Şimdi Ara

DEJİ İLE İOS11 - 7 SAAT 45DK KULLANIM!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
11
Favori
86.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WinKy kullanıcısına yanıt
    Normalde 2.4A çıkış var ama SmartID denen teknoloji sanırım cihazın alabileceği maksimum gerilimi ölçerek ona göre akım veriyor. Misal maksimum 2A ile şarj olan cihaza 2A akım vermesi gibi bir şey sanırım. Yani bildiğimiz akıllı şarj ünitesi.



    Bende 12W iPad adaptörü var. 5.2V/2.4A çıkışa sahip. Tabi farklı olarak cihaza göre akım ayarlama teknolojisi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almış olduğum DEJI bataryada ısınma problemi vardı. Değiştirdim ve şu anki(henüz 3 kez şarj ettim) bataryada öyle ısınma ve oyunlarda performans düşüklüğü kalmadı. Her iki pilde de kapasite görünmüyor ve servis yazıyor. Benim telefonda bir uyumsuzluk var herhalde. Kapasite olarak da memnunum ancak bunda da bir anlık şarj düşüşleri yaşıyorum. ilk şarjda telefon boşta iken bir anda % 15 düşmüştü. Dün de Gece yatarken şarj % 45 di, sabah baktım % 15. Boş dururken bir anda % 30 luk bir kayıp ciddi bir oran. siz de bu şekilde olan var mı?

    DEJİ İLE İOS11 - 7 SAAT 45DK KULLANIM!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 15 Ocak 2019; 12:35:9 >




  • eagle58 kullanıcısına yanıt
    Cihaz yurtdışı mı acaba? Servis yazısı çıkmasının sebebi belki bu olabilir. Fakat bu düşüş hiç normal değil. Maaş yatınca sipariş vereceğim ama şansıma böyle bir pil gelmesi beni endişelendiriyor. Sizdeki pilin kapasitesi kaç mAh?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Ocak 2019; 12:40:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Benim cihaz 6s Plus 1687 model. 2 Adet aldım batarya biri benim 6s plus için diğeri kardeşimin 6 plus için. Kardeşimde batarya % 100 görünüyor bende servis yazıyor.

    3300 lük pilden aldım. Programda 3400 olarak görünüyor. Normalde çok memnunum. eskiden günde 2 kez şarja takarken bu pilde dün sabahtan geceye kadar kullandım. Gece 1:30 da daha % 45 şarj vardı. Bununla bir gün daha idare ederim dedim. Sabah % 15 görünce moralim bozuldu.Diğer bir taraftan gece 2:45 den bu yana şu anda da hala % 15. özellikle şarja takmadım bu şekil ne kadar gidecek diye merak ettim için.
  • eagle58 kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız şarj adaptörü ve şarj kablosu orjinal mi? Orjinal olmayan ürünlerle şarj edildiğinde akım dalgalanmaları pil sağlığını da bozuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle58 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiklerinizin hiçbiri bende yok. Cihazın şarj entegresinde sıkıntı olabilir.



    Özellikle farklı şarj cihazı kullandıysanız bundan şüphelenin derim.



    Cihazı sıfırlayıp kurulum yapın düzelme olmazsa bahsettiğim şekilde olabilir. Yedekleme vs yapmıyorsa telefon o kadar tüketim olmaz en fazla 3-5 düşer çok bildirim geliyorsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Şarj aleti ve kablo orjinal. Kullanım zaten grafikte görünüyor. En yoğun kullanım Oyun oynarken, onda bile %3-5 düşerken gece tamamen boşta bir anda %30 düşmesi çok garip ve düştüğü gibi de kaldı daha düşmüyor. Bu %15 lik şarj ile bu günü çıkaracam herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Benim cihaz yurtdışı, aldığım pil 3300 Mah. Bendede gözükmüyor mah değeri. Herhangi bir sorun yaşamadım. Bence sıkıntı yapılacak bir durum yok.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Bir de şu dikkatimi çekti. DEJI bataryayı ilk aldığımda batarya kısmı hiç göstermiyor simge dönüp duruyordu. Bir müddet sonra Servis yazdı. Ama değiştirdiğim ikinci bataryada direk servis yazdı. Acaba ikinci bataryanın farklı olduğunu algılamayıp direk ilk taktığım batarya gibi görüp o sebeple mi servis yazdı onu da bilemiyorum.

