Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Teknoline2002
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
4.665
Cevap
47
Favori
195.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
36. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • d17:0 eğri 1.1 tahmin modu kapalı. dış ısı -4 / 0



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAXDemirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAXDemirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Neye yetmez? Şuan nasıl duru mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halil.ozkan kullanıcısına yanıt
    hocam bendeilk acemiligimde rf6001 aldim kablosuz diye zaten hediye babinda almistim. calismasini gordukten sonra 1 hafta calismadi zagen 2-3 gun ancaktir sonrasinda arastirmaya girdim. butun peteklere trv bagladim. gunluk m3 aninda dustu baktim devamli pompa calisiyor ot sart dedim rev24 aldim. sonra kasinti tuttu dis sensor isine girdim. iki sene on numara duzenim vardi. bu migoya bulastik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Benim 14-15 m3 tuketim var gunluk ısınıyorum suan ve memnunum ama daha dusuk m3 le bu tablolara bakarak aynı komforu yakalamam mumkun mu ? Yanlıs yaptıgım bir yer var mı? Şunu yapsan daha iyi olur dediğiniz birşey var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzey -- 8 Ocak 2020; 10:29:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Eğri otomatik demek nasıl oluyor ? öyle bir secenek var mı? 2 idi eğri yuksek kazan gidişi vardı ben 1.1 yaptım 67 max suan gidiş, ama ısınma ve tuketim aynı. Eğryi yukselttigimde tuketim artmaz mı? birde kendime şu soruyu soruyorum. Sırf ugrasmamak için ot aldım, aldıgım gunden beri uğraşıyom, herşeyin otomatik olması gerek. takıcan ayarlayıyacan istediğin sıcaklıga o kadar. Bu nedir böyle ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam ev yalitiminiz guzel. yuksek kazana ragmen seti asmamasi petek boyunuz yetersiz mi acaba dedirdiyor bana . sizde migo yokken bu dis sicaklilarda kac kazanla bu ic sicakligi tutturuyorsunuz.

    benim salonda migonun oldugu yerde 3.5 metre petek var. 50 kazanla bu kis en soguk havada yalitimsiz ve evin en soguk yeri olan salonu disarisi 5 iken sette tutabiliyor olmasini tuksek metraja bagliyorum. gecen sene 2.5 metre petek varken bende 60 kusirlu kazanlar yakiyormusum simdi baktim eski dokumlerede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    migosuz 43-45 arası yakıyordum. kazanın 50 lerde max olmasını istiyorum olmuyor. sınırlasam diyorum bu kezde suremi uzar? acaba sınırlasam kazanı sure uzadıgında modulasyonlu olup 1-2 diş te uzun sure yansa tuketimi arttırır mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam hele bir ogrenme tamamlansin kazan dusecektir emin olun. suan yuksek yaksa bile o cizelgedeki kazan degerinin ustune cikmiyirdur. cunku 67 kazanin 72 ye kadar yolu var hatta belki 67 de yalmayabilir cunku ilk basta dusuk modulosyonla sete ulasiyorsa minimum alevde devam eder. onun icin siz fazla ellemeyin su ara ogrenme tamamlansin. cunku 43 45 kazanla isitan ev ogrendikten sonra 67 ye cikmaz sabr edin dusecek kafaya takmayin. hatta igrenme tamamlansin calisma seklide degisecek sasiracaksiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Cok merak ediyor ve heyecanla bekliyorum. Öğrenme derken tahmin modu kapalı benim o değil demi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yok hocam zaten farkedersiniz gectiginde ileri moda. gecikmeli olan yere tikladiginizda ileri mod cikacak hatta direk ileriyede gecebilir. ara sira girip cikin oturum ac kapa yapin gunde bir kere

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler haklısınız, bende dusuk kazanlarla sık devreye girse daha konforlu olur tam istediğim o, birde dusuk kazanlarla sık devreye girse yakıtta gene bu degerlerde olsa mukemmel olur. İleri moda geçmesini bekliyorum bakalım ne zaman gececek suan dokunmuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, ISI AYARI YAPILANMASINI ZORLA (Hissedilebilir Sıcaklık Ayarı) 0,0 dışında benim gibi farklı bir derecede kullanan var mıydı?
    Ben -2 olarak kullanıyordum.
    Yani Konfor ısım 22C ama hissedilen ısı 24C olmasını istediğimden bu şekilde ayarlamıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

    Arkadaşlar, ISI AYARI YAPILANMASINI ZORLA (Hissedilebilir Sıcaklık Ayarı) 0,0 dışında benim gibi farklı bir derecede kullanan var mıydı?
    Ben -2 olarak kullanıyordum.
    Yani Konfor ısım 22C ama hissedilen ısı 24C olmasını istediğimden bu şekilde ayarlamıştım.
    ne farkeder? tuketim artmaz mı?
  • Arkadaşlar, bu sabahki gelişmeler şu şekilde;

    Sabah saat 08:37'de 20,2C'de başlayan hedef ısıya erişim tahminini saat 10:49'da tamamlayarak kombiyi kapamış durumda. Ben ŞOK!!!

    Dün aynı dış hava ısısında (4C) bu işlemi 05:07'de başlayarak 9 saatte tamamlamıştı. (Isı Ayarı Yapılanmasını Zorla -2C iken, yani 24C konfor ısıya erişim için...)

