Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle...

    @baranel... Cevabınız için çok teşekkür ederim.

    Eş zamanda çekim yapan 3 kameram var.

    Birinci kamera genel olarak sahneyi alıyor ve arada zoom girerek pan'la genel tarama yapıyor.

    İkinci kamera soldan zoom girerek solist, koristler, zaman zaman da saz detay alıyor.

    Üçüncü kamera sahneye hafif sağdan bakıyor. Görevi solist ve spikeri izlemek. Diğer zamanlarda Sol kamera gibi işliyor.

    Bu üç kamera kaydını birlikte işlemem gerekiyor. Konser iki saati aşkın bir süre devam ediyor.

    Bu durumda bence en uygun çözüm capture işlemini her üç kamera için ayrı ayrı ve bir şarkılık süre için yapmak. Sonra da bu üç *.avi dosyayı birlikte işlemek. Yanılıyorsam önerilerinize açığım.

    Kendimce bulduğum yukarıdaki çözüme göre capture yaparken Ulead ile yaptığım capture işlemini başarılı bulamadım. Birkaç Medya Player ile denedim ve hepsinde görüntünün çizgi çizgi olduğunu ve daha önce de arkadaşların belirttiği gibi yuvarlak olması gereken görüntü sınırlarının kırık kırık olduğunu gözledim. Cevabınızı tekrar tekrar okuyarak dedikleriniz ve yaptıklarımı kontol ettim ama sonuç düzelmedi.

    Sanki Aver Media Tv Kartının kendi yazılımı capture konusunda daha başarılı gibi geldi bana.

    Neyse elde ettiğim aynı zaman aralığına ait 3 adet Solist.avi, Sol.avi, VHSC.avi dosyası renk ve kalite yönünden birbirlerinden bariz olarak çok farklı.

    Bu farklılığı giderebilen bir yazılım olarak Video Pilot yazılımını kullandım. Renk farklılığı azaldı ama yine fark ediliyor. Aynı zamanda kalite kaybım çok fazla.

    Renk düzeltme işlemi için önerilerinizi bekliyorum.

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.




  • @baranel özel mesajınızı okudum...

    Öncelikle ilgin ve cevabın için teşekkür ediyorum dostum.

    Tabii olarak Kameram ile Tv Kartım arasında normal VHS bağlantısı yapıyorum. Anten ile hiç bir bağlantım yok.

    Uyarınız üzerine kablo jaklarımı tek tek açarak temassızlık, çürük lehim, korozyon, kısa devre yani iletimle ilgili problem oluşturabileceğini düşündüğüm her açıdan aktarma kablomu inceledim.

    Tekrar Ulead Video Studio 10 programı ile capture ettiğim görüntü aynı. Çizikler derken kabloda oluşan gürültüyü kasdetmiyordum. Zaten çizikler gürültü çiziği olsa hareketli olur. Nasıl anlatacağımı bilemiyor, uygun ifadeyi bulamıyorum. Forumda yazan arkadaşlar da aynı görüntü bozukluğundan rahatsızlıklarını "merdiven basamağı gibi" diyerek ifade etmişlerdi.

    Capture işlemini AVI formatında yapıyorum. DVD formatını bilerek seçmedim. Çünkü fazladan bir render işlemine bu işin tahammülü yok diye düşünüyorum.

    Renk düzeltme hakkında yardım isterken aynı zaman ve mekanda çekilmiş üç görüntünün bir birlerine renk açısından yaklaştırılmasını kasdediyordum.

    Spikerin anonsundan sonra birinci görüntüyü kesip zarif bir geçiş efekti ile örneğin genel görüntüye geçmek, makul bir süre sonra bu görüntüden saz detay görüntüsüne geçmek... yani kurgu işlemi gerçekleştirmek gerek. Hak verirsiniz ki Spikerin kırmızı ağırlıklı görüntüsünden yeşil ağırlıklı genel plana ordan da mavi ağırlıklı saz detayına geçerseniz izleyici rahatsız olacaktır. Onlar rahatsız olmasa bile ben beğenmiyorum.

