Şimdi Ara

DELL RECOVERY SORUNU ÇÖZÜLDÜ (CTRL+F11'İ YENİDEN ÇALIŞTIRMAK) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
5
Favori
227.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grameradam

    [size=6]DELL INSPIRON'DA RECOVERY PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ. BOOT EKRANINDA CTRL+F11 ÖZELLİĞİ ÇALIŞMAYANLAR LÜTFEN OKUSUN



    DELL Inspiron 6400 dizüstü bilgisayar sahibiyseniz ve bilgisayarınızın "recovery" özelliği bozulmuşsa yani açılışta "Ctrl+f11" tuşuna bastığınızda "recovery" menüsü gelmiyorsa bu problemin kesin çözümü bu konuda.

    * Bilgisayarınıza "Ctrl+f11" (recovery) özelliğini kullanmadan bir XP ya da Vista CD'si kullanarak format attıysanız bilgisayarınızın "recovery" özelliği kaybolur. "Ctrl+f11" çalışmaz hale gelir. Eğer format atarken sabit diskinizdeki "recovery" bölümünü silmemişseniz (3 Gb'lık bir alandır) Recovery özelliğini geri getirmek mümkün.

    * Forumda bu konunun çözümünü "geekiad" adlı arkadaşımız buldu. Ben sadece onun yazdıklarını daha derli toplu bir şekilde yeni bir konu açarak paylaşmak istedim. Biliyorum ki bir çok kişi bu konunun sıkıntısını çekiyor.

    [size=4]YAPMANIZ GEREKENLER:

    1)http://ftp.us.dell.com/app/R121517.EXE adresinden "recovery" özelliğini onarmak için gerekli programı indirin.

    2) "R121517.EXE" dosyasına çift tıklayarak programı kurun.

    3) Kurulum bittikten sonra karşınıza "Dell MediaDirect Repair Utility A05" adlı bir iso dosyası gelecek. (Eğer iso dosyasının olduğu klasör açılmadıysa "C:\dell\drivers\R121517" dizininde söz konusu iso dosyasını bulabilirsiniz.

    4) İso dosyasını cd'ye yazdırın ve PC'yi yeniden başlatın (restart)

    5) Açılışta "Press any key to boot cd rom" yazısında herhangi bir tuşa basın ve açılışı bekleyin.

    6) Açılış bittiğinde gelen ekranda "F:\" yazılı yere sırasıyla:

    cd MD2

    ve

    repair

    komutlarını yazın. Her komuttan sonra "Enter"a basın.

    7) Açılan menüde işlemi onaylamak için "ok" i seçin.

    8) İşlem tamamlandığında "Done" yazar. PC'yi kapatmak için kapatma tuşuna basın.

    ARTIK CTRL+F11 çalışıyor.


    * Mesajın başında da belirttiğim gibi konuyu çözen "Geekiad" adlı arkadaşımızdır. Ben sadece onun yazdıklarını daha derli toplu hale getirdim. Bir Dell kullanıcısı olarak çok uzun zamandır bu konunun sıkıntısını yaşıyorum. Benim durumumda bir sürü insan var biliyorum. Herkesin yararlanması için bu konuyu açtım. Yukarıda yazılanları ben denedim. İşe yarıyor arkadaşlar.


    dostum peki recovery ekRANINDA DATA SAFE Yİ GOREMİYORAk ne yapmalıyız ??? benim recovery dosyalarım aynen duruyor w7 yi cd den kurdum begenmedim kendisininkini kurmak ıstıyorum yenıden ama recovery menusune girince data safe cıkmıyor :(




  • Beyler ben bilgisayarı ilk aldığımda win 8 di sonradan format falan win 7 yaptım win 8 e geri dönmek istiyorum cd yok. ben recovery yaparsam bu bilgisayar tekrar ilk aldığım gibi win 8 mi olacak.!?
  • beyler ben bilgisayarı ilk aldığımda win 8 di format attım win 7 yükledim win 8 e geri dönemiyorum cd yok eğer recovery yaparsam win 8 e gerimi dönecek yoksa win 7 ye mi geri dönecek.!?
  • arkadaşlar merhaba dell inspiron 3521 sahibiyim windowsa format atıp wındows 7 kurayım dedım hard dıske format attım ama wındows 7 yı harddıske kurmuyor partıon la ılgılı bır hata verıyor. Bilen arkadaşlar lütfen yardım edin. İçindeki işletim sistemidew uçtu durduk yere...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.