Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.684
Cevap
47
Favori
196.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Vaillant eoctec pro 286/5-3 e- relax ile birlikte kullanıyorum.İzmirde yaşıyorum.Günlük tüketim miktarım 15m3 değerlerine çıktı. Evim yalıtımsız çift cephe 105 m2 ve son kat üstü teras.E relax set değerim şuan 21.5-22.0 sabit.E relax grafik değerleri üzerinden birkaç gündür gözlemlediğim e relax çok stabil çalışıyor fakat 21.5 set değerine gelmesine rağmen grafik kombi çalışmasını hala 100% olarak gösteriyor.Sanki hiç durmuyor kombi.Hassasiyet 0.1 Eğri sabit 2.6. Bir problem var mı sizce?

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAXDemirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkancinoglu -- 24 Ocak 2020; 9:0:43 >




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    o egri ile oynadigimiz surece bence sorun var. tak unut cihaz degil migo. tak ve devamli takip et. bugun iyi olsa yarin bozar o konuda subhem yok benim. suan migo ve exa yi otomatik uzaktan gecirebilecek sekilde baglantilarimi yaptim ama migoya ihtiyac duymuyorum o kendi kendine 55 kazan belirliyor exa 45 dereceyle izmideki en soguk havada isi sabit ve butun odalar migoya gore sifir hatayla esit.

    hocam bu exa ile migo farki su sekil. iki tane modu var biri on/off diyeri modulosyonlu. ama exa iki moda gorede kombideki butun ayarlari kendisi belirliyor. ayar degistirmiyor fakat kombinin calisma sekli degisiyor. migoda bu hic yok sadece baslangic ve bitis zamani var migoda. ama exa d17 yede mudehale efiyor d01 d02 yede d18 e de. sartlar nadil olursa olsun hedef isiya uladmafa hedef isidan dusmede sikinti yok.

    ben sahsen modulosyonlu diye israr eden biri olarak exanin on/off unu gordukten sonra modulosyondan ciktim fabrika ayari olan on/ofa gectim.

    modulosyonlu modda sicaklik +-0.1 en kotusu. en iyisi ise ya devamli sette yada +0.1 veya -0.1. ama modulosyonda pompa durmaksizin calusiyor ve -0.1 oldugu vakit hem kazan hemde ev yukseltiyor. abartili degil sonucta seti asmiyor. bu mod d17:0 gibi calisiyor

    ama on/off calismasi bildigimiz on offlar gibi degil. bu modda d17:1 gibi calisiyor. pompa arada duruma gore kisa sureli duruyor(5sn-1dak) hava isindiginda daha uzun sureli duracak. diyelim oda 21.5 derece 22 yaptiniz hizli bir sekilde sete ulasir. 22 den sonra ise tam 8 saatte 22.5 yapar ve gunun geri kalan suresinde 22.5 den 22-22.1 e duser. tekrar ayni sekilde yuksrlmeye baslar. petekler herdaim sicak devamli min alev sadece ilk atesledikten sonra test icin 15 sn pik yapar duruma gore 65-71 arasini gordum bu havada. sonradinda 5 dak calisir ve durur. 5 dak sonra tekrar calisiyor. bu sureler odanin isinma sekline ve istenen dereceye gore degisir. bu sekil calismayla ekranda calustigi surece 42-45 arasi gidis suyu sicakligi 35-37 donus suyu sicakligi seklinde olacak sekilde oda isisi sabit. yani 2 saat 22.2, 2 saat 22.3, 3 saat 22.4, 1 sast 22.5 sobrasinda daha agir hareketlerle kafemeli kafemeli dusuyor.

