Şimdi Ara

Dell Gaming 7566 GTX960M i5 6300HQ [ ANA KONU ] ★KULLANICILAR KULÜBÜ★ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
7
Favori
20.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Office uygulamasını ne kadara edinmiştiniz ?
  • crazyhgost C kullanıcısına yanıt
    Windows çalışıyorken bitlocker'i aktif etmiş miydiniz? Normal Windows 10 imajını microsoft'tan indirip USB belleğe yazdırın. Şu an adını hatırlamıyorum microsoft'un sitesinde bunun için bir program veriyorlar zaten. Daha sonra bu orijinal windows kurulumunu başlatın. Kurulum başlangıcında HDD üzerindeki tüm partition'ları kaldırın ve tekrar oluşturun, ardından formatlatın. Kurulumu bu safhada tamamlamadan çıkın. Sonra Dell'in OS imajını yükleyin HDD'ye. Veya kuruluma devam ederseniz BIOS'da gömülü Windows lisans anahtarınıza göre kurulum yapılır ve aktifleştirilir. Daha sonra Dell support sitesinden Driver ve Diğer Uygulamaları indirip kurun.

    Bu adresten (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) ilgili microsoft uygulaması ve windows 10'u indirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 11 Şubat 2017; 18:13:6 >
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Office 365'i yıllık ödüyorum. 179,99tl. Aylık 15tl'ye geliyor. Ayrıca 1TB OneDrive alan veriyor ücretsiz olarak. En çok işime yarayan uygulamalardan biridir OneDrive. İşim gereği Home Office ve sürekli bilgiayar üzerinde çalışıyorum. İşimle ilgili her şeyin bulunduğu klasörleri OneDrive'a ekledim. Online HDD gibi çalışıyor benim için. Anlık olarak en ufak değişiklik olduğunda dosyada OneDrive hemen Bulut'taki dosyayı güncelliyor. Geçenlerde kullandığım MSI GS70 model bilgisayarımın anakart yandı durduk yere. Tamir işi yaş malum bu cihazlarda özellikle anakart için hiç uğraşmanızı tavsiye etmen. İşim için gerekli olduğundan bir süre araştırma yaptıktan sonra 7566 i7'li SSD'li olan modelini aldım ve cihazı açıp hesabımı tanıttıktan sonra tüm OneDrive klasörlerim otomatik bilgisayarıma yüklendi. Sadece kısayolları tekrar masaüstünde oluşturmak kaldı. İşime kaldığım yerden sorunsuz devam ettim. Diğer cihazdaki HDD, SSD çıkar verileri aktar işiyle uğraşmak zorunda kalmadım. O nedenle OneDrive Microsoft'un en başarılı ve herkesin kullanmasını tavsiye ettiğim uygulamalarından biridir.

    Office'i eskiden normal sürüm olarak alırdım. Ancak 2-3 yılda bir sürüm yenileniyor, özellikler değişiyor. 700-800tl verip alıyorsunuz 4-5 sene sonra o sürümü kullanmak sıkıntı yaratmaya başlıyor. Office 365'in en sevdiğin tarafı sürüm sürekli güncelleniyor. Yani bilgisayarınızda her zaman en son Office sürümü bulunuyor. İşimi görecek normal Office sürümüne en az 800tl ödemek gerekiyor yani 5 yıllık Office 365 maliyeti. Zaten normal sürümü ne kadar güncellense de sürüm yükseltmelerini içermediği için bu güncellemeler Office 365 gibi olmuyor ve 5 sene sonra yeni sürümünü satın alma ihtiyacı doğuyor. Bu sistem bir nevi kiralama gibi çalışıyor. Kirasını ödedikçe kullanıyorsunuz.

