ben simao'nun performans düşüklüğünü quaresma'ya bağlıyorum. maçta simao'ya 10 top atılsa quaresma'ya 50 top atılıyor. tüm takıma quaresma üstünden oynaması emrediliyor.. quaresma da malum. holosko'nun gayet sade bir şekilde yaptığı başarısız adam geçmeleri gayet estetik bir şekilde başarısızlıkla sonuçlandırıyor. kimse quaresma ne yapsın arkasında ekrem oynuyor, toraman oynuyor demesin. ekrem'e ve diğerlerine bindirme yaptığında tek pas attığını görmedim. önünü 3 kişi kapattığında oyunu açmak için kenarlara, yakın arkadaşlarına tek pas verdiğini görmedim. ekrem quaresma'nın değil quaresma ekrem'in performansını düşürüyor. ben bek olsam önümde oynamasını son istediğim adam quaresma olur ve tüm formsuzluğuna rağmen en çok önümde oynamasını istediğim adam ise simao olur. kimse ötmesin simao koşmuyor diye. hücumda savunmaya en çok yardım eden oyuncumuz, keza almeida da öyleydi. simao topu alıp takıma oynuyor, takım alıp quaresma'ya oynuyor, quaresma alıp kendine oynuyor. öncelikle kırılması gereken döngü budur. quaresma oynamasın canı cehenneme demiyorum, sadece takım içi sorumluluk dağılımı yapılsın istiyorum ki işte o zaman değil simao, edu'nun bile performansını artırabilirsiniz..
quote:
Orijinalden alıntı: wildlove
ben simao'nun performans düşüklüğünü quaresma'ya bağlıyorum. maçta simao'ya 10 top atılsa quaresma'ya 50 top atılıyor. tüm takıma quaresma üstünden oynaması emrediliyor.. quaresma da malum. holosko'nun gayet sade bir şekilde yaptığı başarısız adam geçmeleri gayet estetik bir şekilde başarısızlıkla sonuçlandırıyor. kimse quaresma ne yapsın arkasında ekrem oynuyor, toraman oynuyor demesin. ekrem'e ve diğerlerine bindirme yaptığında tek pas attığını görmedim. önünü 3 kişi kapattığında oyunu açmak için kenarlara, yakın arkadaşlarına tek pas verdiğini görmedim. ekrem quaresma'nın değil quaresma ekrem'in performansını düşürüyor. ben bek olsam önümde oynamasını son istediğim adam quaresma olur ve tüm formsuzluğuna rağmen en çok önümde oynamasını istediğim adam ise simao olur. kimse ötmesin simao koşmuyor diye. hücumda savunmaya en çok yardım eden oyuncumuz, keza almeida da öyleydi. simao topu alıp takıma oynuyor, takım alıp quaresma'ya oynuyor, quaresma alıp kendine oynuyor. öncelikle kırılması gereken döngü budur. quaresma oynamasın canı cehenneme demiyorum, sadece takım içi sorumluluk dağılımı yapılsın istiyorum ki işte o zaman değil simao, edu'nun bile performansını artırabilirsiniz..
Keşke bu kadar basit olsa
quote:
Orijinalden alıntı: potur
quote:
Orijinalden alıntı: wildlove
Keşke bu kadar basit olsa
maalesef değil işte. dediğim gibi takımda sorumluluk dağılımı yapmak verimi artırır. örnek bursa maçı. portekizliler bir çıktı takım çatır çatır top oynamaya başladı ve 2 gol atıp geriden maçı kazandık. bunu sürekli hale getirmek lazım. şu durumda baş portekizli carvalhal yüzünden çok zor böyle bir şey yapmak, sanmıyorum o otoriteye sahip olduğunu.. takımda sorumluluğu dağıtıp, bir de oyunu 50 metrede oynayabilirsek tek blok halinde o zaman işler yavaş yavaş yoluna girmeye başlar. geçen yıl bunun girişimi vardı en azından. ne bileyim ülkede schuster 2 beki öne çıkarıyor yeaa yetişin böyle futbol oynanmaz diyordu futbol yorumcuları, bilgin ulu bilge kişiler ama maçı dikkatli izleyen görüyordu bekler ileri çıkıyor, 2 santra hizasından beklerin bölgesine açılıyor ve ön libero da stoperlerin bölgesine yaklaşıp muazzam bir görüntü ortaya çıkıyordu. bekler ne yapıyordu peki, sürekli bindirmeler, 90 dakika rakibin başını döndürme girişimleri derken topun da sahibi olmamızı sağlıyordu. gol olmuyordu felan ama girişim vardı en azından bunu kimse inkar edemez, zaten girişimi göstermezsen verimi alman imkansız. tabata bile manyak hareketliydi, ne bileyim oyuncu başına metrekarelik alan 50 metrede oynandığı için düşüyor ve guti bile topa basıyordu çünkü savunacağı alana daha iyi hükmediyordu, deli dana gibi koşmasına gerek kalmıyordu, ernst ilk yarı maçların %99'unda oynadı ve hatırlayın ernst'e yapılan övgüleri. guti-ernst arasında pas hatası olmuyordu çünkü mesafe yakındı, takım blok halindeydi. hiçbir şey değil o sistemin üstüne iyi ofsayt taktiği yapabilen ve geriye çabuk dönebilen bir stoper bir de bek alınsaydı şu an tüm avrupa beşiktaş'ı konuşuyor olurdu. ama olmadı, işte sabredemedik, çok başarılı sonuçlar alamayınca stoperler kendini geriye çekmeye başladı, savunulacak alan büyüdü 2. yarıyla birlikte ernst-guti'nin performans düştü derken bu günlere kadar geldik. bundan sonrası ise hiç iyi görünmüyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme