Tabi bu kişiden kişiye değişir ama ben bir türlü karar veremiyorum nasıl uygulayacagimi.velirli bir sisteme de oturtmak istiyorum öyle kafam esince mola vermek şevkini kırıyor. Pomodoro yöntemiyle çalışma var 25 dk ders çalışma 5 dk mola bu şekilde devam her iki saatlik pomodoroda 15 dk mola verilebiliyor. Bu yöntemde kafamı kurcalayan 25 dk az gibi görünmesine biliyim sanki tam isinmisken bir anda durmak nasıl olur mantıklı mı Veya 55 dk ders 5 dk mola 50 dk ders 10 dk mola Siz nasıl çalışıyorsunuz en iyisi hangisi bı yorumları alalım? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ders calisma ve mola nasıl ayarlanmalı?

-
-
bence mola vereceğin saati bilirsen o saat hemen gelsin diye beklersin dk sayarsın verimsiz geçer. çalışabildiğin kadar çalış sıkılınca mola ver en iyisi. ben 2 saat aralıksız çalışırdım çoğu zaman
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben 45-5 yapıyorum. Ortalama 4-5 kez yapınca bir saat mola veriyorum. Ben de pomodoro ile başlamıştım ilk zamanlar iyiydi ama sonradan verim alamadığımı fark ettim. -
hocam üstteki arkadaşın da dediği gibi öyle saat belirleyince saatin bitmesini bekliyor insan çalışabildiğin kadar çalışmak en iyisi
-
2 saat ders 15 dk mola
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bundada dikkat dağılması felan olmazmi yada başlar vaslamaz hemen sıkılmak gibi şeyler olmaz mı acaba
dikkatin dağılacağı zaman kısa molalar verebilirsin. çalışmak sıkıcı olsa da bunu zorunlu bir iş olarak görmemek lazım. günlük hayatın bir parçası olmalı. yani temel ihtiyaçlar ve kısa dinlenmeler dışında hedef sadece ders çalışmak olmalı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2 saat civarı ders 15-30 dk civarı mola bir ara da öğle yemeği için uzun mola
aga valla benim full keyfi bazen oluyo tyt deneme+analiz+kontrol+5 test biyo çözüp kalkıyorum bazen 3 fizik testi çözüp mola veriyorum. cok düşünmemek lazım bazı şeyleri pomodoroyu zten hiç tavsiye etmem. 25 dakika da kalkmak nedir birader 3 saat ayt ye gireceksin sen
-
ben günüme göre bazen 45dk ders 10dk mola şeklinde bazen ise tamamen random calıstığım kadar calısıyorum. pomodoro deyince aklınıza direkt 25dk ders 5dk mola gelmesin. zamanı kendiniz için ayarlayabilirsiniz. eğer telefona vs. cok bakıyorsan forest indirebilirsin. bazı günler kullanıyorum verimli oluyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X