Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.705
Cevap
88
Favori
395.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dehard kullanıcısına yanıt
    Tamda tahmin ettigim gibi olmus. Isin basinda isten anlamayan kisiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    Soyle soyliyim ben rapor icin gittim elime kocaman bi kagit verdiler.

    Goze girdim heyete 3 metre ilerde kafam kadar harfleri sordular gozlerimde astigmat olmasjna ragmen gozluksuz okuyup onu gectim. Daha sonra ortopedi icin girdim adam cok takmadi yani soyle bi bakti otur kalk saga sola bak ellerini birlestir vs vs sonra oluru verdi.

    Tetkikler cok fazla ama hepsi ustun koru. Bi diyabette yirtamazsin tahlilde cikar bide renk korunde. Sayilari okutturuyolar okuyamazsin gidersin. Onun disinda hani eger ameliyatla kesin cozumu var ise ben sikiti olacagini dusunmuyorum cunku rapor alirken oyle ortopedide iste komple rontgen cekip neren yamuk neren duzgun diye bakmiyo. 30 saniyede oluru verdi direk adam. Ha gogus rontgeninde arkadaki platin cikarda bu nedir diye arastirirlarda sorun cikariri bu derlerse bilemem. Ama ortopedideki doktor ameliyatin var mi diyo yok dedim bende olsa bile yok desem haberi olmicak adamin zaten oyle detayli biseyler yapmiyolar. Sen onu en net sekilde bulundugun yere yakin bu saglik raporunu verme yetkisi olan bi hastaneye gidip danisma bolumunden ogrenebilirsin. Danisma bolumu bu konu hakkinda bilgi sahibi. Orda bi sekilde yonlendirirler seni.

    Ben sahsen yanj tedavisi var ise eger sikinti olacagini dusunmuyorum cunku bu hani pilotluk gibi degil yani. Kaptan olacaksinda bi pilot gibi 4 5G kuvvete maruz kalmiyacaksin. Saglik raporu falan filan var ama cokta didik didik edip ince elemiyolar pilotluk gibi degil yani. Ben rapor almaya gitmeden once baya gergindim sira sira girdikce bu muydu yani dedim.

    Soyle birsey yapabilirim suan 2. Kaptan bi akrabam var ben ona bi sorayim yakin zamanda bi geri donus yaparim sana kesin sekilde ogrenmeye calisicam

    Siz öğrenebilirseniz bana burdan yazarsanız çok memnun olurum :)
    Skolyoz ameliyatla tamamen düzeltilebiliyor ameliyattan sonra sadece ağırlık kaldırmak yasak oluyor daha doğrusu belini zorlamaman gerekiyor.Kaptanlığında ağırlık kaldırmayla işi olmazda tabi prosedur önemli :)
    Şimdi captain philipsi izledim 3-4kez daha öncede izlemiştim böyle kaptanlıkla alakalı başka film var mı bildiğiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elinde ve kolunda yata izi olan bi arkadas vardi. Deu mulakata girmis arkadaşa sordum. Dovmeli cocuklar bile gecti dedi. Yara izleri cok buyuk degilse sikinti olcagini dusunmuyorum dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastShip -- 16 Ağustos 2015; 19:31:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar lisans mezunuyum askerligimi yaptim iyi seviyede ingilizce italyanca biliyorum yasim 25. Telsiz zabiti olmak istiyorum mumkun mudur? Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marino kullanıcısına yanıt
    Devlet üniversitelerinde yas siniri var. Ozeldede var ama pri reisi bi ara gorus derim. Gecenlerde arkadasin birine yasi tutmasada sen puanı tuttur gel demislerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    The last ship izlemistim ben. 10 bolumluk 1. Sezonunda olan dizi. Tavsiye ederim cok basarili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    Kaç sene eğitim gerekiyor? Lisans gibi mi?
  • Marino kullanıcısına yanıt
    O konuda bilgim yok malesef universiteden detayli bilgi alabilirsiniz. Oyle bi egitimleride var mi onu bile bilmiyorum. Sadece yas siniri devlette cok kati kesin almazlar yani. Ozellerde biraz daha esnek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KTÜ Güverte kazananlar bana ulaşabilir yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    Tamam dostum teşekkürler
  • Genel olarak son mesajlara baktim da herkesin mezun sayisina paralel olarak korkusu var. Elbette maaslarda sikinti olabilir fakar issiz kalmazsiniz merak etmeyin. Ayrica Van'daki okul icin elestiri yapilmis ama inanin kendini gelistiren adam zabitliginse ITU'luyu de tokatlar digerini de. Bu meslekte her sey kendinde bitiyor. Tabiki ITU'nun mezunlari sayesinde bu sektorde cok avantaji var. Fakat kimse ITU'lu diye surekli barindirmaz. Adam iyi zabit degilse deportunu da yer pasa pasa. Herkesin kendinde bitiyor olay.