    Telefon bataryanın değiştirildiğini, yeni bir bataryanın takıldığını nerden anlıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 15 Ocak 2019; 13:8:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle58 kullanıcısına yanıt
    Hayır normalde yeni bataryayı değil aynı bataryayı da taksanız ilk başta kontrol ediyor. Sistemdeki bilgilerle eşleştiriyor. Eğer tanıdığı bir çip içeren batarya ise onun bilgilerini kabul ediyor. Tanımıyor ise sizdeki gibi eski konuma dönüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    O halde bu bahsedilen çip bazılarında var bazılarında da yok anlamı çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Hayır, çipin özellikleri veya cihazın desteklediği yazılımı vs farklı olabilir. Kontrol çipi mutlaka vardır.



    Aynı bataryayı iki farklı cihazda da deneyince bu durum olabiliyor. Yani sorunun tek sebebi batarya da değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Keşke aynı bataryayı farklı cihazda denemek önceden aklıma gelseydi. Kardeşimde batarya %100 görünüyordu. Benim bataryayı onun cihaza takıp nasıl göründüğüne bakardım. Şimdi hiç uğraşmak istemiyorum.
  • eagle58 kullanıcısına yanıt
    Çok etkileyecek bir durumu yok zaten. Sadece telefonun hızı düşüyor normalde o moda geçince, ama onuda kapatabiliyorsunuz. Kapatıp geçin.

    Ayrıca %100 yazıyor evet ancak 2750 lik bataryaya göre yazıyor. Aldığımız batarya 3300 lük. Başka bir deyişle bu batarya 2750 nin altına inecekki o değerde %100 aşağısına insin. Bu oluncaya kadar zaten o bataryanın işi biter. Orjinal bataryada %86 kapasite derken sıkıntılıydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonunda siparişi verdim. 3-4 güne elimde olur sanırım. Bu arada dikkatimi çeken bir şey var. Pilin 6s versiyonu için konuşuyorum tabi. Orjinal kapasiteli yeşil renkli versiyonunda li-ion yazıyor. Büyük kapasiteli 2200 mAh versiyonunda ise li-polymer yazıyor. Bu çok önemli bir detay. Hem daha büyük kapasite hem daha yeni teknoloji.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Li-polymer piller lityum ion’lara göre 3 kat daha riskli aşırı akım çektiğinde hızlı şarjda güneş altında kaldığında vs patlayabiliyorlar çok sıcağa dayanıksız dikkat edin hocam.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GknKyc -- 17 Ocak 2019; 19:23:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GknKyc kullanıcısına yanıt
    Bu söylediklerinizin tümü bütün piller için geçerli. Lipo piller sıvı içermediği için diğer pillere göre daha avantajlıdır. Özellikle araştırırsanız göreceksinizki sürekli sökülüp takılan drone gibi araçlarda da bu piller kullanılmakta. Yoğun şekilde akım çekilmesi, fazlaca şarj söngüsü, sıcak havada çalışma gibi birçok şeye maruz kalıyorlar.



    Kasıtlı olarak bir şey yapılmazsa, kısadevre vs olmazsa, diğer bataryalardan güvenlik konusunda bir sıkıntısı yok.



    Telefonu güneşte bırakırsan içinde pil olmasa bile telefonun ekran kristali patlar. Gece şarja takıp yatmak vs etkilemez, standart bir kullanıcıyı üzecek durum yok yani.



