Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (171. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.440
Cevap
91
Favori
258.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yani kimse doğruyu bilmiyor aslında, bundan bahsediyorum..

    o yazmış olduğu 150watt 4 ohm için

    8 ohm'da evet 95w gönderiyor..(2 kanal ? )

    totalde 510watt yazıyor, o zaman kanal başı 7.1'de 72w demek oluyor bu .

    x6400h ise totalde 750w , 7 kanalda 107w , 2 kanalda ise 150w



    peki sonuç olarak 7 kanal kullanımda bu aradaki 37wattlık fark film izlerken çok aman aman belli olur mu?

    hani bilen tecrübeli arkadaşlarımız varsa, hiç değilse fazla paralar ödemek zorunda kalmayalım.

    Aydınlatılması gereken bir bilgi...




    Arkadaşımız gönderdiği linkte X6400h incelemesinde bile şöyle demiş , denon x2400h'yi düşünün , daha büyüğü daha cesuru daha kendine güvenen sunumu... şimdi ne demek oluyor bu? ses kalite olarak aynı da sadece girişleri çıkışları fazla daha çok opsiyon mu var demek oluyor bu ?..

    https://www.whathifi.com/denon/avr-x6400h/review?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doubtful1

    Nasıl mesela? biraz daha açalım? ..
    yani hoplar Klipsch .. RF-82 II serisi ..center 450c
    hoplar şuan aynı kalacak zaten.
    işte o watt olayı sesteki ayrıntıya yada kulağın anlayacağı ayrıntıya güce fark oluşturur mu ?

    şimdi benim x2400h yanlış bilmiyorsam kanal başına 95w gönderiyor... ama eğer değişiklik yaratacaksa almayı planladığım x6400h kanal başına 140w gönderiyor.. şimdi bu aradaki fark, misal bi atmos film izlediğinde evet fark var dedirttirecek mi?
    çünkü şuan bile bana aslına bakarsanız baya ayrıntılı ve güçlü...

    bilmek istediğim bu.. yoksa o hdmi fazla oluşu giriş çıkış fazla oluşuna sadece para ödemiş olmayayım ... bunu istemiyorum ..
    Bu hop setinin adam gibi hakkını vermek istiyorsan 4500 gibi 4 ile veya 6 ile başlayan üst seriler ile kullanılmalı.



    Rf82 hassasiyeti zaten yüksek 2400 ile de sürülür sürülmesine ama 4400 kanal başına 125w verir ve 1400-2400-3400 den 4 bin serileri daha farklıdır. Bu fark iç yapısından tutun da dış ekrana kadar devam eder.



    Diğer destekleri birbirine yakın olabilir ama kalite farkı olur 4 bin serisinden sonra.



    Kullandığınız hop serisi güzel ve onu değiştirmeye özel oda ayirmadikca bence gerek yok ama kesinlikle avr olarak denon 4400 ve diğer markaların en az ona denk serileri olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • doubtful1 kullanıcısına yanıt
    Üst modeller ve giriş modellerin arasındaki farkları sadece güç olarak görmek çok yanlış olur. Eğer öyle olsaydı herkes pre çıkışı olan birer giriş modeli alır arkasına power amfi ekler istediği hoparlörü sürer kapatırdı amfi işini.
    Üst modellerin farkı içinde kullanılan sesi çözen çipinden, malzemesinden, trafosundan, programına kadar her şeyi kapsar.

    Eğer maddi imkanınız varsa Denon için 4xxx model ve üstüne bakın şuan kullandığınızdan duyulabilir bir fark elde edersiniz. Hiç bir şey olmasa bile kalibrasyon programıyla daha iyi bir surround tecrübesi ve sahne oluşumu elde ederseniz.
    İmkanınız yoksa zaten şu an memnun olduğunuzu belirtiyorsunuz sıkıntıya girmeden keyifle film izlemeye devam edebilirsiniz. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler bilgilendirmeler için , aynen klipsch hassasiyeti yüksek bu avrde bile böyle çalıyorsa 4 ve 6 serisi nasıldır bilmiyorum..

    o zaman 4 yada 6 serisi arasında karar vericem, gerçi bu ikili arasında da sinemada fark olur mu ? aradaki fiyat farkına değer mi bilmiyorum çünkü chipleri kağıt üzerinde aynı.
  • doubtful1 kullanıcısına yanıt
    bence yola devam et x 2400h x6400h iki amfiyi yanyana getirip denemedikten sonra hersey havada kalır amfiyi alırsın cok küçük ses farkı olabilir (işçilik malzeme kalitesinden giriş çıkışların fazla olmasından bahsetmiyorum)yada hiç ses farkıda olmayabilir ne olur ses gücü daha fazladır atmosta 4 hoparlör fazla bağlarsın vb gibi
  • Herkese merhabalar

    5.1 surround ses sistemi kurmak istiyorum. Bu sistemi genellikle film izlerken kullanacağım.

