Şimdi Ara

Derece Yapanların Kolpacılığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
6
Favori
9.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • urugakhina U kullanıcısına yanıt

    Ne alaka sosyal olmak bir başarı mı sağda solda sürtmeyi herkes yapar kendini evde ders çalışmaya ikna edebilen insan bana göre sosyal insandan daha üstündür senden de çok daha iyi bir işte iyi bir maaşla çalıştığına eminim o inek diye hakaret ettiğin insanların. Sen de kız arkadaşlarınla simit ayrana devamke    

  • Çok alakasız ama arkada ben varım dmkowvmwd

  • Umarım hocam. Ben de daha gencim ama bilemiyorum. İş sanırım bizim jenerasyonda bitecek gibi. Ben çocuk yapmayı gelecekte düşünmüyorum (değişir değişmez bu fikrim orasını bilemem) fakat umarım yapanlar çocuklarına şefkatle ve empatiyle yaklaşır; onlardan "uzak" yaşamaz ve en önemlisi onu "sus"larla öteleyerek değil tam tersi konuşturarak, konuşmaktan korkutmayarak büyütür. Eğer böyle olursa işte o zaman bir umut doğar bu topraklarda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PlatonikPrens P kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünüyorsun hocam. Derece yapan çok elelman biliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • orientis O kullanıcısına yanıt
    Neyyy

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam eğitime gelmeden önce geçmemiz gereken yollar var. Bunların en önemlileri (seninde dediğin gibi) birincisi şüphesiz sosyal alandır; ikinciside ekonomiktir. Neden birinci sıraya koydum sosyali, çünkü bu ülkede bana kalırsa tam bir domino taşı sistemi dönüyor. Eskilerden beri savaşlarla, krizlerle, siyasetle, iç savaşlarla (ki en saçması budur, on binlerce kilometere uzaktaki insanların dertleri yüzünden milletimiz birbirine düştü) uğraştı. Bunlarla uğraşmaktan eğitime vakit kalmadı e tabii. Bu bağlamda da ne oldu? Eğitim sadece parası olanın eriştiği bir şey oldu. Eee peki yurdun bütün bir köşesinde oturan insanlara ne oldu? Ne olacak onlarda eğitimden adaptan eksik kaldı; sonuç olarak da kendi adaplarını oluşturdular. Ve bu sistem çocuklarına, o çocuklardan diğerine, diğerinden diğerine uzadııı gitti. Çocuk ailenin aynasıdır. Ve domino taşı gibi uzadı da uzadı günümüze.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Bilsem kadar bos bisey yok, azicik mantıklı bisey olsaydi lisedeki cekirdek arkadas grubumdaki herkes en gec 6.sinifta birakmazdi veya yine lisemden baska bir arkadasla bilsemde ayni sinifta olmamiza ragmen tanışmamız 4 yil gecikmezdi (ikimiz de 5.sinifta birer jez gitmişiz cunku hicbir şey yapmiyorduk)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Valla hocam basit bir proje ve sağlam bir arkadaş oldu tek katkısı Ankara da olup siz de boş diyorsanız rahatlıkla ben de boş diyebilirim diğer illerdeki durumu daha iyi sanıyordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A74E143A6 -- 17 Mart 2023; 15:7:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilsem bana sadece basic html ve vpn kullanmayi ogretti baska hicbir sey ogretmedi, vpn kullanmayi da facebooka girmek icin kendim kesfetmistim zaten ama ülkeyi goz onune alırsak en büyük arti olabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 hatasız, doğru çalışan bir sistem değil. Eksikleri çok, olgunlaşması gerek, standartlaşması gerek, kalifiye ve işi kıvırabilecek iyi öğretmen gerek. Ama olması hiç olmamasından iyi. Kimi merkezler doğru düzgün öğretmen bulamıyor. Zaman çöpe gidiyor. Bu oranın idarecisinin/idarecilerinin dangozluğudur. Çoğu aman her merkez kendi çalıp oynuyor, ellerindeki olanak belli çünkü, sınırsız değil. Her merkez de eşit değil. Kimilerinde ise cidden işte budur dedirtecek işler yapılmakta. Sistem şu an için yeni. Olgunlaşması ve dediğiniz tabana yayılması gerek. Mesele belli iq üzerini ayıklamak değil, çocuğun gerçekten neyi istediğini bulup, oraya yönlendirmek. Ancak kapasite sınırlı olduğu için böyle bir elemede karar kılınmış, tartışılır mı, elbette.


