Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.440
Cevap
91
Favori
258.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barış26

    Denon ile RX2020 ile karşılaştırma imkanınız oldu mu?
    Stereo ve sinema performansları arasındaki farklar neler acaba?

    Yamaha RXA 2020 aldıktan sonra çok kısa denemeler yaptım ve Denon'u elden çıkarmam çok hızlı oldu. Açık konuşmak gerekirse çok üzerine düşemedim ve karşılaştırmak için özel bir çabam olmadı.

    Genel olarak Denon ile tizlerin belirgin şekilde daha önde olduğunu ve kısık seste bazı detayların kaybolduğunu söyleyebilirim. Ama diğer yandan çok dikkat edilince Yamaha ile tizler Denon kadar önde olmadığı için sanki biraz daha pahalı çalıyor diyebilirim. Dolayısıyla müzik için bence iyi-kötü demek yerine kişisel tercih belirleyici olacaktır.

    Sinema için Denon'un tizlerinin fazla önde olmasının ise dezavantaj olduğunu söyleyebilirim. Sanki Yamaha daha tok ses veriyor, surround etkisini daha iyi hissettiriyor gibi. Mesela Denon kullanırken Xbox360 ile Call of Duty oyununda silahlardan, patlama seslerinden istediğim etkiyi alamıyordum. Ama Yamaha ile çok daha tatminkar sonuçlar aldım.

    Yukarıdakileri okurken, benim yapacağım yoruma, kullandığım kelimelere çok güvenmeyin derim :) Zaten oldum olası hoparlör ve anfi yorumu yapanların kullandıkları kelimelerin evrensel olarak aynı şeyi ifade ettiğinden şüphe duyuyorum. Örneğin benim kapalı çalışıyor derken tarif ettiğim şey, aslında bambaşka birşey olabilir.

    Şu an halimden çok memnunum. Denon ise Tv-Projeksiyon arasında geçiş yaparken kablo sök-tak oluyordu. HDMI switch ile bazen ses gelmemesi sorunu oluyordu. Yamaha'nın 2 HDMI çıkışı ile bu sorun kökten çözüldü, geçişler çok güzel çalışıyor.

    Denon 2113 ile Yamaha RXA 2020 arasında ciddi sınıf farkı var. Yamaha 2020 aslında daha çok Denon 3313'ün rakibi. Ama 3313 bile 2020'den ucuz. Mesela Amazon'dan bakınca Denon 3313 Amerika'da 799 USD, Almanya'da 980 Euro. Yamaha 2020 ise Amerika'da 1599 USD, Almanya'da 1.150 Euro

    Bir de Yamaha 2020'de video işlemcisinin iyi olduğu söyleniyor (HQV Vida imiş). Ama ben hiç analog yayın (SD uydu alıcı, dvd vs) izlemediğim için bu özelliği kullanmış olmuyorum.


    Herkese iyi bayramlar.
  • Üstadlar herkese merhaba,
    İmzamda bulunan sisteme sahibim. Dün uzun aradan sonra film izlemek istedim. Filmlerde insanların konuşma seslerinin gelmediğini farkettim. Filmlere ait diğer seslerde sorun yoktu. Müzik açtım, müzikte sıkıntı yoktu. Bu sorunu yaşayınca cihazları açıp kapadım, sonra bağlantıları kontrol ettim.

    Gördüm ki center hoparlörün kablolarından biri çıkmış, yerine taktım, ses gelmeye, konuşmalar duyulmaya başladı. Yalnız bu sorundan sonra şu kafama takıldı:

    Dolby Digital ve DTS seslerde konuşma sesleri sadece center hop.den geliyor, diğer 4 hoparlörden ise diğer çevresel, dış vs. sesler geliyor. Stereo veya direct ayara aldığımda ise tüm hoparlörlerden konuşma sesleri geliyor. Bu DTS ve DD seslerde konuşmaların sadece centerdan gelmesi normal midir?

    Bu kablo çıkması olmadan önce hiç dikkatimi çekmemişti. Değerli yardımınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackice_serkan
    Dolby Digital ve DTS seslerde konuşma sesleri sadece center hop.den geliyor, diğer 4 hoparlörden ise diğer çevresel, dış vs. sesler geliyor. Stereo veya direct ayara aldığımda ise tüm hoparlörlerden konuşma sesleri geliyor. Bu DTS ve DD seslerde konuşmaların sadece centerdan gelmesi normal midir?

    %100 normaldir (tabi sesin özellikle farklı bir noktadan gelmesi gereken durumlar hariç).

    Hatta sadece konuşma sesleri değil, surround (5.1 veya 7.1) film izlerken duyduğunuz seslerin önemli kısmı center hoparlörden gelir.
    Bu nedenle sinema ses sistemlerinde center hoparlör son derece önemlidir.

    Stereo ayara aldığınızda, surround (5.1) sesi 2 kanala indirmiş oluyorsunuz ve surround özelliğini bozuyorsunuz;
    yani anfi farklı hoparlörlerden gelmesi gereken sesleri toplayıp sadece 2 hoparlörden veriyor.