    suan migonun gorevi evde termometre islevini yurutuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 25 Ocak 2020; 8:28:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Exacontrol e nin on off calisma cizelgesi. arada cikintilik yapan bitun dengesislikler benden kaynakli. Kapi acilma,tv calismasi(tv nin ustunde duvara monteli exa), yemek pisirilmesi, bir ara kalibre ile oynadim -0.1 yaptim yoksa sonderece lineaar yukselip alcaliyor. takribi 8 saat 22 den 22.5 yapma geri kalani tekrar 22 ye dusmesi suruyor

    https://s.docworkspace.com/d/AFn281Pw1Lck4IbU3pidFA

    migonun yakatigi kazanlara bakin 53 den direk 41 e dusmus. dus sicakligi yanlis olctugu surece sikinti buyuk. oysa 57 yaktiginda kazan 45 idi 41 yaktiginda ise 47 sabit kaznla ilerliyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 25 Ocak 2020; 11:46:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar annemlere nitromix 28kw takildi kombi 40 ayarli ev isisi gayet iyi ama nedense dur kalk şeklinde calişiyo gibi bu durum normal mi.?yani şahsen daikin kullanicisiyim bnmde öyle ama onlarin neden dur kalk yapiyo anlamiş değilim tüketimide yüksek gibi geldi yada bana öyle geliyo.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://s.docworkspace.com/d/AKMRN1Hw1LckwMjT6pidFA

    Exacontrol e migodan coooook daha hizli adapte oluyor bugun izmirde hava 18 derecelerde. migo olsa ihtimal yok isinmazdi. exa seti gectigini farkedip 22.7 girdugu an kazan dusurup acilip kapamaa zamanini ve calisma suresini optimize edip , normal seviyelere dustu oda sicakligi sicaklik. yakit olarakta migodan daha az yakiyor sabit sicaklik vermesine ragmen. migoda programli calisirken bile bu havadan daha sicakken bu m3 den fazla yakiyordum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    oda termostati yok iken normal bu sekil calismasi anormal bir durum yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://s.docworkspace.com/d/AKMbrVDw1LckgOft95idFA

    Yalitimsiz evde bunu basaran exa ustelik taktigim andan itibaren basaran cihaz evi yalutimli olan arkadaslarda sifir salinimla is yapacagindan zerre suphem yok. bu cihazin calismasini gordukten sonra migonun yaziliminda ciddi sorunlar oldugu kesin artik. yazilim sorunu app den kaynakli degil bana kalirsa isinma gecidinden kaynakli butun hersey orda bitiyor. ordaki versiyon numarasi degismeden denemenin anlami yok bu saatten sonra benim icin. exa odanin isisini milimetrik ve anlik olcuyor en ufak degisimi kombiye yansitiyor. hem kazan isisi olarak hemde acilip kapanma suresi olarak anlik degistiriyor. aksam 37 kazanla 22.5 de sabit tuttu sabah 41 kazanla sabit tuttu ve tuketimim sabit isu olmasina ragmen migodan cok daha az. cunku harlamiyor kombi sadece test amacli 10-15 sn kadar pik yapiyor her ateslemede, dun aksam 37 kazani 1-2 dak atesleyip kapiyor sonrasinda 15 dak durdu disarisi 13 dereceyken. migoyla bunu basaramadim bir turrlu. suan tahminimce donuse gire modulisyon yapiyor. ama migoda donuse gire modulosyonda illa donus suyu sogumasi laazimdi ama bunda ogle birsey yok exa tetik yollasin herturlu atesler donusun sogumasini beklemez. atesleyemez ise arka arka yapar yine atesler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    @Teknoline2002 Hocamın tavsiyesi üzerine bende 8 yıllık nitromix p28 kombime bugün Exa Control E cihazını bağlayacağım inşallah. kombi kazan sıcaklığı 38 dereceye ayarlıyken 24 saatlik doğalgaz tüketimim 8-9 m3 civarı. cihazı bağladıktan sonra tüketim değerlerini sizlerle paylaşacağım.
  • omrak kullanıcısına yanıt
    hocam hayirlisi olsun. siz bir ayrintiyi atliyorsunuz size bunu ozelden de belirttim. eger siz suan 38 kazanla eviniz 20-21-22 gibi stabil olmayan bir oda sicakliginda saliniyorsa veya daha asagilarda bir oda sicaakliginda geziniyor ise siz bu exa yi taktiginiz vakit 22 ye ayarladiginizda ki bu da 22.5 civarlarina tekabul ediyor. tasartuf yapama z aksine daha da fazla yakabilir. cunku exa her sartta ve kosulda bu ida sicakligini korumak isteyecektir cuinku elinde 75 derecelik kazan gucunu acimadan kullanir (ben simdiye kadar benim evde kullandigini gormedim 51 ustunu gormedim daha) bu ot nin size sagladigi en basta konfor ve bu konforun karsiliginda yakmasi gerektigi kadar yakmasidir. cok fazla beklentilerinizi yuksek tutmayin ihtimal yok yakitiniz suan 8 yakiyorsa yarin 4 e dussun. siz sadece yasadigim konforun bedelini odediginizi bileceksiniz. yani isindim karsiliginda da bu fatura geldi diyeceksiniz. tek basina exa size tasarruf saglamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 29 Ocak 2020; 14:52:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Eline ağzına sağlık hocam, çok güzel açıklamışsın.

