Şimdi Ara

Dell yeni RAM bellek çözümünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dell yeni RAM bellek çözümünü duyurdu



    Dizüstü bilgisayarları daha ince hale getirmek için bugüne kadar gerek üreticiler gerekse de yonga tasarımcıları farklı yöntemler geliştirdi. Mobil işlemciler, mobil ekran kartları, ince SSD sürücüler derken RAM bellekler de farklılaşıyor. 



    CAMM bellek nedir?



    Dell tarafından kullanıma sunulan CAMM (Compression Attached Memory Module) adındaki yeni RAM modül teknolojisi geleneksel SODIMM tasarımlarına göre yüzde 57 daha ince ve bu incelikte 128GB seviyesine kadar kapasite barındırabiliyor. 



    Ayrıca Bkz.Razer ilk sıvı soğutucusunu satışa sundu



    CAMM modülünde birden fazla bellek zarı tek bir devre kartı üzerinde toplanıyor ve modül tek bir yüzde yer alıyor. 16GB DDR5 seviyesinden 128GB DDR5 seviyesine kadar değişen bellek kapasiteleri kullanılıyor. 



    Her devre kartı CAMM sıkıştırma bağlantısı ile anakarta bağlanıyor. Yine her modülde kendi programlanabilir bellek devre kartı mevcut. CAMM modülleri standart bağlantıya ihtiyaç duyulması halinde SODIMM bağlantılarına da yer verebiliyor. CAMM teknolojisi çok yeni olduğu için yaygın kullanıma şimdilik uzak. Diğer PC üreticilerinin benimsemesi ile aşama kaydedecek. İlk etapta Dell Precision 7770 ve 7760 performans dizüstü bilgisayarlarında kullanılacak. 




    Kaynak:https://wccftech.com/dell-precision-7770-7670-workstation-laptops-official-intel-alder-lake-hx-16-core-cpus-camm-128-gb-ddr5-memory/







  • standardı bozalım da kullanıcılar dışarıdan ram alıp takamasınlar diye gibi geldi bana daha çok...

  • TiesTorN kullanıcısına yanıt

    En azından değişebiliyor. Dell yeni RAM bellek çözümünü duyurdu 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevdim tutar bu .

  • Laptoplar da varsın yarım santim kalın olsun yav. Küçüldükçe fiyat artıyor, güç düşüyor. Laptopların dev masaüstü kasalarla mücadele edebilmesi için biraz kalın olmasında bence bir sakınca yok. Bunları tabletlere, telefonlara koysunlar. Zaten high end laptop fiyatına satılır oldu telefonlar.

  • tasarım şeklinden başka hiç bir şey vadetmiyor

  • Eskiden beri laptopların inceltilip hafifletilmesine karsıyım .Cunku performans barız dusuyor. Dayanıklılık barız dusuyor. İnce laptop isteyenler için cıkar 1-2 model, gerısını performans severler ıcın eskı usul yap. Zaten ıncelıge onem veren gıtsın m1 ıslemcılı ıpad alsın.

  • Ben sodimm yapısının yavaş olduğunu düşünüyorken şimdide bu modülü sunmuşlar. DDR ramlere göre sodimm pinleri azdır ancak DDR ramler bence daha hızlı çalışır. O sebeple tamam tek kat olması iyi birşey ama bari bağlantı noktasını geniş tutsaydınız! Daha çok pin demek daha çok veri bağlantısı demek. O da performans demek! mesela 128 bit yerine 256bit bağlantı daha hızlı olmaz mı? Yada 256bit bağlantı üstte, 256bit bağlantı altta üretilerek Dual mod bağlantıyı tek modülle sağlasanız olmaz mı?

  • Yıllardır Sony nin yaptığı şey bu. 1998 de çıkan PCG-C1 den beri bütün Japon üretimi Sony Vaio larda benzer soket kullanılıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.