Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.113
Cevap
5
Favori
178.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler bu m1530 un wifi kartını 6300 a upgrade edebilirmiyiz? Donanım olarak uyumlumudur?
  • Kardes bence ilk dell in ara ( 00 800 353 90 00 2 ) ve sorununu anlat ekran kartından filan bahset garantisi dolsa bile ekran kartından dolayı degişim yapabilirler.Hic burdaki servislerini arayıp zaman kaybetme zaten yapabilecekleri bişey varsa onlar koç sistemi arar gönderirler sana
    quote:

    Orijinalden alıntı: xyas

    Merhaba arkadaşlar xps M1530 bilgisayarım arızalandı ve hic açılmıyor :( sadece ışık yanıyor ekranda hic işıldama yok malesef. Tahminimce Anakart gitti :S Garantiside bitmiş durumda.

    Sizden istediğim İstanbul içi Kadıköy taraflarında önerebileceğiniz güvvenilir bir servis varmıdır? Birde Anakart fiyatı tahmini ne kadardır?

    Anakart: XPS M1530 CORE 2 DUO T7500 2.20GHZ, 800MH




  • Arkadaşlar bu cihazların malum ekran kartları üretim arızalı olarak üretilmiş,nvidia da bunu kabul etmişti..

    Haberlere şöyle bir bakarken dikkatimi çektihttp://www.scroll.com.tr/29989/nvidia-hatali-gpu%E2%80%99lari-degistirecek

    vehttp://www.nvidiasettlement.com/affectedmodels.html adresinde etkilenen modeller yazıyor...Başvuru için kısa süre kalmış fakat sadece abddeki kullanıcılarsa bizim magduriyetimizi kim giderecek ?

    Sizce ne yapmalıyız?




  • kart okuyucusu güzel sadece
  • arkadaslar bende dell xps m1330 var ıhtıyactan dolayı satıyorum durumu cok ıyı cızık bıle yok.cd llerı kıtapcıkları duruyor. fıyat 750tl pazarlık yok.alacak arkadas ya gelır alır yada mesaj atar tekırdagdayım
  • arkadaslar bende dell xps m1330 var ıhtıyactan dolayı satıyorum durumu cok ıyı cızık bıle yok.cd llerı kıtapcıkları duruyor. fıyat 750tl pazarlık yok.alacak arkadas ya gelır alır yada mesaj atar tekırdagdayım
  • Arkadaşlar benim de 1 seneyi geçmiş garanti dışı dell m1330'umun onboard ekran kartı bozuldu. Ana kartı değiştirmek gerekiyormuş. Bu soruna bi çözüm bulan yok mu? Mağdur olduk :(
  • arkadaşlar selam benim bahtiyarın da bakım zamanı geldi galiba :) sizce ekran neden böyle olur?bazen düzeliyor bazen gene aynı oluyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkarakus -- 24 Mayıs 2011; 20:49:01 >
  • Windows 7 kullanıyorum ve cihazda çalınan mp3, video vs. dosyaların sesinin kaydedemiyordum.
    Bir hayli araştırdıktan sonra daha yeni bir sürücü yükleyerek stereomix , whatuhear stereo karıştırıcı denilen özelliği aktif edebildim.

    IDT 92HD73C1 Audio Dell sitesinden R226903 dosya ismiyle aratabilirsiniz.

    http://support.euro.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=uk&cs=ukdhs1&l=en&s=dhs&releaseid=R226903&SystemID=STUDIOXPS1645&servicetag=&os=W764&osl=en&deviceid=16518&devlib=0&typecnt=0&vercnt=1&catid=-1&impid=-1&formatcnt=1&libid=3&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&fileid=325315

    Herhangi bir kayıt programıyla (ben goldwave kullandım) stereo karışımını seçerek mp3, wav olarak kaydedebilirsiniz.









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 26 Mayıs 2011; 10:24:23 >




  • Dün GPU Copper mod yaptım

    http://forum.notebookreview.com/dell-xps-studio-xps/268081-dell-xps-m1330-nvidia-geforce-8400m-gs-copper-mod.html

    İlk izlenimlerim:
    GPU ve CPU sıcaklıklarında boşta 10 C lik düşüşlerler var. Örneğin günlük kullanımda Cpu 40-45 GPU 55-60 arası. Önceden 50-55 / 63 - 68 arası oynardı.
    Oyun oynarken yüklenmede GPU 70 C yi geçmiyor.
  • Sattim kurtuldum
  • merhabalar.
    konuyu hortlatıyorum. benim de bir xps 1330 var. 3-4 senedir de kullanıyorum. bu zaman zarfında önce garantiden klavyesi sonra da anakartı değişti. ısınma sorunu da vardı ama bunu bir türlü çözemedik. anakartı değiştirmeye gelen eleman ölçtü biçti normal dedi. bu şekilde bugünlere kadar geldim. ama bu ısınma sorunu öyle bir hal aldı ki klavyenin üzerine elimi koyamıyorum. bilgisayar yanıyor. geçen bir bilgisayarcı arkadaşa götürdüm. açtı temizledi felan ama fayda yok. yine üzerine yumurta kırsam pişer. nerdeyse 3 yıldır soğutucu kullanıyorum. o olmadan zaten bilgisayar da çalışmıyor. kilitlenip kalıyor. soğutucunun kafamı şişirmesi bir yana bir de klavye aldım. yapacak birşey yok kendininkini kullanamıyorum. ortalık karmakarışık oldu. sözde laptop kullanıyoruz... neyse arkadaşlar şikayet çok. bu benim ikinci dellim ilkinden çok memnundum ama bu hiç yaramaz. bidaha da almam. bunu da kaldırıp camdan fırlatasım geliyor. şimdi bu ısınma sorunu için ben ne yapabilirim? bir bilgisi çaresi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corbusier -- 25 Ağustos 2011; 23:51:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkarakus

    arkadaşlar selam benim bahtiyarın da bakım zamanı geldi galiba :) sizce ekran neden böyle olur?bazen düzeliyor bazen gene aynı oluyor.





    arkadaşlar merhaba,

    ahmetkarakus ile aynı problemi yaşıyorum. çözümünü bilen var mı??

    Teşekkürler




  • @ahmetkarakus ve @zikha6;

    Büyük ihtimalle ekran kartlarının chipsetleri gitmiş, anakartın değişmesi gerekiyor. Dell garantiniz dolsa da ekran kartı sorunu olduğunda değişim yapıyor.

    0811 288 00 01'li numaradan müşteri hizmetleriyle görüşün, sorunu hallederler.

    İyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaxutuzuN

    @ahmetkarakus ve @zikha6;

    Büyük ihtimalle ekran kartlarının chipsetleri gitmiş, anakartın değişmesi gerekiyor. Dell garantiniz dolsa da ekran kartı sorunu olduğunda değişim yapıyor.

    0811 288 00 01'li numaradan müşteri hizmetleriyle görüşün, sorunu hallederler.

    İyi günler.

    uzun zamandır konuya girmiyordum.aynen dediğin gibi olmuş.anakart değişince sorun çözüldü.biraz maliyetli oldu ama napalım? 1-2 sene daha idare etsin dedik ve yaptırdık.birdaha en ufak bir arızada yeni cihaz almaya kararlıyım.
  • merhabalar,

    MaxutuzuN uzun sağ olsun beni 145$ + kdv den kurtardı.

    nvidia 8400m gs'lerin belirli tarih arası üretilenlerinin hatalı olduğunu kabul ettiği için, garantisi bitse dahi ekran kartını ücretsiz değiştiriyor.

    sabit hattan (cep olmuyor) 08112880001'i arayıp daha sonra 8885785446'ı çevirin. oradan türkçe menü çıkacak. daha sonra laptopun service tag'ini söylüyorsunuz ve durumu anlatıyorsunuz. eğer sizde hatalı ekran kartlı laptop aldıysanız sistemde ekran kartının garantisinin uzatıldığı bilgisini alıyorsunuz.

    muhtemelen 2 3 gün içinde eve gelip hatayı tespit edecekler ve bedavadan değiştirecekler.

    aynı yolu izleyebilirsiniz:)
  • M1330 kullanıcıları bilgisayarı açar açmaz çizgili renkler görüyorsanız şu videoyu izleyin ve mecidiyeköy taraflarında bu tamiri yapan birileri varsa buraya mesaj atabilirsiniz. Aynı problemden müzdaripim. Ekran kartı motherboard'a bağlı olduğu için sadece ekran kartını değiştiremiyorum.

    youtu.be/NJlgPbELL0E



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cin Ruhi -- 5 Ekim 2011; 0:43:03 >
  • aldığım güne lanet olsun
  • Bu ekran kartıyla ilgili sorun yaşayan arkadaşlar; internette araştırdığım kadarıyla eğer işletim sistemini default ekran kartı sürücüleriyle kullanırsanız bu sorun olmuyormuş. Tabi bu durumda ekran kartını düşük performansla kullanmış oluyorsunuz. Ben de şu an nvidia'nın driverlarını yüklemedim ve sorun yok henüz.. Olursa buraya tekrar yazarım..
  • Arkadaşlar merhaba,

    salı günü dell'i arayıp oluşturduğum arıza kaydım için dün akşam koçsistemden bir arkadaş evime elinde anakart ile geldi. ilk taktığı anakartta problemli idi başka bir anakart taktı ve şu anda gayet iyi çalışıyor bilgisayar.

    Kendisi ile yaptığımız sohbette verdiği bilgiler şu yönde;

    1. bu laptopta sadece ekran kartını değiştirmek diye birşey söz konusu değil. bunu söyleyip 145$ + kdv isteyenler muhtemeln ekran kartı chipini çıkartıp temizleyerek tekrar yerine takar aynı problem 2 ay sonra tekrarlanır.
    2. çözüm sadece anakartı değiştirmek (ki bu durum cihazdan cihaza değişiyor bazılarının garanti bitmiş olsada bedavaya yapıyorlar bazılarını yapmıyorlar bunu dell'i arayıp öğrenmek lazım) garantiniz yoksa fiyat 450$ + kdv ne yazıkki
    3. taktıkları anakartlar refurbished oluyor. çünkü eski bir cihaz olduğu için sıfır anakart yokmuş piyasada. ( bu konunun %100 doğru olduğuna emin değilim. 450 dolar verip refurbished anakart takmaları mantıklı değil.)
    4. problem aşırı ısınmadan kaynaklı. bunu engellemek için ekran kartının heat sinkini değiştirin / yenileyin. ki buda 45$ civarıymış.




  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.