Şimdi Ara

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (473. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.581
Cevap
120
Favori
260.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yenersonmez kullanıcısına yanıt

    Pm gönderildi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satabildiniz mi acaba? Ben de satmak istiyorum ama kaça satılır bilemedim. Şu an 5000 tl ye satılan laptoplardan çok daha yüksek performanslı bir model bu 5 yıllık olmasına rağmen. Ama sonuçta baya eski laptop o yüzden kararsız kaldım.

  • Arkadaşlar benim laptopu şarja takınca bu adaptör orijinal değil diye uyarı vermeye başladı. Takarken kabloya alttan bastırınca sıkıntı olmuyor sürekli öyle tutmak zorunda da kalmıyorum. Soketi söktüm baktım da çok anlamadığımdan bişey göremedim. Kablosunu adaptörden söküp aynı uçta yeni bir kablo lehimlemiştim eskisi bozulduğu için uzun süre götürdü beni şu an kullandığım haliyle. Acaba sorun soketten midir kablodan mıdır? Bir de bu laptop kaç para ediyor satıp üstüne biraz ekleyip güncel bir model almak istiyorum da piyasayı çözemedim.

  • ll_Stay_ll L kullanıcısına yanıt
    yurt dışındayım şu an, dönünce satmak istiyorum. bakalım. :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ll_Stay_ll L kullanıcısına yanıt

    eğer kablo adaptörü bozmamışsa kablodandır, kabloyu değiştirin düzelecektir.


    Bende sizin gibi laptopu satıp güncelleme yapayım diyorum, bu laptop 5 e satabilsek çok iyi fiyat ancak iyi bir laptop içinde üstüne en az 5 bin daha koymak lazım bunu satıp ta 1660 ya da 1650 li laptop almak istemem doğrusu almışken 3000 serisi kartı olmalı, ülkede dolar bu durumdayken elektronik almak gerçekten zor

  • Arkadaşlar merhabalar. İzmir'de yaşıyorum ve burada aşırı sıcaklar başladı. Son birkaç haftadır da bilgisayar aşırı ısınıyor gibi hissediyorum. Speedfan uygulamasını kurdum. Orada bakıyorum ve gördüğüm kadarıyla discord'da görüntülü konuşma yapıp netten video izlediğim zamanlarda işlemci sıcaklıkları 58-60 derece civarına çıkıyor. Ara sıra 70 derecelik spikelar görüyorum.


    Sizce bu termal macun yenilemediğim ve fanları temizlemediğim için olabilir mi? İzmir'de güvenilir servis biliyor musunuz bu işlemleri yaptırabileceğim? Gözümün önünde açılıp işlemlerin yapılmasını istiyorum.

  • bakone B kullanıcısına yanıt
    Bu sıcaklıklar normal değil mi acaba ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ilker369 kullanıcısına yanıt

    Hocam inanın ben de tam olarak bilmediğim için sorma ihtiyacı hissettim. Mesela şöyle bir baktım tekrar sekme sayısı çoğaldıkça 67-70 derecelere çıkıyor sıcaklık. Arada da 79-80 derecelik spikelar görüyorum ama anlık oluyorlar. Gerçi sanırım haklısınız,bugün sıcaklık zaten 37 derece gözüküyor. Şu an odanın kendisi de 30 derece üstündedir.


    Bir de bu sıcaklığa rağmen fanlar neredeyse hiç çalışmıyorlar. Acaba fan hızlarını manuel kontrol edebileceğim yöntem biliyor musunuz?

  • bakone B kullanıcısına yanıt
    Sıcak havalarda normal ama uzun zamandır temizlik yapılmamışsa mutlaka fan temizliği ve termal macun değişimi şart benim elim yatkın bu işlemleri kendim yapıyorum ve asla kolay kolay servislere vermem pc yi eliniz yatkınsa sizde yapabilirsiniz aslında adım adım pc nin nasıl söküleceği var internette kendiniz yaparsanız hem aklınız kalmamış olurdu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sezar61 kullanıcısına yanıt

    Aslında ben de hiç gidip bilgisayarı servise verme taraftarı değilim. Neler yaparlar kim bilir. Hocam ben aldığımda 2016 senesiydi. 5 senedir hiç açmadım aletin içini desem yalan olmaz :D


    Siz hangi termal macundan kullanmıştınız öğrenebilir miyim? Birkaç video izleyeceğim belki ben de yapabilirim diye düşünüyorum. Videolardan sonra karar vereceğim :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakone -- 27 Haziran 2021; 17:57:35 >
  • bakone B kullanıcısına yanıt
    Benimkide hemen hemen 5 yıllık olacak ama 3 4 kez temizledim cihazı titizimdir bu konuda ama farkı hissedeceksiniz

