|
|

1 Mobil
|
|
Bu yüzden Türk denizcileri artık yabancı firmalara gitmeye başladı zaten. Eskiden İngilizce sorundu ancak bu yeni nesille birlikte halledildi büyük ölçüde. Malesef vizyonsuz şirketler ve yöneticilerle dolu bir camiamız var.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
|
kara tarafından bahsettiğini ve kuru yük - tanker operasyon/kiralama departmanları için konuştuğunu düşünüyorum. çünkü enspektör değilsen duim vs. okumana gerek yok. çünkü enspektörlük hariç gemi adamı olmadan yapacağın herhangi bir iş duim okumanı gerektirmiyor. işin komik kısmı operasyon kiralama personel departmanı vs. duim bu alanlara dair hiçbir şey öğretmiyor. ayrıca piyasadaki genç duimci arkadaşlarla denizcilik ortamlarından sıklıkla bir araya geliyorum hiçbiri olaya hakim değil ve özgüvensizler. hala acentede çalışmayı hayal edenler falan var. okulda bu sektörün ne olduğu öğretilmiyorsa kendin araştırıp öğreneceksin o da yok. kendilerine hiçbir şey katmıyorlar. çoğunda ingilizce yok. sırf bu yüzden sektöre giremeyen var. tabi bir o kadar da tam tersi arkadaşlar var o ayrı. onları tenzih ediyorum. fakat bu işi denizci olmayıp layığıyla yapan hatta denizciden bile iyi bilen çok insan tanıdım. işe alan kişi karşı taraf ne kadar cengaver neler için uğraşmış ve yapmış neye hakim ve neler yapabilecek ona bakıyor. dolayısıyla okula bölüme hiç bakmıyorlar. çünkü çoğu bakıp pişman oldu. konteyner forwarderlık linelar vs. onlarda iş nasıl dönüyor çok bilmiyorum ama o iş denizciliğin en az kullanıldığı tamamen ticari bölümlerden mezun olanların yapabileceği bir şey. zabitlik yapmamış bir duim'cinin iibf'den mezun birinden hiçbir farkı yok. nokta. |
|