Şimdi Ara

Değişik Bir Tavsiye Talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler,

    Kız arkadaşım çevirmen. Aynı zamanda yüksek lisans yapıyor. Yaklaşık 1 yıldır bu işlerini benim emektar Datron notebookumdan hallediyor. Fakat bu kadar kısa sürede kızın gözleri bozuldu. Bu işleri devam edeceği ve bende onun gözlerini çok sevdiğim için parası neyse verip en uygun monitörü almak üzere araştırma olayına girdik.

    Kısaca alınacak monitör binlerce sayfa makale, yazı okumak üzere kullanılacak. Öncelikli kullanım alanımız word başta olmak üzere office programları ve elbette internet. Film belki, oyun ise ben zevklenirsem iki diablo falan attırırım. Bunun ötesinde bir performans arayışımız yok. Fiyat önemli değil ama kullanmayacağımız teknolojiye de para vermek istemiyoruz.

    Bu bağlamda kaliteli bir CRT mi bize daha uygundur, bu da aklıma takılıyor. Yaptığımız araştırmalarda 22" monitörlere baktık "büyük iyidir" fikrinden hareketle. Araştırma alanlarımız internetteki satış siteleri, donanım hber ve reelde de vatan ve mavi bilgisayar oldu. Adaylarımız LG 226WTQ, HP W2207(ürünün ayağının esneklik sağlaması hoşumuza gitti) ve Samsung2232BW.

    Dediğim gibi CRT belki de daha uygundur bize. Yeter ki binlerce sayfa yazı okuma karşılığında en az göz bozacak teknoloji olsun. Gerçekten bilgi sahibi olan arkadaşların değerli yorumlarını rica ediyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.







  • benim bildiğim CRT veya LCD arasında yine en az ışın yayan LCD sağlık bakımından anliyacağın LCD yani CRT uzun süre kullanıldığında gözü yorar sonuçta oda tüplü bir monitör ve LCD ile arasında büyük fark var yapı itibariyle çalışma mantığıyla tabi klasik tüplü monitörlerden daha iyi CRT ama sağlık söz konusu ise LCD
  • Güvenkab, tavsiyen ve yardımın için teşekkürler. Bugün Vatan'dan 22" BENQ FP222WH modelini aldık. Kağıt üzerinde kontrast oranı LG ve Samsung'un muadil modellerine göre bira düşüktü ama yanyana ve aynı yayında görüntüsü en net ve parlak o gözüküyordu. Umarım hayırlı olur:)
  • cleartype özelliğini açmayı unutmayın.bi de monitörün ayarlarından text seçeneğini seçin.
  • Hocam, cleartype özelliği ürünün içinden çıkan ingilizce user manualda dikkatimi çekmedi. Monitör ayarlarında ise text yok. Görebildiklerim, standart-movie-dynamic ve photo. Bunlar genel her monitörde olabilecek ayarlar mı yoksa bizim aldığımız modelde de var olan ayarlar mı? Yardımcı olursan sevinirim.
  • Göz doktoruna gidilmeli. Gözlük kullanması gerekiyorsa kullansın. Göz kuruluğuna karşı damla da veriyorlar.
  • Gittik doktora. 1.25-0.75 miyop+astigmat çıktı. Gözlük reçetelendi. Bu tedbirleri alıyoruz ama tıp teknolojisinin ötesindeki teknolojik nimetleri seferber edelim istedim:)İlgine teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.