    TKDYO'yu kazanan kardeslerim varsa istediklerini sorabilirler bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Cazador kullanıcısına yanıt
    Bu meslegi secenlerin 10 da 9 u zaten maas icin istiyor. Kimse ben denize asigim diyerek secmiyor. Denize asik olan adam metal yigininda ayagini denize sokamadan hele bide okyanusun o dalgalarini firtinalarini cekmez. Denize asik olan adamin bile yapacagi bi meslek degil bu. Meslegi secenlerin tamamina yakini maaslari dusunurken sizin maas konusunu ustun koru gecmeniz bence dogru degil. Maastaki sikinti aslinda en buyuk problem.

    Okula seminer icin gelen hocalar bu bolumun daha 10 yil boyunca doyuma ulasmasinin mumkun olmadigini soyluyor. Tabi ne kadar dogrudur bilemiyorum ancak iyimserler bu konuda. Sektor kolay kolay tam anlamiyla doyuma ulasamicak. Denize cikanlarda uzun yillar calismadan karaya dusuk ucretlerle calismaya baktigi icin devirdaim oldukca yuksek. Suan bolume gircek biri 5 sene sonra mezun oldugunda belki cok sikinti cekmeyebilir ancak yinede suanki duruma gore dolulugun artacagi kesin. Nerde cokluk orda bolluk diye bisey yok burda. Eleman artarsa maaslar azalir. Maaslarin azalmasinida kimse istemez.

    Sektorde isci alimlarinda henuz ince elemeye gecilmedi. Doyuma ulasmadigi icin kendini gelistiren isini iyi yapabilen her kaptan bi sekilde is bulabiliyor. Universiteye bakilmiyor fazla. Ancak bundan yine 5 6 sene sonra ne olacagini kimse kestiremez. Belki bi kriz cikar isci alimlari azalir. Yada cikartmalar baslar vs vs. Isci alimlari azaldigi vakit sirket ayni ucretle vandaki elemani calistirmak istemez gidee 9 eylulden alir. Suanki durumda calisacak kaptan araniyor. Ne olursa olsun gelsin calissin baslasin deniliyor. Ama sektör doldugunda universitenin onemi artacak.

    Diyecegim su ki. Ben bu yil yerlestim. Gecen yil 120bin siralamam var. Ktu tutuyordu. Ktuyu begenmedim. 5 sene sonra neler olur neler biter bilmedigim icin hedefim minimum 9 eylule girip gelecegi garantiye almakti.
    1 yil daha hazirlandim. Bu yil 75 bin siralamayla yildiz teknik gemi makineye yerlestim. 9 eylulde 80 kusur binle kapatti.

    Sirf sene kaybi yasamamak icin bence vandaki ordaki burdaki universiteler yazilmamali. Bi sayisal ogrencisi 1 yil daha hazirlanarak cok rahat sekilde 100 binin altina inebiliyor. Ve cok cok yakinda 9 eylul gibi bi universite var. Puani yuksek degil 310un biraz uzerinde bi puani var.

