Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
31
Favori
161.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevap için teşekkürler.

    Kablosuz termostatin uzaktan kumanda etmek dışında herhangi bir avantajı var mı acaba? Ayrıca servisin Problem etmeyeceği yani dd marka hassasiyeti kabul edilebilir seviyede olan bir kablosuz Ot tavsiyesi alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forestgump03 F kullanıcısına yanıt
    100 TL civarı düzgün kablosuz oda termostatı yok maalesef.

    200 TL civarı yukarıda isimini verdiğim oda termostatların RF modellerini alabilirsiniz.

    Salus RT-500 RF:
    http://www.sanalpazar.com/Salus-Rt-500rf-Kablosuz-Programli-Oda-Termostati__isp7694869

    Demirdöküm Exacontrol 7R:
    http://www.sanalpazar.com/Demirdokum-Exacontrol-7r-Dij.-Prog.-Oda-Termostati__isp20457472




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Yardım için teşekkürler. Ben de farkettim ve kablolu exacontrol siparişi verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forestgump03 F kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
  • Herkese merhaba,
    forumdaki yorumları ve tesisatçımın önerisi doğrultusunda DD Nitromix'de karar kılarak dün işlemleri tamamladık, bende aranıza katıldım üstadlar :) gaz henüz açılmadı, gelişmeler hakkında bende bilgi vereceğim.
  • geçen sene DD Autron kullandım çok memnundum gayet iyiydi.. bu sene DD NitromiX kullanıyorum iyi fena değil ama çok gürültülü ayrıca devirdaim yapana dek ev soğuyor genel itibariyle fena değil sadece bu iki problem var..
  • Merhaba,

    6 aydır nitromix kullanımıyorum şimdilik bir sorun cıkarmadı gayet iyi çalışıyor oda termostadı rf 6001 kullanıyorum +/-1 derece fark ediyor.
    Şimdilik demirdökümden memnunum ısıtması cok iyi tavsiye ederim...
  • Rainbow6 kullanıcısına yanıt
    KESİNLİKLE TAVSİYE ETMEMMMMMM DAHA ÖNCE BOSH YOĞUŞMASIZ KULLANDIM ÇOK MEMNUNDUM. DDÖKÜM ÇOK GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞIYOR.ARABA SESİ GİBİ.KAPALIYKEN BİLE SİFONU AÇINCA SU BASINCINDAN ETKİLENİP KOMBİNİN DOLAŞIMI ÇALIŞIYOR.KAPATIYORUZ 2 DAKİKA SU DOLAŞIM HALA ÇALIŞIYOR.
  • ya bu nitromix iyiyde, her daim rölantide çalışan araba gibi ses çıkarıyor :/
  • abimin evinde nitromix kombi var.kombi amerikan mutfaklı salonda kurulu,çok gürültülü çalışıyor,her eve gittiğimde kafa ütülüyor,sattığım evde bosch condense kullanıyordum sesi var ile yok arasındaydı mübarek.

    nitromixten ses açısından hiç memnun değilim
  • Nitromix P 24 kombiyi iki gün öce montajını yapıp kullanmaya başladık. Fiyat, Ses, ebat, tüketim, servis gibi değerlendirmelerin sonucunda aslında ilk başta aklımda olmayan nitromix modelini aldık. İlk düşüncem Ferroli Econcept/Bluhelix yada İmmergaz Victrix idi. 2 günlük değerlendirmelerim şöyle;

    1- Tüketim olarak 40 derecede 24 saatlik kullanımda eski kombiye göre %30 civarı az yakıyor. 48 saatte 16 m3 tüketim yapmış buda satte 0,330 m3 ediyor. Sıcaklıklar şimdi düşük o yüzden aynı derecede çalıştırarak tüketim farkına ulaşmak istedim.

    Eski Baymak eco3 240fi yoğuşmasız..... 11-12 m3 (OT yok TRV yok)
    Yeni DDöküm Nitromix P 24 yoğuşmalı.. ...... 8 m3 (OT yok TRV var)

    Ev istanbulda izolasyonlu giriş kat. Alt katımız kombiyi kullanmıyor şu an. OT ve alt kat faktörüde devreye girese tüketim biraz daha düşer diye umuyorum. Sonuçta iki günlük değerlendirmeye göre hakkını verdi.