    Son 10 yıldır hiçbir bilgisayarımda ilaçlı uygulama kullanmıyorum. Vista, Win7, Win8, Win8.1 ve Win10 işletim sistemlerini kullandım. Ve, bu süreç içinde donanımsal arıza dışında hiçbir bilgisayarım çökmedi hatta mavi ekran bile vermedi. Önceden sürekli mavi ekranlar, 1-2 ayda bir bilgisayara format atmalar falan artı iş ve zaman kaybı oluyordu. Veriyorum parasını ve kafam rahat kullanıyorum.




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Açık konuşmak gerekirse ben de sadece office ilaçlı oluyor
  • İnceleme konusuna oyun videolarını ekledim https://forum.donanimhaber.com/dell-7566-inceleme-ve-izlenimler-oyun-performansi-genel-degerlendirme--123944568#123944568

    Açtığım konuyu elimden geldiğince doyurucu hale getirmeye çalışacağım bu arada.









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 11 Şubat 2017; 19:22:35 >




  • Ürünü bende uzun araştırmalar sonucu karar vererek aldım alalı henüz bir hafta bile olamadı ama buraya ilk izlenimleri hakkında yazmak istedim. öncesinde samsung np350v5c modelini kullanıyordum ve çok memnundum ekran kartı yandığı ve garantisi bittiği için aldım bu notebook u. şimdi ilk izlenimlerime geçmek istiyorum:

    --POZİTİF İZLENİMLERİM:


    -gtx960m li 4 gb ekran kartı olduğu için f/p üst düzeyde

    -klavye ışıklandırması çok iyi ilk aldığımda çok sönük gelmişti ama karanlıkta en ideal ışıklandırmayı sağlıyor

    -bir çok kişi touchpad in büyük olduğunu yazmış ama bence çok kullanışlı bi touchpad I var evet kapatma tuşu yok ama kullanımı çok ergonamik

    -capslock tuşunda ekstradan 2 led koymuşlar böylelikle dizaynda sadelik yakalamışlar

    -cihaz sitil olarak çok hoş dizaynı çok güzel hoparlörün önde olması alışmışın dışında ama akustiği daha kolay karşılıyor

    -cihazın arka bölümü tek vida ile tuturulmuş ve upgrade ler de çok kolaylık sağlıyor


    -ssd si psi sata değil yani nvme desteği var buda çok iyi bir şey tabi çok paranız varsa :)

    -ram in sadece tek slotu doldurması iyi bir şey böylelikle kolay upgrade sunuyor

    -(burayı aklıma geldikçe editleyeceğim)




    --NEGATİF İZLENİMLERİM:


    -cihazın en olumsuz yönü bana göre benim önceki pc nin ips ekran olmasından da kaynaklanıyor olabilir ama ekran parlaklığı olsun renk doygunluğu olsun beni hayal kırıklığına uğrattı belki ben tam ayarlayamamışımdır o da olabilir ama sanmam tn panellerin problemi bu

    -cihazın kapağı biraz parmak izi bırakıyor bu benim için problem değil ama bir çok kişi bundan rahatsız olanbiliyor.

    -cihazın booster düğmesinin olmayışı büyük sıkıntı otomatik olarak fanların devreye girmesini beklemek bazen yorucu olabiliyor

    -Cihaz internette bir çok farklı modele sahip tamam bunu biliyoruz ve sipariş verirken karıştırmayacak kadar olaya hakimiz ama dell keşke bize ücret karşılığı da olsa cihaz üzerinde küçük değişiklikler yapabilme imkanı sunsaydı. Mesela klavye rengini değiştirtebilmek gibi yada panel değişimi gerçekleştirebilmek gibi. Benim araştırmalarım da böyle bir şeyin ancak garanti bitmesi sonrası kendi kendimize yapabileceğimiz şeklindeydi. Eğer bu konu hakkında bilgi sahibi insanlar varsa beni uyarsın lütfen.

