Şimdi Ara

Derbi yorumum ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Derbiyi iki kere 90 dakika olarak izledim iyice gözlemlemek için daha net yorum getirebilmek adına ...

Başta şunu söylemek istiyorum rezalet bir zemin vardı , 2 takımın 4 5 pas yapıp organize olduğu atak gören varsa söylesin , bunu bahane yada farklı bir durum için söylemiyorum sonuçta 2 takım içinde bu zemin geçerli ancak takımların stratejileri bile bu zeminden dolayı fark yarattı ...

Derbi sonrası yorumlara bakıyorum Fenerbahçe ezerek yendi filan deniliyor buna katılmıyorum , Fenerbahçe sadece çok iyi savundu , savunma Drogba'yı kucağına aldı zaten zeminden dolayı takımlar pas yaparak gelemediği için atılan bütün uzun toplar Fenerbahçe'de kaldı , bizim aksimize Fenerbahçe bütün stratejiyi uzun toplar ve ardından oluşan karambollere göre tasarlamış , zaten Fenerbahçe 2 ana bölge oluşturmuş forvet hattı ve defans hattı ortasaha yok gibiydi..

Gelelim bize maçta şunu farkettim kendi içinde aciz bir takım ve aciz bir teknik direktör , elinde ne alternatif var nede kafasındaki taktiği sahaya yansıtabildiği net bir 11 oyuncu var , en basit örnek yazın takımda var mı yok mu bilmediğimiz Aydın Yılmaz bu takımda tek yerli kanat oyuncusu , sahada oyunu yönlendirecek tek oyuncu Selçuk ve aşırı formsuz , Mancini taktiğinde kanatlara güveniyor ancak Burak kanat için yetersiz , Bruma tek tehlike ancak onuda kitleyince takım sürekli ileri gidip duvara çarpıp döndü ...

Maçın genelinde iki takımda vasattı bunun sebebi futbol oynatmayan zemindir , iki takımda birbirine net üstünlük sağlayamadı ancak Fenerbahçe rakibini oynatmadı ve iyi savundu durum bundan ibaret ve çok iyi zamanlarda gelen goller...

• +1
  • Sanırım 2 gündür açılan en düzgün ve en doğru konu.
  • fenerın orta sahası yoktu kısmı harıc hepsıne katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele şükür mantıklı yorum yapan biri çıktı.

Dünden beri diyorum.Maçta 2 takımın da pozisyonu yok.Fakat Fenerbahçe 2 tane GS hatasından gol buluyor.Yediğimiz gol bir Arsenal golü değil.Ya da duran toptan bam diye kafayı vurmadılar.Ya da 50 metreden ayağa gelen pasla gol yemedik.Birinde ofsayt diye durdular.Fenerbahçe durmayınca gol oldu.Penaltı zaten konuşmaya gerek yok.Ched sağolsun.

Hala şunu söylüyorum.Fenerbahçe ahım şahım bir futbol oynamıyor.Git bunu objektifliğine güvendiğin Fenerbahçe'li abilerinize kardeşlerinize sorun.Hepsi aynı şeyi söyler.Fakat adamlar büyük takım olduğunu hissettiriyor.Rakibe biz bu maçı bir şekilde alacağız hissiyatını yaratıyor.

Galatasaray 2 0 öndeyken bile rahat maç izleyemiyorsun.

Galatasaray'ın tek sorunu var.Takım mentalitesi hala oturmadı.Hiç kimse takım içinde rolü ne bilmiyor.Herkes kafasına göre top oynuyor.Koskoca Galatasaray, ben hatırlamıyorum son 1 yılda organize gol attığımızı.Necati Elmander Engin varken ne güzel tek toplarla çalışıyorduk.Tak tak diye geliyordu Galatasaray.Şimdi Bruma veriyor kaçıyor Selçuk bomboş Bruma ya top atacağına 512162612 kişinin tuttuğu Drogba'ya top atıyor.

Takım rolleri oturduğundan sonra Galatasaray'da gözle görülür bir artış olacaktır.Fakat mentalite oturtacaz sistem oturtacaz diye yıllar geçiyor.Ben 19 yaşındayken sistem için Rijjkard geldi, ben 23 yaşını bitirdim hala sistem oturacak.

