Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.440
Cevap
91
Favori
258.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Üstad selamlar;

    AVR'lerde yer alan "Minimum / Maximum Frequency Response" değerleri ne anlam ifade ediyor?
    Optimal bir sitemde bu değerlerin, amfi ve hoparlörler değerleri ile eşleşmesi mi gerekiyor?

    Örnek Minimum / Maximum Frequency Response değerleri;

    Denon x3400H AVR : 20hz - 20 khz

    Magnat Shadow 905 : 20hz - 48 khz

    Bu değerleri nasıl yorumlamak lazım?
  • @HI-DEF-MAN çok iyi bi açıklama olmuş, çok teşekkürler, şimdi gayet güzel açıklığa kavuştu her şey.

    Bir şey daha soracağım ben Audyssey ayarı yaptığımda ön kule front hopları ve bazı hopları volume olarak -10 larda bırakıyor , bunu neden yapar? ben sonrasında hepsini +3 e getirdim tabi ki . -10 ne öyle ne gerek duyuyor ki öyle bir şeye...?
  • İnsan kulağının duyma frekans aralığı 20hz(en Bass)-20khz (en Tiz) şeklindedir.Bu değerler insandan insana yaşa ve ırka bağlı olarak az da olsa farklılık gösterebilir. Özellikle yaşlandıkça 20.000hz(20khz) sınırı aşağıya doğru düşer .
    Amfilerin ana amacı bu spektrum içerisinde yani 20hz ve 20khz arasındaki her bir frekansta uygun hoparlöre aynı ses seviyesinde ve en düşük distorsiyon(bozunma) da güç üretmek olmalıdır. Ancak hoparlör karakteristikleri farklıdır. Mesela Magnat 20hz ve 48khz arasında frekansları çevirebildiğini söylüyor .Bu rakamlar da biraz reklam kokuyor Bu değerlere pek güvenmeyin önemli olan labaratuar sonuçları. ben 907 nin frekans çevirimini verdim 35hz seviyesinde bass çevirimi var denilebilir ancak.
    Bir diagram veriyorum orada bir synthsizer da üretilen seslerin Hertz (hz) olarak karşılıkları var belki daha kolay anlaşılır.




  • doubtful1 kullanıcısına yanıt
    Neden acaba Klipsch etkisi olabilir mi? belki -10 en alt ses seviyesidir daha olsa daha indirir.
  • Sayın altuğ bey elinize sağlık çok güzel bir açıklama olmuş

    Ben

    Denon x2400 avr

    Front focal sib xl

    Center focal sib xl

    Surrond focal sib

    Sub svs 2000

    Olarak kullanıyorum şimdi ben bu sistemde subu lfe mi yoksa lfe-main mi kullanmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

    Saygılar selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doubtful1 kullanıcısına yanıt
     DENON AV RECEIVERS


    Frekans Çevirimi Synthisizer Enstruman karşılaştırma
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Coşkun bey sizce cevap ne olmalı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Neden acaba Klipsch etkisi olabilir mi? belki -10 en alt ses seviyesidir daha olsa daha indirir.