    -Cihazın hdd si yeterli değil. Burası çok önemli cihaz çok hantallaşıyor ssd şart. Önceki pc de ssd desteği sağlı olduğu için bu pc bana çok azab çektirdi açıkçası. Ben dayanamıyorum eğer siz sabırlı biriyseniz problem olmaz belki ama bu hız insanı çileden çıkarır ben söylemiş olayım en azından 1tb 7200rpm yapsalardı 5400rpm çok yavaş. ayrıca ssd dolar kurundan dolayı oldukça uçuk bu yüzden beklemek insanı dahada yoruyor.

    -Buda sadece benim başıma gelmiş olabilir ama ses çok boğuk geliyor. Sanki kanala tam oturmamış bir hoparlör hissiyatı veriyor. Kastettiğim şey sesin desibeli değil sesi maksimumda kullanılmayacak kadar çok çıkyor benim demek istediğim bir tatsızlık var yazarak anlatması zor ( bu sadece benim başıma gelmiş olabilir).



    İmla hatalarım ve anlam karmaşıklığı olabilir telefondan yazıyorum lütfen mazur görün.




  • kemal4555 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun iyi bir karar vermişsiniz. HDD ile ilgili sıkıntınızda haklısınız ancak bu bilgisayar tasarım olarak SSD+HDD şeklinde tasarlanmış. Satış politikası gereği farklı birkaç model ve fiyatla sunulmuş. Sonuçta bu bilgisayarı alınca kullanıcı bir şekilde SSD takacak varsayımıyla üretilmiş bir model kullandığınız. En azından bir 128Gb SSD alıp takın. Sizi uzun üsre mutlu edecek bir bilgisayar sahibi olacaksınız. SSD taktıktan sonra HDD 5400 olmuş ya da 7200 olmuş hiç önemli değil. Sistem SSD üzerinde çalışıyor ve kullandığınız program veya uygulama HDD üzerinde kurulu olsa da veya HDD üzerindeki verileri kullanıyor olsa bile SSD üzerinde ön bellekleme yapıyor işletim sistemi. Sonuçta HDD'nin hızı önemli olmadan sistemi SSD hızıyla kullanıyorsunuz. 128GB SSD'lerin fiyatı da çok yüksek değil hatta fiyatlarını görünce çok şaşırmıştım. SSD almaya karar verirseniz maksimum 256GB alın fazlasına gerek yok. 1TB HDD varken 512GB SSD'ye hiç para vermeye gerek yok. İleride SSD'ler daha da ucuzlar ve 1TB SSD'ler herkesin alabileceği seviyeye gelirse belki o zaman düşünülür. Belki HDD'yi yine de 7200 yapsalarmış iyi olurmuş diye de düşünebilirsiniz. Ancak 7220 rpm HDD'lerin titreşim ve sesli çalışma sorunları olduğu herkesce malum. SSD+HDD yapılandırmasında 7200 rpm HDD'ye ihtiyaç olmadığına göre bu sorunlara sahip ve artı daha fazla akım çeken bir HDD yerine 5400 rpm HDD seçimi mühendislik tasarımı açısından en mantıklısı oluyor.
    Ekran konusunda TN olmasından kaynaklanan bazı sıkıntılar var elbette ama IPS ekranın sıkıntılarının yanında yine TN tercih edilmiş. 7567'de bile sadece 4K ekrana sahip modellerde IPS düşünülmüş. 4K TN ekran bulamadıklarından olabilir . 7559'da en çok şikayet edilen konu ekran olmuş. Halbuki 7559'da IPS ekran var. Sonraki modellerde IPS ekranı kaldırmışlar tabi doğal olarak. Ama TN ekranların orta performansta bir modeli yerine daha iyi performans veren bir model düşünülebilirmiş. Ancak o durumda da F/P ürünü olmazdı.




