Şimdi Ara

Denize düşen iPhone 5 için yardım ? (Sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir yakınım tekne turu sırasında denize düşmüş :) cebinde de iphone 5 i varmış, yaklaşık 10 dk suda kalmış. Olay yaklaşık 5 gün evvel olmuş. Telefon çalışmıyor. Benim bugün elime geçti. Bu telefonu nasıl calisir vaziyete getirebiliriz. Engin bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim...


    --Edit--

    O cihaz artık çöp, süs diye kenara koy vs. diyen arkadaşlar için söylüyorum, cihazı dün @kenbu nickli bülent abinin dükkanına götürdüm. Yeri İstanbul Kadıköyde boğa heykelinin hemen yakınında. Forumda zaten kendisinin işinin ehli olduğu bilinen biri. Herkesin çöp dediği cihazı eline aldıktan 2 dk sonra çalışır vaziyete getirdi.

    Güler yüzü, iyi niyeti ve insana değeren bir kişiliye sahip olmasıda cabası. İnşallah benimki gibi durumlar yaşayan arkadşlarda konuyu okuyup cihazı çöpe atmaktan kurtulurlar.

    @kenbu (Bülent abiye) tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brtvrdrl -- 13 Ocak 2015; 12:49:41 >







  • Pirincin içine atarsın suyunu emer yapacagın tek şey bu yatır içine 24 saat kalsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 gün geçmi? biraz yalan olmu? o cihaz artyk
  • Tuzlu suya düştükten sonra yapılmasi gereken öncelikle hemen normal musluk suyunda cihazın yıkanıp tuzdan temizlenmesidir. Sonra pirinc dolu bir kavanoza vs. gömülüp hava almayacak şekilde 1-2 haftaya kadar bekletilir. Ama en güzeli, bütün bunları yapıp en kısa sürede bu şekilde teknik servise teslim etmek tabi ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tremonster kullanıcısına yanıt
    hocam cihaz şu anda hiçbirşekilde çalışmıyor. İçinde entegreler falan yanmış olabilirmi, yoksa oksitlenmeden dolayımı çalışmıyordur.
  • Denizden çıkarınca tam kurumadan açtıysanız devreleri yakma ihtimaliniz çok yüksek hele tuzlu suda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan907kaan

    Denizden çıkarınca tam kurumadan açtıysanız devreleri yakma ihtimaliniz çok yüksek hele tuzlu suda...

    açık halde suya düşmüş iphone 5 in açık halde pirince yatırılıp düzeldiğini bilirim.Hala bir umut var bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brtvrdrl

    Arkadaşlar bir yakınım tekne turu sırasında denize düşmüş :) cebinde de iphone 5 i varmış, yaklaşık 10 dk suda kalmış. Olay yaklaşık 5 gün evvel olmuş. Telefon çalışmıyor. Benim bugün elime geçti. Bu telefonu nasıl diriltebilirz. Engin bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim...

    Istanbuldaysan sakın vakıt gecırme ilacın bu konuda
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=99942528&p=2#100817965

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brtvrdrl B kullanıcısına yanıt
    hocam bende I5 kullanıyorum. benimkide nehire düştü yarım dk falan. hemen alıp açtım 2 sn sonra kapadım. güneşti hava zaten güneşte beklettim. eve geldiğimde saç kurutma makinesiyle kuruttum. cihazı kurtardım lakin. iç kulaklık arada bir ses gitmiyo onu değiştirdiğimde cihazı tam kurtarmış olucam. sıcak tutun cihazı kanımca.

