Şimdi Ara

Dell G7 15 - [Ana Konu] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
15.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kardeşim bende 7577 1060 max-q var benim sana tavsiyem hiç gamebooklara bulaşma ben öğretmenim hem okul işleri hemde oyun için aldım yoksa kasa toplardim performansı 1060 değil pcnin ve 90-95 derecelere çıkıyor işlemci sıcaklığı git kasa topla daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-dell-g7-7588-gaming-laptop-i7-8750h%2Cgtx-1060-8gb-ram%2C256gb-ssd-598465503/detay Merhaba Arkadaşlar 2 ay önce babamın arkadaşı ile amerikadan almış olduğum dell g7 15 oyuncu bilgisayarını satıyorum ihtiyacı olan arkadaşlarımıza duyurulur
  • İyi günler, laptop ev sürekli kullanımda şarjda mı kalmalı bataryası için ne önemli ne yapılmalı yardım edebilir misiniz ? ( Delll G515 )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turboboost kapatarak oynayacaksanız alın gamebookların kaderi bu. Ama g7 yerine msi gl gp gv serilerine bakın.
  • MrSabir kullanıcısına yanıt
    Evde daimi kullanıyorsanız bataryanızı cıkarınız hem ömrude uzun sürmüş olur
  • acemi61 kullanıcısına yanıt
    https://www.hepsiburada.com/dell-gaming-7577-intel-core-i7-7700hq-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-ips-tasinabilir-bilgisayar-fb70d128f81c-p-HBV000009FDXO?

    Belirtmiş olduğunuz bu cihaz performans açısından diğerine göre daha iyi olduğunu düşünmekteyim özellik ile oyun konusunda
  • İyi günler, 3 Hafta önce Dell G5 15 laptop aldım gtx1060 lı bir model İ7 8750 işlemci lakin aşırı ısınıyor normal midir bilemiyorum oyundayken 85 derece üstünde sürekli 95 dereceleri de bulduğu oluyor saniyelik 100 derece de gördüm Vatan dan aldım Garantiye yollamalı mıyım ya da neler yapabilirim ? Teşekkürler. Dell G7 15  - [Ana Konu]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MrSabir kullanıcısına yanıt
    İşlemci 6 çekirdek olduğu için 7700hqdan daha fazla ısınıyor ama tdp aynı, anlamadım ben de. Sıcaklığı azaltmak için 2 önerim var. Birincisi Laptopa stand yapmanız veya almanız, ne kadar rahat hava alırsa o kadar düşer o sıcaklık. İkincisi termal macun değişimi, ister kaliteli termal macunla değiştirin isterseniz sıvı metal ile. Garantisi var ise servise sorabilirsiniz sizin gönderdiğiniz macun ile işlem yapabilirler mi diye. Garantiye yollamanız bir şeyi değiştirir mi bilmiyorum eğer sorunu varsa işleme alırlar hemen, ama yoksa macun yenilemesi yapabilirler belki, bilmiyorum.
  • Bilgisayar mühendisliği kazanan kardeşime dell g515 modelini aldık. Ölçülen sıcaklık ,ultra ayarlarda sims 3 oynuyor kardeşim, en fazla 80i gördü. Bilgisayardan çok anlayan biri değilim lakin anladığım kadarıyla oyun oynarken normal sayılabilecek bir değer. Bizim şikayetimiz ise ölçülen sıcaklık değil hissettiğimiz. Klavye ile ekran arasında yer alan yukarıdaki boşluk öyle ısınıyor ki kalorifer peteği ısınmıyor o derece. Elimizi koyamıyoruz. Sizlerde durum nasıl ? Bir sıkıntımız da fanın çalışırken çıkardığı yüksek ses. Mübarek uçak kalkacak sanki. 8 gün oldu alalı, hızlı makine ve fiyatına göre özellikleri çok iyi ancak iade edeceğiz sanırım 14 gün süresi dolmadan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsavran

    Bilgisayar mühendisliği kazanan kardeşime dell g515 modelini aldık. Ölçülen sıcaklık ,ultra ayarlarda sims 3 oynuyor kardeşim, en fazla 80i gördü. Bilgisayardan çok anlayan biri değilim lakin anladığım kadarıyla oyun oynarken normal sayılabilecek bir değer. Bizim şikayetimiz ise ölçülen sıcaklık değil hissettiğimiz. Klavye ile ekran arasında yer alan yukarıdaki boşluk öyle ısınıyor ki kalorifer peteği ısınmıyor o derece. Elimizi koyamıyoruz. Sizlerde durum nasıl ? Bir sıkıntımız da fanın çalışırken çıkardığı yüksek ses. Mübarek uçak kalkacak sanki. 8 gün oldu alalı, hızlı makine ve fiyatına göre özellikleri çok iyi ancak iade edeceğiz sanırım 14 gün süresi dolmadan..
    Hem hissettiğiniz sıcaklık, hem çıkardığı gürültü gayet normal hocam. Böylesine güçlü bilgisayarlarda kaçınılmaz oluyor bu tür şeyler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrSabir

    İyi günler, 3 Hafta önce Dell G5 15 laptop aldım gtx1060 lı bir model İ7 8750 işlemci lakin aşırı ısınıyor normal midir bilemiyorum oyundayken 85 derece üstünde sürekli 95 dereceleri de bulduğu oluyor saniyelik 100 derece de gördüm Vatan dan aldım Garantiye yollamalı mıyım ya da neler yapabilirim ? Teşekkürler.
    Gayet normal hocam, H serisi Intel işlemciler -özellikle Nvidia GPU devreye girdiğinde- 90 derecelerde dolanıyor.




  • Dostlar sorun biostan geliyor bios 1.3 ve 1.4 olanlar en iyisi ama ne yazıkki bios downgrade edilemiyor bu yüzden bios Update yapmayın reddit i takip ederseniz orda şikayetler ve yorumlar yazıyor bu arada yeni 2060 ekran kartlıları çıktı G5 alinware control center koymuşlar ama fan hızlarını ayarlayamıyorsunuz bu yüzden makinayı underwolt edip kullanın en iyi yöntem o ki şu ben zaman high ve ultra da oynuyorum sorun çıkarmıyor ve 90 _ 92 C geçtiğini görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrSabir

    İyi günler, laptop ev sürekli kullanımda şarjda mı kalmalı bataryası için ne önemli ne yapılmalı yardım edebilir misiniz ? ( Delll G515 )
    Selamlar. Bataryayı sakın çıkararak kullanmayın. Genelde böyle olunca bataryanın daha çok ömrü olacağı düşünülür. Ancak siz bir bataryayı hiç kullanmamış olsanız bile her sene yaklaşık % 15-20 civarı ömründen yer. Bataryayı ups olarak düşünün.

    Hemen senaryo yazayım size. Batarya ile kullanıyorsunuz bilgisayarı ve 2 ya da 3. yılınızda pili değiştirmek gerek. Pil yaklaşık 200-300 TL civarıdır. Fakat bataryasız kullanmaya başladığınızdan 3 ay sonra elektrik gitti geldi veya dalgalı gelmeye başladı. Ana kartınızın yanma ihtimali çok yüksek. Batarya burada ups gibi iş görüyor ve parçalarınızın zarar görmemesini sağlıyor. Bataryasız kullanımda yanmasa bile chipset veyahut ram lerin bir bölümüne hasar verebilir. Böyle kullanmak hem tehlikeli (yangın çıkabilir mesela ısı ölçen devreler hasarlanmışsa) hem de ana kart yanmasa bile performans muhakkak çok düşecektir. Ana kart değişim en az 800-1500 TL arası.

    Bu riski almaya gerek yok derim ancak sizin tercihiniz. Son olarak tavsiyem batarya ile kullanın ancak pcniz mümkün mertebe hep fişe takılı olsun ve batarya kullanımı ile ilgili programlardan her zaman fiş ile kullanım seçeneğini seçin. Onun dışında program içinden %85-90 üstünde şarj etmesin bataryanızı. En iyi ayar bu. Bunun dışındaki bataryalı bataryasız fişli fişsiz her türlü kullanım senaryosu problemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 4 Mart 2019; 15:11:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim daha dikkatli olacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben geçen sene PC almaya niyetlendim Dell 7567, 7577 modellerini gördüm tam alacakken fiyat yükseldi sonra stoklarda kalmadı. Şimdi de gözüme HP Pavilion Gaming 15 CX-0026 NT modelini buldum. Onunda fiyatı 6.000 TL'den 7.000 TL'ye çıktı. Aklımda hep Dell'in bu kasası vardı. Şimdi Dell G5 15 modeli varmış ama neresi satıyor bulamadım yardımcı olur musunuz ? Yetkili satıcısı kim bunun ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.