    Amfi olarak Denon X550BT sipariş geçeceğim

    Fakat hoparlör seçeneği çok ne almalıyım ?

    Aktif woofer almayı düşünmüyorum fakat baslar tatmin etmezse alabilirim



    1- Pure Acoustics Super Nova 8 5.0 1400 TL

    2- Pure Acoustics Slim Dream 5.0 500 TL

    3- Pioneer - S-ES3TB 5.0 1150 TL

    4- Pioneer SRS 88TB 5.0 1200 TL

    5- Sony SS-CS310CR 5.0 1500 TL

    Sizce hangi set benim için daha ideal olur ?



    Arkadaşlar tavsiyelerinize önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt
    Amfiniz giriş seviyesi olduğu için çok güçlü bir Avr değil. O yüzden amfiyi çok yormadan güzel bir ses almak için hassiyeti yüksek bir hoparlör almanız daha iyi olur.



    Sony setin yorumları fena değil ama hassiyeti çok düşük. Önler 88 DB, center 83, arkalar 80 DB diyor.



    Supernova 8 ise 92db ve Avr için daha az yorucu bir hoparlör gibi görünüyor ama onun da işçilik ve kalitesi halkındaki yorumlar kötü.



    O yüzden hangisini önermek lazım bilemedim.



    Bence avr’yi aldığınız zaman bu hoparlörleri satan yerler ile konuşup kendi avr’niz ile demo yapma şansınız var mı sorgulayın. Ona göre hoparlöre karar verirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. 350 450 euro bandında satılan amfilerin kanal başına verebildiği güç kaç watt oluyor hocam. Test ettireceklerini sanmıyorum Z906 alıp geçsem mi diye de düşünüyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Denon avr-x 4400 ve emotiva power ampli ile 7.1.4 sistem yaptim. 1 yildir cozemedigim bir sorun var hala duzeltemedik. Hdmi inputlara apple tv 4k, panasonic ub900 uhd bluray player, ps4 pro bagli... hdmi outputlara lg oled ve jvc projeksiyon bagli. Sayet outputlara sadece oled veya sadece projeksiyon hdmini takarsam hic sorun olmuyor. Ama outputun birine lg oled digerine projeksiyon bagliysa mutlaka bir sorun yasaniyor ve goruntu kesik geliyor veya bazen geliyor bazen gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela amfiye reset atiyorum butun baglantilari yapip kuruyoruz hic sikinti cikarmiyor kapatiyorum 1-2 saat sonra butun baglantilar yapili haldeyken sadece tv yi aciyorum goruntu vermiyor o sirada projeksiyonuda acarsam goruntu geliyor ikisinede... acaba hdcp2.2 sorunu mu bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Yakın zamanda Almanya dan ebay den 2.el aldığım Denon AVR-2807 cihazımı akrabam yanında getirecek. Cihazın teknik özelliklerinde yazanlara göre hangi kule hoparlör almalıyım fikir verebilir misiniz? Elimde Z5500 surround kolonları var 5 adet film için surround yeterli olur fakat , büyük kule olsun müzik dinlerken detayları almak istiyorum. Aktif subwoofer ilk başta düşünmüyorum. O yüzden basları tizleri orta sesleri güzel tınıları net veren bir kule istiyorum. Bu konuda fikir vermek isteyen üstadlara şimdiden teşekkür ederim. Dali İkon 6 , Zensor 7 , Opticon 6 , Lektör 8 , Jamo Classic 10 . Anfim hangisinde daha başalı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killknight -- 8 Ocak 2019; 13:13:25 >




  • Killknight kullanıcısına yanıt
    AVR dünyasına giriş yaptıysanız Logitech z5500 ve türevlerini unutun artık. Basslar, tizler, midler hepsi bir hoparlörde olmaz. Olursa da emin olun ev parasına, yat parasına olur. Çok kanllı bir AVR aldıysanız asıl amacınız sinema izlemektir. Öyleyse eğer sinema SUB'suz olmuyor, olamıyor, olmaz. Dali yada Heco'nun serileri fiyat/performans olarak uygun olabilir ama onlarında bir ton modeli var kendi içinde. Mümkünse dinleyerek satın alın. Showroom'lara gidin imkanınız varsa. İkinci el bulursanız da dinlemeden satın almayın. Hoşgeldiniz ve iyi günler dilerim..
  • doubtful1 kullanıcısına yanıt
    Ben size soyle soyliyeyim; Onkyo 626'dan, Marantz 5012'ye gectim. geceyle gunduz kadar farki vardi. Ayrica belirtildigi gibi sadece guc gibi algilamamak lazim.

    ben ayda bir LOTR izliyorum mesela :), filmiz ezberledim haliyle. tabi ilk amfi degisiminde de onunla testettim. Filmin basinda duymadigim cok ensturman varmis onu farkettim ilk. Sorroundlarim canlandi, subwoofer dile geldi.

    aslinda 626dan 5012'ye gecis pek upgrade de sayilmaz. Simdi kafaya Anthem 1120 veya Marantz 8012 taktim.