    2- Kombiyle birlikte 5 adet TRV taktım. Term. vanaların tasarrufa yüzde kaç katkı sağladığını bilmiyorum çünkü aynı anda montajı yapıldı sonradan taksaydım ölçüm yapabilirdim. Yalnız banyolardaki radyatörlerin ısı artışına faydası olduğunu söyleyebilirim. Petekler nerdeyse hiç ısınmıyordu şimdi banyo soğuk değil en azından.

    3- Çalışma prensibi şöyle. Kombi 40 derece ayarlıyken 45 dereceye kadar ısıtıp alevi kapatıyor sonra dolaşımdaki su 32 dereceye düşünce tekrar ısıtmaya başlıyor. Yani -8/+5 şeklinde çalışıyor. Bu arada pompa sürekli çalışyor. 5 kademe alev boyu var ama hep 2. seviyede çalıştı bu süreç boyunca.

    4- Ses konusunda takıntım olmasına ve (db) bilgisine ulaşamama rağmen riski göze alarak satın aldım. Kombi mutfakta ve açık olarak duruyor. Korktuğum kadar olmasada uğultulu çalışıyor. 5 mt mesafeden rahatlıkla duyarsınız. Çok rahatsız edici olmasada kişisel olarak sessiz kombi sınıfına koymam. Eski kombi fan hariç (bakımsızdı) daha sessiz çalışıyordu diyebilirim. Kapalı balkonda yada dolap içinde daha uygun olur. Pompayı 3. kademeden 2. kademeye aldım sesi biraz azaldı. İçine izolasyon yapmak niyetindeyim bir ara.

    bu kombiyi düşünenlere yardımcı olması dileğiyle.

    Kombiyi almadan önce burada tesisat ve diğer konularda önerilerini ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkürler...




  • Değerli arkadaşlar
    Sizlerden bir konu hakkında bilgi rica edeceğim. İzmir'de 2-3 gündür 8 &9 derecelerde görüyoruz hava sıcaklığını evimizin sabit ısısını 20 dereceye sabitlemiştim iki haftadır ancak son 2-3 gündür oda sıcaklığımız 19 dereceden yukarı çıkmıyordu. Kombinin radyatör suyu sıcaklığını bu başlık altındaki tavsiyelere dayanarak 50 derecede sabitlemiştim. Yoğuşma yapması bakımından en ideal sıcaklık olduğu yazıyordu. Az önce 444 MİM den ulaştığım yetkili radyatör suyu sıcaklığını 61 dereceye çıkarmamı istediler. Bende telefonda 50 derece üzerinde makinenin yoğuşma yapıp yapmayacağını sordum, kablosuz oda termostatımız var ise makine üzerinden giriş yaptığımız sıcaklığın yoğuşmayı etkilemeyeceğini söyledi. Doğru mudur?
    Çok uzun olmamıştır umarım, özetle kablosuz oda termostatımız varsa yoğuşma termostattan girdiğimiz sıcaklık üzerinden mi yoğuşma yapar yoksa kombi Üzerindeki sıcaklık Değeri üzerinden mi?