    Bu Klipsch etkisi dediğiniz iyi bir şey mi kötü bir şey mi? :)
  • doubtful1 kullanıcısına yanıt
    yok kötü değil de birbirinden farklı markaları aynı sistemde kullandığınızda oluşacak negatif efektlerden yanlızca biri.Klipsch yüksek hassasiyetli hoparlörler üretir. Yani biraz seslendirme sistemi hoparlörleri gibi bu düşük amfi güçleri ile daha kolay yüksek desibellere çıkmasını sağlar özellikle Rock ,Blues,Country ve Metal tarzı müzik dinleyen kişiler için biçilmiş kaftandır. Ancak sizin sistemde Klipsch frontlar referans volume seviyesine geldiğinde Center ve Sorround çok geride kalacağından Klipschleri dizginlemek için sesi kısıyor. Tüm sisteminiz Klipsch ve aynı seri olsaydı bunu yapmazdı. Allahtan Audyssey var da sizi bu ölçüm yükünden kurtarmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    1- AVR 'nin VOLUME Sekmesinden her zaman (–79.5 dB – 18.0) dB skalasına ayarlayın.Keza AUDYSSEY genellikle 0dB seviyeyi referans noktası olarak alır.Ben AVR X5200 kullanıyorum onun menüsünde referans ses seviyesini AUDYSSEY ayarlarken size soruyor ama 4400 menüsünde göremedim bu ayar varsa ileride detaylandıracağımız konuda önemli olacaktır.Yoksa AVR ses seviyesi referansınızı 0dB olarak ayarlıyor genellikle.Yani fim izlerken tüm oda içi yansımaları minimize ettiği en optimum EQ ayarlamalarını yaptığı seviye gibi düşünebilirsiniz.
    2-AVR Subwoofer Out'dan RCA Kablo ile mutlaka Subwooferınızın LFE IN yazan girişine bağlayın. Bu durumda SUBWOOFER'ın LOW PASS Filtre Devreleri inaktif olacak ve işe karışmayacaktır(%99 sublar böyle üretilir bazı eski modeller sadece farklılık gösterir).Subwooferınızın üzerinde bulunan VOLUME devresi halen aktif kalacaktır.E niye bu Crossover devrelerini koymuşlar o zaman diye sorarsanız onlar STEREO amfilere bağlantı yapılmak üzere konulur .Stereo amfilerde AVR'lerde olduğu gibi bir filtre devresi olmadığından Subwooferınızın vereceği frekans aralığını kendiniz seçersiniz buna LOWPASS filtre devresi denir. YANİ SUBWOOFERINIZ 16hz-150hz ARASI ÇALIŞABİLİYORSA SİZE 50hz-150hzhz ARASI İMKAN VERİR SİZ 50hz E AYARLARSANIZ SUBWOOFER 16HZ-50HZ ARASI ÇALIŞIR.YANİ SADECE ULTRA ALT FREKANSLARDAN SORUMLU OLAR Kİ ÖN HOPARLÖRLERİNİZ İLE ÜST ÜSTE BİNMEZ.
    3-AUDYSSEY ayarları ile kullanmak kullanmamak sizin seçiminizdir ancak ben her zaman en ince detayları ile bu OTOMATİK SETUP'ı yapmanızı ve kullanmanızı öneriyorum.Mutlaka çok noktadan aynen size resimler ile anlattığı şekilde yapın AUTO EQ ve AUTO VOLUME 'ı açmalısınız.Yok yapmam ben derseniz siz bilirsiniz ama ODA Akustiğiniz MANUEL seçenekle ayarlama imkanınız hiç yok.
    4-Audyssey yaparken size SUBWOOFER ses seviyesini SUB üzerinden ayarlamanıza yardımcı olan bir ekran var.Orada ses seviyesi YEŞİL olana kadar SUBWOOFER üzerinden ses seviyesini değiştirin.
    5-Tüm AUDYSSEY ayarları Dolby -DTS ve yeni nesil türevleri için en optimum ayarlamayı sunacak zaten TV-yok internetten Stream (Netflix-Amazon vb hariç) gibi düşük kaliteli yayınları allame-i cihan olsa düzeltemez.
    6-AUDYSSEY ayarlamalarını niye beğenmiyoruz?Daha önce belirttiğim gibi AUDYSSEY ayarı sadece referans olarak alınan SES seviyesine göre sistem tarafından set edilir.Daha düşük seviyelerde cılız gelmesi seslerin normaldir o sebeple AUTO VOLUME AUTO EQ seçenekleri sunulur o ayarlar ile oynayarak kısık seslerde daha detaylı sound alabilmek mümkün olabilir.
    7-AUDYSSEY hoparlörlerinizi ne büyüklükte gördüyse orada bırakın LARGE ise LARGE ,SMALL ise SMALL .
    8-LFE (LOW FREQUENCY EFFECT) kanalı yani bizim 5.1 dediğimizde .1 olan kanal filmlerde ULTRA BASS Efektlerin kodlandığı kanal SUBWOOFER kanalıdır. Bu kanala gelen sesleri üretmek SUBWOOFER'ınızın görevidir.SUBWOOFER'larda genellikle 1 aktif sürücü olur yok birden fazla aktif sürücü de olsa aynı frekansı üreteceklerinden daha detaylı çalmak gibi bir amaçları yoktur olsa olsa daha yüksek desibele ulaşmak amaçlarıdır.Bu sebeple ASIL AMAÇLARI LFE Sinyali ile gelen efektleri vermektir.Eğer sisteminizde Sağlam TOWER yapıda (Kule tipi) güçlü hoparlörleriniz iyi bir CENTER ve SURROUNDlarınız var ise BASS sekmesinde subwoofer ayarını LFE yapın sadece LFE sinyali ile gelen sesler işlensin.ANCAK BURADA SİNYAL GELMEDİĞİ DURUMDA SUB ÇALIŞMIYOR DEMEYİN O SAHNELERDE GELEN BİR LFE SİNYALI YOKSA USLU USLU OTURUR SUBINIZ. LFE+MAIN olarak ayarlarsanız diğer kanallara gelen BASS sinyallerinin içinden ULTRA BASS frekanslar SUBWOOFER 'a yönlendirilir böylece LFE sinyal işleme işlevi yanında sürekli çalışması ve sisteme yardımcı olması sağlanır.Çok sıkı bir sistemi olan bıraksın LFE 'de yok ön hoparlörlerim cılız BASS ile dolduramıyor odayı derseniz LFE+MAIN Kalsın.


