Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (521. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.806
Cevap
131
Favori
549.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -forumber- kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, şu anda tekrar denedim bilgisayarım kapalıyken ctrl+esc tuşuna basılı tutarken şarj kablosunu taktığımda power tuşundaki ışık yaklaşık 5 saniye sürecek şekilde yanıyor ve power kablosunu taktığım an sonrasında bilgisayarın çalışma sesini duyabiliyorum fakat görüntü gelmiyor.. Dünden beri en az 50 defa denedim belki..

    5 dakika bile tuttuğum oldu ctrl+esc tuşlarına.. ne yapacağımı bilmiyorum.

  • rkadaşlar laptopbumda HDD'yi çıkarıp SATA SSD taktım. Normalde SATA 3 desteklemesi lazımken laptopumun Samsung Magician'da SATA 2 olarak gözüküyordu.

    Bugün ise SATA 1 olarak görüyor bunun sebebi ne giderek hızlarda bir düşüş var dün SATA 2 olurken ellemedim hiç bugün SATA 1 olmuş.

    Dell Inspiron 7567 - Ana Konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delevero48

    rkadaşlar laptopbumda HDD'yi çıkarıp SATA SSD taktım. Normalde SATA 3 desteklemesi lazımken laptopumun Samsung Magician'da SATA 2 olarak gözüküyordu.

    Bugün ise SATA 1 olarak görüyor bunun sebebi ne giderek hızlarda bir düşüş var dün SATA 2 olurken ellemedim hiç bugün SATA 1 olmuş.

    BIOS'dan SATA modunu RAID'den AHCI'ye değiştirdiniz mi?





  • Bataryam şişmiş bilgisayarın bataryasını sökmem durumunda bir sıkıntı oluşur mu kullanırken.

  • Muadil batarya alıp kullanan varmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    Büyük bir ihtimalle aldığınız SSD ile uyumlu çalışacaktır hocam ama yine de BIOS olarak aşağıdaki BIOS sürümüne güncellemenizi tavsiye ederim;


    https://www.dell.com/support/home/tr-tr/drivers/driversdetails?driverid=twht5&oscode=wt64a&productcode=inspiron-15-7567-laptop


    ACHI/RAID ayarını kurcalamanız gerekmez ama en iyi uyumluluk için AHCI modunda kullanmanızı öneririm hocam.


    Hayırlı olsun bu arada  



    Alıntıları Göster

    Teşekkür ederim dediğiniz gibi hiçbir şeyi ellemedim aynen AHCI modunda eskisini çıkartıp yenisini taktım Windows kurup SSD firmwareini güncelledim daha sonra biçimlendirip tekrar Windows kurdum sorunsuz çalışıyor.





  • Klayeme çay dökülmesi sonrası çalışmıyor ne önerirsiniz ? Malum klavye değişimi sıkıntılı

  • Merhaba arkadaşlar SSD almayı düşünüyorum 1tb 980 pro ya da 970 Evo plus Samsung düşünüyorum bu ssdleri destekliyor mu bizim laptop kullanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerasker

    Merhaba arkadaşlar SSD almayı düşünüyorum 1tb 980 pro ya da 970 Evo plus Samsung düşünüyorum bu ssdleri destekliyor mu bizim laptop kullanan var mı?

    Merhabalar,


    Dell 7567, şu an piyasada bulunan bütün M.2 SSD'leri destekliyor.


    Eğer 980 Pro alırsanız SSD'nin vaad ettiği hızları alamazsınız (3500 MB/sn civarlarında takılı kalır). Dolayısıyla onun yerine Dell 7567 için 970 Evo Plus daha mantıklı olacaktır. Ama derseniz ki ben uzun ömürlü alacağım, ileride yeni bir sisteme geçersem ona takacağım diye aradakı %20 fiyat farkını verip 980 Pro alabilirsiniz.


    Ben yaklaşık 3 sene boyunca 960 Evo ile kullandım cihazı, herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım.

