30 MİNİ DV KAMERA VAR.
    Bu imkanlar ile nasıl en kaliteli vcd yapılabileceğni bilen var ise yarımını bekliyoruz.şimdiden ilgi için teşekkürler

    NOT:İYİ ŞEKİLDE ULEAD KULLANABİLİYORUM. BUNUN BİR FAYDASI OLURMU YUKARIDAKİ İŞLEM İÇİN (format dönüştürmede)
  • Selamlar, Sony HC44D Mini DV kamera aldım. Kutudan çıkan yazılımı kullanarak çektiğim filmin kısa bir bölümünü PC ye aktardım.

    Hatta bu filmi başka bir program kullanarak dvd formatına da ( programdaki MPEG2 seçeneğini seçerek ) dönüştürdüm.

    Sorunum ise şu: DVD ye kaydedemiyorum. Kaydettiğim görüntü simsiyah oluyor, Nero da DVD oluşturmadan denedim olmadı, DATA cd oluşturtmayı denedim yine olmadı.

    Bişeyi hatalı yapıyorum gibi ama bulamadım.

    Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler
  • Sony DCR-HC42E MiniDV kameram var firewire baglantı kablosu aldım, windows ortamında hangi programı kullanarak kaliteli görüntüyü bilgisayar ortamına aktarmamı önerirsiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: g-fx

    Sony DCR-HC42E MiniDV kameram var firewire baglantı kablosu aldım, windows ortamında hangi programı kullanarak kaliteli görüntüyü bilgisayar ortamına aktarmamı önerirsiniz?



    kamerayı bilgisayara taktığın zaman tanıyormu? tanıyorsa, ulead, pinnacle, nero vs. gibi programlar ile yapabilirsin. aynı makineden bende iki senedir kullanıyorum. onlarca kaset doldurdum.
  • saol evet tanıdı dün kayıt yaptım 1 tane
  • En güzel Görüntü aktarabileceğin program bence Nero'nun son sürümü. Ben ilk zamanlar Movie Maker ile alıyodum görüntüyü, sakın ha öyle bir hataya düşmeyin..
  • arkadaşlar dv kameradan 1394 kartı ile görüntü aktarırken hangi program olursa olsun vcd veya dvd ayarları ile oynayacak mıyız. yoksa kullanılan programın kendi ayarları ie mi yapacağız.( ÖRNEĞİN 5000 BİTRADE 6000 BİTRADE VS.)
    CEVABA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.