Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Touch pad kısmım bozuk sanırım benim 5110'da çünkü tuhaf çalışıyor nasıl anlatsam fare imleci hareket etmemek için kendini zorluyor zoom falan yapıyor dokunur dokunmaz.

Bir de SSD taktım, SSD normal HDD yerine takılması gerekiyor yoksa windows kuramıyorsunuz tecrübe ile sabittir. Ekran kartı takılamayacağı için bilgisayar bi işe yaramıyor fakat SSD'den sonra okuma hızı 450'yi gördüm açılış süresi 1 sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digital90 -- 2 Şubat 2015; 9:41:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

Arkadaşlar ben 2012 mayısta aldım bu laptopu. O gün bu gündür hiç memnun değilim. Ayrıca ben aldığımda 8gb ram taktırmıştım. B43F46 olması lazım modeli ve bu model orjinalde 4gb rame sahip. Her yıl 1 defa içini açıp temizlik ve termal macun yenilemesini kendim yapıyorum. Başlıca memnun olmama sebeplerim;
    1- Video izlerken bile ara ara fan devreye giriyor ve sesli çalışıyor.
    2- Bilgisayar açıldıktan sonra kendine gelene kadar 1 dkdan fazla zaman geçiyor. Bu sorun için başka konu açtım ve konuda ileri düzey detaylı bilgiler paylaşanlar oldu ama sonuç nafile. Yani bilgisayarın özellikle wireless driverında açılışta sorun oluyor muhtemelen. Wifiye geç bağlanıyor. Temiz format sonrası driverları yüklemeden önce açılış inanılmaz hızlı. Sadece driverları yükleyerek başka hiç bir program yüklemeden denedim defalarca yine çok geç kendine geliyor.
    3- Bilgisayarın kasası çok kötü.

Özellikle 2.maddedeki sorunu yaşayan var mı aranızda?

Konuyla ilgili eskiden açmış olduğum başlık:
    http://forum.donanimhaber.com/m_90723165/tm.htm

ssd takmaktan başka bir şey hızlandırmaz bilgisayarı hemen hemen tüm klasik 5400 rpm li laptoplar anca 1 dk da kendine geliyor arkadaşlarımda samsung asus farklı dönemlere ait i5 li laptoplar var hepsi öyle anca 1 dk içinde kendine geliyor
    benim dell n5110 da aynı durumda ssd inanılmaz bir hıza ulaşıyor ama lanet leptobu ucuz diye alırken hdd sinin anakartın altında olduğunu bilmiyordum ancak firmanın yapabileceği iş o da pahalı olur diye sürüne sürüne laptobu kullanıyorum neyse ki masa üstü var laptopla fazla haşır neşir olmuyorum ama her gün kullanmak zorunda kalsam kesin ssd taktırırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEPHYR

quote:

Arkadaşlar ben 2012 mayısta aldım bu laptopu. O gün bu gündür hiç memnun değilim. Ayrıca ben aldığımda 8gb ram taktırmıştım. B43F46 olması lazım modeli ve bu model orjinalde 4gb rame sahip. Her yıl 1 defa içini açıp temizlik ve termal macun yenilemesini kendim yapıyorum. Başlıca memnun olmama sebeplerim;
    1- Video izlerken bile ara ara fan devreye giriyor ve sesli çalışıyor.
    2- Bilgisayar açıldıktan sonra kendine gelene kadar 1 dkdan fazla zaman geçiyor. Bu sorun için başka konu açtım ve konuda ileri düzey detaylı bilgiler paylaşanlar oldu ama sonuç nafile. Yani bilgisayarın özellikle wireless driverında açılışta sorun oluyor muhtemelen. Wifiye geç bağlanıyor. Temiz format sonrası driverları yüklemeden önce açılış inanılmaz hızlı. Sadece driverları yükleyerek başka hiç bir program yüklemeden denedim defalarca yine çok geç kendine geliyor.
    3- Bilgisayarın kasası çok kötü.

