Arkadaşlar dün denizde ayağıma deniz kestanesi battı baş parmağıma, iğneleri içinde kaldı ve çıkartamıyoruz. İğneyle cımbızla vs çok yol denedik çıkmayacak belli, derinin altına geçmiş yani zaten ulaşamıyoruz da. Doktora gittim müdahale etmedi, zeytinyağı sür 2-3 günde kendi çıkar dedi yolladı. Bu akşam halı saha maçım var bu şekilde oynamak sıkıntı yaratır mı? Tabi ki oynamamak garantici davranmak daha mantıklı ama zaten hafta da 1 kere maç yapıyoruz ve futbolu çok seviyorum çok büyük risk değilse risk alacağım bir sıkıntı yaratır mı? |
Deniz kestanesi batması hk?
-
-
Deniz kestanesi iğnesi çıkarılmazsa 2 ay sonra kalp krizi geçirme oranı tam 6 kat artar.
Zira iğne zamanla kalbe yürür...
-
Hocam ben çok uğraştım çıkartamıyorum, doktor da zeytinyağı sürünce 2 günde atar dedi zaten.
-
Çok mu derine batmış hocam duştan sonra veya su dolu leğen gibi bir şeyde ayağınızı uzun süre tuttuktan sonra deneseniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen Gunter -- 8 Temmuz 2024; 16:10:54 > -
oynama. net.
-
Hocam çok derin gibi gözükmüyor ama cımbızla tutmaya çalışınca ucu yok gibi deriyi tutabiliyorum cımbızla sadece. Sıcak su dolu kovada beklettim 1 saat yine de bir değişiklik olmadı. Yarına çıkmazsa doktora giderim tekrar artık.
-
merhaba.
çocukluğu Foça'da geçmiş biri olarak (Foça kestaneleriyle meşhurdur) ilkokul 3'e ya da 4'e giderkendi sanırım, ayak ön kemiğimin oraya çok şiddetli kestane battı. kanlar içinde kaldım ve çıkaramadık.
çok ilginçtir ki, topallar gibi yürüyor olmama rağmen o gece çıkıp arkadaşlarla top oynamıştım.
doktor bişey yapmadı. içerideki iğneleri bir araya gelip ufak bi kütle olarak kaldılar. acısı geçti. topallama geçti. sadece içeride kütle kaldı başka sorun yoktu.
rahat 2 sene kadar böyle devam etti. sonra o kısımda kütle dış deriye yaklaştı. dış deri dediğim şey ayak tabanım. sonra da derinin üzerinde odun gibi bi kabuk oluştu. odun gibi dememin nedeni kabuğun siyah renk değil de odun gibi açık renk olmasından. yani vücut o kütleyi dışarı atıyor gibi. ve orayı hissetmiyor gibiyim. acı ağrı yok.
doktora gidip anlattık olayın geçmişini. gösterdik kabuğu. adam beni hiç uyuşturmadan bıçağı aldı, o kabuk bağlayan yeri bir güzel yuvarlak şekilde kesti çıkardı. hiçbir şey hissetmedim. acı olmadı yani. zira dediğim gibi orası odun gibi bi renk almıştı. değişikti yani orası.
adam ayağımı bir güzel sardı. ayakkabı bile giyemeden topallayarak eve döndüm. bi süre o deri kapanana kadar topallayarak gezdim. sonra tamamen o derinin olduğu yer normal bilindik kabuk bağladı yani normal siyah renk yara kabuğu. ve bi süre sonra o kabuk attı, altında sıfır deri oluşmuştu. yara tamamen kapandı. kütle artık yoktu. ve %100 geçti.
birdaha da hiçbir sorun yaşamadım.
o yaştan beri kestane kontrolü yapmadan hiçbir denize girmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Temmuz 2024; 18:20:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yanlış hatırlamıyorsam, alkol dökünce işe yarıyordu diye hatırlıyorum. Yine de yanlış yönlendirmek istemem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Deniz kestanesi temiz denizde olur diye okumuştum, üstüne basmak tehlikeli ve acılı da olsa kestane olan denize girmek güzel bir şey
Özellikle böyle dibi yosunlu ve taşlı yerlere basmamak lazım, kum bölgede o kadar çok olmuyor kestane
Konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam anladığım kadarıyla problem yaratmayacak bana içim rahatladı teşekkür ederim.
-
Hocam temiz bir yerde girdik denize çok güzeldi ama kayalıklar vardı arkadaş çıkalım deyince her yeri milyonlarca midye ve görmediğim yerleri deniz kestanesi doluymuş, ben çıkana kadar üstünde resmen dans ettim ayağımın altı yarıklar içinde kaldı zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X