    Üstad şimdi ben volume sekmesinden skalayı desiğiniz gibi ayarlarsam sorun çözülecek mi? Anlamadığım konu, belirli ses seviyesi üzerinde sub neden aktif olmuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Coşkun bey sizce cevap ne olmalı?


    Bence lfe-main olmalı doğrumudur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Sizin sistem için doğrudur. LFE Crossover 120hz kalsın.
  • Brkblk10 kullanıcısına yanıt
    1.Madde sorun çözmek için değil hepimizin aynı dili konuşması için.
    2.Sub ayarı LFE 'deyken sesi istersen sona getir o sahnede SUB için sinyal yoksa zaten sub çalışmaz.
    3.Sub hep çalışsın diyorsan LFE+MAIN yapmalısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Sizin sistem için doğrudur. LFE Crossover 120hz kalsın.

    Lfe-main crosever 120 hz olsun demek istediniz galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Evet
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    LFE+main konumunda zaten üstad. Zensor 7.1 kullanıyorum sub’ım svs sb1000, hop ların hepsi small olarak seçili. Xover frekansını frontlar için 40hz, diğerleri için 60 hz yaptım. Anlamadığım nokta ; şarkıyı dinlerken kumandadan sesi artırıyorum, 50’nin üzerine çıkınca bass kesiliyor direkt olarak ve oda içerisinde bariz şekilde hissediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Evet

    Çok teşekkür ederim elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brkblk10 kullanıcısına yanıt
    Hmm orada başka bir sorun var gibi. Sub tamamen duruyor mu?
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Evet duruyor. Sesi kısınca tekrar aktif oluyor. Subwoofer level adjust diye bir yer var onu açmıştım, ondan mı kaynaklanıyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smart menü açık kullanıyorum. Geçişlerde rahatlık oluyor . Özellikle TV de uydu izlerken. Fakat şöyle bir sıkıntı var. Her zaman smart menü çıkıyor geçişlerde. Media Player,game,Blu Ray geçişlerde . Hatta Media Player film başlarken bile çıkıyor. Bunu nasıl engellerim smart menüyü kapatmadan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.