Şimdi Ara

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (448. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.581
Cevap
120
Favori
260.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 446447448449450
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam onlar sürmüyor mu macunu ? Yani yanında termal macun mu götürmek gerek ? Bende elden gidip servise vermeyi düşünüyorumda
  • xb455 X kullanıcısına yanıt
    Kendileri de sürüyor. Ama en dandiğini. Bu tarz yüksek performanslı oyuncu bilgisayarları için en iyi macunu kullanmak gerekli. Hem daha uzun ömürlü oluyor hemde daha düşük sıcaklıkta çalışıyor cihaz.

    Siz bilirsiniz.
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Bende o zaman cooler masterın termal macununu alıp yanında yollarım.
  • xb455 X kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Koç sistem biraz gıcık bir servis umarım problem çıkarmadan yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işıklı Türkçe klavye işini yapailen var mı?
  • yeni chrome güncellemesiyle touchpad ile sayfada aşağı yukarı kaydırırken sorunlar yaşıyorum, çözümü bilen var mı arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 5 Haziran 2018; 1:5:52 >
  • Son zamanlarda farkediyorum bilgisayarın fanlar çalışmadığı zamanlarda mouse ile scroll yaparken, yazdığım metni silerken "pıss, sıss" gibisinden işlem sesi duyuyorum çok az bir ses ama sinir bozucu başına böyle bir şey gelen var mı?
    Bilgisayarın kapağını açıp mouse ve dokunmatik farketmiyor scroll yapıyorum iki fan arasından geliyor ses şüphelerim grafik kartından yada cpu'dan yana
  • 7559da samsung 860 evo m2 SSd kullanan var mı? Bu bilgisayr ile uyumlu mu?
  • xb455 X kullanıcısına yanıt
    Temizlikden geldikden sonra. 2-3 ayda bir arkasını açıp yumuşak fırçayla temizleye bilirsiniz. Eger oyun oynuyorsanız. Çünkü 2-3 ayda bir sürekli toz yutuyor. Fazla oyun oynamıyorsanız cihaz fan çalıştırmadıgı için toz yutmuyor. Toz tozu çekiyor tozu bikere yuttumu gelen butün tozlar tozun üstüne tutunuyor zaten.
  • Merhaba arkadaşlar bende şuan bu pc de sık sık mavi ekran alıyorum özellikle oyunlarda daha önceden mavi ekran aldığımda servişe gitmiştim. Anakartı değişmişlerdi ama şuan bi kaç aydır garantisi bitti aynı sorun yine başladı. Önerisi olan var mı acaba?
  • msdgn42 M kullanıcısına yanıt
    coil whine yani bobin sesi . ekran kartına güç sağlayan küp şeklindeki gri elemanlardan geliyor .... herhangi bir bozukluk değildir. sadece ses yapar...
  • yeni BIOS gelmiş arkdaşlar 1.2.8

    http://www.dell.com/support/home/tr/tr/trbsdt1/drivers/driversdetails?driverId=DGW0X

    Dell Inspiron 7559 System BIOS

    This package provide the BIOS for Dell Inspiron 7559 System.
    Fixes & Enhancements
    Fixes
    - Updated Intel ME Firmware to address security advisory INTEL-SA-00118(CVE-2018-3627).
    - Updated CPU microcode to address security advisory Intel Security Advisory INTEL-SA-00115 (CVE-2018-3639 & CVE-2018-3640)
    Version
    Version 1.2.8, 1.2.8
    Category
    BIOS
    Release date
    21 Haz 2018
    Last Updated
    21 Haz 2018




  • Merhaba arkadaşlar cihazımı sol menteşede oluşan ses, genel temizlik, bakım ve ekrandaki renklenmeler için ekran değişimi gerekmeyecekse çözümü için servise yollamayı düşünüyorum fakat...



    M2 SSD yükseltmesi yaptım alttaki tek civatayı açıp, klavyeyi de ışıklı klavye ile değiştirdim. Yakın zamanda benim gibi cihazda değişiklik yapıp servise yollayan oldu mu cihazını sorun çıkardılar mı?

