Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.113
Cevap
5
Favori
178.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O zaman fanı değiştirmenin zamanı gelmiş.
  • kesinlikle şuan son testlerimin sonucunda net bir şekilde gördüğüm 60 dereceyi görünce fan devreye giriyor 3080 rpm ile sıcaklık49 dereceye çekiliyor 49 a düşünce fan duruyor tekrar 60 dereceye yolculuk başlıyor eğer fan 49 derecede durmasa 45 dereceye kadar düşüş gerçekleşebilir. Ve tabi düşük sıcaklıklarda yüksek fan hızıda işi farklı bi hale getirebilir. Ama malesef fan controler programları işe yaramadı bende. termal macun gerçekten çok önemli benimki hoşaf olmuştu resmen

    Bide garanti kaç paraya uzatılıyor acaba uzatıp bunun senede bir pilini ve fanını değiştirmek lazım diye düşünüyorum ben




  • Burak senin gazınla Dell'i aradım az önce. Benim fanı da değiştirecekler. İyi oldu son 3-4 haftadır fan biraz garipleşmişti.

    Onun yanında bi de sol shiftte bi sorun vardı, onu söyledim. Keypad de yolluyacaklar.

    Garantiyi ben de uzatmayı düşünüyorum ama Koçsistem bizim talebimizi kabul etmez. Bizden kurtulmak için üzerine para bile verirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azofeifa -- 7 Aralık 2009; 10:13:07 >
  • Fanla klavyeyi az önce değiştirdiler. Koçsistem günden güne hızlanıyor resmen.

    Bu arada Xps m1330'lar için windows 7 recovery'yi sordum. Henüz çıkmamış, çıkınca sağolsun teknisyen abiler bana ulaştıracak.
  • driverlarda gelsin on numara olcak gerçi vista driverları ile stabil çalışıyo bir sorun yok
  • Ses kartı driver'ında bi sorun yok muydu? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
  • abi be n bütün driverları tanıtorum vista driverları ile ama pencere geçşlerinde takılma var. Fan değiştikten sonra aşırı ısınma çözüldü vista ile ayhnı ısınıyo ama pencere geçişleri bazen takılıyo serideğilmiş gibi oluyo elet
  • Arkadaşlar bende XPS M1530 kullanıcısıyım. youtube dan kutu içeriklerinin videolarını izlediğimde hepsinde kutudan kumandası çıkıyor. fakat bende kumandası yok. kumanda yerinde plastik birşey var. normalde kulaklık girişlerinin olduğu yerin sol tarafında alıcısıda var. sizlerde kumanda var mı? teknik servise bildirsem kumanda temin ederler mi acaba?
  • kumanda kutu içinden çıkıyor çıkmadıysa ara bildir prasedür ne ise uygular yollarlar.
    benimde ilk geldiğinde plastik expres yuvadaydı kumanda o desenli kutudan çıkmıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 17 Aralık 2009; 4:33:36 >
  • Tüm driverler çıktıktan sonra anlattığın sorun da düzelir kesin.

    Bu arada bi süre Windows 7 kullanma şansım oldu, başka bi laptopta tabi. Bana o kadar da iyi gelmedi. O haliyle Vista'yı tercih ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraky88

    kumanda kutu içinden çıkıyor çıkmadıysa ara bildir prasedür ne ise uygular yollarlar.
    benimde ilk geldiğinde plastik expres yuvadaydı kumanda o desenli kutudan çıkmıştı



    Teknik servisi aradım bugün kumandayı gönderecekler. Sorgusuz sualsiz göndermeyi kabul ettiler. Kumandayı kaybetseniz dahi veriyorlarmış. Ama benim ne yazık ki kumandası yoktu. Aldığım yer mi içine koymadı nedir anlayamadım. Hazır aramışken bir kaç problem daha vardı gelmişken onlarıda halledecekler.
  • Bu arada Dell'in driver sayfasında m1330 Windows 7 32 Bit'lik işletim sistemi için 4 driver gözüküyor. En son baktığımda (3-4 hafta önce) bunlar yoktu. (yanlışsam affola.)

     @@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@


    Diğer driverların da gelmesi dileğiyle.

    -----

    @gurkan1983 ; sorunun çözülmesine sevindim.
  • waybe harbiden 1330 için windows7 32 bit driver sekmesi gelmiş. 1530 da ama herhangi bir gelişme yok. Arayıp olay çıkartırım vala bende isterim driver ben win7 dvd side siterim valla parası neyse veririz. Isınmayan pencereleri donmayan bi win7 benim için harika olur sırf bunlar yüzünden yüklemiyorum win7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 18 Aralık 2009; 0:44:23 >
  • @MaxutuzuN; dostum sağolasın sayende oldu