    Cevaplarımız için çok tşk, kombim nitromix p24'dür. Evim son kat, çift cephe, altımızdaki dairede doğalgaz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hasoci kullanıcısına yanıt
    Yalan söylüyorlar, kablosuz oda termostatı fizik kurallarını geçersiz mi kılıyormuş sallamışlar yine fakat evinizin ısınması için ya radyatörleri büyüteceksiniz yada onların dediği gibi mecburen 55-60-65°C şeklinde evi ısıtacak yeterli kazan sıcaklığa ulaşana kadar kademeli olarak artıracaksınız. Ayrıca radyatörlerin arkasına İzopan, kapı ve pencerelere izolasyon bandı kullanabilirsiniz.
  • üstadlar nitromix kombi aldık yaklaşık 30 gündür kullanıyorum , ve de rev 24 kablosuz oda termostatı var.60 a ayarladım kombiyi, termostat devreye girince ilk kombi üzerindeki 5 kademeden 2 si devreye giriyor vede baya böyle gidiyor. kombinin üzeridenki derece 60 a gelmiyor, bü süredede odanın ısısı 0,2 daha düşüyor daha sonra 5-6 dakika sonra tüm kadameler yanıyo gösteriyo, bazen gidip bakıyorum kombinin sıcaklığı 50 derecede ama hala 2 kademe alev var , şimdi üstadlar bana göre termostat devreye girince kombi ayarım 60 sa , sıcaklık 60 dereceye kadar ulaşıncaya kadar 4-5 kademe durmadan yanması gerekmiyormu yoksa benmi yanlış yapıyorum lütfen acil cevap
  • ses şiddeti, gürültü mertebesine çıkınca rahatsızlık veriyor, pompa sesleri pompa kademeleri bir alta alarak azaltılabilir, ama hep yazdığım dar filitreler, plastik filitreleri derhal atın, kombler, 2 cm lik botuya konan 4 mm lik hilkat garibesi bu malzeme yüzünden emişi doğru yapamıyor ve gürültü yapıyor, yakıtada negatif etkisi var, fan sesi özellikle 1-2. katlarda zamanla artar, ortamın tozu fanları etkiliyor. herkese izoleli dolap yapmalarını önermek de başka bir çözüm tabi, genelde kombi gürültüsü çok hasasa kişiler dışında pek şikayet edilmedi ama bu konyu fabrikaya ileteceğim.

    saygılar..
  • hocam sağolasın
    lakin makina harbiden sessiz değil bende kedi kulağı vardır başkasında deve kulağı tamam ama:/ lakin abim gilin evine kim teşrif etse nitromixten rahatsız
    makina mutfak salon müstakil mekanda,haftasonu lig tv var diye abim gile arada şöyle bir uğradığım olur ses kulağı tırmalıyor filtreler de dandirik plastik değil,evi sattım bosch conndens vardı makina öyle böyle değil muhteşem sessiz:/
  • hasoci kullanıcısına yanıt
    1-En iyi yoğuşma sıcak su 50 c çıkıp 30 c de dönerken olur.
    2-Oda termostatı kullanırken verim alabilmek adına şebeke sıcaklığı en az 65 c olarak ayarlanmalıdır (Bakınız kullanma kitapçığı)
    3-Kombi sıcaklığı kaç derece olursa olsun oda termostatı kullanıyorsanız istenilen sıcaklık oluştuğunda termostat kombiyi kapatır ve ısı düşünceye kadar bekler ısı 0,5 c düştüğünde (örneğin 24,00 den 32,50 ye) tekrar komut verir ve kombi petek sıcaklığını yine 65,00 c ye kadar yükseltir ve yine bu arada yoğuşma olur. bu taaaaa yaz gelene kadar böyle sürer gider.
  • @ufo17 hocam bilgileriniz için tşk, bu durumda servisin verdiği bilgi sizinkiyle örtüşüyor, yalnız yazınızda verdiğiniz örneği tam anlayamadım "ısı 0,5 c düştüğünde (örneğin 24,00 den 32,50 ye) tekrar komut verir" kısmını, tekrar yazarsanız memnun olurum.

    @Zebza hocam, bilgilendirmeniz için çok tşk ederim, evimizde izolasyon problemi olduğu aşikar, bahsettiğiniz gibi izopan ve kapı/pencerelerin filtrelerini elden geçirmek lazım.