    Bu renk düzeltme işlemini her video için kendi üzerinde yapmak diğerlerini o an göremediğiniz için cok uygun olmuyor.

    Adobe Premiere programında Color Match effectini kullanarak istediğim sonuca oldukça yaklaşıyorum ama çok zaman ve emek kaybı oluyor.

    Video Pilot daha kolay yapıyor ama görüntü kalitesi ilave render yüzünden bozuluyor.

    Bunlar benim sınama yanılma yoluyla edindiğim tecrübelerim.

    Profesyonel yardımlarınızı bekliyor, tekrar teşekkür ediyorum.

    Not:Edit yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behic26 -- 10 Şubat 2007; 14:40:31 >




  • merhaba,

    bir sorunum var. firewire kartım yoktu, aldım. kablo ile bilgisayara bağladım. adobe premier pro 1.5 kullanıyorum. görüntü aktarımı tek kelimeyle berbat. usb ile başka bir programda capture yaptığımda bile görüntü çok daha iyi. lütfen birisi yardımcı olsun. sorun ne olabilir?

    bu arada kameram NVGS250. Ulead programında da denedim ama sonuç değişmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martımola -- 14 Şubat 2007; 0:14:09 >
  • iyi geceler arkadaşlar bende sonunda bir dvd writer ve firiware alabildim şimdiye kadar hep vcd yapıyodum kameram sony hc39e ulead 8 kullanıyorum bana kolay geliyor onu değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik ama bi kaç sorum var makinem amd atlon 2600+ 768mb ram asus dvd writer şimdi bununla 60 dk lık kaseti dvd olarak kaydetmek istersem nasıl yapacam önceden kaydederken vcd seçip yapıyodum pc de yer kaplamıyodu şimdi nasıl yapmam gerekiyo ve çok uzun sürermi

    şimdiden teşekkür ederim..
  • 6 basamak yukarıda tv kartı balantısından örnek verdim siz sadece dv balantısı yapıp tv için yazdım kısımları geçip yapabilirsiniz.......
  • selamlar bende bu işe yeni başlayanlardanım ve kafama şu takıldı.

    Şimdi 25 $ lık bir Firiwire kartı ile de görüntü aktarımı başarılıyorsa bu alete 245 $ + kdv vererek daha iyi sonuçlarmı elde ederiz ? yada prof.lar içinmi bu alet ? ev kullanıcıları için gereksiz mi ?

  • arkadaşlar bu Sony T3 nedir nasıldır ? İnternetten araştırdım fiyatı biraz yüklü gibi geldi.Yazın kullanmıştım çok memnun kaldım şu an elimde Canon Powershot A530 var ama T3 ü özletiyor çok güzel çekimlerim vardı onunla.
  • yardım lütfeni ulead8 kullanıyorum, tarihi videonun altına nasıl koyabilirim :((
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karika-turist

    yardım lütfeni ulead8 kullanıyorum, tarihi videonun altına nasıl koyabilirim :((



    sayfa 29 konu 3 olan yazımı okuyunuz
  • deeproxy bana ürünün inceleme yapabilmem için adresini pm atarmısınız size yorumlarım
  • Arkadaşlar merhaba;
    Sony DCR-TRV14E MiniDV kameram var. Kaydettiğim kasetleri DVD yapmak istiyorum. Ama kamerayı PC ye bağlayamadım. (USB var ama burada üstatlar USB yi unutun dediği için saymıyorum) Bilgisayarımda AverTV DVB-S kartım var ama bu kartın üzerinde kamera ile birlikte gelen kabloyu takabileceğim bir yer (Kırmızı-Beyaz-Sarı) yok. aşağıda kartın ve kablonun fotoları var:
    Kart

    Kablo


    Benim sorularım :
    1-Bu kamera bu PC ye nasıl bağlanacak ?
    2-Kameram firewire bağlantısını destekliyor mu ? (Kameranın bağlantı slotlarından birinin yanında "i" işareti var ve "DV out" yazıyor)
    3-Eğer desteklemiyor ise yukarıdaki fotoğraftaki kart ile kamerayı PC ye bağlayıp kameradaki görüntüyü DVD olarak kayıt edebilir miyim ?

