Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.449
Cevap
89
Favori
911.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam.. bu işte daha yeni olduğum için senin göndermiş olduğun resim tekniklerindeki resimleri deneyim dedim ama beceremedim :) makine canon s2.. A moduna alıp macro çekim yapmak istiyorum f 2.8 değerinde senin biblolar gibi güzel bi poz yakalayamadım.. veya duşta aynı şekilde enstantaneyi ayarladım ama olmadı. bir de bu 2 modda çekim yaparken flash kullanmamamız gerekiyor herhalde doğrumu ? çünkü flashlı çekince benim verdiğim değerleri kabul etmiyor.(kendisi 1/500 yapıyor) makinede manuel ayarda var ama daha orayı deneyemedim. kısacası şu enstantene ve diyafram ayarları ile ilgili daha geniş bilgi nerde bulabilirim veya senin vereceğin ipuçları varmı ?
  • resmin kalitesini düşürmek zorunda kaldım buraya sığdıramadım çok iyi çekememişim bi kaç deneme yaptım çok iyi olmadı

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ


    Fotoğrafın çözünürlüğü 800X600 boyutunda küçültülüp, JPEG formatına çevirilmiş ve tarafımdan yeniden upload edilmiştir.
    mtkn3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi METAL -- 20 Eylül 2005, 22:15:07 >
  • neden ekleyemiyorum resmi anlamadım neyse artık daha sonra denerim
  • Fotoyu gördüm ama kalite çok kötü,
    imajı crop edip öyle eklesen daha iyi olur.
  • merhabalar ;
    uzun süre forumu inceledikten sonra nihayet karar vererek a510 umu aldım bende artık sohbetlere ve yorumlara katılmak istiyorum

    sevgili mertkan bir sorum olacak bu forumda ve diğer fotoğraf çekimleri ile ilgili sitelerde gördüğüm kadarı ile ısrarla fotograf çekim teknikleri konusun da tablolama vermekten kaçınılmakta ancak fotograf çekme konusunda zırcahil olan bizlerde (kendi adıma söylüyorum) verilen terorik bilgilerde terim karmaşasında boğulmaktayız soru şu : en azından kapalı/açık mekan, güneşli/bulutlu hava, blur/net arka fon veya diğer ışık uzaklık gibi ayarlarda ortalama değerler verilen bir tablo hazırlanamazmı bizlerde bu değerler arasında deneme yanılma yöntemi uygulayarak enstantane diyafram ve iso ilişkisini daha kolay kavrayabileceğimiz inancını taşıyorum
    saygılarımla
  • Sevgili @dominator,

    Öncelikle yeni fotoğraf makinen hayırlı olsun. Sormuş olduğun sorunun cevabını, yanılmıyorsam 3. sayfa içerisinde cevaplamaya çalışmıştım.
  • sevgili mertkan;
    3. sayfayı inceledim ve aşağıdaki pragraf beni biraz aydınlattı teşekkür ederim.

    "Vermiş olduğun örneğe gelecek olursak, öncelikle Auto mod'da bir çekim yapmalısın ve makinenin tayin etmiş olduğu ayarları (ISO, Diyafram, Enstantane, Beyaz ayarı vb.) gözden geçirmelisin. Daha sonra bu ayarlar ile oynayarak çeşitli çekimler yapmalısın, böylece burada açıklamaya çalıştığım ayarlar çok daha iyi anlaşılmış olacaktır, ayrıca makineyi tanımanda da çok büyük faydası vardır. "

    Saygılarımla
  • resimlerin çok güzel devamını bekliyoruz
  • selam arkadaslar su altı fotograf hakkında tecrubesı olanlar ıncelıklerinden bahsedebılırmı bende canon s1 ve sualtı kabı var nasıl ayarlar yapmam gerekir
    en onemlı seylerden bırı su altında tıtresım ınanılmaz az oluyo ama ısık cok kısıtlı
    iso yukseltmek ıstemıyorum cunku makınam 3,2 megapixel buyuk baskılarda sorun yasarım dıye dusunuyorum
    iyigunler
  • Sevgili mtk hocam sony dsc h-1 aldım ,makineden son derece memnunum 12x optik zoom ,2 pil ile çalışması film çekimi , 2.5 lcd ekran vs. makine kasa ve aksağam olarakta gerçekten çok kaliteli elinize aldığınızda bunu size hissettiriyor ,ayrıca kendi lens grubunu kullanmasına rağmen çok kaliteli görüntüler alınabiliyor, merak ettiğim bu makineyi hiç denedinizmi kalite olarak nasıl çekimleri vs.ayrıca canon s2 almamakla hata etmişmiyim yorumlarınızı bekliyorum..teşekkürler.
  • Sevgili @madmax

