Şimdi Ara

Deniz Havasında Akşam Çayı (1.5 dCi Kaşkay Yakıt Tüketimi İçerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi tur da bana ver la bi günde beraber gidelim yıldıztepeye günbatımını izlemeye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: defiant82

quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

Orijinalden alıntı: marmarascorpion

Güzel degerler ama eklemek isterim 70-80 km sabit hizla benim 1.2 qashqai otomatikte 5 lt yakar, bilgi olarak bulunsun.

Bu arada manuel 1.2 qq otomatiginden cok daha az yakiyor.

Bende 1.2 motordan memnunum performans beklentiniz yüksek degilse çok ideal motorlar.

1.2 kaşkay hiç tutulmuyor hocam, hele manueli elde kalır.

Ben bu araci alirken

2. El

Alım bedeli olarak f/p

Ultra az yakmasi

Cam Tavan

Katlanır Ayna

(Olursa anahtarsız giriş çalıştrma)

Bu olmazsa olmaz kriterlerimi üst üste koyarak aldim.

Cok sukur hepside denk geldi.

Ben benzinli araba 6 sene kullandim. Benim 1.6 ASX sizin kaşkayden az yakiyordur. Ama kesinlikle bi dizel değildi, tecrübe ettim değilmişte.

Esasinda bu tüketim 3.0 degildi. 2.8 lt/100 km di. Fakat park ederken yükseldi araba yeni diye cok titizleniyorum park ederken 3-4 kere yerini degistirdim ondan 3.0 oldu.

2.8 i ilk fotografladim, onu koysam taşlarlar diye koymadim 😅

Manuele sallamışsın da araştırırken dizel otomatiğin de cvt de sorunlu olduğunu araştırmamışsın manuele sallarken inşallah şanzımanı eline almazsın gardaş

Yok hocam, yanlışınız var ben manuele falan sallamadim.

Benim araba da manuel, 1.5 dizel sadece manuel satiliyor.

Arastirmaz olurmuyum. Ben 1 seneye yakin arastirip aldim arabayi.

O şikayetlerin hepsini okudum, bütcem yeterliydi otomatik icin fakat sorunlu oldugu icin ve 1-1.5 litre daha fazla yaktigi icin maneul tercih ettim.

2. Eli daha iyi olmasina ragmen otomatiginin.

• pro-black kullanıcısına yanıt
    Bendeki dizele karşı önyargidan ısınamiyorum bir türlü yoksa evet %50 fark var benzinli ile dizel arasinda, bu arada 2 sene kadar dizel araç kullandım.

Qashqai keyifli araç yakıta bakmadan keyfini çıkarmak gerek ☺

Kazasiz belasiz günlerde kullanmak nasip olsun hepimize.

Son olarak performanslı sürüş yapmak isterseniz bu degerler 1-2 lt artabiliyor.

Orijinalden alıntı: marmarascorpion

Bu arada istanbuldaki ortalama yakitim yazin 7 lt kışın 8 lt. Uzun yolda 6 lt leri görmek zor olmuyor. Benzinli otomatik bu cüssedeki bir arac için normal görünüyor.

Son olarak performanslı sürüş yapmak isterseniz bu degerler 1-2 lt artabiliyor.

Benim benzinli 1.6 asx in 80.000 km ortalamasi 7.2 lt/100 km di ortalama hizi 28'di bu 80.000 km hic sifirlanmamisi

Uzun yolda 5.1 5.2 yakardim.

Kisa mesafe soğuk havalarda 9-10 lt.

1.2 tce de bundan Daha az yakmazdi, hatta 0.5 lt fazlasi bile olur.

Dizelin şu güzelliği var yakit tüketimiyle işiniz yok.

kaygı yok, yakit ibresiyle işiniz yok.

Bide eskiden mazot 3.70 falandi o zaman olsa demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Bi tur da bana ver la bi günde beraber gidelim yıldıztepeye günbatımını izlemeye

😅😅😅 neden olmasın hocam 😅

Orijinalden alıntı: erka1907

quote:

Orijinalden alıntı: savas1000

quote:

dizel 100 km. de 10 lira kar etse, 10 bin lira 100.000 km de başabaş noktasına gelir.