    Calisan her sayisal tabanli ogrenci bu puani yapabilir. Ben 1 yilda yaklasik 40bin siralama geriye cektim. Cokta calismadim ustelik. Nasilsa yetiyor diye yattim butun donem. Rolantide bi calisma programim vardi. Bolumu isteyen arkadaslarinda hedefleri dusuk olmasin. 9 eylul gibi bi universite 310 puanlarla aliyoken gidipte vanda okumanin sonrada ben issiz kalirmiyim diye sizlanmanin yada gelecek kaygisi cekmenin bi luzmu yok. 1 sene micinizi sıkın 9 eylule gidin. Itunun puani bile dusuk arkadaslar yapmayin lutfen.

    Ben iyiki gecen yil tercih yapmamisim diyorum. Karadeniz Teknik nerede yildiz teknik nerde yani. Sahsi gorusum 1 yilinizi feda edin daha iyi yerler icin calisin. 150 200 binle alan yerlerde gozunuz olmasın.

    Ozel sektorde çalışacaksınız. Ozelde doluluk artarsa alimlarda universitenize bakarlar. Ince eleyip sık dokurlar. Kpss ye girip yerleseceginiz bir bolum olsa universitenin onemi yok. Ama bu sektor dolmaya basladiginda universite damgasi sizi cok iyi yerlerede tasiyabilir cok kotu yerlerede. Bu demek degil ki 9 eylule girin yatin isiniz hazir. Nasil ki vanda kazanip kendinizi gelistirmek icin cabalayacaksaniz 9 eylulde de cabalicaksiniz. Ben o eylulluyum is bulurum diyip yatmicaksiniz.

    Hatta ben buraya birazdan onceki sonraki puanlarimi ekliyeyim. Illaki birilerine guven kaynagi olur. Calistiktan sonra basariyorsunuz. Ve ituye falan girmekte hayal degil. 60 kusur binle itu aliyor. Millet 60 kusur bin puanla yerlesecek universite secemiyor su gelir mi bu gelir mi sunda is imkani nasildir gibi gibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim dusuncelerim ve yorumlarim da ne acimasizlik ne de pollyannacilik var. Ustun koru de gecmiyorum. Sadece realist oluyorum. Hayatta hep realist bakamayan insanlar sadece kendini gerceklere kapatan ve kandiran insanlardir. Az bucuk "sektor"un icinde olan insan, is bulma isinin uzun stajda cozuldugunu bilir. Sen henuz yenisin, iyice tanidikca sektoru bana katilacaksin eminim. ITU'nun bu meslekte ayri bir yeri vardir. Bunun temel nedeni de hiyerarsik duzenin mezuniyet sonrasi devam etmesi ve ustlerin astlarina sahip cikmasidir. Kimse inkar edemez. Onun disinda hocalari elbette iyi olabilir ancak bu is zeka isi. Kendine biseyler katamazsan, bos olursan Van'dan cikip YDO'luyu da aglatirsin, DEU'luyu de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013) ygs-1 189k
    Mf-4 117k

    2014) ygs-1 57k
    Mf-4 75k

    Bir yilda ygs yi 189binden 57 bine cekince ve yildiz teknik 9 eylul gibi üniversitelerin siralamalari 75 85 arasi oldugu icin ygs me guvenerek resmen yattim. Gunde cozdugum soru sayisi 50 yi bile bulmuyordu. Oyle soyliyim. Bu haliyle calismadanda yeticegini dusundugum icin 57 bin ygs 75 e kadar geriledi bundaki tek olay calismamam. Sinava turev integral bilmeden girdim. Hepsi bos yani. Ona ragmen boyle bi siralama geldi ve yildiz teknikteyim. Calissaydim 57 bin siralamayi 40 bine kadar cekerdim ama gerek var mi, bence yok.

    Ygs den 200bin yapacaklar seneye hazirlanirsa cok cok iyi yerlere cekilebiliyor. Ornek olmasi icin atıyorum amacim gösteriş falan degil yanlis anlasilmasin.

