Şimdi Ara

Değersiz TL için çalışmak sizi mutsuz etmiyor mu ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt

    araba gayet luks ben faturalarimi odeyemiyorum sen araba almaktan bahsediyorsun alsan bile bakimi ve benzini var bu ulkede araba sahibi olmak demek zengin olmak demek

  • Bağımsızlığın bedeli. Birleşik krallığa bağlı bi toprak olsak belki şimdi kraliçenin resmi olan sterlin le maaş alıyorduk.

  • tl'den önce asıl vergiye çalışıyoruz. vatandaşından bu kadar vergi alan bir devlet nasıl hala bu durumlara düşüyor?

  • Denetim yok da ondan. Norveç isveç vs niye zengin denetim var hukuk var sistem var

    Kanı beş para etmez insansı varlıklar milletten topladıkları paralarla zengin olup nasıl pudra şekeri çekebilirler ki başka?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    tl'den önce asıl vergiye çalışıyoruz. vatandaşından bu kadar vergi alan bir devlet nasıl hala bu durumlara düşüyor?

    Kendileri yiyor.


    ABD'de fiyat etiketlerinde vergi hariçtir, kasaya gidince vergiyi harcı öğrenirsiniz ödeme yaparsınız. O sistemi buraya da getirmek lazım aslında. Vatandaşın nereye ne kadar vergi ödediği hakkında gram bilgisi yok, bilgi olmayınca noluyoruz diyen de yok.


    970.000 liralık arabanın 640.000 lirası vergi, insaf ya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerli olan kan emici olan, atanın katili olan, ceddine işkence ve tecavüzler etmiş olan ingiltere ve abd de yaşamak daha mı iyi olur sence

  • her geçen gün maaşın azaldığını hissetmektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

    8333 Euro derken  İşçi 2k Euro alıyorsa, ortalama mühendis 3 veya taş çatlasın 4 bin euro alır.

    10-15 yıl tecrübeli bir mühendisin almanyada alacağı maaş 4000-4500 euro nettir hocam dahada arrtmaz. Bu arkadaş kaba etinden uydurmuş heralde. Almanyada 5000 euro üzeri maaş alan, nufusun %2 si civarı.

  • DonanımHaber oldu ağlama duvarı. Mutsuz olan gitsin arkadaş buraya yazinca rahatliyor musunuz? Durum belli aglasan da söylensen de böyle gidecek, ya baska ulkeye gideceksin ya da kalıp bu sistemde devam edeceksin ama artik aglamayi kesin arkadaslar biraz adam olun çalışın giden gitsin kalan kalsın bu nedir paso memnuniyetsizlik ile ilgili konular hep almanya ile kiyaslama sanki oraya gidince her sey sut liman it gibi çalışıyor insanlar sizin burda gordugunuz hayat oraya gidince oyle degil her şey almak degil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Bağımsızlığın bedeli. Birleşik krallığa bağlı bi toprak olsak belki şimdi kraliçenin resmi olan sterlin le maaş alıyorduk.

    Evet tek bağımsız devlet biziz çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekonomi doktoru

    Evet tek bağımsız devlet biziz çünkü.



    Alıntıları Göster

    Yok bide demokratik kongo cumhuriyeti var. Diğer dediklerinizi arkasında güçlü ülkeler var. Biz mahalle bakkalıyız onlar bim şok a101

  • 2 saat önce Yunus marketten 4 parça alışveriş yaptım 80 TL verdim çıktım. Aldıklarım 30lu Large yumurta 1 kilo taş kırma yeşil zeytin 1 adet salça ve ÇEYREK Karpuz. Hepsi 80 TL tuttu varın paranın değerini buradan siz ölçün.

  • Ah ahh ne sen sor ne biz söyleyelim kardeşim. Eskiden hayal ettiğim arabayı almama 2-3 sene vardı şimdi aynı aracın ikinci elini alma hayalim bile ortadan kalktı Allah sonumuzu hayır etsin mutsuzluk,umutsuzluk çok kötü tek isteğimiz insanca bir yaşam fazlası değil... 

  • 28 yaşındayım. üniversite mezunuyum. çok iyi seviyede ingilizce biliyorum. bilgisayar kullanma becerilerim yüksek. programlama dahi öğrendim. fakat çalışmayı tercih etmiyorum. çünkü çalışsam en fazla kazanacağım para 5 bintl (onu da bulacağımı sanmıyorum). onunla da hiçbir şey olmaz. anca bimden a101 den aldığım kalitesiz besinlerle karnımı doyururum o kadar. sıfır birikim yapabilirim. avrupalının yüzüne bakmadığı arabayı ben belki 10 sene sonra yediğim ekmekten kısa kısa alabilirim. bu şartlarda çalışmanın bir anlamı yok. zaten bir şekilde karnımı doyuruyorum. birikim yapamadıktan, geleceğimi inşa edemedikten sonra günde 10 saat çalışmanın ne anlamı var. babam zengin falan da değil. şimdilik köye yerleştim. asgari şartlarda yaşayıp karnımı doyuruyorum. pandemi sonrası yurtdışına gitmek için elimden geleni yapıcam. ne olursa olsun fark etmez. pompacı, temizlikçi, garson, işçi, bok temizleyicisi... burda yaşamaktan iyidir.

  • Ülkede bu kadar koyun varken ben umudu kestim bu ülkenin başına kim gelirse gelsin ben anca 40 yaşıma gelince adam akıllı bir sistem oturtulur gençliğimizi bu ülkenin nazına verdik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bundan sonra maaşımı patrondan Euro olarak ödemesini isteyeceğim; 283€.

  • 03




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan712 -- 20 Mart 2022; 13:6:30 >
  • abi oraya git bi zahmet..


    ötv, %37'den %90'lara çıktğından, telefon ötv2leri 2 kat arttığından kimseden gık çıkmadıydı, olacağı buydu... daha ne bekliyorsun.


    bak iktidaray hazırlanan büyük muhalefet partilerinin hangisinin gündeminde ötv oranları!!


    hiç birinin...


    demek, gelen de şimdiki gibi olacak,, çünkü biz buyuz toplanda.


    şimdi mızmızlanma vakti değil, çalış-üret.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3645D418B

    araba gayet luks ben faturalarimi odeyemiyorum sen araba almaktan bahsediyorsun alsan bile bakimi ve benzini var bu ulkede araba sahibi olmak demek zengin olmak demek

    Yaptığım iş için araba 1. Derece ihtiyaç bu sebeple hurda bile olsa bir araca sahibibm. Dediğiniz doğru mazot alabiliyor olmak zenginlik 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi hakla gidip batılılarla kendimizi kıyaslıyoruz?


    Ne ürettik de böyle bir kıyaslama yapabiliyoruz? Patates?

    Arkadaşlar, daha biz kendimizi tartamıyoruz, ne olduğumuzu göremiyoruz. Bir de onlarla kendimizi nasıl kıyaslayacağız, bilemiyorum.


    Herhangi bir kıyas konusunun derinlerine indikçe, artık yaptığınız kıyaslamanın çok zavallıca olduğunu idrak edebileceksiniz.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.