Özellikle 2.maddedeki sorunu yaşayan var mı aranızda?

Konuyla ilgili eskiden açmış olduğum başlık:
    http://forum.donanimhaber.com/m_90723165/tm.htm

ssd takmaktan başka bir şey hızlandırmaz bilgisayarı hemen hemen tüm klasik 5400 rpm li laptoplar anca 1 dk da kendine geliyor arkadaşlarımda samsung asus farklı dönemlere ait i5 li laptoplar var hepsi öyle anca 1 dk içinde kendine geliyor
    benim dell n5110 da aynı durumda ssd inanılmaz bir hıza ulaşıyor ama lanet leptobu ucuz diye alırken hdd sinin anakartın altında olduğunu bilmiyordum ancak firmanın yapabileceği iş o da pahalı olur diye sürüne sürüne laptobu kullanıyorum neyse ki masa üstü var laptopla fazla haşır neşir olmuyorum ama her gün kullanmak zorunda kalsam kesin ssd taktırırdım.

Hard disk değiştirmek o kadar da zor bir işlem değil. Konu ile ilgili videoların yönlendirmesi bir de ince tornavida takımı ile ben yapmıştım.
    Zorluk çekmedim hiç bir şekilde.
    Gerçi ilk ssd den sonra power tuşuna basınca 3,5 lar fazlaca atılmıştı ama açılıp format kurulum vs sonrası açılış kapanış sürelerini görünce iyi ki yapmışım demiştim.
    Şu anda hazır hale geliş süresi süresi 10-15 sn arasındadır en fazla. (Net ölçüm yapmadım.)
    Bendeki i7 li olan model + SSD ile gayet güzel oldu. Bu güne kadar ssd yerleştirken açtığım haricinde bilgisayarı hiç açmadım. Fan vs sıkıntıları yok şimdilik.

• JohnA kullanıcısına yanıt
    Sdd takarım takmasına da maddi olarak çöktüm bu ara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sdd takarım takmasına da maddi olarak çöktüm bu ara

O iş biraz daha karıştırır durumu işte. Neyse umarım maddi sıkıntıların çözülür de ssd yi takabilirsin en kısa sürede.
  • Arkadaşlar bana ikinci el temiz dell n 5110 ekran lazim çıkma temiz bulabilirmiyim benim ekran kırıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamınaleyküm
    Ben 3 gün önce format attım driverleri falan tam kurdum bilgisayarım oyunlarda falan cok kasıyor arkadaş diyor ndiva ekran kartından başka kur o zaman kasmaz buna benzer durum yaşayan var mı napıcağımı bilmiyorum
  • başlık eskisi gibi güncel değil ama yine de yazayım

2,5 senedir bu laptop'u kullanıyorum, şu an bile batarya süresi 2 saati buluyor rahatlıkla. bunda SSD'ye yükseltmemin de etkisi vardır muhakkak. BIOS ekranından sonra bilgisayarın açılması ve kullanıma hazır olması 10 saniyeden kısa sürüyor. ağır işlem yapmadığım sürece kesinlikle fan sesi yok SSD'den sonra ama HDD varken sürekli bir ses oluyordu.

ekran kalitesini iyi bulmuyorum, klavyesi çok ses çıkarıyor yazarken. onun dışında şahane laptop. zamanında 1020 liraya almıştım, i5 işlemcili, 4gb ram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg112 -- 8 Şubat 2015; 17:42:24 >
  • asdfg112 kullanıcısına yanıt
    bir siz memnunsunuz sanırım :D bizde durmadan sorunlar çıkartıp duruyor :D klavyeyi takmıyorum sorun değil ama usb çıkışlarından tam randıman alamadım bir türlü bir ara usb 3.0 larda problem vardı şimdi de usb 2.0 larda anlamadım bir türlü.
  • makina alev alev yanıyo resmen, 3. senemizdeyiz arkadaşla artık oyunlarda işlemcinin %70 ini kullandırttırıyorum cok ısınmasın diye (evet iç temizliğini herzaman yaapıyorum macunuda en son 5-6 ay once yenilemiştim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