    Çünkü bizlerin ve özellikle senin yaşamış olduğun sorunu ve tecrübeleri okumadan, bilmeden son yazdıklarını okuyan diğer arkadaşlar da doğrudan daha fazla tasarruf için ya Netatmo'ya yöneliyorlar, ya da Exa Control'e.

    Tamam yönelsinler ama evlerinin ısıl atalet durumlarına göre yönelsinler.
    MiGo/e-Relax ile şuan tükettikleri doğalgazdan daha az tüketeceklerini düşünerek yönelmelerinin sonucu daha fazla tüketim olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 29 Ocak 2020; 15:11:12 >
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Hocam ustune basa basa bunu soyluyorum. ot tek basina tasartuf saglamaz. ot nin tasarruf saglayacagi aylar. ekim, kasim,aralik, mart,nisan,mayis yani kisin basi ve sonu. com soguk havada fazla bile taktirabilir cunku ayarladiginiz sicakliga cikmak isteyecektir.
    hocam sizde olaya hakimsiniz migoda var sikinti hocam.benim gorduklerimi bu insanlarda goruyor ki migodan baska bir ot yi dusunuyor. ben kendi adima exa gectikten sonra nitroixi sevmeyen adam olarak beyenmeye basaladim.
    ,butun eksileri sesler haric bertaraf oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    https://s.docworkspace.com/d/ABG6ZEjw1LckoJW5-pidFA

    hocam siz olsaniz migoya tekrar donermisiniz

    benim ev full yalitimsiz altta uste duran bir allahin kulu yok.

    sonuc cizelgede girunuyor. hergecen gun daha da iyi sonuclar cikariyor. bugun 22.7 tamammen gitti evin sicakligi oturdukca dahada guzellesiyor. ben migida bu cizelgenin yanina bile yaklasamadim. cok uzun oeriyotlarla 22.4-22.6 arasi git gel yapiyor ama cooook uzun periyotlarla yapiyor yarim saatte bir dus kalk degil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 29 Ocak 2020; 15:25:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Veriler harika. Özellikle senin evin için. Migo pişmanlıktır :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar özellikle OT'dan önce sizler evlerinizin ısıl ataletini tanımaya öğrenmeye çalışın.

    Tüketimi değerlendirirken bir arkadaşımızın örnek verdiği tüketim değerini baz alarak kendinizde de benzer tüketim değeri eldeedebileceğinizi zannetmeyin.

    Hepimizin evlerinin;
    KONUMU
    LOKASYONU
    YÖNÜ
    m2 BÜYÜKLÜĞÜ
    İZOLASYON-YALITIM KALİTESİ/SEVİYESİ
    KOMBİ KAPASİTESİ
    TESİSAT KALİTESİ
    TESİSATA KULLANILAN RADYATÖR/YERDEN ISITMA METRAJ
    KİŞİSEL KONFOR ISI BEKLENTİSİ
    EVİNİZİN ISIL ATALETİ
    vb.vb.vb.

    gibi pek çok etken sizin günlük tüketiminizi etkileyen etkenlerdir.