    Acil yardımlarınızı bekliyorum.

    Saygılarımla.




  • MURTAH....öncelikle dv kameranıza dv kart almanız daha iyi olur....şimdi resimden gördüklrime gelirsek 1 s-video kablosunu kullanarak görüntü aktarabilirsiniz s video diye adlandırdımız sistem yanlızca görüntü ilete bilen bir sistemdir resimde gösterdiniz kabloyuda sadece ses almak için kullanabilirsiniz tv kartına degil ses kartına balamanız gerek orada 3 balantı var kırmızı sol beyaz sag ses sarı ise görüntü anlamına gelir.biz beyaz ve kırmızıyı ikili giriş ve tek çıkışı olan küçük bi balantı yardımcısına baglıyoruz hemen hemen elektirik mazemeleri satan yerlerde bula bilirsiniz....2 sarı kabloyu tv kartındaki sarı noktaya ses için se yukarıda belirttim işlemi yaparak ses alıyorsunuz........
  • HDRHC1E kamera aldım.
    HDV High Definition bir kamera.
    Ekte gördügünüz sisteme sahibim ama anakartımın Fİrewire cıkışı yok.

    Burada cektiklerimizi montaj ve edit edecegiz.

    Nasıl bir kart almalıyım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deeproxy

    selamlar bende bu işe yeni başlayanlardanım ve kafama şu takıldı.

    Şimdi 25 $ lık bir Firiwire kartı ile de görüntü aktarımı başarılıyorsa bu alete 245 $ + kdv vererek daha iyi sonuçlarmı elde ederiz ? yada prof.lar içinmi bu alet ? ev kullanıcıları için gereksiz mi ?




    arkadaşlar bu kartı yorumlayacak bir babayiğit arıyorum




  • arkadaşım bana gönderdin adresten anladımı yorumladım benim için asıl önemli asıl sorulması gereken konulara deginmediklerini ÜSTÜNE BASA BASA SİZİN GÖNDERDİNİZ SİTEDE BULAMADIMI DA EKLEDİM bu aygıtı ancak ama ancak kullanan biri sözümü degiştirerek yineliyorum tam anlamıyla kullanmasını bilen biri yorumlaya bilir onun haricinde kalan her kafaya takılacak soru sizin verdiniz adreste mevcut ( ŞİMDİ BU SORU ASLA BU KARTI YORUMLAYACAK Bİ BABAYİGİT ARIYORUM DİYE SORULMAZ NASIL SORULUR BU KARTI KULLANAN VE ÖNERECEK VARMI ŞEKLİNDE SORULUR) şimdi ben sana yorumlayayım dedim adresi pm me attın ben o ürünü kullanmadımdan ki her insan her ürünü her kamera yada kartı yada yazılımı tam anlamıyla bilecek diye bişey yok win 98 sayın gates tüm dünyaya tanıtırken dünya medyası önünde pc yi çökertti, gönderdin siteden baktım gönderdin sitede ne vardı normal bir kullanıcıyı tatmin eden ama ileri düzeyini vermedikleri bir anlatım vardı ben onlara degil kendi işlemcisi varmı onu aradım yazmamışlar ben bir görüntüyü kaçtan oluşturuyo 4000 dende olur 6000 dende 8000 den de bulamadım ve size dedim ki satın almadan önce satıcıya sorun bak bunu da şimdi söylüyorum ve bir dakika sizin yanınızda dvd yakalasın ve sonuç larını matematiksel olarak versinler ve hatta hiç bir convert işlemi yapmadan boş bir medyaya aktarsınlar ben resmini verdiniz ürüne ne iyi nede kötü diyebilirim ( hadime düşmez ) ben size sizin bakıpda göremiceniz anlatımlar varsa ben görebilirim diye yardım teklifinde bulundum ürünün çok güzel özellikleri var ama ben onları matematige vurdugundaki sonuçlarını aradım bulamadım ki benim içinde bunlar önemliydi ve sizden ki beklemem teşekkür mesajınızı alamadım ne diyeyim siz bana pm den ürünü anlatan bi site gönderdiniz ben asıl sorulması gereken soruların cevabını sizin gönderdiniz sitede bulamadım ve size açık açık anlatım sizin yerinizde ben olsam önerilere uyar baktım internetten bulamıyom satış noktasından örenir ve edindigim bilgileri tartışırdım ASLA AMA ASLA Bİ BABA YİGİT ARANIYOR DEYİP KİMSEYİ RENCİDE ETMEZDİM.........( KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARIMI BÖLÜMÜNDEKİ PC TEKNİK YARDIM HARİÇ SORULACAK ÖZEL .... PM..... SORULARINIZA BUNDAN SONRA (PM) CEVAP VERMEME KARARI ALDIM..... (SAYGILARIMLA)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 21 Şubat 2007; 17:49:06 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: baranel