başlık eskisi gibi güncel değil ama yine de yazayım

2,5 senedir bu laptop'u kullanıyorum, şu an bile batarya süresi 2 saati buluyor rahatlıkla. bunda SSD'ye yükseltmemin de etkisi vardır muhakkak. BIOS ekranından sonra bilgisayarın açılması ve kullanıma hazır olması 10 saniyeden kısa sürüyor. ağır işlem yapmadığım sürece kesinlikle fan sesi yok SSD'den sonra ama HDD varken sürekli bir ses oluyordu.

ekran kalitesini iyi bulmuyorum, klavyesi çok ses çıkarıyor yazarken. onun dışında şahane laptop. zamanında 1020 liraya almıştım, i5 işlemcili, 4gb ram.

Hangi Ssd'yi kullanıyorsunuz bir de Ssd bilgisayarın neresinde takılı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dell35

Arkadaşlar selamınaleyküm
    Ben 3 gün önce format attım driverleri falan tam kurdum bilgisayarım oyunlarda falan cok kasıyor arkadaş diyor ndiva ekran kartından başka kur o zaman kasmaz buna benzer durum yaşayan var mı napıcağımı bilmiyorum

Ben oyun oynarken güç seçeneklerinden Yüksek Performansa tıklıyorum Bence Dengeliye göre fark ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EAvcı

quote:

sandisk ultra ii olması lazım. ssd'yi takmak için canım çıktı, anakartın arkasında gizli ve ulaşması çok zor

• quote:

Orijinalden alıntı: frtfrtfrtfrt

Merhaba arkadaşlar, N5110 bilgisayarımda 6GB ram mevcut. Bunun 2 GB olan modülünü 4 GB ile değiştirerek toplamda 8GB ram yapmak istiyorum. Fakat cihaz üzerindeki ramlerin markası HYNIX. Bu markanın sıfır notebook ram'ini hiçbir sitede bulamadım. Acaba farklı bir marka taksam sorun olur mu? bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Notebook üzerindeki ram ler;

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

selam, kimse cevaplamamış, geçerken gördüm ben de. hynix ram'ler amazon'da satılıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EAvcı

quote:

sandisk ultra ii olması lazım. ssd'yi takmak için canım çıktı, anakartın arkasında gizli ve ulaşması çok zor

Teşekkür ederim anakartın altında olması kötü olmuş .

• O yüzden ssd işine giremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 28 Şubat 2015; 19:18:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    arkadaşın mesajının iki altında cevap vermiştim aslında, marka farkı bir şey ifade etmez. bende karışık markaları kullanıyorum...
  • Arkadaşlar bende i5-amd ekrankartlı modeli var, geçen win 8.1 embedded industry pro 64 bit kurdum fakat wireless sorun çıkarıyor.Bağlı göstermesine karşın internete girmiyor , bağlantıyı kesip tekrar bağlanınca sorun ortan kalkıyor.Günde 4-5 kez oluyor böyle acaba sıkıntı benim pcde mi yoksa driver sorunu falan mı?
    Not:win 7 de böyle bir sıkıntı yok.
  • Dün fifa 15 oynarken işlemci fanından çat diye bi ses geldi ve fan çalışmamaya başladı haliyle alev topuna dönen laptop kendini kapattı. diagnosa girdiğimde fan hatası verdi şimdi 23 liraya gittigidiyordan fan aldım aynı ssd gibi en son vidaya kadar sökülüp öyle takılabiliyormuş çıldıracağım
  • Arkadaşlar bu bilgisayara en soğutucu markası ve modeli sizce nedir? Fan sayısı ve yeri bakımından mesela.Ayrıca bilgisayarın altına üfleyen fan mı daha iyi olur yoksa hava çekerek soğutan mı? Kullananlar yardımcı olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.