    Edit : servis koçsistemdi değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 26 Haziran 2018; 22:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu bilgisayarın 2. el fiyatı nedir. Şu an dolar arttı ya fiyatta da artma olur diye sanıyorum, okul paramı ödemek için satmam gerek o yüzden buraya soruyorum. Bilgisayar hiç masadan bile kalkmadı öyle söyliyeyimi ekranı iyi diye film izlemek için aldım oyun bile oynamadım. Kaça gider sizce bu bilgisayar?
  • mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    Ben yollamıştım. Servis sorun çıkarmadı. Lakin cihazda değişim olması gerekirse sıkıntı yaşayabilirsiniz. Klavyenizi ve ssd nizi almak sıkıntı olabilir
  • Isınıma sorunu için cihazı izmirden istanbula servise yollarsak kaç günde gelebilir yaklaşık
  • Arkadaşlar bende garanti bitmeden göndermeyi düşünüyordum. Bugün Dell'in sitesinde bulduğum numarayı aradım. Ancak göndermeden önce hepsiburada faturasında servis tag'ını ekletmemi istiyorlar.(Kendi sistemlerinde ürünün garantisi bitmiş görünüyormuş. Satışa çıkardıkları tarihi baz alıyor zannedersem)

    Böyle birşey başına gelen var mı? Direk Koç sistemi mi aramalıydım?

    Ayrıca termal macun ne tavsiye edersiniz. Trabzonda uygun fiyata bulmam zor olabilir.
  • 2 yılı geçkin (13 Nisan 2016) Dell Inspiron 7559 dizüstü pc'nin ilk kez termal temizliğini yaptım sonunda. Zaten fazla da toz toplamamış, termal macunlarını yeniledim, fanlara yapışan tozları sildim. Fabrikadan çıkmış gibi oldu. Aldığımdan beridir pekte oyun oynamadım. Video render amaçlı kullanacağım için Güçlü işlemcisi nedeniyle tercih sebebim olmuştu. Genelde Uydu TV kartıyla kaydettiğim videoları düzenleyip, video paylaşım sitelerine yüklemek için kullanıyorum.










  • selamlar arkadaşlar, malum yaz geldi, cihazlar az biraz ısınmaya başladı, bakım zamanları da geldi. 3 4 aydır iş güçten dolayı vakit ayıramadığım, temizlik amacıyla servise yollamayı düşündüğüm cihazımı kendim açıp temizlemeye karar verdim. konu içerisinde çokça bahsedildiği üzere kasa esnek ve biraz kırılgan. üst kapağı kaldırırken ilk basınç doğrudan sol taraftan menteşeye yakın olan kısıma geldiği için ufak bir bölüm ayrıldı kasadan fakat yapıştırsam kırıldığı belli bile olmaz. ek olarak fanlarımız daha önce içini açtığım dokunmatik bir hp laptopun fanlarına çok benziyor sıkıntılı diyebilirim. fanların pervanesini çıkarıp yıkayıp yağlamak biraz zor. 1 günümü aldı uğraşması. pervaneyi yerinde tutan halkası siyah bir plastiğin altına gömülü öncelikle 3 noktadan tutan siyah plastiği metal fan kasasından ayırıp sonra siyah bölgenin ortasından içeriye doğru deldiğinizde pervaneyi tutan demir çubuğa ve pervaneyi yerinde tutan halkasına ulaşıyorsunuz. halkayı kırıp pervaneyi yıkamanız ve sonra fanı yağlamanız mümkün. tekrar fanı metal kasasına sabitlemek için da 3d yazıcı filamenti ve havya ile metal kasaya tekrar yapıştırabilirsiniz. pervanenin halkasını tekrar takmanıza gerek yok. mıknatıslar bir hayli kuvvetli yerinden kolay kolay çıkmaz oynamaz pervane. fan için en temizi ve randımanlısı böyle bir maceraya girmeden 1,5-2 yılda bir yeni fan almak olabilir. çünkü 1 günümü verdim ve sonuç beni pek de tatmin etmedi. gürültüsüz çalışması için çok çabaladım fakat nadiren de olsa ara ara oyunlarda fan kasasına ufak ufak tosluyor. çok az bir boşluğu var pervanenin fan kasası içerisinde. bilgisayarın kasa tasarımı az biraz laptop kasası görmüş olmama rağmen beni şaşırttı. 15 civata çıkararak anakartı yerinden kaldırabiliyorsunuz. 15 civatanın 5 tanesi zaten pilin civatası. ek olarak kablolar baya düzenli bir şekilde yolları belirlenmiş bugüne kadar açtığım kasalarda nadiren de olsa kabloyu eski yerine denk getiremez, kabloyu tutan bant yerini unutur neredeydi diye düşünürdüm. fakat bu cihazda doğrudan kasa içerisinde yolları olduğu için kasayı geri toplaması bir hayli basit ve kolay. kasanın tasarımı toz tutmama açısından da başarılı 2 yıldır fanlar haricinde yoğun toz tutan bir yeri yoktu cihazın. cihazı açarken en dikkat edilmesi gereken nokta yukarıda da belirttiğim gibi üst kapağı kaldırırken dikkatli açmanız gerekecek. kendi üzerinde gelen termal macun kalitesi çok iyi değil en kötü ihtimalle 2 yıl içerisinde yenilemeniz gerekecek. aksi takdirde cihazın ömrünün kısalması muhtemel. ek olarak aklınıza takılan bir şeyler olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