• Arsenal golü demişsin + 1905 diyorum. Hedefimiz Arsenal gibi rakip defansı 5 kişiyle yatırıp kaldıran, kedinin fareyle oynadığı gibi oynayan bir orta saha kurmak olmalı. Bizde biraz Melo biraz da Bruma çabalıyor hepsi bu kadar. Bruma'ya da önlem alındığında orta saha diye birşey kalmıyor.
  • Fenerbahçe ezerek yenmiştir. Bu oyun anlamında ezerek yenmek değil ama ikili mücadelelere bakın hemen her mücadelede ezildi GSli oyuncular. Bu kadar mücadele anlamında ezilmenin sadece fiziksel güç ile alakalı olduğunu sanmıyorum muhtemelen takımda mental sıkıntı var.
  • Bence 2 takımda sahaya birbirini tartarak çıktı. Fenerbahçe'nin de amacı öncelikle maçı kaybetmemekti.
    Bu yüzden 2 takımda maça hızlı başlamadı.
    Fenerbahçe tam bu "tartı zamanı" içinde penaltıdan golü buldu.
    Bu da yeni bir stratejiye itti takımı...
    Rakibe 9 puan fark yapabilemk önemliydi ve skoru korumak, arttırmaktan daha önemli hale geldi. Bu yüzden Ersun Hoca, GS'ı oynatmamak üzerine oyunplanını belirledi. Kuyt'ın sakatlanarak çıkması kontra anlamında Fenerbahçe'ye avantaj sağlayabilirdi.

Ancak GS o kadar kötüydü ki , bütün topların Drogba'ya şişirilmesi , Selçuk'un orta sahada düşük pas yüzdesi Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü.

Ben ilk yoruma katılıyorum. Ama açıkasçı Fenerbahçe'nin farkı arttırmak yönünde bir çabaya girmediğini de açıkça söylemeliyim. Yani futbolcuların kafasında "fark atmak" yoktu. Olsaydı Fenerbahçe daha farklı oynardı diyebilirim. Ama GS için aynı yorumu yapamıyorum. (bilmiyorum katılır mısınız)

Benim açımdan Fenerbahçe terlemeden maç kazandı.

• egemena E kullanıcısına yanıt
    Onların oynadığı futbolu oynamak çok zor.Fifa tabiriyle konuşursak Ball Control 90 + adamların orta sahada.Ramsey Arteta Wilshere Mesut Cazorla Rosicky adamların paçadan teknik akıyor.Öldü bitti dediğim Rosicky geçen gün efsane bir asist yaptı.Herkes ön tarafa atmasını beklerken arkaya nokta pas attı gol oldu.

Bu oyun nasıl olur ? Yetenekli olman lazım, oyun zekan üst düzey olması lazım, futbol bilgin üst düzey olması lazım.Böyle adamlardan 3 5 tane kadronda olması lazım.

Bizde Selçuk var.Onun alternatifi yok.Alternatifini geçtim Selçuk daha sahada ne yapacağını bilmiyor.Sneijder da o yüzden zorlanıyor zaten.

Real Madrid'de Inter de ve milli takımda Sneijder'in üzerinden setler çizildi.Adam belli bir jargonda oynadı.Şimdi Türkiye'de ondan tamamen kişisel yetenekleri ve zekasıyla bir şeyler yaratmasını bekliyorlar.O da tıkanıyor.

Selçuk toparlanmalı , bir tane daha kanat gelmeli Mancini sistemi oturtmalı.Ondan sonra gerçek futbolu izleriz.1 2 maçta olacak iş değil bu.Bu sene Fenerbahçe tıkanırsa, kişisel becerilerle şampiyon olursan olursun.Yoksa çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldboi

Bence 2 takımda sahaya birbirini tartarak çıktı. Fenerbahçe'nin de amacı öncelikle maçı kaybetmemekti.
    Bu yüzden 2 takımda maça hızlı başlamadı.
    Fenerbahçe tam bu "tartı zamanı" içinde penaltıdan golü buldu.
    Bu da yeni bir stratejiye itti takımı...
    Rakibe 9 puan fark yapabilemk önemliydi ve skoru korumak, arttırmaktan daha önemli hale geldi. Bu yüzden Ersun Hoca, GS'ı oynatmamak üzerine oyunplanını belirledi. Kuyt'ın sakatlanarak çıkması kontra anlamında Fenerbahçe'ye avantaj sağlayabilirdi.

Ancak GS o kadar kötüydü ki , bütün topların Drogba'ya şişirilmesi , Selçuk'un orta sahada düşük pas yüzdesi Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü.

Ben ilk yoruma katılıyorum. Ama açıkasçı Fenerbahçe'nin farkı arttırmak yönünde bir çabaya girmediğini de açıkça söylemeliyim. Yani futbolcuların kafasında "fark atmak" yoktu. Olsaydı Fenerbahçe daha farklı oynardı diyebilirim. Ama GS için aynı yorumu yapamıyorum. (bilmiyorum katılır mısınız)

Benim açımdan Fenerbahçe terlemeden maç kazandı.

Evet, Fenerbahçe terlemeden maç kazandı ama bu ahım şahım bir oyun oynadığınız için değildi.

Chedjou çok saçma bir şekilde ipleri sizin elinize verdi. O andan sonra da bizim ne yaptığını bilmeyen takım o ipleri geri alamadı. Bir 90 dakika daha oynansa gene maçı gol atamadan bitirirdik.