    Aradaki tek fark bu sabaha kadar ben Isı Ayarı Yapılanmasını Zorlayı -2C olarak tutuyordum, bu sabah itibari ile 0,0C olarak ayarladım.
    Isı Ayarı Yapılanmasını Zorla -2C yapmamdaki asıl neden, cam balkonlu yaşam alanı ile (Isı kaybı fazla olduğundan) aynı odanın diğer bölgesindeki yaşam alanı arasında -2C'lik 1 fark olmasından dolayı idi.

    Şimdi cam balkonlu yaşam alanım 20C iken aynı odanın diğer yaşam alanım 22C ve yakıt tüketimim gayet makul çünkü düşük kazan ısısı ile yaklaşık 2 saatte hedef ısıma erişerek kombiyi kapadı.

    Bu benim ev için gayet kabul edilebilir bir tüketim ve zaman dilimi.

    Diğer günler günlük tüketimim 14m3 ile 17m3 gibi inanılmaz seviyelerde gerçekleşmişti.
    Şimdi en azından 24 saat bu şekilde bırakıp, konfor ısı hareketini ve günlük tüketimi takip edeceğim.

    D17:1 / Isıtma Eğrisi 2 / Tahmin Açık olarak devam edeceğim.

    Şuana kadar Çetin bey'in önerisi doğrultusundaki parametreler ile sorun yok, memnunum. Yarınki tüketim değeri ve konfor ısı koruma performansı benim için önemli.

    Evdeki TRV'ler alt kat, MiGo'nun olduğu bölümler "4" de, üst katlar "5" de.

    10:49'da hedef ısıya erişen ortamı, 11:29'a kadar koruyabildim. 11:29'da tekrar 21,9C düşerek kombinin devreye girmesine neden oldu.

    Cam balkonda her ne kadar 4mm+16mm+4mm Isıcam Konfor serisi kullansam dahi ister istemez ısı kaybı söz konusu ki balkon ile salon arasındaki kapı da kalkmış salon balkon bir olmuş durumda.

    Bu arada balkon kısmında TRV kullanmadan;

    1 adet 60X2000
    1 adet 60X100
    1 adet 30X2000 DemirDöküm PLUS radyatör de bulunmaktadır.

    Alt kattaki TRV'leri "4" de bırakmamın ve balkondaki radyatörlere TRV taktırmamamın nedeni, ortam ısındıktan sonra kombi balkon için çalışarak ısı farkını dengelemesi.




    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 8 Ocak 2020; 12:18:3 >
  • Kardeş yakıt tüketimin belki bir ölçüde düşürebilirsin, yalıtımın gayet güzel ama unutma yaşadığın ev bizler gibi sıradan ev standartı dışında, hem yaklaşık ÇEYREK DÖNÜM büyüklüğünde, hem de TRIPLEX.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 8 Ocak 2020; 12:13:49 >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    120m2 zemin kat 3+1, alttan ısıtma,tesisat döşenirken nasıl yaptıkları konusunda bilgim yok.dış yalıtım var. camlar winsa ısıcam. yeni taşındığımız için bazı yerlerden ısı kaçakları var düzeltmeye çalışıyorum. giriş kapısı tam oturmuyor mesela.

    mutfak,oturma odası salon güney cephe. yatak odası çocuk odası kuzey cephe. iki yan ve üst dolu. altımızda kilerler var ama aşırı soğuk olmuyor. yan komşulardan biri tek yaşıyor evde çok yaktığını sanmıyorum. 24 saat boyunca 23 dereceye ayarlı hocam program.
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Netatmo tarafındada bi sorun vardı, hatta ilk defa sapıttı cihaz set altında oyalandı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    inşallah tekrardan düzeniniz oturur. bunca emek boşa gitmez diye ümit ediyorum ama geçen gün bahsettiğim, migonun 15 günlük ilk veri sonrası üzerine 3-5 günlük değişklikler ile sistemi optimize etmesi konusunda güncelleme gelmezse zor gibi duruyor malesef.
  • arkadaslar eger bu migo oyun yapmiyorsa bize yine diyirum. uzerinden 3 tur gectim. emin olmak icin huylandim egriyi otomatiye aldim yine ayni 1.9 akabinde eski yerine aldim1.3 e takilma yapiyor pazen 2 3 kez girdim ciktim ok donmesi durdu. uzerinden 3 kez tur attirdim set alti ve set ustu olmak uzere.
    29 aralikta degisen egriye 10 gun sonra egri degismeden guncelleme geldi. suan disarisi 8.7 ihtimal yok 53 kazan yanmasi. 53 kazani ben en soguk disarisi 5 iken gordum oda ilk set dusim kazani. olayin nersindeyiz. set asimi en fazla 0.2 oldgu. egermi dis sicaklik devisimlerine sert tepki vermez ise sikinti olmaz hatta iyi bile olur

    https://s.docworkspace.com/d/AGHX7Kvw1LckwMCL6ZedFA


    cizelgenin neredeyse son iki saati disarisi 8.7 sabah saattleri 5-6 iken disarisi 6 derede bile bu kazani yakmamis

    2 gun onceki 8.7 dis sicaklikta yianacak kazan 45-48 bandinda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 8 Ocak 2020; 12:32:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.