    Cok dusuk puanlar alip benim kapasitem buymus bi sene kayba gerek yok ktu yu vani yaziyim demeyin bence. Bu universiteleri kucumsemiyorum tabi ama bi 9 eylül yildiz itunun yaninda sonuk kaldiklarida bi gercek. Kararinizi ona gore verin derim. Yapilamiyacak is degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • El Cazador kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun stajda iyi sirketleri bu saydigim 3 universitedeki ogrenci mi daha rahat bulur yoksa ktu van gibi universitedekiler mi? Staj yaptiginiz sirket cok onemli biliyorum fakat bu gibi sirketlerde daha geri plandaki unversitelerden 5 10 ogrenci gidebiliyorsa itu yildiz deu den 3 kat daha fazla ogrenci gidebiliyor.

    Dusuk universiteye gidip nasil calisiyosaniz iyi universiteye gidip yine sekilde calistiginizda onunuzde kimse duramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    KTÜ, Rize, Van gibi üniversiteleri küçümsüyor gibi gördüm seni. Okulcu falan değilim ancak bilen bilir Arkas, Yasa, Geden, Beşiktaş gibi büyük şirketler (Van yeni olduğundan hariç tutuyorum) bu üniversitelere kariyer günlerine katılır ve mutlaka öğrenci alırlar, biraz yırtık olan öğrenciler 1. Sınıftan bile yolunu bulur ve bu şirketlerden birine kapak atar.

    Kimse gemiye profesör aramıyor, gemi adamı arıyor ve KTÜ dediğin zaten 96dan beri olup sektörde oldukça çalışanı olan bir okul. Rize yeni olmasına rağmen iyi bir okul ve iyi gemi adamları çıkartıyor 2 yıldır mezun olan öğrencileri de iyi yerlerde zabitler şu an. Yani okul ayrımını okulcu olan insanlar yapar şirketler buna bakmaz. Genellikle dersleri iyi olan adamları tercih ederler ama bunun sebebi zeka değil sorumluluk bilinçlerinin olmasıdır. Rize'de 3,90 ortalaması olan adamı İTÜ'de 2 ortalaması olan adama tercih edebilirler mesela. Sen İTÜ'yü kazanıp yattıktan sonra çok da bir işe yaramaz yani.

    Ha İTÜ'den iş bulma olasılığı şöyle yüksek olur, köklü bir okul olduğundan her yerde mutlaka karşına çıkar ve ast üst düzeninin devamından dolayı sana sahip çıkarlar. Tamamen bundan kaynaklı yani yoksa LYS puanı daha iyi İTÜye Yıldız tekniğe gitmiş diyip almazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende soyluyorum ki bu durumun suan boyle olmasinin tek nedeni sektor tamamen doluma ulasmadi. Adamlar yeterki isi bilen biri gelip calissin derdinde. Anlatabiliyor muyum? Bu cok onemli bi durum cunku. Sektor doluluga ulasmadigi icin yani adam o yil itu ytu deu den herkesi alsa dahi sektorde hala isci acigi var. Senelik mevcut bu 3 uniden mezun kaptanlar sektoru dolduramadigi icin diger universitelerden de cok rahat sekilde alim gerceklestiriyorlar.

    Dolmayan bi kontenjanda ktu yakin dogu lu gibi ayiramazlar. Almak zorundalar yoksa gemi bos kalacak. Bende diyorum ki bu durum suanlik boyle iken bolume yeni girecek arkadaslar bundan 5 yil sonrasini dusunmek zorunda. Neyin ne olacagi belli degil ve en kotu ihtimallede 9 eylul gibi bi universite sayisaldan 85 90 binle aliyorken bu universiteye sayisal tabanli biri giremiyosa liseyi 4 yil bosuna okunmuştur.

    Sinavda o anki panikle yapamamis yada ilk sene sinavi hafife almis ise benim gibi; bir yil daha calisarak bu universiteleee girmek cok kolay. Hakikaten kolay yani. Sayisal tabanli bi ogrencinin ilk 100bin altina inmesi gerekiyor zaten.

