Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.705
Cevap
88
Favori
395.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pardon hocam İstanbulda yaşadığınzı düşünmedim.Öyleyse doğrudur yani.500 bin tl gibi bir fiyata Adanada ne evler alırsın ne evler...



    Kredi konusunda da kesinlikle haklısınız zaten senenin çoğunda gemide kalıyor olacağız o kadar süre kalmadığımız bir evin kredisini faiziyle ödemek çok mantıksız.Mümkünse 4-5 yıl aile yanında tatil yapıp direk nakitle ev almak en mantıklısı.



    Sonraki 5 yılda da işler yolunda giderse nakit birikimi yapıp güzel bi araba alıp bir de dükkan parası falan ayırarak 10 yıl sonra karaya güzel bir geçiş yapılabilir.



    Ayrıca hocam siz şu an iyi bir konumdasınız şirket ve adam seçebiliyorsunuz en azından karar vermek biraz elinizde.Eğer mutsuz oluyorsanız gemiden ayrılmayı deniyormuşsunuz.Ben bizim o kadar şanslı olacağımızıda düşünmüyorum 5 yıl sonra iş bulduğumuza şükredecek konuma gelmeyiz umarım.Piyasa dahada kötüye gidecekse malesef daha kötü şartlarda çalışıp dişimizi sıkmamız gerekecek bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t.t.b001 -- 30 Haziran 2017; 2:4:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de sizden denizciliğin iyi ve kötü yönlerini dinlemek isterim.Gemideyken sizi iyi hissettiren şeylerden yani iyi ki bu işin içinde böyle bir şey var dediğiniz,başınıza gelince sizi mutlu eden stresinizi sinirizi alan şeyler var mı ?Varsa neler?

    Aksi şekilde mesleği yaparken sıçayım böyle işe nerden geldim seçtim bu işi dediğiniz, mesleğinizi yaparken sizi kötü hissettiren başlıca şeylerden de anlatır mısınız biraz ?
  • merhaba sırf size soru sormak için siteye üye oldum yanlış şekilde mesaj atıyorsam kusura bakmayın:) ben şuan Piri Reis Üniversitesinde DUİM okuyorum. 2. sınıfa geçiyorum bu dönem. size sormak istediğim gemide kadınlar için yaşam nasıl? çünkü bizim sayımız çok az kadın olarak. hiç yanınızda çalışan bir bayan oldu mu? olduysa zorluk yaşadılar mı gördüğünüz kadarıyla fikrinizi almak istedim. şimdiden teşekkürler@coaxem
  • srslygod S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kadın zabitler için gemi zor ve yorucu ancak bu demek değilki sürekli baskı görüyorlar veya çalışamazlar. Stajyer ve zabitlerim oldu , Arkas, Und gibi firmalarda çalışma olanağı var. Diğer firmalar için zor.

    Sorulara her yerden yetisemiyorum yogun olduğumdan >>> denizcisorucevap.com uzerinden cevapliyorum genelde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 3 Temmuz 2017; 2:10:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi biraktin mi denizi ya sasirdim valla @coaxem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bu kaptanlar için bahsedilen dolar rakamlar aylık mı yoksa kontrat başına mı mesela 6+1 sözleşme 6 ay ve 1 ikramiye doğrudur değil mi? Mesela aylığı 5000 dolardan 35000 dolar mı alıyorlar 6 ayda? Yoksa 6 ayda toplam kazandıkları para mı 5000 dolar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü kazansak ve tüm sınavlarımızı zamanında uzatmadan hakkıyla versek ne kadar sürede süvari oluruz ilk stajımızdan itibaren ve kimyasal tankerlerde 4+1 veya 8+2 7000 - 10000 dolar maaşla iş bulmak mümkün olur mu itüden hakkıyla mezun olan sektörde sıkıntı çeker mi maersk gibi gemilerde çalışabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mf 4 110 kyım daha açıklanmadı gerçi ama itü gelmeyecek heralde sıralama sitelerine göre mezuna kalabilirim itü için denizi severim parayı daha çok severim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sektör adına sorduğum her zabitten duyduğum net cümle:''İş okul işi değil iş kendini geliştirmende''

    Evet bi itü eğitimi her zaman artı bir şeyler katar sana ama orduda okuyan bi öğrenci isterse itülü bir sürü adama sektörde fark yaratabilir ki senin sıralaman oldukça iyi.Dokuz Eylül ya da Pri Reis tam bursluyada gidebilirsin.Denizcilik konusunda Dokuz Eylülde Dünya standartlarında eğitim veren bi üniversiteymiş zaten ve tüm şirketler tanıyor Dokuz Eylülü.