Bizim ilk 11e ve oyunun başındaki oyunumuza bakarak Mancini'nin beraberlik için çıktığı çok açık ortada. Chedjou'nun hatasından gelen penaltı golüyle asıl sizin değil bizim sistemimiz değişti. Fenerbahçe yoksa golden önce de yine bastırarak oynamıyordu. Maç ortada geçiyordu. Fakat penaltı golü gelince bizim takım mecbur hücuma kalkmak zorunda kaldı ama o kadar kötüydük ki bırakın gol atmayı adam gibi pozisyona bile giremedik.

Yani siz de iyi oynamadınız hatta bana göre gayet kötüydünüz. Tek fark biz daha kötüydük. Bireysel hatalardan 2 gol yedik ve maç 2-0 bitti. Maçın özeti budur.

• bende ilk yorumun Fb'nin orta sahası yoktu kısmına katılmıyorum.
    hatta Fb'nin orta sahası Gs den çok daha motive ve hareketliydi.
    gerisi için ise oldboi hocama sonuna kadar katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurna

bende ilk yorumun Fb'nin orta sahası yoktu kısmına katılmıyorum.
    hatta Fb'nin orta sahası Gs den çok daha motive ve hareketliydi.
    gerisi için ise oldboi hocama sonuna kadar katılıyorum.

Hocam ortasahası yoktu kelimesi farklı anlaşılmış sanırım , strateji olarak saha içinde etkisi yoktu sadece savunuldu yani ortasahada oynanan bir oyun yoktu bunun sebebi şu ; büyük ihtimal bizim ortasaha kalabalık Ersun Yanal'da kalabalık tutsaydı daha fazla sıkışan oyun olurdu ancak siz etkinliği 2 hatta vermişsiniz hücum ve defans , bizim bütün yoğunluğumuz ortasahadaydı ona rağmen hiç etkin değildik...

Ortasahanız bize göre daha diriydi ancak oyun anlamında etkin değildi , zaten zeminin hali ortada pas yaparak oynamak imkansızdı
  • Ben iyi oynadık demiyorum.

Ama atıyorum siz 1-0 öne geçmiş olsaydınız. Bu maç 4-1, 5-1 bitebilirdi. FB'de o potansiyel vardı. Çizgi defans anlayışınız zaten golü çağırıyordu. Ama FB cümbür cemaat yüklenmedi (bence de doğrusunu yaptı)
    Sizin ise gol atmanız mucize idi. Haksız mıyım?
  • Zor olduğunu ben de biliyorum ama hedefimiz Arsenal'in oynadığı futbol olmalı. Becerirsin beceremezsin orası ayrı konu. Cazorla'nın yaptıklarını yapabilecek bir Sneijder var elimizde. Melo da kaliteli. Bir tane çok iyi ve gerçek kanat forvet alabilsek takım bayağı hale yola girer ama yabancı kontenjanı belası nedeniyle Selçuk konusu nasıl çözülür bilemiyorum. Eğri oturup doğru konuşalım, bizim kadro planlamamız kötü. Kalecinin bile yedeği yok. 2 maçta Eray sırıtmadı belki ama bir kaç maç daha oynarsa gene sırıtmayacağı kesin değil. Selçuk yerine oynayacak yedek yok, sol bek mevkiini hala takım içinden devşirmeye çalışıyoruz. Burak'ı çizgide oynatmaya çalışıyoruz. GS gibi bir takım bu kadar fazla mevkide alternatifsiz kalmamalı.
  • zeminin nesi kötüydü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

zeminin nesi kötüydü

Berbat bi zeminimiz var.Maçtan önce yeşil düz gözükebilir gözünüze ama senelerdir en ufak bi harekette kökler yerinden kalkıyor delik deşik oluyor.Çok yumuşak bi zemin.Bi düzeltemediler gitti.
  • Stadın altında dere var olur o kadar.Sen kötü zemin görmemişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Stadın altında dere var olur o kadar.Sen kötü zemin görmemişsin.

Galatasaray - Cluj maçında arena'yı direkt olarak örnek verebilirim , elbette daha beter zeminler gördük hepimiz..

Ancak burada ligin standartları üstünde iki rakip mücadele ediyor zemindeki bu durum bile maçı ve stratejileri net etkiledi
  • Fenerbahçe iyi oynamadı doğru ama Galatasaray oyun bile oynamadı ne yapmaya çalıştığını ben anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris01

Fenerbahçe iyi oynamadı doğru ama Galatasaray oyun bile oynamadı ne yapmaya çalıştığını ben anlayamadım.

Hocam aksini söyleyen olmadı , zaten bizim bütün kurgu strateji ortasaha üstüne kurulmuştu ancak formsuz ve etkisizdik sizde çok iyi kilitlediniz ve savundunuz , birde üstüne pas oyunu oynamak için uygun zeminde yoktu , bütün bunları toplayınca tek iş size kilidi açacak gol gerekiyordu oda çok iyi zamanlamayla geldi ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.