Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 - Ana Konu (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.270
Cevap
62
Favori
221.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • marju kullanıcısına yanıt
    kocsistem yetkili servistir.
    Pilin aniden 0'a düşüp bilgisayarın kapandığını belirtirseniz yüksek ihtimal değiştirirler.
    Benim bilgisayar servisten geleli 1 ay oldu. Pil değişmiş ve bilgisayara bakım da yapılmıştı. Eskiden durduk yere fanlar devreye girerken artık sesini bile duymuyorum. Menteşedeki gevşekliği de almışlar. Pil de az güçte 7-8 saat, yoğun kullanımda 4-5 saat götürüyor. Artık priz arama derdim sona erdi.

    Koçsistemi arayarak adresi alabilirsiniz. Öncesinde arıza kaydı oluşturup öyle teslim ediyorsunuz.
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Dostum Merhaba, çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirme ve yardımın için. Söylediğin gibi yapacağım. Peki senin sistemde format atılmış mıydı?
  • marju kullanıcısına yanıt
    Hayır. Sebebini anlamadım. Format atılması gerekliydi ama atmamislardi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam yine deli fikirlerle burdayım :D burdaki konudan esinlendim.https://forum.donanimhaber.com/laptop-a-sivi-sogutma-yapmak--117022173

    benim düşündüğüm şuanda takılı olan 2 borunun sol ve sağ sonlarına 4 tane vidalabilir küçük giriş çıkış aparatı ekleyeceğim tüplerin içindeki gazı alıp. bunları bi küçük akvaryum pompasına takacağım hortumla. üzerine ortalama 2 120mm fan takılabilecek radyatöre hortumları takacağım. hala düşünme aşamasındayım, en kısa zamanda kumpasla mm ölçümleri alacağım, aldıktan sonra autocadde veya solid works te 3d çizim yapıp bir fikir üretmeye çalışacağım. kısacası çok zahmetli bir iş olmayacak. heatsinkteki fanları söküp o dediğim vidalanabilir aparatları takmadan 1 2 tane silikon sıvı geçirmeyen conta atacağım bir kaç test yapıcağım sıvı geçirip geçirmediğine dair. laptop şasesine modifikasyon olmayacak. sadece alt plastiği ve kapağa 4 tane delik atıp aparatları takacağım. 2 tanede vida atıp hafif eğimli durmasını sağlayacağım. kaba bir çizim yapıp göstermeye çalışacağım :D




  • kısaca bunun gibi bir şey olacak. L tipi boru eklermiyim bilmiyorum :P hazneli pompa alırsam kapağına radyatörden çıkan iki hortumu bir şekilde takarım ama pompadan 2 tane çıkış olması gerekli. en kötü iki radyatör, 2 pompa, 4 fan gerekecek(en iyi ihtimalle eğer darboğaz yapmazsa bütün boruları eşit büyüklükte tutup 2 hortumu tek hortuma bağlayan bir aparat takarım). son resimdeki beyaz sivri gözüken yerlere ise(kolay çıkarılıp takılabilir) 1 2 tane vida atıp sonlarına silikon bir şey takmayı planlıyorum, böylelikle laptop hafif eğimli olur. şimdilik çizimler böyle elimden geldiği kadarıyla :) biraz araştıracağım parçaları ona göre hazırlanacağım. ilk iş kumpasla ölçümlerini almak





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingKat -- 4 Mart 2020; 12:48:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proportions

    Arkadaşlar sol alttaki fandan çok ses geliyor sanki birşey sürtüyor gibi. Acaba bozulmuş olabilir mi?
    aynı sıkıntı benim kuzenin laptobunda var. klavyenin solunda kalan fan duvarlarına sürtüyor. sürekli kıbrısa gidip geldiği için fanın dengesi bozuldu büyük ihtimalle. size olanda aynısı olabilir. servise verin isterseniz değiştirirler büyük ihtimalle, olmadı aliexpressten veya varsa türkiyede bir sitede yeni fan alırsınız.
    https://www.ktservis.com.tr/dell-inspiron-7577-7588-cpu-fani-149536?language=tr&currency=TRY&gclid=Cj0KCQiAwP3yBRCkARIsAABGiPqvv8-TY6ob4nPjKXqt1A2gSsC7idT9Oom-L3oSFm6aqMpwh8QrmSoaApTYEALw_wcB

    aliexpresste isehttps://login.aliexpress.com/?from=sm&return_url=http://tr.aliexpress.com/item/4000056039394.html?src




