Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (454. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.806
Cevap
131
Favori
549.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 452453454455456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Isamusan kullanıcısına yanıt
    Resimler gözükmüyor hocam fakat ben şu şekilde kurdum. Elementary os kurdum ben. Live usb ile başlatınca try elementary yazısına gelip modeset yazan yere nouveau.modeset=0 yazdım modeset bildiğim kadarıyla daha çok şeyi kısıtlıyor buna wi-fi de dahil olabilir. Kurulum tamamlandıktan sonra restart yaparken bi kaç defa esc ve shift tuşlarına basin çok basarsanız grub konsol menüsü çıkıyor exit yapın grub çıkar. Orda elementary i seçtim (sız ne kurduysanız onu secin) e ye basarak quiet splash dan önce tekrar nouveau.modeset=1 yazın(quiet splash i silmeyin). Sistem açıldığı zaman ekran kartı diğeri için sudo apt-get install nvdia-390 yazın(son sürüm bu) yüklemeden sonra restart atın kullanima hazır hale gelecektir. Eğer sıkıntı olursa bu mesaja cevap yazın adım adım cevap yazayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phenx

    Beyler uzun bir süredir laptopumda bir sıkıntı var. Bilgisayar şarjdayken hiçbir sıkıntı yok. Masanın üstünde şarjda değilken sabit dururken yine sıkıntı yok ama ne zamanki yatağa geçsem bilgisayarla kucağıma koysam kullanırken birden kapanıyor ve sarja takana kadar açılmıyor. Bilgisayara mutağa götürüyorum dizim üstüne alıyorum yine aynısı oluyor. Bunun nedeni bilgisayar hareket edince temassızlık olması olabilir mi? Garantisi hala devam ediyor ama ben Adana'da yaşıyorum ve açıkcası İstanbul'a kargoyla göndermek istemiyorum servise biliyorsunuuz sürekli fırlatıyorlar falan kargoları.
    Bilgisayarın pildeyken kapanması problemi vardı diye hatırlıyorum ve zannediyorum ki bios veya Windows sürümü ile ilgiliydi. Konuda arama şansınız varsa mutlaka denk gelecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lakers45

    Apex oyununu yükledim sanırım onunla beraber yüklenen ne varsa laptopun içine

    Eskiden yaşamadığım fps dropları, ses cızırtıları / lagları yaşıyorum. C++ ları yüklemiş tek tek sildim fakat sonuç nafile Ne yapacağım bilemedim..

    Intel'in ekran kartını manuel olarak güncelleyen var mı? Malum dell'in sitesindeki 2017den kalma. Belki o bir çözüm sunar
    Oynayacağımdan değil meraktan yükleyecektim ama ürktüm biraz :) throttle programını baştan kurmayı denediniz mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Herkese iyi akşamlar. Bugün talihsiz bir şekilde laptobumun ü harfi koptu ve tırnakları da kırıldı. Daha öncesinde klavye değiştirmeden tek harf tamiri yaptırabilen ya da önceden klavyesini kırıp değiştirmiş olan ve bana ücreti dahilinde ü harfini mekanizmasıyla birlikte satabilecek olan var mıdır?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .Tolga . kullanıcısına yanıt
    Throttle programına gerek olmadan oynuyordum hep. Bu oyunu nerden yüklediysek abv yani. Zaten cihaz çok hassas. Driver'ın D sini görünce çıldırıyor. Kaç gündür LatencyMoon ile kontrol yapıyorum ses cızırtıları geliyor mu ne oluyor diye.
  • arkadaşlar merhaba sıcaklık değerlerini ölçmek için hangi programı önerirsiniz, MSI afterburner dışında "HWmonitor" nasıl kullanan varmı? önerilerinizi bekliyorum teşekkürler
  • StealheX kullanıcısına yanıt
    Bende görüntüler gözüküyor. Sanırım bir bug var o konuda pcde o ikona tıklayınca açılıyor.

    Hocam sizin ilk dediğiniz yeri tam anlayamadım maalesef. İşlem seçme kısmından yani Install Elementary, OEM install veya Try var. Oradan try ın üzerine gelip e ye basıp mı modeset yazma kısmına geçtiniz? Ben onu yaptığımda modeset diye bir şey yoktu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Isamusan kullanıcısına yanıt
    -->öncelikle live usb ile başlatın sistemi
    -->Çıkan seçeneklerde try ubuntu/elementary os vs. yazan seçeneğin üzerine gelin. E tuşuna basın bir ekran çıkacak başında linux yazan satırın sonuna nouveau.modeset=0 yazıyoruz(bu satırın sonunda --quiet splah gibisine bişey yazması lazım)
    -->f10 ile sistemi live usb ile başlatın arından kuruluma başlayın
    -->Kurulum bittikten sonra yedinen başlatmanı isteyecek yeniden başlat tuşuna bastıktan sonra bilgisayar açılırken bir kaç defa shift ve esc tuşuna basman gerekiyor ki grub menüsü çıksın.(eğer esc ye çok basarsan grub2--> yazan console açılıyor exit yazıp enter'a basarsan geri döneblirsin.)
    -->burada kurduğumuz sistemin adı olan bi seçenek olacak mesela elementary os 5.0 juno tarzı buraya gelip e tuşuna tekrar basın.
    --> çıkan satırlarda başında linux olan satırın sonuna tekrar nouveau.modeset=0 ekle ve f10 ile sistemi açın
    --> uçbirimi(terminal)'i açarak sudo apt-get install nvidia-390 yazarak ekran kartı driverini yükleyin
    Artık sistem hazır kullanmaya başlayabilirsin. Sorun çıkarsa yardımcı olmaya çalışırım ben bu şekilde başarılı şekilde kurdum




