Şimdi Ara

Demirdöküm Nitron Kombi Teknik yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 4. yılına giren nitron kombim bu sene yan çizmeye başladı.
    Sorunum ;

tesisat içerisindeki su basıncı normalde 1-2 bar olması gerekirken ben sıcaklığı arttırdığımda mesela 40derece de 2 - 2,5 civarına çıkıyor. Düşürdüğümde ise 1 barın altına kadar geriliyor. bugün açık bıraktım tesisat su sıcaklığını 30 a ayarladım.yine 1 in altına düşmüşse bunun bi zararı olur mu?
    tesisat kendini kapatır mı?

• Bence de arkadaşımızın teşhisi doğru ve yerinde.
    Bu delinmenin sebebi ise zamanında genleşme tankına bisiklet pompasıyla hava basılmaması yani yetersiz gaz olduğundan kombiye sürekli su basılmış ve sonuçta lastik şamrel yırtılmış.
    Kombi bakımınızı yaptırırken muhakkak genleşme tankının havasını kontrol ett,r,n.

Orijinalden alıntı: abd1984

genleşme tankı şamyeli delinmiş tank deyişecek 170 tl

merhaba

uk.bjk'nın yaşadığı bu sorun aynı şekilde bende de var.ayrıca basınç arttığında genleşme tankının sibopunun hemen arkasındaki birleşim noktasından su kaçırıyor.Şamdreli ben kendim değiştirebilirmiyim.(aslen elektrikciyim.nadiren su ve kombi tesisatı da yapıyorum.)

kombi iç yapısının ayrıntılarını pek bilmiyorum.nasıl değiştirileceği konusunda yardımcı olabilirmisin.
    şimdiden çok teşekkürler.
  • Nitronu 3 yıldır kullanıyorum. Son zamanlarda gösterge panelinin takılı olduğu gövde kapağı 5-20 sn civarı titreyip ses yapmaya başladı. Parmağımla üstüne basınca ses kesiliyor, bırakınca yeniden başlıyor. Vidalarda gevşeme var mı diye baktım birşey göremedim. Tavsiyesi olan var mıdır?

Orijinalden alıntı: yusufmet

Nitronu 3 yıldır kullanıyorum. Son zamanlarda gösterge panelinin takılı olduğu gövde kapağı 5-20 sn civarı titreyip ses yapmaya başladı. Parmağımla üstüne basınca ses kesiliyor, bırakınca yeniden başlıyor. Vidalarda gevşeme var mı diye baktım birşey göremedim. Tavsiyesi olan var mıdır?

dostum sorunun ya pompa yalpa yapıyor yada fan kanatları dolmuş titreşim yapıyor
  • genleşme tankına hava basılacak o kadar
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.