    Suan yakin dogudaki adamin cok kisa surede is bulmasinin tek nedeni sektorde yillik mezun sayisini kaldirabilecek bi acigin olmasi. Her gecen yil bu durum yavas yavas tersine donuyor. 5 yil sonra nolacagini kimse bilemez. Sektor doluluk oranına yaklasmaya basladiginda firmalar icin universite onemli hala gelecek.

    Suan onemli olmamasinin tek nedeni calistiracak adam bulamamalari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @LastShip Yorumlarına pek katılmıyorum :) Mesleği ve piyasayı tanıdıkça daha iyi anlayacaksın, mühim olan okul değildir bilgi ve kendini geliştirmedir. Bu zamana kadar kaç tane itü mezunu harita düzeltmesinden bile bir haber adam deport etmişliğimiz var O yüzden DUİM mezuniyeti şart diyorum eğitim kadrosu oturmuş bir okulda herşey iyi gider.

    @El Cazador Gayet mantıklısın kardeşim, sınıf ilerledikçe farkına varılıyor

    @oguzemir Uzun staj belirleyicidir ve şirketler kendi zabitan açığını giderebilmek için hemen hemen her okulda kariyer gunleri yaparlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 28 Ağustos 2015; 13:33:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şöyle anlatayım ben mesela bi şirketten bursluyum ve 3 stajımı da bu şirkette yapıp 2 yıl orda çalışma zorunluluğum var şirketin ne olduğunu söylemicem ancak çok iyi bir şirket olduğunu bilin.

    Bu adamlar üniversite ayırmaksızın her okuldan mutlaka bir tane bursiyer alabiliyorsa şirketler de okulu pek önemsememekte.

    Ayrıca sektörün dolmasından bahsetmişsiniz ama farklı sektörlere baktığımızda da atıyorum iyi bir inşaat şirketinde çalışan KTÜ'lü de görebilirsiniz herkesi İTÜ'den ODTÜ'den almazlar. İnsanın kendini geliştirmesi ve atılımcı olması çok önemlidir. Günlerdir arkadaşlarım da ben de bunu anlatmaya çalışsam da ısrarla okulu öne sürüyorsun. Peki birisi sırf Dokuz Eylül olmadı diye Rize'ye gitse zaten artık fakülte mezunlarına yönelmeye başlamışken şirketler neden boşu boşuna bir sene daha beklesin? Sonuçta bir yıl daha çalışmak tamam olur ama üniversitede hız kesmeden çalışman gerek oysa KTÜ veya Van'a falan git 1 yıl çalışmak yerine üniversitede çalış 4 yıl iyi ortalaman olsun zaten bu sektörde havada kapıldığın bi gerçek.

    Özetle söyleyeceğim o ki insan kendini geliştirmedikten sonra isterse İngiltere'de en iyi yerde okusun (tamam biraz abarttım :D)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fazladan 1 yilini verip iyi universitede bi 4 yil daha calisma durumunu neden hesaba katmiyorsunuz?

    Neden iyi universiteue yerlesin dendiginde iyi universiteye yerlesin sonra yatin anlami cikiyor ki bunu da ozellikle belirttim mesajimda. Iyi universiteye girin ordada calisin iyi ortalamayla bitirin. Ingilizce ywterliligindeki baz alinan belgeyi bilmiyorumda misal olarak ornek veriyorum.

    Deu den 3.5 ortalamayla mezun biri toefl dan 70 aldi. Ktuden mezun biri 3.5 ortalama ve toefl 70. Herseyleri birebir ayni ise torpil durumunu saymiyor isek kimi ise alacaklar. Yazi tura aticak halleri yok. Ilk basvuru yapani mi alicaklar yoksa universitesi iyi olani mi ne dersiniz.

    Iyi üniversiteleri iyi ortalamayla bitirin kafaniz rahat olsun diyoruz herkes cephe aliyor ilginc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastShip -- 29 Ağustos 2015; 1:33:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.