  • Arkadaşlar bazı oyunlarda (steam'den oynadıklarımın hepsinde) fps drop'lar yaşıyorum. 60 fps'de seyreden oyun bir anda 30'lara düşüp tekrar 60'a çıkıyor ve bu da takılmalara sebebiyet veriyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ya da ben bunun sebebini nasıl tespit edebilirim? Görev yöneticisinden izleyebilirsin diyenler oldu ama o nasıl yapılıyor bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerasker

    arkadaşlar merhaba sıcaklık değerlerini ölçmek için hangi programı önerirsiniz, MSI afterburner dışında "HWmonitor" nasıl kullanan varmı? önerilerinizi bekliyorum teşekkürler
    HWiNFO programını kullanabilirsiniz, programı açarken "Sensors only" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.
  • teşekkürler programı kurdum, pubg oyunundayken gpu max 66 gördüm cpu ise 90larda normal midir?
    birde bu hwinfo yazılımında fanları ayarlarsak daimi mi olur yoksa sadece program açıkken mi fanı ayarladığımız gibi calısır? yani programı kapattığımda fan ayarladığım gibi çalışır mı? teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerasker -- 10 Şubat 2019; 1:3:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerasker

    teşekkürler programı kurdum, pubg oyunundayken gpu max 66 gördüm cpu ise 90larda normal midir?
    birde bu hwinfo yazılımında fanları ayarlarsak daimi mi olur yoksa sadece program açıkken mi fanı ayarladığımız gibi calısır? yani programı kapattığımda fan ayarladığım gibi çalışır mı? teşekkürler
    Gayet normal değerleriniz.

    HWiNFO programındaki fan ayarları anında eskiye dönüyor, deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StealheX kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler şuan için bir sorun yok. Fakat merak ediyorum o ilk hatanın sebebi neydi acaba? Hardware error
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    O zaman etki etmiyor sanırım, ayar yaptığımda bir ses cıkıp sonra geri gidiyor programı açtığımda da eski ayarlarına dönüyor, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isamusan kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bilmiyorum ama kanımca sadece nomodeset yazdigin yada satırın sonunu sildigin için olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kronik sorunlardan ve pil sorunundan laptobu servise götürmek istiyorum. İstanbulda mümkünse anadolu yakasında dell in kendi servisi nerede var ?

    Dell servis yazınca bir sürü servis bayisi çıkıyor fakat onlar değilde asıl servisi nerede var yardımcı olabilir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lakers45 kullanıcısına yanıt
    ranegade95 kullanıcısına yanıt
    Ses cızırtıları bende uzun bir süredir çoğu oyunda mevcut ve genellikle müzik dinlediğim zamanlar oluyor. Sırf bu yüzden ve fandan gelen sürtünme sesinden dolayı yakın bir zamanda servise göndereceğim.

    Koç sistem sitesinde Bize Ulaşın kısmındaki Bireysel Müşteri Bilgi Hattında yazan numarayı arayarak öğrenebilirsin. @ranegade95



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emncglr98 -- 14 Şubat 2019; 13:44:14 >
  • Bende de Dell 7567 var. Ben bendeki model 7577 diye biliyordum ama 7567 imiş. Sormak istediğim bilindiği üzere panel olarak ips 15.6 fhd panel var. Bunun yerine 4k panel olarak hangi paneli takabiliriz. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dell'in tüm programlarını silin. Assist vs. Smartbyte da silin. O cızırtılar gidecektir. Fandan gelen sürtünme sesi de güç kablosu girişini azcık yukarı kaldırın gidiyor. Kabloya biraz mesafe verin masada yani direkt masa dibinden bükmesin kabloyu.


    Bunun haricinde yeni Realtek Ses Driver'ı gelmiş. Yüreği olan yüklesin.
  • .Tolga . kullanıcısına yanıt
    Bios demişler ama bios'um zaten güncel
  • 
Sayfa: önceki 452453454455456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.