    kullandığım termal macun :https://www.hepsiburada.com/antec-thermal-compound-formula-6-tup-termal-macun-pm-bd305241
    yakın zamanda almayı düşündüğüm yeni fanlar :https://www.aliexpress.com/item/32812970578.html
    laptopu açarken kullandığım set :https://www.aliexpress.com/item/32848261364.html
    yardım alınabilecek kaynak :https://tr.ifixit.com/Teardown/Dell+Inspiron+15-7559+Teardown/100764?lang=en
    türkçe servis kitapçığı :https://topics-cdn.dell.com/pdf/inspiron-15-7559-laptop_service-manual_tr-tr.pdf
    ingilizce servis kitapçığı :http://topics-cdn.dell.com/pdf/inspiron-15-7559-laptop_service-manual_en-us.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 8 Temmuz 2018; 4:22:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mysterious79

    selamlar arkadaşlar, malum yaz geldi, cihazlar az biraz ısınmaya başladı, bakım zamanları da geldi. 3 4 aydır iş güçten dolayı vakit ayıramadığım, temizlik amacıyla servise yollamayı düşündüğüm cihazımı kendim açıp temizlemeye karar verdim. konu içerisinde çokça bahsedildiği üzere kasa esnek ve biraz kırılgan. üst kapağı kaldırırken ilk basınç doğrudan sol taraftan menteşeye yakın olan kısıma geldiği için ufak bir bölüm ayrıldı kasadan fakat yapıştırsam kırıldığı belli bile olmaz. ek olarak fanlarımız daha önce içini açtığım dokunmatik bir hp laptopun fanlarına çok benziyor sıkıntılı diyebilirim. fanların pervanesini çıkarıp yıkayıp yağlamak biraz zor. 1 günümü aldı uğraşması. pervaneyi yerinde tutan halkası siyah bir plastiğin altına gömülü öncelikle 3 noktadan tutan siyah plastiği metal fan kasasından ayırıp sonra siyah bölgenin ortasından içeriye doğru deldiğinizde pervaneyi tutan demir çubuğa ve pervaneyi yerinde tutan halkasına ulaşıyorsunuz. halkayı kırıp pervaneyi yıkamanız ve sonra fanı yağlamanız mümkün. tekrar fanı metal kasasına sabitlemek için da 3d yazıcı filamenti ve havya ile metal kasaya tekrar yapıştırabilirsiniz. pervanenin halkasını tekrar takmanıza gerek yok. mıknatıslar bir hayli kuvvetli yerinden kolay kolay çıkmaz oynamaz pervane. fan için en temizi ve randımanlısı böyle bir maceraya girmeden 1,5-2 yılda bir yeni fan almak olabilir. çünkü 1 günümü verdim ve sonuç beni pek de tatmin etmedi. gürültüsüz çalışması için çok çabaladım fakat nadiren de olsa ara ara oyunlarda fan kasasına ufak ufak tosluyor. çok az bir boşluğu var pervanenin fan kasası içerisinde. bilgisayarın kasa tasarımı az biraz laptop kasası görmüş olmama rağmen beni şaşırttı. 15 civata çıkararak anakartı yerinden kaldırabiliyorsunuz. 