Şimdi Ara

Dell 7567 SSD Li Sistemde HDD Çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows ssd üzerine kurulu hdd de sadece oyunlar var. Ve hdd sürekli aktif olarak çalışıyor. Bilgisayar boştayken çok sessiz olduğu için (fan vs çalışmıyor) ama hdd sürekli çalıştığı için hafif ses yapıyor ve takıntı yaptım bu sesi.

    Güç ayarlarından hdd kapanma süresini 1 dakika yaptım fakat kapanmıyor yinede. Çözümünü bilen var mı ?



  • Yapabileceğiniz en iyi şeyi yapmışsınız zaten.

    1 dakika ayarladıysanız en geç 5 dakika içinde kapanması (uyku durumuna) geçmesi lazım. Eğer uyku durumuna geçmiyorsa HDD'yi kullanan birşey var demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    Yapabileceğiniz en iyi şeyi yapmışsınız zaten.

    1 dakika ayarladıysanız en geç 5 dakika içinde kapanması (uyku durumuna) geçmesi lazım. Eğer uyku durumuna geçmiyorsa HDD'yi kullanan birşey var demektir.
    En büyük sorun orda geçmiyor. Ne kullanabilir HDD'i anlamıyorum. Nasıl öğrenebilirim.


    Bilgisayarı alalı 1.5 sene oldu. İlk aldığımda çalışmıyordu sanki aldıktan 1 ay sonra falan farkettim hdd çalışmasını o zamandan bu yana çok nadir hdd kapanıyor onun harici hep çalışıyor.
  • Intel Rapid depolama teknolojisi(Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST)) yazılımı indirip kurmanız yeterli. Benim notebook'ta 2 m2 SSD, 1 tane HDD, 1 tane SSHD var. Hepsi bu yazılımla uykuya dalıyor. Oyun vb çalıştırdığımda disk dönmeye başlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcgoktug

    Intel Rapid depolama teknolojisi(Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST)) yazılımı indirip kurmanız yeterli. Benim notebook'ta 2 m2 SSD, 1 tane HDD, 1 tane SSHD var. Hepsi bu yazılımla uykuya dalıyor. Oyun vb çalıştırdığımda disk dönmeye başlıyor.
    Güç seçeneklerinden disk uyku ayarı standart 20 dakikaydı onu 1 dakikaya ayarlayınca disk 5 dakika içinde duruyor onu çözdüm fakat bir süre sonra tekrar aktif oluyor ve hdd ile ilgili hiçbir şey yapmadığım halde.

    Umarım dediğiniz programı yükleyince düzelir.


    Peki bilgisayarın dell sitesinde ki intel rapid storage technology i mi kurayım (büyük ihtimal eski sürümdür) yoksa intelin sitesinden mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 24 Mart 2019; 1:9:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.