Şimdi Ara

DEFINITIVE CLUB (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.180
Cevap
42
Favori
332.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras

    Sayın altanpsx'in öve öve bitiremediği Classe High-End amfileri, döve döve bitiremediği Definitiveler ile test etmişler nedense

    http://www.soundstage.com/equipment/classe_delta_cap2100.htm

    http://www.hometheatersound.com/equipment/classe_delta_ca5200.htm




    1. ve 2. linkteki incelemelerde farklı hoparlörle ile Classe nin performansına bakılmış.Hoparlörlerin değil .Hangi hoparlörlerle nasıl bir uyum sergiliyorlar açısından güzel bir inceleme olmuş




  • Nuri

    Definitive in "D" sini bile görmedim orda...




    quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras

    anladım abi definitive varmıydı bişiler mesela clr 3000?


    @byali

    Abi o diğer şey için vaktim olmadı Tayvanda hakkını helal et
  • vay demek definitive yok he kısmet o zaman speaker kablosu falan alsaydın bare güzelinden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar


    quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras

    Sayın kdundar ben çok iyi anladım. Bu da demek oluyor ki her iyi cihaz yada kolon illaki pahalı olucak diye birşey yok ,sizinde gördüğünüz gibi testi yapan her iki kurumunda birbiriyle alakasız ve bağlantısız olmasına rağmen görüldüğü gibi iyi olan kolonu heleki de test için kullanabiliyorlarmış.
    Ben sadece buraya 2 tane örnek koydum aslında gezerken definitive ile ilgili bir çok örnek dikkatimi çekti ama yine bu 2 örnek bile önemli bir ispattır eğerki siz definitive dandik diyorsanız demek ki classe de dandik oluyor bu durumda


    Ben hiçbir cihaz için dandik diye bir tabir kullanmadım bundan sonra da kullanacağımı zannetmiyorum. Her ürünün seveni ve alıcısı mutlaka vardır. Benim burda anlayamadığım konu şu. 2 tane 1.500, 1 tane 2.500 ve 1 tane 18.000 $ lık hoparlör kullanmak ne anlama geliyor. Hani 1.000 - 2.000 arasından bir hoparlör, 2.000 - 5.000 arası bir hoplarör, 5.000 - 10.000 arası bir hoparlör, 10.000 - 25.000 arası bir hoparlör deneseler belli segmentlere ait hoparlörleri denemişler diyeceğim oda değil. magico olmasa yakın fiyattakileri karşılaştırmışlar diyeceğim oda değil...

    Benin nacizane görüşüm her pahalı cihaz iyi olacak diye bir kaide yok ama her kaliteli cihaz pahalı oluyor. En azından benim görüp dinlediğim kadarı ile...



    Sn. Kdundar,

    Başka söylenecek bir şey yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rgokdemir

    Nuri

    Definitive in "D" sini bile görmedim orda...




    quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras

    anladım abi definitive varmıydı bişiler mesela clr 3000?


    @byali

    Abi o diğer şey için vaktim olmadı Tayvanda hakkını helal et


    Bir dahakine artık.
  • Merhaba,

    Son dönemde Ses Sistemleri forumunda belirli konularda belirli kişiler arasında çok fazla kişisel tartışma oluyor. Sonra taraflar birbirlerini şikayet ediyorlar ve duruma müdahale ediliyor.

    Herkesten rica ediyorum, ses sistemleri hakkında konuşulması gereken konuları kişisel anlaşmazlıklarınız ve çekişmeleriniz için tartışma ortamı haline getirmeyin.

    Eğer bu tür mesajlar devam ederse, bu üyelere bölüm uzaklaştırma cezası vermek zorunda kalacağız. Bir kaç kişinin kişisel tartışmaları yüzünden, sayısız diğer üyenin rahatsız olmasına müsade edemeyiz.

    Ayrıca belirtmek isterim ki, bu tür tartışmalarda haklı-haksız şeklinde bir ayrım yapılmıyor. Çünkü haklı olsanız bile bu tartışmaları sürdürdüğünüz zaman siz de haksız duruma düşüyorsunuz. Dolayısıyla böyle mesajlara cevap vermeden, Şikayet Et butonu ile bildirilmesi en doğru hareket olur.

    Anlayışınız için teşekkürler, iyi forumlar.

    Not : Bu mesajımla ilgili görüşleriniz varsa lütfen konuda mesaj yazmayın, benimle PM (özel mesaj) ile iletişime geçin.




  • sayın supercube ali abi nerelerdesin yav
  • Supercup

    Hayırlı olsun..
    Abi sag gösterip sol vurdun ;)
    Ertelemistin diye biliyordum ev isini?
  • Bizimki biraz ekmek yoksa pasta yesinler muhabbetine girer...
  • hayırlı olsun ali abi iyi günlerde otur
  • rgokdemir yeni bayi ile ilgili bilgin varmı ? ne zaman nolucak?
  • Hiçbir bilgim yok Nuri
    araştırmadım
    ptesi bir bakarım
  • Evet arkadaslar bp 30 kolonumu arka surroundda heba etmemek adına satıyorum upgrade yapmak isteyenler için kaçırılmaz fırsat bp 10 artı nakit şeklinde vericem
  • Bugün yolumun üstündeyken Tünel'de bulunan ERTEKİN'e uğradım ve Definitive ile ilgili gelişmenin ne olduğunu sordum.Öncelikle kesinleşip bitmiş bir şey yok.Asıl bilgiyi verebilecek kişi yurt dışındaymış.Anlaşılmış gibi denildi, yani hala görüşülen şeyler var.Best Buy üzerinden satılmasıyla ilgili bir şeylerde gündeme gelmiş.

