Şimdi Ara

Deprem ve papağan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2-3 gün önce yaşadığım şehirde deprem olmuş ben uyurken hissetmedim ama ailem gece deprem olduğunu felan söyledi farkeden insanlar var ama benim uyku derin olduğu için farketmedim hiç.

    Uyuduğum odada bir tane papağan var. Normalde böyle şeyler yapmazdı ama deprem olduğu gece ben uyurken bi anda kendini kafesin sağına soluna vurup çırpınmaya başladı ve normal bir çırpınma değil kuşların bazen kafesin içinde uçmaya çalışıp sağa sola çarpması gbi değil 4-5 dakika boyunca sağa sola vuran çırpınan kuşun durumu normal değildi bende hayvanların genelinden korkarım biraz pek barışık değilim acaba örümcek gibi beklenmeyen bir misafirmi girdi kafesine felan diye düşündüm ama kuş çok çırpınıyodu karanlıktan ürkme durumumda var biraz o atmosferde ışığı açamadım. Biraz bekledim sonra uyuya kalmışım sabahta deprem olduğu konuşuluyodu.


    Sizce papağan depremi hissetmiş olabilir mi ?

    Kuşlar depremi hissedebilir mi ? Hissetmekten kasıt kafalarına yıkılan yahut yıkılacak kadar sallanan binayı algılayabilme yeteneği değil insanlardan daha erken algılayabilir mi ? Biz henüz bir sorun algılayamammışken bu hayvanlar bişeylerin yolunda gitmediğini hissedebilir mi ?

    Bu arada papağan bana ait değil uyuduğum evdede misafirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTyln -- 22 Ekim 2017; 0:16:22 >



  • Hissediyor. Aynısı olmuştu bizde de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: All Men Must Die

    Hissediyor. Aynısı olmuştu bizde de.

    sizinki nasıldı ? aynı şekilde sağa sola mı vurdu kuş kendisini ?
  • Bir video vardı. Deprem gelmeden önce köpek bulunduğu yerden kaçıyordu. Karıncalarla ilgili bir durum da vardı da unuttum şimdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

    Bir video vardı. Deprem gelmeden önce köpek bulunduğu yerden kaçıyordu. Karıncalarla ilgili bir durum da vardı da unuttum şimdi.

    şimdi izledim o videoyuda şilideki depremi diyosan 3-5 saniye öncesinden farketmiş karıncalar çok daha uzun süre önce hissedip yuvalarını boşaltıyolardı sanırım
  • Papağanı bilmiyorum ama şu 2014 mayısında olan depremin hemen 4-5sn öncesinde acayip bi mide bulantısı geldi bana, ayağa kalkıp lavaboya koşmaya başladığım an sallanmaya başladık.
  • hiç güvenli binalarda yaşamıyoruz ya bide ülkenin deprem haritasının kırmızılığını düşününce insan bi ürkmüyo değil
  • Uçaklarda jireskop olduğu gibi kuşların omurgalarının merezinde uçarken dengesini sağlaması için benzeri organ var. Tüneyinde dururken de bu organın yararlanıyor. Depremi çok iyi hi eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal bi çırpınma ve ötme değildi. Sanki can çekişiyor gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.