    Yani anlayacağın şirket seni işe alırken Deülüymüş ya da İtülüymüş diye bakmayacak.Eğer bu iki üniden birini bitirmişsen hangsisi daha çok dil biliyor,hangisinin daha iyi referansları var,hangisi yapacağımız sınavlarda daha fazla başarı gösterecek... Şirket bu gibi şeylere önem verecek dostum.

    Maaşlarda aylık olarak veriliyor.Yani 3500 dolardan 6+1 lik bi kontrata çıkarsan 7.3500 dolardan eline 24500 dolar para geçer.

    Süvari olman için Uzak yol vardiya zabiti olarak 3 yıl deniz hizmeti + gasm sınavıyla önce 1. Zabit olman gerek.Sonra 1. Zabit hizmetiyle de denizde 3 yıl çalışman ve tekrardan süvarilik için gasm sınavını kazanman gerek.Yani totalde hiç sıkıntı çekmeden,ara vermeden 6 yıl denizde çalışman gerek.Bence imkansız.

    Ayrıca bu 3 yıllık süre hizmetini 4 yıla çıkaracakları söyleniyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t.t.b001 -- 3 Temmuz 2017; 9:20:3 >




  • El Cazador kullanıcısına yanıt
    Bırakmadım sadece kara tarafındayım birkaç senedir. Gemi operasyon yöneticisi, enspektör ve port kaptan olarak çalışıyorum :) Ama yine canım sıkılınca gidiyorum seyirlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Aman abi iyi o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Hocam pratik zekası yüksek asosyal olmasada tek bir oda da 1 hafta çıkmayacak bir kişi bu mesleğe uygunmudur ?

    Sorumlu bir kişiliğim sosyal hayatım da eh işte vardır ama kız konularında yokum özlem çekeceğim bir annem var oda tek kalacağı için .Asosyalliğe de yatkınım ama psikolojik sorunum yok.Kısacası Türkiye de hayatım yok insanların yaşadığı bir çok şeyi zaten yaşayamıyorum :)



    Parası çok önemli değil işi bıraktığımda tatil köyünde ev alacak kadar param olsun yeter :)



    Erasmus yaparsak stajlar veya dönemler uzarmı yada problem olur mu ?



    Bir de özele giriyor ama slav kadınları ile beraber olunabilme şansı varmı ? Fahişe olsa da fark etmez cinsel ilişkiye girecek kadar süre tanınsa yeter .



    Daha önce yurt dışı tecrübemde var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba , bu bölüme İstanbul üniversitesinde gitmeyi planlıyorum . Üniversitede şimdi her zaman denizci kıyafetleri ile mı gezicegim , birde gemide hep üniforma mı olacak . Gemide azda olsa serbestlik yok mu ? üniversite hakkında genel düşüncelerinizi de almak isterim . Bu arada babamın kaptan tanıdığı var bana bir faydası olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    üniversitede hep üniformalısın gemide üniforma yok

    edit:bir arkadaş istanbulda üniforma yok dedi,diğerlerinde var %90 onda yokmuş heralde araştır arayıp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezios -- 13 Temmuz 2017; 22:43:44 >
  • özel mesaj ve youtube, instagram üzerinden gelen sorulara yetişemiyorum iş yoğunluğum dolayısıyla.



    www.denizcisorucevap.com üzerinden sorularınızı sorabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü İTÜ de bir ücretsiz (30k sıralama) bir de burslu (%100 burslu 90k) var. Bu ikisi arasında ne fark var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezios

    üniversitede hep üniformalısın gemide üniforma yok

    İstanbul üniversitesi sivil okutuyor üniforması yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gemi Makineleri İşletme mi? Deniz Ulaştırma İşletme mi?
  • Öncelikle 6 yıldır bu ortamın içinde bulunan biri olarak(4 yıl lise 2 yıl myo) denizcilik sektörünün hali ortada.Ama yaşadığımız ülke Türkiye maalesef burda asgari ücret adil değil 1500 tl çok az bir para.Gemiye çıkmak kolay değil tabi yeni başlayan arkadaşlar için 5 sene üni okumak kolay olmayacak tabi ama yinede bu meslek Türkiye şartlarında çok iyi.Hangi okuldan mezun olunca yıllık 25 bin dolar hadi 5 bin dolarını harca 20 bin dolar kazanabiliyorsun ve çalıştıkça bu para artıyor şahsen bu meslekte iyi olursan 10 senede çoçuğunu geçtim torununu kurtarcak kadar birikimin olur hiç ticaretten anlamıyorsanız bile paranın faizi yeter.Tabi bu paraları kazanmak kolay değil ama her mesleğin zorluğu var.Ben üni tercihi yapacak arkadaşlara bu bölümü tavsiye ederim.Her ne kadarda eskisi kadar şaşalı olması da Türkiye şartlarında en iyi yapılacak mesleklerden hala.Üniversite tavsiyesi için tabi öğrenci kendi çalışırsa kendini her ünide geliştirir ama bence bu sektörde mezun olduğun üni önemli.İtü ve Deü en iyileri 1. ve 2.ci diyemem ikiside aynı seviye artık bence hatta deü öne geçerse şaşırmam...Piri reisden çok iyi yorumlar almadım arkadaşlarımdan ama ben yine 3.sıraya onu koyarım.4 Katü olur.Bu 4 ü olursa güzel olur sizin için.Ama puanınız bunlara yetmezse Rize,Ordu(yeni açıldı) ve Kıbrıs tercih edilebilir...Şöyle bir yanılgıda var işte Vana bile üniversite açıldı çok mezun oluyor iş sıkıntısı çıkıyor.Zaten bu bölümü okuyanların bir kısmı okurken zorlanıp bırakıyor bir kısmı stajdan sonra bırakıyor bir kısmıda 1-2 sene çalışıp bırakıyor.Yani kısacası gerçekten hevesiniz varsa okulu bitirip çalışmaya başlarsanız devamı gelir.Bu meslekte işşizlik sorunu olduğunu sanmıyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAPTANCAPTAİN

    Öncelikle 6 yıldır bu ortamın içinde bulunan biri olarak(4 yıl lise 2 yıl myo) denizcilik sektörünün hali ortada.Ama yaşadığımız ülke Türkiye maalesef burda asgari ücret adil değil 1500 tl çok az bir para.Gemiye çıkmak kolay değil tabi yeni başlayan arkadaşlar için 5 sene üni okumak kolay olmayacak tabi ama yinede bu meslek Türkiye şartlarında çok iyi.Hangi okuldan mezun olunca yıllık 25 bin dolar hadi 5 bin dolarını harca 20 bin dolar kazanabiliyorsun ve çalıştıkça bu para artıyor şahsen bu meslekte iyi olursan 10 senede çoçuğunu geçtim torununu kurtarcak kadar birikimin olur hiç ticaretten anlamıyorsanız bile paranın faizi yeter.Tabi bu paraları kazanmak kolay değil ama her mesleğin zorluğu var.Ben üni tercihi yapacak arkadaşlara bu bölümü tavsiye ederim.Her ne kadarda eskisi kadar şaşalı olması da Türkiye şartlarında en iyi yapılacak mesleklerden hala.Üniversite tavsiyesi için tabi öğrenci kendi çalışırsa kendini her ünide geliştirir ama bence bu sektörde mezun olduğun üni önemli.İtü ve Deü en iyileri 1. ve 2.ci diyemem ikiside aynı seviye artık bence hatta deü öne geçerse şaşırmam...Piri reisden çok iyi yorumlar almadım arkadaşlarımdan ama ben yine 3.sıraya onu koyarım.4 Katü olur.Bu 4 ü olursa güzel olur sizin için.Ama puanınız bunlara yetmezse Rize,Ordu(yeni açıldı) ve Kıbrıs tercih edilebilir...Şöyle bir yanılgıda var işte Vana bile üniversite açıldı çok mezun oluyor iş sıkıntısı çıkıyor.Zaten bu bölümü okuyanların bir kısmı okurken zorlanıp bırakıyor bir kısmı stajdan sonra bırakıyor bir kısmıda 1-2 sene çalışıp bırakıyor.Yani kısacası gerçekten hevesiniz varsa okulu bitirip çalışmaya başlarsanız devamı gelir.Bu meslekte işşizlik sorunu olduğunu sanmıyorum...

    Hocam bu dedikleriniz deniz ulaştırma mühendisliği (4 yıllık) için geçerli mi ? Yük gemilerinde kaptanlık yapmak çok mu zordur ? Parasına sözüm yokta 6 ay muhabbetinde insan tırsıyor. Bilginiz varsa paylaşır mısınız ?




  • 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.