    Öncelikle yeni fotoğraf makinen hayırlı uğurlu olsun, en güzel günlerde güle güle kullan. Fotoğraf makinesini satın almış olduğun için, fotoğraf makinesi hakkında yorum yapılmasının yanlış olacağını düşünüyorum. Ayrıca makineyi tanıdıkça ve özelliklerini alıştıkça çok daha güzel fotoğraflar çekebileceğinden hiç kuşkum yok. Bol fotoğraflı günler dilerim
  • mtkn3 arkadaşım benim de bu konuda sana bir sorum olacak;
    Siz Nikon'u tercih edersiniz (ben de isterdim ama bütçe meselesi) gerçi de; Olympus'lar hakkında ne dersiniz diye soracaktım. Ben en fazla 300 YTL civarında bir şey baktığım için (ve Nikon ile Canon'da aynı özelliklerde 450-500 YTL'den aşağı makine olmadığı için) Olympus'lara bir gözattım ideefixe'in sitesinde. Alabileceğim iki model çıktı karşıma. Birinin enstantane değeri 1/1000 ama optik zoom değeri 8X !. Diğerinin zoom'u ise 3X iken enstantane değeri 1/2000 ve biraz daha ucuz. Siz de aşağıdaki iki linke bakıp bir değerlendirmede bulunabilir misiniz? Bütün arkadaşlar gibi benim de şu sıralar tek isteğim fıskiyeden çıkan damlaları, uçan kuşun kanatlarını, arka fon flu iken önde rüzgar gibi geçen bir arabayı, gece yarısı bir sokak lambasını, insan ve hayvan yüzlerini, çiçek yapraklarını vs. son derece enfes görüntülerle çekebilmek... Her iki makine de 3MP'lik olduğu için baştan kaybediyor muyuz bilemiyorum. (Daha yüksek MP'nin fotoğraf kalitesinden çok, büyük kağıda baskı için lazım olduğunu biliyorum. Doğru mu?). Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

    http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=UKKFXC4H6C73IF9I3FV3

    http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=H0KUJXYYOC8CCH49E36U



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 30 Eylül 2005, 20:40:18 >




  • quote:

    Siz Nikon'u tercih edersiniz (ben de isterdim ama bütçe meselesi) gerçi de


    Sevgili @franko;

    Öncelikle yaptığım kıyaslamaların, tamamen fotoğraf makinelerinin genel özelliklerine göre ve tecrübelerim ışığında tarafsız olarak yaptığımı belirtmek isterim. Ayrıca kesinlikle kullanıcının fotoğraf makinesinden neler beklediğini ve ne gibi fotoğraflar çekmek istediğini belirleyerek tavsiyelerde bulunuyorum. Eğer imzamdaki logo seni yanıltmışsa onu da açıklayayım. Bu güne kadar bir çok marka/model fotoğraf makinesi kullandım + deneme/inceleme şansı buldum. Kullandığım fotoğraf makineleri arasında marka olarak sayıca en fazla Nikon olması sebebiyle bu logoyu kullanıyorum.

    Konumuza gelecek olursak: Malesef verdiğin link'ler açılmadığı için bir kıyaslama yapamayacağım. Linkleri düzeltebilirsen ya da seçim listendeki fotoğraf makinelerinin marka/modellerini yazarsan senin için en doğru fotoğraf makinesini bulma yolunda yardımcı olabilirim.

    quote:

    Her iki makine de 3MP'lik olduğu için baştan kaybediyor muyuz bilemiyorum


    Sorusunun cevabı hem üst konumuzda yazıyor hem de ben bir çok defa açıkladım. Tekrar etmek gerekirse; Megapixel fotoğrafın çözünürlük boyutu ile ilgilidir, eğer büyük boyutlu baskılar alınmayacaksa ya da fotoğraflar bilgisayar ekranında büyütülüp crop ile detay alınmayacaksa, 3-4 MP'lik fotoğraf makinesi normal boyutlardaki bir baskı için yeterlidir.




  • Bende linkler sorunsuz açılıyor. Belki de site bağlanan bilgisayarın IP'sine göre kayıt tutuyordur...