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Cihaza 128gb ssd taktığımızı düşünelim. Sistem SSD üzerinde olduğu için oyunları HDDye kursak da SSD hızından faydalanıyor muyuz yani ?
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle oluyor. SSD'de önbellekleniyor kullanılacak veriler. Bu durumda program önbellekteki verileri kullanıyor. Sonuçta SSD hızıyla okuyup yazmış oluyor. Intel Rapid Storage programını sisteminizden kaldırmamanız gerekiyor. Bazı yorumlarda bazı kullanıcıların gereksiz olduğu için kaldırdıklarını okumuştum. Ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği var. İnsanları yanlış yönlendirecek şeyler yazmamaya dikkat etmek gerekiyor. Bari üretemiyorsunuz hiç olmazsa üretenlerin yaptıklarına saygı gösterin, ama nerede öyle insanlar...
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle yorumun ve tavsiyelerin için çok teşekkürler. Sen yetkili bi abiye benziyorsun :) bi sorum daha olacak belki diğer arkadaşlarda faydalanır diye buradan sormak isterim. Dell yetkili servisleri ekran değişimi ( tn - ıps ) yada klavye led değişimi (ışık değişimi ) yapabiliyorlar mı bunun yani bunun hakkında bi bilgin var mı?
  • kemal4555 K kullanıcısına yanıt
    Servisin bu konudaki tutumunu bilmiyorum. Ancak Dell genel olarak en azından yakın dönemde IPS ekrandan vazgeçtiği için ellerinde kasaya uygun IPS ekran bulunacağını sanmıyorum. Klavye konusunda modelinize uygun klavye değişimi arızalandığı takdirde yapılıyor diye biliyorum.
  • Arkadaşlar merhaba. Sorunumu hallettim çok şükür. Muhtemelen benim recoverylerde sıkıntı var. Hem internet hemde hdd içindeki recoverlerle kurmayı beceremedim win 10u. Bende microsoftun kendi sitesinden indirdiğim wini kurdum ve oldu. Sinirimden hdd içinde recovery falan ne var ne yoksa hepsini sildim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop'un hdd'sini 7200 rpm olanla değiştirince acaba garantisi gider mi yoksa sorun olmaz mı? Bunu Dell'e soran arkadaşlar var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Laptop'un hdd'sini 7200 rpm olanla değiştirince acaba garantisi gider mi yoksa sorun olmaz mı? Bunu Dell'e soran arkadaşlar var mı?

    SSD için garanti ile ilgili sorun çıkmıyor diye biliyorum ama HDD için prosedür farklı mıdır
  • Konuyu tarafıma devreden @MrBowTie'a teşekkürler.

    İlk mesaja zamanla içerik eklemeye çalışacağım oyun performansı anlamında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasakasa

    Konuyu tarafıma devreden @MrBowTie'a teşekkürler.

    İlk mesaja zamanla içerik eklemeye çalışacağım oyun performansı anlamında.



    Hayırlı olsun hocam içeriğe katkılarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddul -- 13 Şubat 2017; 22:43:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler crucial mx300 m.2 275gb ssd taktım. Win10'u ssdye kurdum ve memnunum. 10sn civarı pc açılıyor ve güncelleme yükleme işi oldukça hızlı. Takmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Bir artısıda diğer ssdlere nszaran kapasite biraz daha fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mass Effect 2 testi eklendi.





    Dishonored





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 14 Şubat 2017; 22:16:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyhgost

    Beyler crucial mx300 m.2 275gb ssd taktım. Win10'u ssdye kurdum ve memnunum. 10sn civarı pc açılıyor ve güncelleme yükleme işi oldukça hızlı. Takmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Bir artısıda diğer ssdlere nszaran kapasite biraz daha fazla.

    Hayırlı oldun nerden ne kadara aldınız ayıptır sorması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyhgost

    Beyler crucial mx300 m.2 275gb ssd taktım. Win10'u ssdye kurdum ve memnunum. 10sn civarı pc açılıyor ve güncelleme yükleme işi oldukça hızlı. Takmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Bir artısıda diğer ssdlere nszaran kapasite biraz daha fazla.

    Hayırlı olsun. Keşke bir video çekseydiniz takarken, konuya eklerdik . Eminim çok faydalanan olacaktır. :)

    Oyun vb şeyleri HDDye mi kuruyorsunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.