    bu arada hocam sizden ricam bu rica sizin içindir diriltmek sozcüğünü değiştirebilirmisniz. hoş durmuyor. niyet temiz olsada kullanılan kelimeler önemlidir. malumunuz diriltmek O'NA cc mahsus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --caner-- -- 8 Ocak 2015; 9:40:37 >
  • Buyrun cenaze namazına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzerinden bu kadar vakit gectikten sonra 500 ml su alinir, dolapta sogutulur ve icilir. burda onerilen hersey kaza oldugu anda uygulanmasi gereken seyler. simdiye coktan oksitlenmistir cihaz.
  • deniz suyunda 10 dakika süreyle kalmış bir cihazı ancak odanıza süs olarak kullanabilirsiniz geçmiş olsun
  • Hemen mudahele edilse belki kurtarilirdi ama 5 gun gecmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soğuk havada telefonu bırak 10 dakika suda kaldıysa zattüre olmasa dua etsin..
  • Benim iphone 4 e de aynysy olmu?tu ama kurtaramadyk

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O cihaz artık çöp, süs diye kenara koy vs. diyen arkadaşlar için söylüyorum, cihazı dün @kenbu nickli bülent abinin dükkanına götürdüm. Yeri İstanbul Kadıköyde boğa heykelinin hemen yakınında. Forumda zaten kendisinin işinin ehli olduğu bilinen biri. Herkesin çöp dediği cihazı eline aldıktan 2 dk sonra çalışır vaziyete getirdi.

    Güler yüzü, iyi niyeti ve insana değeren bir kişiliye sahip olmasıda cabası. İnşallah benimki gibi durumlar yaşayan arkadşlarda konuyu okuyup cihazı çöpe atmaktan kurtulurlar.

    @kenbu (Bülent abiye) tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum...
  • brtvrdrl B kullanıcısına yanıt
    kenbu kullanıcısına yanıt
    Bu denize düşen iPhone'u tamir eden Bülent abinin telefonu ya da adresi var mı? Boğanın neresinde nasıl ulaşacağız? @brtvrdrl@kenbu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinthemehmet -- 17 Eylül 2015; 0:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk başta ben tşk ederim sıvı temaslı bir cihazda en iyi müdahale bir an önce pille bağlantısını kesmek ve zaman kaybetmeden temizlemek veya sizin uygun bulduğunuz yöntemi uygulayın çoğu teknik servis arkadaşımın bu tür cihazların üstesinden gelebileceğini düşünüyorum önemli olan yanınızda ve gözünzün önünde müdahale edilmesi sıvıtemsata başarı oranı çok düşüktür ve garanti sözkonusu değildir size en yakın servis arkadaşlarımdan yardım almaya çalışınız veya kendi yönteminizi uygulayın ( AMA cihazınız garantili ise mutlaka yetkili servisten fiyat alınız garantili bir cihaz örnek iphone6 bir cihaz sıvı temaslı olduysa ( yada ekran kırıldıysa ) dışarıdaki bir servise müdahale ettirirseniz ücretli değişim hakkınızda kaybedersiniz bundan sonra cihazın hep garanti dışı kalır



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • ilk başta ben tşk ederim arkadaşlar.BU tür durumlarda mutlaka hızlı hareket etmek gerekir benim kendi düşüncem bu şekilde .Bu tür tamirleri birçok teknik servis arkadaşımın yapıcağını düşünyorum
    önemli olan yanınızda gözünüzün önünde açılması temizliğinin bir an önce yapılması ve yanınızda toplanması veya kendi uygun gördüğünüz yöntemi uygulamanız illan bir yeri arayıp bulmanıza gerek yok önemli olan cihaza bir an önce müdahale edilmesi cihazınız garantili ise mutlaka yetkili servisinden fiyat alınız dışarıda yapılan müdahaleden sonra ücretli değişim hakkınızıda kaybedersiniz
    ÖNEMLİ OLAN BİR AN ÖNCE MÜDAHALE ETMENİZ cihazı oraya buraya götürücem diye vakit kaybetmeyiniz size en yakın teknik servis arkadaşımdan yardım alınız garantili cihazda yüksek modeldede ücretli değişim hakkınızı göz önünde bulundurun ve forumdaki deneyim sahibi olmuış arkadaşalarımın yazdıklarınıda dikkate alınız (yazım hatalrım için özür dilerim arkadaşar )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbu -- 18 Eylül 2015; 16:58:22 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.