15 civatanın 5 tanesi zaten pilin civatası. ek olarak kablolar baya düzenli bir şekilde yolları belirlenmiş bugüne kadar açtığım kasalarda nadiren de olsa kabloyu eski yerine denk getiremez, kabloyu tutan bant yerini unutur neredeydi diye düşünürdüm. fakat bu cihazda doğrudan kasa içerisinde yolları olduğu için kasayı geri toplaması bir hayli basit ve kolay. kasanın tasarımı toz tutmama açısından da başarılı 2 yıldır fanlar haricinde yoğun toz tutan bir yeri yoktu cihazın. cihazı açarken en dikkat edilmesi gereken nokta yukarıda da belirttiğim gibi üst kapağı kaldırırken dikkatli açmanız gerekecek. kendi üzerinde gelen termal macun kalitesi çok iyi değil en kötü ihtimalle 2 yıl içerisinde yenilemeniz gerekecek. aksi takdirde cihazın ömrünün kısalması muhtemel. ek olarak aklınıza takılan bir şeyler olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

    kullandığım termal macun :https://www.hepsiburada.com/antec-thermal-compound-formula-6-tup-termal-macun-pm-bd305241
    yakın zamanda almayı düşündüğüm yeni fanlar :https://www.aliexpress.com/item/32812970578.html
    laptopu açarken kullandığım set :https://www.aliexpress.com/item/32848261364.html
    yardım alınabilecek kaynak :https://tr.ifixit.com/Teardown/Dell+Inspiron+15-7559+Teardown/100764?lang=en
    türkçe servis kitapçığı :https://topics-cdn.dell.com/pdf/inspiron-15-7559-laptop_service-manual_tr-tr.pdf
    ingilizce servis kitapçığı :http://topics-cdn.dell.com/pdf/inspiron-15-7559-laptop_service-manual_en-us.pdf
    Sökmek için tercih ettiğiniz setin kaşık şeklinde olan el aletleri sizde eksik, El dayanağını sökerken çok lâzım oluyor. Belkide bu yüzden kırdınız sanırım. Zatenhttps://www.ifixit.com/Store/Tools/Metal-Spudger/IF145-012-5 adresinde kullanılması gereken el aletleri arasında gösteriliyor.

    Ben de ilgili videoları izleyip, bundan hareketle Bu bağlantıdaki ürünühttps://tr.aliexpress.com/item/80-1-Manyetik-S-r-c-Kitleri-Hassas-Tornavida-Set-El-ara-lar-ile-Cep-Telefonlar/32855521095.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.416a4c4dPaPzk1 sipariş etmiştim. Sizinkinden biraz pahalı ama ekstradan fazla metal kaşık şekline benzer el aletleri ve fazladan cımbızları, plastik sökme çubuklerı da pakete dahil edilmiş. Termal macunu yeniledim, fanların pervaneleri çıkartılabilecek yapıda vidalı olmadığından, ben de ince fırça yardımıyla yapışan tozları temizlemekle yetindim.

    Sonuç: her zaman ki gibi bol sekmeli Firefox, DVB Viewer(DVB uydu TV) açık şekildeki kullanım senaryosunda ısı sorunu yoktu, termal macun ve temizlikten sonra fanlar biraz daha sesizliğe büründüğünü gözlemledim. Ortam sıcaklığı: 30c




  • 
Sayfa: önceki 446447448449450
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.