    Kaliteli bataryalarda bypass olayı bulunuyor. Kendi ihtiyacından fazla voltaj veya akım gelmesi durumunda bir miktarını tolere ediyor ve o kanaldan doğrudan şarj aletine geri yolluyor. Ancak tolere ettiği sınıra çok yakın şekilde sürekli kullanılırsa bataryanın ömrü kısalacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam powerbank alacağım iki model arasında kaldım. Elimdeki Xiaomi’den memnunum aslında ama gel gelelim kalınlığı yüzünden cebimde taşımak adeta işkence oluyor. Dışarıya çıkıyorum cebimde gülle gibi oluyor maşallah.



    Spigen Essential F731QC

    - 10000 mAh 3.85V

    - Li-Po

    - Giriş: 5V/2A, 9V/2A, 12V/1.5A

    - Çıkış: 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A

    - Boyutlar: 136.5x70x14.5 mm

    - Ağırlık: 180 g

    - QC 3.0

    - Type-C



    Fiyat: 120₺



    https://www.spigen.com.tr/urun/spigen-essential-f731qc-10000-mah-usb-c-quick-charge-3-0-tasinabilir-hizli-sarj-cihazi-dahili-type-c-kablo-powerbank



    Xiaomi Mi Power Bank Pro 10000 QC 3.0

    - 10000 mAh 3.85V

    - Li-Po

    - Giriş: 5V/2A, 9V/2A, 12V/1.5A

    - Çıkış: 5V/2.4A, 9V/2A, 12V/1.5A

    - Boyutlar: 128.5x75x12.6 mm

    - Ağırlık: 223 g

    - QC 3.0

    - Type-C



    Fiyat: 160₺



    https://www.mi.com/global/pb10000pro/



    İkisinin de birbirine karşı üstün oldukları noktalar var.



    Spigen’in artıları

    + 5V/3A çıkış sunması (Xiaomi 5V/2.4A çıkış veriyor*)

    + Daha hafif olması

    + Daha ucuz fiyat



    Xiaomi’nin artıları

    + Daha ince olması

    + LG pil (İkisi de Li-Po ama Spigen’de pil markası belirtilmemiş)



    *İleride belki Android’e geçersem çıkış avantajından dolayı şarj süresini kısaltabilirim. Yoksa iPhone için farkeden bir şey yok. 5V/1A devam.



    Esasında gönlüm Xiaomi’den yana ama diğer taraftan Spigen’in fiyat avantajı ve hafifliği de aklımı çeliyor. Xiaomi ise daha ince yapısı ve LG pil kullanmasıyla bir adım öne çıkıyor. Bunun yanında daha fazla güven veriyor. Verimlilik oranı da %90 olarak belirtilmiş. Spigen’de verimlilik oranı ne kadar yazmıyordu. Kullandığım Xiaomi’de ise %88 olarak belirtilmiş. Bu ikisinden birini alırsam bir de QC 3.0 destekli 18W gücünde Tronsmart WC1T adaptör alacağım. Xiaomi QC3.0 ile cihazın 3.5 saat içinde tamamen dolduğunu belirtmiş. Spigen de QC 3.0 destekliyor ama ne kadar sürede dolduğu konusunda bir bilgi verilmemiş.



    Bu bilgiler ışığında tercihini hangisinden yana kullanırdın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 18 Ocak 2019; 0:50:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Şöyle diyeyim diğer cihazlarda ince uzun şekilde. Cepte o boyutu barındırmak daha zor. İkisi arasından ben olsam xiaomi seçerdim ancak bence şart değil boşa para harmak olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Boşa esasında dediğin gibi ihtiyacım yok ama rahatıma düşkünüm biraz. Arka cebe koyuyorum kalınlıktan rahat taşınmıyor. Hatta bir keresinde küçük naylon torba içine koymuştum. Elimde torbaylan powerbank taşıyordum. Bu konuyu biraz daha düşüneceğim ama alırsam da Xiaomi kesin gibi. Bu arada tamir seti geldi. Sanırım ekran yapışkanı mavi renkli olan şey.

    DEJİ İLE İOS11 - 7 SAAT 45DK KULLANIM!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.