    Bence imkaniniz varsa maddi olarak ust seviye amfi denemekte bir sakinca olmaz ve kesinlikle sesste ciddi farklar hissedersiniz.
  • bnm tavsiyem herhangi bir avr alacaksanız bu bilinen markalardan, flagship veya üst seri modellerini almaya bakın, eski seri olsun gerekirse ama üst serilerden olsun ( tabi atmos vs kullananlar veya 4k pj veya ekran kullananlar hariç, bu özellkilere gerçekten ihtiyacı olanlar istedigi özelligi barındıran amfi almalı)

    ben 5.1 kullanıyorum, kendi yaptıgım belden kablo ile coax bagantılı sekilde ( hdmi da kullandım pcm(hd) ses olarak ama bm avr 5.1 logic7 işleyebildigi için pcm(hd ses) sese tercih ettim )

    daha önce denon avr3312 kullanmıstım, genel anlamda memnundum ama h/k avr 745 aldım daha sonra, çok farklı geldi, iyi anlamda ( lexicon rv-5 klonu bir amfi hemen hemen aynılar )

    denon da olacaksa mesela en az 4000 serileri veya eski denon flagshipler i yeni orta nesillere tercih ederim ben sinemada, çoklu kanalda güç düşürmeden vermesi önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medulla24

    Arkadaşlar merhaba. Denon avr-x 4400 ve emotiva power ampli ile 7.1.4 sistem yaptim. 1 yildir cozemedigim bir sorun var hala duzeltemedik. Hdmi inputlara apple tv 4k, panasonic ub900 uhd bluray player, ps4 pro bagli... hdmi outputlara lg oled ve jvc projeksiyon bagli. Sayet outputlara sadece oled veya sadece projeksiyon hdmini takarsam hic sorun olmuyor. Ama outputun birine lg oled digerine projeksiyon bagliysa mutlaka bir sorun yasaniyor ve goruntu kesik geliyor veya bazen geliyor bazen gelmiyor.
    Denon da video işleme açıksa kapatıp denermisin ?
  • medulla24 kullanıcısına yanıt
    o çıkışlar paralel birisi arc li diğeri arc siz yani tek tek kullanmalısınız ikisini aynı anda taktığınızda çakışıyor. O serilerdeki o durumu yurtdışı forumlarda okumuştum .yani ayrı çıkışla bağımsız çalışma imkanı sunmuyor avr .
  • medulla24 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla tv 4K. Projeksiyon 4K mı?



    Eğer projeksiyon 4K değilse muhtemelen Avr çıkış çözünürlüğünü anlık olarak ayarlayamıyor ve bu tarz bir sorun oluyor diye düşünüyorum.



    Projeksiyon 4K ise bu teorim geçersiz olur ama bu da bir olasılık.



    Bende de denon 3400 var. Salondaki Tv 1080p, projeksiyon 1080p ve zone2’ye bağlı tv de 1080p. Hiç böyle bir sorun ile karşılaşmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telenor T kullanıcısına yanıt
    Bunu nerede okudunuz? Link varsa atar mısın? Bugun soyle birseyde fark ettim; Eger iki hdmi output a kablo takiliysa ve ben sadece tv-amfi- atv 4k calistirsiysam projeksiyonu acmasam bile goruntu direk hdr oluyor, projeksiyon kablosunu hdmi outputundan cikartinca dolby vision vereyim mi diye soruyor atv 4k. Yani sunu demeye calisiyorum goruntu saglayan cihazlardan biri dolby vision destekli digeri sadece hdr destekli oldugu icin sadece hdr desteklinin kablosu takili olsa bile cihazi calistirmasak dahi dolby vision destekli tv de dolby vision veren kaynağın dolby vision vermesine engel oluyor bu cidden garip. Bu durum arada bazen amfinin hdmi kartinda kafa karisikligina yol acip goruntu gelmesini engelleyebilir mi acaba???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Evet dostum tv lg oled 4k 65b7v projeksiyon 4k jvc x790

    Lg hdr ve dolby vision destekli, jvc sadece hdr destekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medulla24

    Evet dostum tv lg oled 4k 65b7v projeksiyon 4k jvc x790

    Lg hdr ve dolby vision destekli, jvc sadece hdr destekli.
    Birinde uyumsuzluk olduğu belli, ayarlardan deneyerek bulacaksınız, bende de JVC out 2 de Epson out 1 de bağlı, filmlerde JVC kullanıyorum tv açacaksam Epsona geçiyorum fakat başta bağlantıyı yapacakken 2 gün uğraştırdı bir türlü olmuyordu,avr ayarlarından geçiş sırasında hdmi seçerken 4k ayarlarını kontrol edin , media player 4k hdr ayarlıyken geçişte sıkıntı olabiliyor...
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.