    @Biray Doğalgaz değerli yorum ve açıklamalarınız için tşk ederim, tesisat ekte resimde gönderdiğiniz şekilde gömülü olarak değil, kompozit plastik boru ile yapıldı, bu da dediğiniz gibi sarfiyatı etkileyecektir ancak buna çare yok anladığım kadarıyla çünkü tesisatı yaptırdığım kişi ile görüşmemde kompozit boru olduğu için ısı kaybımızın en çok 1 derece fark ettireceğini iletti, doğruluğunu test etme şansım olmadığı için bu şekilde kabul ediyorum. İzopan ya yalıtımla alakalı iyileştirme yapıp tekrar sarfiyatı kontrol edeceğim. İlk ay faturamızı merakla bekliyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufo17

    1-En iyi yoğuşma sıcak su 50 c çıkıp 30 c de dönerken olur.
    2-Oda termostatı kullanırken verim alabilmek adına şebeke sıcaklığı en az 65 c olarak ayarlanmalıdır (Bakınız kullanma kitapçığı)
    3-Kombi sıcaklığı kaç derece olursa olsun oda termostatı kullanıyorsanız istenilen sıcaklık oluştuğunda termostat kombiyi kapatır ve ısı düşünceye kadar bekler ısı 0,5 c düştüğünde (örneğin 24,00 den 32,50 ye) tekrar komut verir ve kombi petek sıcaklığını yine 65,00 c ye kadar yükseltir ve yine bu arada yoğuşma olur. bu taaaaa yaz gelene kadar böyle sürer gider.

    o kullanma klavuzundaki bilgiler hatalı arkadaşım, bilakis demirdöküm fabrikasındaki ürün ve arge sorumlulularından aldığımız yüzyüze brifing de yoğuşmalı kombileri max. 55 derecede çalıştırılırsa verimin tam alındığı söylendi, 65 derece yoğ.sız kombilerin kitapcığından aynen kopyalanırken göz ardı edilen bir detaydır, aslında 65 derece her halukarda gazı arttırır, 25 yıllık deneyimlerimdeki sonuç kombi ne olursa olsun 50 derecede yanan kombinin 65 dereye göre en az %20 az yaktığıdır, ülkemizde rad.hesabı yapmadan uydurma tahminlerle petek konduğu için, her oda değişik ısınıyor, bilakis servis elemanının demesi, termostat çok ısınan kombiye yakın yere konuyor, diğer odalar daha az ısınıyor, h,ç değilse fazla sıcaklık gitsin de müşteri daha az şikayet etsin diye böyle ayarlanıyor demesidir.

    doğrusu Q=k x F x (tiç-tdış) termodinamik kanununu bilen proje mühendislerinin yapacağı gerçek kayıp hesabıdır, ayrıca suyun ısısının azalmasına sebep olan dar plastik filitreler, çok dar mini vana ve rad. vanası ile lüzumundan çok kaynak yapan dirsek kullanan, termodinamikten anlamayıp basınç hesabı yapmadan ince boruları döşeyen ustaları uyarmaktır.

    50 derecede daire ısınmıyorsa derhal petek eklemek ve dediğim vanaları değiştirmek, heem kombi ömrünü uzatır hem de yakıtı kat-i olarak %20-30 arası azaltır.

    saygılar...




  • Hocam ben mühendis değilim. Bu arge sorumlıları ile ilgili söyledikleriniz bana "karakolda doğru söyler mahkemede şaşar" türküsünü anımsattı.Kitaba başka değerler yaz toplantılarda başka değerler ver tam Türk işi Made ın TURKEY.
    Gelelim işin ciddi yanına ben çok ılık havalarda 50 derecede ısınabiliyorum ama biraz soğuduğunda hem kombi durmadan çalışıyor hem ben ısınamıyorum ama dereceyi 60 çıkarttığımda petekler el değmeyecek kadar ısınıyor hemde örneğin 1 saatte sıcaklı 22 c den 23,5 c ye çıkıyor eğer kombi 50 c olursa 5 saatte bile 23,5 c ye zor çıkıyor ve yakıt sarfiyatı çok oluyor.
    Ben yoğuşmasız kombi kitapçığını incelemedim ama Nitrımix in teknik tarifnamesinde 50 çıkar 30 dönerse en verim % 108 oluyor 50 çıkıp 45 dönerse % 90 lara gerliyor. Evim mobil sistem ve her petekte ayrıyeten termostatik vana var gerektiğinde onlarıda devereye alıyorum geçen yıl en yüksek faturam da 225,00 TL geldi.

    İyi çalışmalar dilerim.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.