    Örnek olarak veriyorum;

    Bizim ev +5C dış ortam ısısında kombi yanmaz ise, 60dk. içerisinde 1C düşebiliyor.
    Benim konfor ısım 23C
    Gece modum 19C
    Ev dışı modum 21C

    Şimdi benim günlük tüketimim ile, evi 120dk.da 1C düşen kullanıcı ile elbette aynı olmayacaktır.

    İstanbul'daki 1 kullanıcı ile Ankara'daki 1 kullanıcının da günlük tüketimi 1 olmayacaktır.

    Konfor ısı beklentisi 21C olan ile 24C olanın da günlük tüketimi 1 olmayacaktır.

    Hangi markanın, hangi model OT alırsanız alın, önemli olan sizin beklentiniz ve evinizin ısıl ataletini OT'dan önce öğrenmenizdir.

    Aksi halde OT %100 mucize 1 cihaz değildir ama normal şartlar altında tasarruf için olması gereken 1 üründür.




  • neduda N kullanıcısına yanıt
    hicam yalitimli evde emin ol sabit isi verir. o arada anlik oynakliklar hepsi benden kaynakli dis kapi acilmasindan kapiya yakin bir yerde termostat. cunku evin en iyi isisini orasi belirliyor birde simetrik olsun diye mecbur irda tutuyorum. ama hic sorun olmuyor. cizelgede cikintilik yapiyor sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 29 Ocak 2020; 15:37:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    aynen sonuna kadar katiliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özellikle ebus kopma hatası alan arkadaşlar için belirtiyorum.

    Dublex evde yaşıyorsanız,
    Internet Modeminiz ile kombi alıcı ve MiGo arasındaki mesafeler uzun ise,
    ebus kopya hatası yaşıyor olabilirsiniz.

    Benzer sorunları ben de yaşadığımdan, üst kat ve kombi alıcı yanlarına AP koyarak sorunu çözdüm.

    Özellikle 2010 yılı sonrası üretilen internet modemlerinin wifi gücü ve kapsama alanı, EU prosedürü gereği düşürülmüştür.
  • Hocam zaten bende öncelikle konfor için alıyorum 3 4 gün öncesine kadar gündüz sıcaklığı burada 8 dereceleri görüyordu şimdilerde 12 13 derece sürekli kombi ayarı ile oynamak istemediğim için aldım ot yi. He tasarruf da ettirirse tadından da yenmez verdiğim veriler tabiki her kişide farklılık gösterir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

    Özellikle ebus kopma hatası alan arkadaşlar için belirtiyorum.

    Dublex evde yaşıyorsanız,
    Internet Modeminiz ile kombi alıcı ve MiGo arasındaki mesafeler uzun ise,
    ebus kopya hatası yaşıyor olabilirsiniz.

    Benzer sorunları ben de yaşadığımdan, üst kat ve kombi alıcı yanlarına AP koyarak sorunu çözdüm.

    Özellikle 2010 yılı sonrası üretilen internet modemlerinin wifi gücü ve kapsama alanı, EU prosedürü gereği düşürülmüştür.
    kombi alıcı ve modem arası 3 metre mesafede ayrıca eve mesh teknolojisiyle donattım :) yani ebus sorunu yaşamaması gerek, çünkü telefonun wifisi ile denedim noktaları. bence röle ile termostat arasındaki sinyal teknolojisi yetersiz. yada sonuçta herzaman da söylediğimiz gibi teknolojik ürünler her ürün aynı olmuyor.




  • o donattiginiz mesh teknolojisi netatmoya veya migoya sokmez. cunku alici verici arasinda rf yani radyo frekans teknolojisi var wifi ile uzaktan yakindan alakasi yok. yani migoda yasadiginiz baglânti sorunu netatmoda da yasanma ihtimali var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.