  • Merhabalar fanlarımdan birinde sıkıntı var arada bir çok sesli çalışıyor bunun değişimi sadece fan tek parçamı yoksa tüm heatsink e montajlı mı bunun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

    uyumlu fan vs varmıdır nette

    edit: üstteki yorumları şimdi okudum bir kaç kişide de varmış benimde sol fan aynı şekilde

    bu arada TR de ktservisten başka satan yok sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savitar77 -- 9 Mart 2020; 19:41:15 >
  • Güzel proje umarım güzel bir sonuç alırsınız

    bu laptoptaki en büyük handikap gpu nun çok fazla downclock edilmiş olması nvidia tarafından

    gpu nun voltajı limitli bu limitte max-q olayı ve ısınmaması için, oldukça düşük voltajda çalışıyor gpu

    keşke geliştiriciler için ekstra bir sürücü çıkartsalar riskleri kabul ediyorum vs sözleşmeyle indirilip kurulabilse aynı şekilde bundan şikayetçi insanlarda bulabilirsiniz nette bkz

    pc de bu derece bir soğutma işlemci için gayet güzel olur malum 7700hq fırın gibi çalışıyor downcloklamaktan bıktım artık sürekli macun değiştiriyorum

    bu derece sıvı soğutmayla işlemci tarafında overclock yapılabilir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savitar77 -- 9 Mart 2020; 19:49:4 >




  • Selam arkadaşlarım. DELL 7577 bilgisayarımın yaklaşık 2 yıllık kullanımımdan ve sorunlarımdan bahsetmek istiyorum.

    Laptop 3 ay sonra 2 yılını dolduracak ve garantisi bitecek. Geçen sürede hiç fps düşüşü ve aşırı ısınma yaşamadım, ilk gün aldığım fps değerlerini halen almaya devam ediyorum. Bunun tozlanmaya karşı aldığım önlemle alakalı olduğunu düşünüyorum. Lakin bilgisayarla işim bittiğinde üstünü naylon bir poşetle kapatıyorum, çalışmadığında toz çekmesini önlüyorum :D Işık tutup baktığımda fanlarda çok çok az bir tozlanma görünüyor. Ayrıca ilk günden beri TX ERGO500 laptop soğutucusu ile kullanıyorum (elektriğini prizden alıyorum max hızda oldukça sessiz çalışıyor).

    Herkeste olduğu gibi benim de pilim öldü sayılır. Bunu çok sorun etmedim çünkü oyunları sürekli prizde oynadığım için pile o kadar da ihtiyaç duymuyorum. Eski laptop bilgisayarımda da pili 8 yıl boyunca aynı şekilde kullanmıştım, elektrik gittiğinde 30 dakika idare ediyordu :D

    Kullanmaya başladığım ilk hafta hoparlörlerden cızırtı sesi geliyordu onu da twitterdan DELL ile iletişime geçerek halletmiştim ama nasıl yaptığımı unuttum, bilgisayarda bulunan birkaç uygulamayı kaldırtmışlardı. Bu arada yine ilk ay içinde 180w adaptörümü de istemiştim.

    Yaşadığım tek soruna gelecek olursak; 2 aydır bilgisayardan garip bir tıkırtı sesi duyuyorum. Pc donanımlarından pek anlamadığım için şöyle anlatayım:
    Oyunlardan çıktıktan sonra fanlar kademe kademe yavaşlıyor ya, en düşük kademeye indiğinde bilgisayarın sol tarafından bir tıkırtı sesi geliyor ve hiçbir şey yapmadan beklediğimde birkaç dakika sonra fan duruyor, ses kesiliyor. Aynı sesi internette yüksek kalite video izlerken fanların düşük hızda çalışmaya başlamasıyla da duymaya başlıyorum. Bir arkadaşım bu tıkırtı sesinin HDD'den gelebileceğini söylemişti ama dediğim gibi donanımdan anlamıyorum. Performansımı hiçbir şekilde etkilemediği için bu tıkırtıyı duymazdan gelip durdum ama yanlış mı yapıyorum sizce?

    Bilgisayarı yalnızca fanlardaki tozların temizlenmesi ve macun yenilenmesi için garantiye göndermeyi düşünüyordum ama buradaki bazı yorumları okuyunca tereddütte kaldım. Bazı arkadaşların nedeni belirtilmeden anakartları vs. değiştirilmiş, bazıları servisten geldikten sonra daha önce yaşamadıkları problemleri yaşamış veya yaşadıkları problemler daha kötü bir hal almış, bazılarının ekranında kılcal çizikler oluşmuş vs.

    Temiz bir laptop kullanıcısı olduğum için ilk laptop beni 8 yıl idare etmişti lanet bir bitcoin virüsü ekran kartımı yaktığı için onunla vedalaştık ve yaklaşık 2 yıl önce DELL 7577 sahibi oldum. Şimdiye kadar hiçbir şekilde bana sıkıntı çıkarmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sashigrey -- 10 Mart 2020; 14:37:33 >