100.000 km sonra aradaki fark kapanır evet,

Bir de araç 100.000 km önce karşılaştırıldığı benzinlisinden daha pahallıya satılır; ikinci elde de.

evet pahalıya satılır ancak 10 bin liranın 100 bin km ye ulaşıncaya kadarki getirisi yok olur.

10 bin liranın, 100 bin km ye ulaşıncaya kadarki getirisi de, bu konunun ilk mesajında yazıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mazot litresi kac paradan alindi ? Birde hesaplamayi nasil yapiyorsunuz giderken depoyu doldurup gelirken tekrar dolum yapilip gidilen km yi mi boldunuz ?

Pompa hesabi yapmak icin fis gerekiyor diye biliyorum. Matematik pek iyi degil , sadelestirip anlatirsaniz sevinirim

• dCi iyidir güzeldir fakat biraz objektif olun her yönünü söyleyin Sadece şehir dışında böyle davranır, şehir içinde gereksiz ağırlığı yüzünden fazla yakıt tüketiyor QQ'lar. Bizde de var oradan biliyorum..

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Mazot litresi kac paradan alindi ? Birde hesaplamayi nasil yapiyorsunuz giderken depoyu doldurup gelirken tekrar dolum yapilip gidilen km yi mi boldunuz ?

Pompa hesabi yapmak icin fis gerekiyor diye biliyorum. Matematik pek iyi degil , sadelestirip anlatirsaniz sevinirim

Hocam mazotu litresi 4.46 dan aldim.

Hesabı Yol Bilgisyarinda cikan değer çarpı 4.46 olarak yapiyorum.

Yol bilgisayarinda cikan değer tam olarak pompa değeri çünkü 4 defa taşana kadar fulleme ile hesap yaptım yol bilgisyarinda cikan değer neyse deponun aldiği rakamda o oldu.

Hesap bu şekilde

Orijinalden alıntı: Cowinenge

dCi iyidir güzeldir fakat biraz objektif olun her yönünü söyleyin Sadece şehir dışında böyle davranır, şehir içinde gereksiz ağırlığı yüzünden fazla yakıt tüketiyor QQ'lar. Bizde de var oradan biliyorum..

Hocam objektif olarak inceleme konularini her 20.000 km de yazarim eski aracimda o şekilde yazmistim. Bundada raporlama yaparim.

Şehir ici verisi verebilirim size 4.5 km 27 dakika Çekirge Meydanı - Gökdere Meydanı arası klima acik dur kalk dur kalk klima 2. Kademe 18 derece acik sekilde kat ettim.

Bildiğiniz kilitli trafikte sonundada 800 metre yokuş ciktim 7.6 litre yakti.

• quote:

quote:

quote:

quote:

dizel 100 km. de 10 lira kar etse, 10 bin lira 100.000 km de başabaş noktasına gelir.

Bir de araç 100.000 km önce karşılaştırıldığı benzinlisinden daha pahallıya satılır; ikinci elde de.

evet pahalıya satılır ancak 10 bin liranın 100 bin km ye ulaşıncaya kadarki getirisi yok olur.

10 bin liranın, 100 bin km ye ulaşıncaya kadarki getirisi de, bu konunun ilk mesajında yazıyor.

ben göremedim, siz açıklar mısınız?

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben göremedim, siz açıklar mısınız?

Elbette;

100 km de 10 tl az yakarak, 100.000 km yol yapınca, aracın sıfır kilometre satın alma maliyetinin, benzinli versiyonuna göre pahallı olmasından kaynaklanan farkın kapandığını siz söylemişsiniz ki bence daha kısa mesafede kapanırdı ki onu geçelim. Bunu doğru kabul edelim.

Ben de dedim ki evet biz bu aracı benzinli versiyonundan daha pahallı aldık başlangıçta; doğru. Ancak aynı şekilde bir zaman sonra satışa koyduğumuzda da aynı kilometrede aynı model aynı donanım olanından da pahallıya satacağız.

Bunun üzerine demişsiniz ki, 'evet pahalıya satılır ancak 10 bin liranın 100 bin km ye ulaşıncaya kadarki getirisi yok olur'.