    Bu arada ben m1530 a 64bit win7 kurdum ve dell in sitesinden vista 64bit driverlarını kurdum, herhangi bir problem çıkmadı. Canavar gibi çalışıyor Sadece 8600m gt win7 64bit driver ını nvidia nın sitesinden indirdim. 1 haftadır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
  • gurkan hocam sorunsuz kuruluyor ona lafım yok. Ama 4 5 derecelik bi fazlalık var ekran kartı sıcaklığında buda fanın hiç durmamasına sebep oluyor. Everest ile takip edip değerleri yazmanı rica edebilirmiyim. Bide abi benim bu pencerelerdeki geçişlerde takılma dediğim o kadar bariz belli olan bir durum değil dikkatli bakmazssan bide pencere arası geçişlerini çok sık ve hızlı yapmassan fark edemezsin bu yüzdende rahatsız edici bir durumla karşı karşıya kalmassın. Ama şöyle bi 20 25 pencere açıp onlar arasında zırt fırt geçmeye çalış bak ne oluyo Ha diyceksin kardeşim sen piskopatmısın 25 30 pencereyle senin işin ne .Valla dostum öyle demiyceksin ben bu "WINDOWS" olgusunu öyle bir kullanıyorumki şaşar kalırsın ben bile kendime arada bir oha diyorum o yüzden bu geçişler benim için baya önem arz ediyo ve takılmalar sinirimi bozuyo haliyle. Bazen adres çubuğuna veya google veya forumda cevap kutucuğunu (uzatmanın anlmaı yok herhangi bir yere bişi yazarken) ben yazdıktan sonra geliyo kelime .Wİndows benim parmka hızıma yetişemiycekse ayıp valla Bence bunların hepsi oturmamış driverlardan kaynaklanıyo. Oturup adam gibi odaklansalar bu mainadan öyle bir canavar çıkarki ama işte adamların işine gelmiyo demekki.

    Aslında bu makinayı alıp verceksi APPLE oturcak çalışcak üzerinde bunun için özel işletim sistemi özel dirver yazcak bok ozaman bakalım ne oluyo. Makina ne ısınır nede böyle can sıkar.

    Neyse bizim bilgisayar müh arkadaş kendini bi aşsın ondada bu makindan var bu yaz onu oturtacam masa başına yaptırcam bişiler. Elle tutulur bişi çıkarsa ortaya her daim burdayım anında paylaşırım.




  • Burak 25-30 pencere açıkken Ram dayanmaz. Bence normal bi durum o anlık takılmalar.
  • Fista dayanıyo hocam 7 de dayansın anlamam
  • XPS M1330 var. Daha once ekran karti bozuldugu icin anakart degismisti.

    Garanti suresi yeni bitti ve ekran karti yine ayni hatalari vermeye basladi anlasilan tekrar anakartin degismesi gerecek.

    Ne yapmam gerekir sizce? Kimle baglantiya gecmeliyim? Bu durumda garanti uzatma soz konusu olabilir mi? Tavsiye verin lutfen.
  • Merahabalar..
    Bir mağazada tesadüf gezerken XPS M1330 modelini baya uygun fiyata gördüm, HP notebook'um olduğu halde fiyatı ve cihazın boyutundan dolayı hemen kaptım. Cam çerçeve içinde duran teşhir ürünü kapalı halde duruyordu ve satılmadığı için fiyatını baya bir düşürmüşler. Belki satarım belki kullanırım diyerekten aldım. Cihaz boyutları görünüşü itibariyle çok hoşuma gitti. Beni sarmayan tek şey ekran kartı oldu. Direk Windows7 ultimate kurdum daha akıcı bir kullanım kazandı :) Bütün geçmişs ayfaları okuayamadım; bu yüzden gelelim soruma cu cihazda dandik bir Intel® X3100 Max.385 Mb Ekran Kartı
    bulunmakta. Bir çok notebookta ekran kartı, ana kartın çip setine göre değiştirilebiliyor, arka kapağı açtığımda işlemcinin orda soğutucuya bağğlı olan ekran kartınıda gördüm ama sökülüp sökülemiceğini anlayamadım fazlada kurcalamak istemedim. Bu cihazın ekran kartını daha önce değiştiren yada çıkaran birisi oldumu acaba? Aynı modelde 8600 ekran kartı kullanan cihazlarda olduğuna göre ekran kartı değiştirilebilir sanırım. Daha önce bununla ilgili deneyimi olan birisi varsa yardımcı olursa sevinirim. cihazın özellikleri:
    - Intel® Core™2 Duo 800 Mhz. 2.0 Ghz. 2 mb Cache Bellek T6400 İşlemci
    - 2 GB DDR2 800 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    - 160 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    - Intel® X3100 Max. 385 Mb Ekran Kartı- 32bit win7 ultimate


    Hee bide kutu içeriğinde ilk sayfalarda okuduklarımda kılıf, kulaklık falan çıkanlar olmuş bende bunlar çıkmadı. Kumanda, CDler, belgelerden başka bişe yok. paket eksikmi?




  • @trineux ;

    Tekrardan Dell Destek ile görüşmeni öneririm. Anakart arızalarından dolayı sadece anakart için +1 yıl daha garanti veriyorlar diye birşeyler duymuştum.
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.