  • -forumber- kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler hocam, bizim cihaz 3500 MB/s Max desteği var olarak anlıyorum, o zaman 970 Evo plus benim için uygundur tekrar teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 970 Evo plus kullanıyorum. Samsung un masaüstü uygumasinda test ettiğimde değerler fabrika değerlerine yakın çıkıyor ama bilgisayarı kullanırken o hızları almadığımı hissediyorum. Bios downgrade yapıp yapmamakta kararsız kaldım. Bilgisayarı ilk aldığımdaki açılış ve kapanış hızları da yok artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kon3442 -- 9 Nisan 2021; 17:54:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar son zamanlarda oyun oynarken bataryadan eksilmeler oluyor. Genelde yüzde 95'e kadar düşüp orada takılı kalıyor ve tekrar fullemeye çalışıyor kendini ama oyun açık olduğu için tabii ki dolmuyor. Eskiden olmazken şu an olması ilginç. Acaba son Windows güncellemesiyle mi ilgili bu durum?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: donnarumma

    Arkadaşlar son zamanlarda oyun oynarken bataryadan eksilmeler oluyor. Genelde yüzde 95'e kadar düşüp orada takılı kalıyor ve tekrar fullemeye çalışıyor kendini ama oyun açık olduğu için tabii ki dolmuyor. Eskiden olmazken şu an olması ilginç. Acaba son Windows güncellemesiyle mi ilgili bu durum?

    Öncelikli AC modu seçilimi biosta ? veya Dell power menager uygulamasında ?

  • Hallettim hocam. Onunla alakası yokmuş. Güç planını "yüksek performans"tan "dengeli"ye getirince halloldu.

  • Şu an bios 1.13'üm bios 1.11'e dönemiyorum. Tüm yolları denedim ama olmuyor. Biri yapmışsa eğer son güncel hali nasıldır anlatabilir mi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, öncelikle iyi bayramlar. Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 


    SSD'ye bakıyorum, her gün 15-20 GB bir şeyler yazılıyor. Ama tüm önlemleri almama rağmen. Yani Chrome desen HDD'de, takas dosyası öyle, oyun zaten bir tane World of Tanks var , online oyun her zaman oynamıyorum ki zaten o kadar yazmaz.


    Ne yazıyor anlamıyorum, windows hizmetleri falan mı acaba bir türlü bulamadım.


    Görev yöneticisinden falan baktım ama yani öyle pek yazan bir şey yok.


    Ama SSDLife'a göre bir şeyler yazılıyor. Anlamadım bir türlü Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 


    Dell Inspiron 7567 - Ana Konu




  • BJK kullanıcısına yanıt

    İyi bayramlar!!! Up!!!


    (Diski ne kullanıyor diye okuma/yazma log tutan bir program bulursanız aslında sebebiyeti bulunabilirdi. Pagefile.sys C'de olmadığına eminsiniz değil mi? Chrome'da C'de değil diyorsunuz. Chrome AppData klasörü C'de ise izlenilen videoları vs. her şeyi C'deki o klasöre yazıyor olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

    İyi bayramlar!!! Up!!!


    (Diski ne kullanıyor diye okuma/yazma log tutan bir program bulursanız aslında sebebiyeti bulunabilirdi. Pagefile.sys C'de olmadığına eminsiniz değil mi? Chrome'da C'de değil diyorsunuz. Chrome AppData klasörü C'de ise izlenilen videoları vs. her şeyi C'deki o klasöre yazıyor olabilir.

    Yok onlardan eminim, bir türlü anlayamadım Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 



    EDIT


    Sonunda " Process Explorer " ile bakınca çıktı meydana.


    World of Tanks oyununun launcher dosyası ve Microsoft Photos yapıyormuş bunları. Hem launcherı hem de Microsoft'u kaldırdım, sorun halloldu. Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 18 Mayıs 2021; 17:43:12 >




  • Hocam elimde, Panda LM156LF1L03 monitor var. Önceki monitorum AHVA (AUO63ED) Markaydı 108Hz'te çalıstırabiliyordum. Kulaklıgın sivri ucu gelmesi sonucu panel çatlamıştı. Custom Resolution Utility programı ile yaptıgınız ayarları bu monitore denesem bir sıkıntı olur mu sizce, zira bu panel de önceki panelde olduğu gibi 60/48Hz seçeneği ile geliyor. @-forumber-




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 22 Mayıs 2021; 19:41:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unimportant

    Hocam elimde, Panda LM156LF1L03 monitor var. Önceki monitorum AHVA (AUO63ED) Markaydı 108Hz'te çalıstırabiliyordum. Kulaklıgın sivri ucu gelmesi sonucu panel çatlamıştı. Custom Resolution Utility programı ile yaptıgınız ayarları bu monitore denesem bir sıkıntı olur mu sizce, zira bu panel de önceki panelde olduğu gibi 60/48Hz seçeneği ile geliyor. @-forumber-

    Deneyebilirsiniz hocam, bir zararı olmaz.

  • 
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.