    ...................
    ASLA AMA ASLA Bİ BABA YİGİT ARANIYOR DEYİP KİMSEYİ RENCİDE ETMEZDİM.........
    .................




  • Arkadaşlar,

    Yukarıdaki tartışmayla alakası yok ama genel firewire kartı ile ilgili olduğu için sizlere de aktarayım istedim.

    Burada birçok arkadaş da benim gibi benzer soruları sorduğu için yazıyorum, dün bilgisayarım için firewire kartını aldım. Hem de bana çok mantıklı ve ucuz gelen bir fiyata: 30 YTL'ye Flexy firewire PCI kartını aldım, içinde 4pin-6pin kablo ve Ulead VideoStudio 8 ile beraber. (Hızlı sistem'den aldım)

    Dün gece kameramı ilk kez firewire'dan bağlayıp görüntü aktarmayı denedim ve bazı görüntüleri aktardım. Şimdi bunlar üzerinde oynamalar yapmaya başlayacağım. Oldukça eğlencelli bir iş. Sanırım bundan sonraki adım montajlama, başlık, fon müziği vs.. ekleyerek kendi film arşivimi oluşturmak olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baranel
    size açık açık anlatım sizin yerinizde ben olsam önerilere uyar baktım internetten bulamıyom satış noktasından örenir ve edindigim bilgileri tartışırdım ASLA AMA ASLA Bİ BABA YİGİT ARANIYOR DEYİP KİMSEYİ RENCİDE ETMEZDİM.........( KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARIMI BÖLÜMÜNDEKİ PC TEKNİK YARDIM HARİÇ SORULACAK ÖZEL .... PM..... SORULARINIZA BUNDAN SONRA (PM) CEVAP VERMEME KARARI ALDIM..... (SAYGILARIMLA)

    öncelikle şunu belirtiyim attığın p.m.'i gerçekten görmedim dostum. eğer okusaydım tabiki birdaha forumda sormazdım. Zira p.m.'ini görmediğim için "Bi Babayiğit Aranıyor" diyerek latifeyle karışık bu işin ustalarına (babalarına) bir gönderme yaptım. Bunda rencide edici bir durum yok.
    Saygılarımla,
  • jvc kameradan görüntüleri pc ye attım fakat orada görüntüleri dvd ye kaydedemiyorum. aktaracağım görüntüleri ayarlıyorum burn tıklıyorum ekrana açılan pencereden right-to disc seçiyorum dvd yazma ekranı geliyor fakat hiç bi hareket yokk neden yazmaya başlamıyorrr??? acaba bilen varmııı
  • Sizce JVC grd 200 iyi bir marka ve iyi bir model dv kamera mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.