    Benzer şekilde, stereo (2 kanal) müzik dinlerken eğer anfiden sanal surround (Pro Logic gibi) ayar seçerseniz,
    bu sefer de normalde sadece sağ ve sol hoparlörden gelmesi gereken sesler, ağırlık merkezde olmak üzere tüm hoparlörlerden gelir.
  • signore kullanıcısına yanıt
    Üstadım hızlı desteğiniz için çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız.

    sistem sorunsuz olunca çok kurcalamıyor insan. Hele bu aralar vakit darlığı falan ne film indirebildim ne de izleyebildim. Dün ufaklık erken uyudu bir film izleyelim dedik o da yalan oldu :)
  • 1910'umu satıp yerine Yamaha 573 almış bulunmaktayım.Aslında daha üst bir sınıf istiyordum ama bütçeden dolayı ancak böyle bir değişiklik yapabildim. Bana çok ufak bir farka gelmiş oldu. Dün bağlantıları yaptım fazla kurcalama şansım olmadı ama özetle şunları söyleyebilirim, Denon'un ürün kalitesi Yamaha'dan oldukça fazla, hem fiziksel malzeme kalitesinden hem de ayarların daha fazla özelleştirmeye izin vermesi açısından Yamaha'dan kaliteli olduğu aşikar, fakat ses olarak ilk izlenimlerim Yamaha'nın gayet iyi olduğu yönünde. Forumun Denon tarafı çok aktif olmasa da yine göz atmaya devam, herkese bol keyifli günler..
  • Hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DireFire

    1910'umu satıp yerine Yamaha 573 almış bulunmaktayım.Aslında daha üst bir sınıf istiyordum ama bütçeden dolayı ancak böyle bir değişiklik yapabildim. Bana çok ufak bir farka gelmiş oldu. Dün bağlantıları yaptım fazla kurcalama şansım olmadı ama özetle şunları söyleyebilirim, Denon'un ürün kalitesi Yamaha'dan oldukça fazla, hem fiziksel malzeme kalitesinden hem de ayarların daha fazla özelleştirmeye izin vermesi açısından Yamaha'dan kaliteli olduğu aşikar, fakat ses olarak ilk izlenimlerim Yamaha'nın gayet iyi olduğu yönünde. Forumun Denon tarafı çok aktif olmasa da yine göz atmaya devam, herkese bol keyifli günler..

    hayırlı olsun. benimde kısa bir yamaha deneyimim olmuştu ancak denona geri döndüm
  • Hayirli olsun.Umarim beklediginiz geri donusu almissinizdir ilk saatleri itibari ile.Hop.leriniz ile beraber nasil bir sonuc aldiginizi merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anfi -pc bağlatısı yapan bir arkadaş nasıl kurulum yaptını anlatabilirmi ben ekran kartına hdmi ile bağladım optikle anakarta bağladımda 5.1 üstünü desteklemiyodu ses kartı alsam gördüm kadarıyla yine optik çıkış kullanacağım hdmi çıkışlı ses kartı varsa öneriniz
  • denon yeni modelleri TR de satışa sunuldu.

    Denon AVR X500 1.200 tl civarında

    Denon AVR X1000 1.500 tl civarında

    Denon AVR X2000 2.300 tl civarında

    Denon AVR X3000 3.500 tl civarında
  • Bir arkadaşıma ait Denon avr 3200 var satmak istiyor cihaz sorunsuz ve temiz olup ,kullanma klavuzu ve uzaktan kumandası mevcuttur...
    Fiyat olarak 500 tl düşünüyor...
    Made in japan cihaz ,sinema ve stereo da gayet başarılı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • denon 2311 avr ile sterio anfi veya giriş seviyesi avr ile takas etmek istiyorum ayrıca iyi bir teklif olursa satış da yapabilirim ürün a dan z ye tüm kutu ve kutu içeriği ile durmaktadır sıfırından tek farkı biraz tozlu olmasıdır ilgilenen arkadaşlar pm atabiilir...
    not mediamarktda 699 tl ye arkadaşıma aldığım pioner htp 071 di sanırım beş hoparlör ve aktif subla satılan avr bile olabilir...
  • Merhaba arkadaşlar, bende denon 3311 var, ps3, ps4, digitürk, wdmediaplayer hdmi ile denona bağlı, denondan digital outputa takılı optic kablo ile kulaklığıma bağlı ancak kulaklıktan ses alamıyorum, yapmam gereken bir ayar mı var acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denon 4000 alarak aranıza katıldım,akşam kurucam,umarım pişman etmez beni,pio 921 den sonra nasıl bir tacrube olacak merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun bende çok merak etmiştim x4000 i kısmet lx56 oldu.ilk izlenimlerini bekliyoruz artık...
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    bu fiyatlar nerededir/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mulderbaba

    bu fiyatlar nerededir/

    gsa , proav , dikmen vs..
  • kınayu K kullanıcısına yanıt
    beğenmedim geri iade ettim,,pio 1223 aldım, ilk izlenimlerim piodan memnun kalacağım,,
  • bende onkyo 809 dan lx56 ya geçtiğimde sinema tarafı pioneerın daha dinamik ve detaylı geldi bana
    tabi zevkler ve renler kişiden kişiye değişir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    Denon 4000 alarak aranıza katıldım,akşam kurucam,umarım pişman etmez beni,pio 921 den sonra nasıl bir tacrube olacak merak ediyorum.

    Cok uzun sürmedi galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.