    Yalnız bunları konuştuğum kişinin ısrarla söylediği duruma asıl hakim olan kişinin şu anda yurt dışında olduğu.
  • bakalım inşallah en kısa sürede belli olurda herkes nasiplenir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras

    son aldıgım duyumlara göre definitiveyi ertekin getirip bestbuy satıcakmış


    Bence bu biraz tevatürden ibaret: Şöyle olsaydı, daha mantıklı (ve benim için daha inandırıcı) olurdu: "....definitive'i ertekin getirip piyasadaki bayiler haricinde bestbuy da satacakmış..." Tabii, bu markayı zincir-mağazalarda bestbuy satacaksa, eşitlik ilkesi gereği mediamarkt, saturn, electroworld ve hatta darty de satabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reef1905


    Bugün yolumun üstündeyken Tünel'de bulunan ERTEKİN'e uğradım ve Definitive ile ilgili gelişmenin ne olduğunu sordum. Öncelikle kesinleşip bitmiş bir şey yok. Asıl bilgiyi verebilecek kişi yurt dışındaymış. Anlaşılmış gibi denildi, yani hala görüşülen şeyler var. Best Buy üzerinden satılmasıyla ilgili bir şeylerde gündeme gelmiş.

    Yalnız bunları konuştuğum kişinin ısrarla söylediği duruma asıl hakim olan kişinin şu anda yurt dışında olduğu.


    Bu son verdiğiniz bilgi bana göre de daha inandırıcı ve son durumu yansıtıyor.

    Bizde bir kere bir dedikodu başladı mı, arkası çorap söküğü gibi gider. (Askerlik yapanlar bilir: birisi sırf gırgırına "askerlik 3 aya iniyormuş" diye bir şayia, resmen balon, çıkartır. Sonra bu diğerleri -- yani inanmak isteyenlerce -- balon öyle allanır pullanır ki bizzat balonu çıkartan bile buna hasseten inanır olur...)

    Bu işlerde 25 yıllık deneyimi (ve bunun son 10 yılını Definitive ile de geçirmiş biri olarak) ile söyleyebilirim ki:

    1) Definitive'den bir malın sipariş edilmesiyle (daha doğru bir deyişle, söz konusu siparişe ilişkin gerekli ödemenin Definitive'e yapılmasıyla...) bu malın Türkiye'ye varışı/gümrüklenmesi arasında ortalama 7 ila 8 hafta süre vardır.
    Bunu, malın Hong Kong'daki depoda pratik olarak tamamen stokda olduğu ve gemiyle Türkiye'ye sevkedileceği varsayımları ile söyleyebiliyorum.
    2) Bugün itibariyle (yarın hayırlı Cuma, veya gelecek Pazartesi Mayıs'ın 2. günü bu konuda bir değişklik olur mu bilemem haliyle...) ama Ertekin'in veya Türkiye'deki herhangi birisinin Türkiye pazarı için Definitive nezdinde telaffuz edilmiş, vadedilmiş (parası ödenmişi de bir kenara bırakalım), tahmini ("forecast") yapılmış herhangi bir siparişi/sipariş taslağı bulunmamaktadır!...
    3) Ancak deneyimlerime istinaden, Definitive'in ürünlerini sadece ve sadece Best Buy'da sattırma gibi bir diretmesi asla olamaz. Zira distribütörler/ithalatçılar Best Buy ve benzeri zincir mağazalara mal verdiklerinde, Bayi'lerine verdikleri fiyatların aynısıyla satış yapsalar bile bu zincir mağazalara birtakım ek katkılar ve ödemelerde bulunmak zorundadır. Yani Bayi satışı ithalatçı için biraz daha karlıdır. Bu nedenle bir malın (markanın) sadece Best Buy'da satılması, hele ki bunun Definitive gibi son 10 yıldır TR pazarında yer alan bir marka olması halinde, neredeyse olanaksızdır.
    4) Yukarıdaki'nin olanaklı olması için, a) Markanın TR'de hiçbir distribütörünün olmaması, b) Marka'nın (Definitive'in) Best Buy'a direkt satış yapması ve Best Buy'ın da bu malı ithal etmesi zorunludur. Halbuki Best Buy ve benzerleri ithalatçı olmaktan özellikle kaçınmaktadırlar. (İthalatçı olamayacaklarından değil elbette: ithalat finansmanıyla uğraşmamak, satış sonrası servis/bakım/tamir konularında doğrudan muhatap olmamak ve bu konularda masraf etmemek gibi belli başlı ve sair nedenlerle...)




  • süper cüp abi sen bekleme abi kur sistemi yeni eve
  • ali abi bellimi olur belkide mythos serisinin super towerını alırsın hoşuna giderde
  • süpercüp abi sen elindekiyle devam et...bir tane de AVR al..tamamdır..
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.