    1. Olympus Camedia C-370 3.2 MP (274 YTL)
    2. Olympus Camedia C-725 3.0 MP Ultra Zoom (327 YTL)

    Bu iki modelin isminihttp://www.ideefixe.com 'daki hızlı arama hanesine yazıp aratırsanız özelliklerini görebilirsiniz. Size zahmet olacak. Tekrar teşekkürler.... franko
  • Sevgili @franko,

    Seçim listendeki fotoğraf makinelerini normalde kıyaslamamız doğru olmaz çünkü farklı sınıflardalar. (C-770 SLR-Like, C-370 Compact) Ancak, sana yardımcı olabilmek için genel özelliklerine kısaca göz atalım.

    Olympus C-370 Zoom'un artıları: Biraz daha geniş açılı objektif, biraz daha iyi min. ve max. perde hızları, daha iyi macro odak mesafesi.

    Olympus C-725 Ultra Zoom'un artıları: Çok daha iyi zoom mesafesine sahip objektif, daha geniş ISO yelpazesi, Full manuel ayarlar, daha iyi diyafram açıklığı, elektronik vizöre sahip olması (malesef C-370Z'de vizör yok)

    Sonuç: Eğer, bas çek tarzı manuel ayarlar içermeyen küçük bir fotoğraf makinesi aranıyorsa C-370Z, zoom gerektiren çekimler yapılacaksa, manuel kontroller ile çekilecek olan fotoğraflara müdehale edilecekse C-725UZ tercih edilebilir. Bu seçimde benim oyum Olympus C-725UZ'den yana




  • Cok tesekkurler. Eger bir baska makine almaya karar verirsem sizi yine rahatsiz edecegim. Sagolun
  • benimde dsc p43 makinem war... ama forum boyunca bahsettiğiniz ayarlar yok bende galiba yada ben anlamadım olayı.... su damlaları olayını ve digerlerini yapamadım... makinem hakkında daha fazla bilgi warsa alabilirmiyim...birde bu resimin ozelliklerine bakıp nelerin değişmesi gerektiğini soyleyecek biri varsa dinlerim.....
    http://img319.imageshack.us/my.php?image=dsc011622mp.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obaaa -- 3 Ekim 2005, 14:22:55 >
  • Sony DSC-P43 malesef full manuel ayarlara sahip olmayan bas-çek olarak nitelendirdiğimiz bir dijital fotoğraf makinesidir. Sony DSC-P43 hakkında ayrıntılı bilgiye Buraya Tıklayarak ulaşabilirsin.

    EDIT: Vermiş olduğun link içerisinde bulunan fotoğrafta modele çok yakın olarak patlatılan flash rahatsız edici boyuta ulaşmış. Bunun için flash'ı biraz daha yumuşatabilirdin. Örneğin, bir aydınger ya da selpak mendil kullanabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 3 Ekim 2005, 14:50:06 >
  • Merhaba,
    Değerli dostum size zahmet olmazsa bir kaç sorum olacak.Cevaplarsanız çok
    memnun olacağım.Makinam Nikon coolpiz 4800.
    Continoous(Single,Continıous,Multı-shot 16.3 shot buffer),White balans(Auto,pre
    White bal.Daylight,incandescent,fluorescent,cloudy,speedlight),Bss(Bss of,Bss
    on,AE Exposure bss),Sensitivty(Auto,50,100,200,400)İmage
    Adjustment(Auot,normal,+ More contrast,-Less contrast)İmage
    Sharpening(Auto,high,normal,low,off)Af area mode(Auto,manual,off),colour
    options(Standart color,vivid color,Black-and-white,sepia,cyanotype) gibi
    ing.terimler var.Bunların türkçe karşılıklarını ve nerde kullanıldığını
    yazarmısınız.En basitinden gündüz güneşli havada ve gece çekimlerinde yukarıdaki
    ayarların hangisini yapmam lazım.Türkçe kullanım kılavuzunu nerden bulabilirim.Teşekkür ederim.
    Ahmet Recai Demirci
    atabey-Isparta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arecai -- 16 Ekim 2005, 19:27:54 >
  • mertkan hocam daha dijital makine almadım ama elimde bir filmli slr var(pentax k-1000) baba yadigarı,
    dijitale gecmeden biraz tecrube kazanayım diyorum,makinada manuel focus ve manuel diyafram ayar ringleri var. lenside smc-pentax-m 1/2 50mm.
    diyafram ayarı f.2 den baslıyor f22 ye kadar.pozlama sureside 1sn den 1/1000 e kadar.ama ustunde flası yok makinenin.
    benim sormak istedigim f22 diyafram acıklıgını ne gibi durumlarda kullanabilirim.birde normal gunduz cekimlerinde portre tarzında, deklansor hızını kacta tutmamı onerirsin, 1/60 iyimi.yoksa buda diyafram aralıgına gore degisir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.