    @The Killing Road

  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Bilsem dediğimiz kurumlar neredeyse 30 yıllık bir tarihe sahip, eger baskentteki kuruma bile kaynak sağlayamıyorsan (ki kaynagi geçtim ulkedeki aşırı esnek birakilan her şey gibi tamamen bosluga dusuyorsunuz) bir seyleri sorgulamak lazim. Su an bilsem tamamen anne babalarin cocugum ustun zekali diye kendisini tatmin etmesi amacina hizmet ediyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence pragmatik düsünmek gerekiyor. Sistemi degistiremiyorsan yasin geçmeden ayak uydurmak lazim. Çünkü yillarin geri dönüsü yok suan ki sistem de çok çalismadan da olmuyor. 8-9 saatler günü iyi planlayan birisi için zor degil ulasilabilir. Ha keske bu kadar fedakarlik ve stres olmadan bir seyleri elde edebilsek ama sartlar böyle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PlatonikPrens P kullanıcısına yanıt

    Sakin ol şampiyon. Ben zaten başarılı olmanın anahtarı çok çalışmaktır dememiş miyim? Orada söylediğim şey konuyu açan arkadaşın dediği olay. O evde hırs yapıp kız yüzü görmeden sadece dersten ibaret hayat yaşayan arkadaşlar, mikrofon uzatıldığında hayır ben inek değilim diye söylemesi mesele.


    Ve üzgünüm ne yazık ki o muhabbeti ettiğim sınıf arkadaşım, üniversiteden mezun olana kadar kız arkadaş bulamadı ve ailesinin bulduğu ilk kızla evlendi. Kazanç konusuna bir şey diyemiyorum aynı işi yapıyoruz ama öyle kimse kimsenin ne kazandığını çok bilen veya umursayan bir sektör değil bizimki.

  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    1995 ya da 1996 gibi kurulmadı mı bu meret.


    Bana göre yeni.  Zira son 15-20 yıl kayıp benim gözümde. 


    Yazdıklarınız biraz sizin şanssızlığınız, biraz da MEB ve lokal idarenin dangozluğu.


    Özünde güzel bir silah, kullanmasını bilene.


    Büdü: 2. satır makara ama son 3-4 yılda baya bi gelişme kattettiler lokasyona göre.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 17 Mart 2023; 16:37:19 >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Buna yakın bir sistem Birleşik Krallık'ta (İskoçya hariç) 70'lere kadar uygulanıyordu sanıyorum. Tripartite sisteme göre ilkokuldan sonra çocuklar "eleven-plus" denilen sınava giriyor, o sınava göre üç tip okula yerleştiriliyorlardı. Üç okul tipinden birisi olan "grammer school"lar üniversiteye öğrenci yetiştirip akademik yükü ağır bir müfredat uyguluyorlardı. İşin ilginç kısmı bizde de buna benzer bir sistem vardı 1990'larda. İlkokuldan sonra çocuklar sınavla beraber yedi yıllık anadolu ortaokullarına ve liselerine başlıyorlardı eskiden. Bu okullarda ilk olarak hazırlık eğitimi olduğundan çocuklar on bir on iki yaşında İngilizceyi öğreniyordu. Ortaokuldan sonra üst kalibre öğrenciler ayrıca farklı bir sınavla fen lisesine giriyormuş. Şimdi her yer anadolu lisesi oldu, genel olarak kaliteyi artıracaklarına herkesin kalitesini düşürdüler.


    Biliyorum tam dediğiniz sistem değil ama aklıma gelince yazayım dedim.





  • Konu çok güzel tartışmalar ve bilgiler içeren bir hale geldi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xKARAHANLIx kullanıcısına yanıt
    Kişiden kişiye değişir belki ama bir kere bile 8 9 saat çalışmadan 1.6k yaptım ve bu kadar çalışmadan iyi sıralama yapanlar da var.

    Bence bazı öğrenciler 3 yıl yatıyor sonra son yıl dersler aniden yüklenince yks=günde 12 saat ders diye anlaşılıyor ama 5 6 saatle bu işi bitirenler de var.

    Ha ama ileride çok öğrenci olur, bunlar da bilinçli olursa o zaman daha kapsamlı bir sınav sistemi gerekebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 17 Mart 2023; 22:49:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle temeli olan ögrenci dedigin saat araliginda da çok kasmadan halledebilir. Ben sifir bir ögrenci için söyledim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Hiç sıkıntı değil, öğrendiğim iyi oldu. Doğru diyorsun. Kötünün iyisi olarak en azından hepsini anadoluya çevirdiler. İmam hatipte olabilirdi. Beterin beteri her seferinde, her durumda nasıl var oluyor bilmiyorum ama var hep.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yanlışsınız. İlk ona girdim, iki yıl hayvan gibi çalışarak ama. Yine ilk yüze giren bir arkadaşım dört yıl boyunca okul birincisiydi. Okulumda derece yapan herkes çalışmayı biliyor ve düzenli çalışıyordu. Başarıdaki etken sebep çalışmaydı, zeka değildi. Yoksa çalışmayla başarı arasında böyle bir korelasyon görmek mümkün olmazdı. Zeka illaki etkilidir, konuları daha hızlı kavramanızı sağlar ama ne kadar çalışma o kadar başarı her zaman geçerli bir iddiadır. Tabii ne kadar çalışacağınız, ne kadar başarı elde edeceğiniz değişir arkaplanınıza göre ama bu tembelliğe bahane olmamalı bir şeyler hedefleyenler için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 17 Mart 2023; 16:58:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.