Konunun ilk mesajında kullanıcı arabasının ne kadar az yaktığını söylemiş ya:

100 bin tl ye benzinli almadık 110 bin tl ye mazotlu aldık, gitti 10 bin.
    sonra 90.000 tl ye satacaktık benzinliyi 100 bin tl ye sattık mazotluyu aldık mı 10 bini geriye?

E bir de 100.000km lik tüketim farkından kaynaklanan 10 bin var??

• Mudanyayı tırmandığınız tepeden arabayı boşa salmışsınız, Balat geçite kadar boşta getirmişsiniz gibi bir izlenim edindim..

Tersi yönde de aynı tepeden aracınızı salıp, Mudanya Arnavutköy Marinaya kadar boşta gelmiş araç..

tebrik ederim :)

GELDİ : 2024 COROLLA CROSS HYBRİD PASSİON X-PACK / GÜMÜŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

Mudanyayı tırmandığınız tepeden arabayı boşa salmışsınız, Balat geçite kadar boşta getirmişsiniz gibi bir izlenim edindim..

Tersi yönde de aynı tepeden aracınızı salıp, Mudanya Arnavutköy Marinaya kadar boşta gelmiş araç..

tebrik ederim :)

Hocam o dediğinizi yapmam imkansiz Bursadan mudanya istikametinde yazaki ve kipanın önündeki lambalara yakalandim.

Zaten budonun önünde trafik illa duruyor.

Dönüste de Yazaki lambalarinda durdum.

Ayrica Heybeli Restoranin önunde ticariler radarin altinda 50 ye kadar yavasliyorlar, mecburen hizlanmak durumunda kaliyoruz

• savas1000 S kullanıcısına yanıt
    ben de diyorum ki o fark 10 bin liranızın 100.000 km ye ulaştığınız örneğin 5. yıldaki kaybıdır.
    5 yılda 10 bin lira usd karşısında en az yarı yarıya azalır.

neyse anlaşamayacağımız için siz dizele binin ben de benzinliye.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • quote:

ben de diyorum ki o fark 10 bin liranızın 100.000 km ye ulaştığınız örneğin 5. yıldaki kaybıdır.
    5 yılda 10 bin lira usd karşısında en az yarı yarıya azalır.

neyse anlaşamayacağımız için siz dizele binin ben de benzinliye.

Size benzinli aracınızla kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim o zaman.

Orijinalden alıntı: legendboxer

Ortalama 70 km sabit hızda sanırım benim 1.5 tonluk dobloda 4 lt civarı bişey yakar.

Doblo önce 5 görsün de kardeşim 😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Symbol 1.5 dCi

Nikon D7500 &amp; Canon 7D Mark iii
  • İvme, hızın türevidir. Hız sabit ise ivme sıfırdır.

İvme sıfır ise araca gereken güç büyük miktarda azalır. Araca etki eden 4 kuvvet vardır:

1 ) Yuvarlanma direnci : Lastik, yolun tipi ve aracın kilosuyla alakalı ama çok etkilemez.

2 ) İvme : F = m*a . Seri ivmelenme, gereken kuvveti de arttırır. Eylemsizlik

3 ) Yokuş : İvme ile beraber yenmesi en zor kuvvetlerden biridir.

4 ) Rüzgar direnci : Bu da çok önemli değil zaten artık çoğu aracın aerodinamik kat sayısı düşük.

Yani bu kadar şeyi yazmamdaki sebep şu siz zaten düz yolda sabit hızda giderken İvme ve Yokuşu sallıyorsunuz. Geriye de rüzgar direnci kalıyor ki ortalama hızınız 60 ise ki genelde 80-90 ile gitmiş olun bu da çok etkilemez.

Yakıt tüketimlerini ölçerken düz yolda 90 sabit devir 2000 dersek silindir içindeki patlama optimum verim seviyesinde her şey çok güzel zaten bu arabanın çok yakması beklenemez ki.

Ağırlık abartılmadığı sürece her araç az yakıyor. Benim 180 lik Zibidi Gonzalez de az yakıyor 5.20D az yakıyor Range Rover da az yakıyor.

Not : Bu kadar şeyi yazdım ama ben zaten DCi nin ülkemizdeki düşük ve orta sınıflardaki en iyi Dizel olduğunu kabul ediyorum yanlış anlaşılma olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Temmuz 2017; 18:25:53 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.