  • Arkadaşlar 2018 Kasım ayında 1050ti modelini aldım ve şu anda belli bir zaman sonra Far Cry 3'te bile aşırı ısınmaya bağlı ani 10-15 saniyelik fps düşüşleri meydana geliyor. Bu laptopu 7 yıllık laptopum sonrası tamamen oyun odaklı satın aldım ama şu anda 2012 çıkışlı bir oyunda bile bunu yaşamak hoşuma gitmiyor. Ne önerirsiniz, neden kaynaklanıyor olabilir?
  • Dr. Kleiner kullanıcısına yanıt
    Hocam, fabrikasyon termal macunun kalitesiz olduğundan bahsetmişti birkaç kişi bu konuda. Ben de buna istinaden 1 ay önce garantiye yolladım ısınma şikayetiyle. Termal macun ve ısı bloğu değişmiş. Gönderöeden önce işlemci 90-95 derecede çalışırken oyunlarda, şimdi 77-78i geçmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacktron

    Hocam, fabrikasyon termal macunun kalitesiz olduğundan bahsetmişti birkaç kişi bu konuda. Ben de buna istinaden 1 ay önce garantiye yolladım ısınma şikayetiyle. Termal macun ve ısı bloğu değişmiş. Gönderöeden önce işlemci 90-95 derecede çalışırken oyunlarda, şimdi 77-78i geçmiyor.
    Anladım hocam, garantiden ne kadar sürede döndü cihaz?
  • Dr. Kleiner kullanıcısına yanıt
    Çok sürmedi. 1 haftaya falan geldi sanırım. Git gelle 9 gün olmuştur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıvı soğutma için çalışmalara başladım, autocad ile önden görünüşün template ini yaptım. Arka tarafınıda yapacağım. Daha sonra nasıl görüneceği ile ilgili paylaşımda bulunurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 7700HQ/1050Ti'lı versiyona sahibim. Bilgisayarı alalı 1.5 seneden fazla oluyor. Son zamanlarda oyun oynamadığım için fark etmemiştim ama izolasyon başlayınca mecbur bir şeylere odaklanmak gerekti.

    Sanırım thermal throttling sorunu var bilgisayarımda. Önceden yoktu ve performanstan memnundum. Oyunlarda birkaç dakikada bir fps 15-20'lere çakılıyor. MSI Afterburner'la takip ettiğimde fark ettim ki bu sorun GPU kullanımı düşüp, CPU kullanımı %100'lere çıkınca oluşuyor. Zaten CPU sıcaklığı 90-99 derece arasında gidip geliyor sürekli oyundayken. Intel XTU ile undervolt yaptım, oluşma sıklığı biraz azaldı ama çare olmadı. Çözüm olarak termal macun yenilemesi ve temizlik öneriliyor. Bu kesin çözüm müdür? Bunun dışında yapmam gereken bir şey var mı?
  • Injoker kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun vardı ve bu şikayetle garantiye yolladım. Termal macun ve ısı bloğu değişimi yapılmış. Şu an CPU 77-80 aralığında çalışıyor ve hiç hız kesmiyor. Tavsiye ederim size de termal macun değişimini.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacktron

    Bende de aynı sorun vardı ve bu şikayetle garantiye yolladım. Termal macun ve ısı bloğu değişimi yapılmış. Şu an CPU 77-80 aralığında çalışıyor ve hiç hız kesmiyor. Tavsiye ederim size de termal macun değişimini.
    Teşekkür ederim hocam. Termal macunu kendiniz mi aldınız yoksa onlar kendileri mi sürdüler? Öneriniz varsa ona göre bir şey alayım o şekilde teslim edeyim servise.
  • Injoker kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben iyi bir şey olsun diye araştırıp cooler master mastergel maker alıp kutuya koymuştum ve mümkünse bunu kullanın diye not düşmüştüm ama dokunmamışlar bile koyduğum termal macuna. Sonuç yine de iyi olunca acaba serviste de aynı macun mu kullanılıyor diye düşündüm ama emin değilim tabiki. Kısaca onlar kendi kullandıkları macundan sürdüler hocam. Bence uğraşmayın kendiniz macun almakla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacktron

    Valla hocam ben iyi bir şey olsun diye araştırıp cooler master mastergel maker alıp kutuya koymuştum ve mümkünse bunu kullanın diye not düşmüştüm ama dokunmamışlar bile koyduğum termal macuna. Sonuç yine de iyi olunca acaba serviste de aynı macun mu kullanılıyor diye düşündüm ama emin değilim tabiki. Kısaca onlar kendi kullandıkları macundan sürdüler hocam. Bence uğraşmayın kendiniz macun almakla.
    Servisten servise fark ediyodur muhtemelen aynı şekilde denk gelmezse üzer o ihtimali de düşünüyorum şu anda. Gidip elden bırakmayı düşünüyodum zaten eğer öyle yapacak olursam kendim alırım, kargolayacak olursam dediğiniz gibi uğraşmam muhtemelen.

    Çok teşekkür ederim hocam, iyi geceler.




  • Injoker kullanıcısına yanıt
    Ben istanbul dışında yaşadığum için arayıp verdikleri kodla kargolamıştım. Hangi servis noktasına gittiğini bilsem yardımcı olurdum ama o kadarını bilemiyorum ne yazıkki. :/

    Ben teşekkür ederim. İyi geceler. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.