Evet hocam |
![]() Ben kaldırdım hepsini ama olmadı.PCI veri alma ve sinyal işleme denetleyicisi tanımaması da normal mi bu arada.Yıllardır işlemcimi tam performansında kullanamıyorum.Herşeyi denedim ama olmuyor,çok can sıkıcı bir durum. |
Evet normal. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor. Eğer yeniden başlattıktan sonra sürücüler tekrar geri yüklenirse çalışmaz maalesef. |
yeniden başlattım ve yüklenmedi sürücüler.Sonuçta yine işlemci frekansı düşük çalışıyor.bios 1.12 eski sürüme geçeyim mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emry61 -- 27 Aralık 2020; 18:0:44 > |
2017de aldığım 7567 model bilgisayarım ilk seneden sonra şarj tutmamaya,bi süre sonra bataryası touchpad içinden şişmeye başladı ve bataryayı çıkarttım çünkü toucpad bombeleşip yukarı kasayı kaldıtmıştı, bu arada garantisi de bitmişti, 3. senesinde ise power tuşuna basıldıktan 5dk-10dk süre sonra kilitleniyor uyarısı verip kapanmaya başladı. Tekrar power tuşuna basınca sanki uykudaymış gibi bütün programları kaldığı yerden devam ettiriyordu. Birkaç ay bu sorunlarla devam ettim en sonunda sıradan bir günde power tuşuna basınca tuş üstündeki ışık bir kez yanıp söndüğünü ancak hiç açılmadığını gördüm, servis dışı yere verdim ancak istanbula gitmesi gerektiğini ve işlemcinin değişmesi gerektiği söylendi onay verdim işlemci değişti fakat bilgisayar açılıyor 1 saat sonra yine kendiliğinden kapanıyor diyorlar, artık son çare anakart mı değiştirmeliyim, ne yapmalıyım? Dell servisine göndermedim henüz serviste 7567 anakartı mevcut mudur? Nereyi aramalıyım? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam anakarttaki chipset'ler zarar görmüş olabilir. Sağlam bilgisayarcılar bunun tamirini yapabiliyor ama o da kesin değil tabii. |
Sorun galiba yine anakarta düştü serviste anakart değişim maliyeti ne kadardır? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arkadaşlar undervolt işlemini son sürüm biostan downgrade ile yapabilen var mı? bios downgradeten sonra bende olmadı. |
BIOS'u sıfırlayın |
Biosu 1.11'e düşürdüm, sürücüleri kaldırdım ve throttle stop yükledim ama hala throttle var.Neden olabilir? |
Sürücüleri kaldırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor. Ayrıca sürücülerin tekrar yüklenmediğinden de emin olmanız lazım. |
![]() |
throotle stop son BİOS güncellemesinden sonra çalışmıyordu. Önce uninstall yapıp sonra ilk sayfadaki son sürümü yükledim. Aygıtlarda DPTF yok ancak bilinmeyen aygıtlar da çıkmıyor. Throotle Stop yüklenmiş vaziyette. Birşey yapmam lazım mı? Benim asıl sorunum bir süredir 15 dk-30 dk da bir tekrarlayan ekranda anlık 2-3 saniyelik takılma ve o sırada sesin de donması sorunu. BİOS ve bunlarla alakalı mıdır halen çözemedim |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ThrottleStop deneyebilirsiniz hocam en fazla. İnternetteki rehberlere iyice bi göz gezdirin derim ben. |