    Termal macun için marka tercih etmedim ama vatanda uygunlardan almıştım geçen gün bitti markası aklımda yok ama illa kaliteli bişey olsın diyorsanız youtube da termal macun diye aratın genelde artic markasını öneriyorlar ama çok farkedermi bilemem

    Sökme videosu seni korkutabilir eliniz yatkınsa yapın yoksa kasayı mahvedebilirsiniz tırnakları falan kırmak var işin içinde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu video sizin işinizi görür. Aslında google'a dell 7559 disassembly

    yazınca, hepsi karşınıza çıkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolmetin -- 27 Haziran 2021; 22:24:29 >
  • Arkadaşlar ikinize de önerileriniz için çok teşekkür ederim. Ben videoları da izledim birkaç tane daha bulmuştum ama sanırım hiç bulaşmasam daha iyi olacak. Kasanın elimde kalması ihtimali çok yüksek maalesef :D

  • Bence deneyin zarar gelmez. Benim hiç tecrübem yoktu video da izlememiştim direk açtım sıkıntı olmadı. Fabrikada sürülen termal macun o kadar özensiz sürülmüş ki iyi ki kendim açıp termal macununu değiştirmişim dedim. Güvendiğiniz bir bilgisayarcı yoksa bence hiç bulaşmayın onların zarar verme ihtimali daha yüksek ayrıca özensiz yaparlar. Hem bilgisayarcıya vereceğiniz parayı kaliteli bir termal macuna verirsiniz. Bu arada bahsettiğiniz ısınma bakım yapılmamasından kaynaklı. Yaz aylarında daha çok ısınması doğal ama boştayken 70 dereceye çıkması normal değil muhtemelen termal macun özelliğini yitirmiş, ızgaraların oraya da toz birikmiştir yeterince hava sirkülasyonu olmuyordur.

  • ll_Stay_ll L kullanıcısına yanıt

    Hocam boştayken 70 dereceleri görmüyor. Sanırım ben biraz yanlış anlattım. Discord'da görüntülü konuşma yapıyorum aynı zamanda da video izliyorum. O durumda 70 dereceleri görüyor. Yoksa normal şartlarda boşta çalışırken 45-55 derece arası değişiyor.


    Kuzenime bir danışacağım o bu konularda benden daha maharetli. :D Yaparız bunu derse ona gidip yapmayı deneyeceğim. :D

  • Sistem boşta çalışırken oyunlardaki gibi aşırı fan sesi duyulmuyor ise fazla toz tutmamış demektir. Aldığınızdan beridir hiç termal temizlik yapılmadığını söylüyorsunuz, 5 senede termal macun kuruyup taş gibi olmuş olabilir. Bu durumda bir temizlik gerekli olabilir.

  • metinolmetin kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Az evvel sadece discord açıkken sistemi çalıştırdım ve speedfan uygulamasıyla kayıt yaptım. Discord'da görüntülü konuşma açıktı tüm kayıt boyunca onun dışında da bir şey açık değildi. Sonlara doğru olan spike'ta vivaldi'yi açtım ve video izlemeye başladım.


    Maalesef 5 senedir termal macunu değiştirmedim ya da fanları temizlemedim. Sadece senede bir arka kapağı açıp süpürge tuttum. Bilgisayarın gördüğü en büyük temizlik maalesef odur :D Bir de oyuna falan girmediğim zamanlarda hiçbir şekilde fan sesi duymadığımı söyleyebilirim.


    Sıcaklık değelerim şu şekilde. Tam boşta da değildi ama kesinlikle aşırı yük altında da değildi.


     -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ




  • merhaba,

    windows 11 deneyen oldu mu?


    insider yükseltmesini yap(a)madı.


    tpm ve güvenli yüklemeyi nasıl aktif edeceğiz, uefi de zorunlu olacak mı?


    çok iş var çooook :)

     -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ
  • Selamlar. 2016'dan beri kullanıyorum. Termal macun yenileyen var mı? Soğutma bölümünü sökmek baya zahmetli görünüyor. Değer mi değmez mi diye düşünüyorum şuan :)

  • Söküm işlemi baya ayrıntılı. İnşallah düzgün şekilde geri toplarım :)

    Termal macun katılasmis.

     -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ
     -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ
     -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ
     -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -AhmtOzdmR- -- 8 Temmuz 2021; 12:8:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.