Şimdi Ara

dedem ağaymış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dedem anadoluda eski ağalardan biriymiş. arsalar, evler ve sahibi olduğu fabrika varmış. Soyadım bile buradan geliyor fakat zamanında karıyla kızla ve kumarda yemiş, ama yine de babama iyi kötü bir şeyler kaldı. babam ve amcam üst düzey memur oldu diğer iki kardeş boş gezenin boş kalfası. en büyükleri de serveti yiyenlerden. dedem ölmeye yakın kumarı karıyı kızı bırakıp dine yönelmiş, hacca falan gitmiş.

düşünüyorum da dede parayı yemese ben de kafayı akademik başarı ile bozmazdım daha rahat bir hayatım olurdu. ders çalışmaktan bıktım valla :(

• Benimde dedemin babasi agaymis ama koyu balkanlarda. Mubadele ile gelince oradaki mal varligina karsilik burada arazi vermisler.Bursada niluferde koyumuz var. Ismini vermeyecegim ama o koyun neredeyse tamami bizimmis zamaninda. Dedemde gazetecidir zamaninda satip kendi gazetesini ve matbaasini kurmus. Bursanin ilk yerel gazetesini benim dedem kurmus 1956 senesinde. 90lara kadarda isledi burasi. Bizede dededen arazi falan kaldi ama bunlar daha sonradan dedemin kendi aldiklari.Agalik doneminden birsey kalmadi.
    Matbaa ve gazeteninde halen binasi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli mehmet -- 29 Haziran 2024; 19:40:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik Anadolu hikayesi. Hala arsa ya da yıllık mahsüllerini satıp pavyonda yiyen varmış. Türk erkeklerinin kanı bacak arasında toplanıyor galiba.

• 600 bin dolarlık eviniz yok mu,baya bı şey kalmış demek ki yine

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

araştırmalarıma göre daha fazlaymış lakin dedenin serveti yanında bu hiçbir şey. bıktım valla ders çalışmaktan, tamam yapabiliyorum ama nefret ettim.

• Sen kötü bı bölüm okusaydin da baban güzel bı iş bulurdu,kasma bu kadar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ders çalışmayı sevmiyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Teyze Düştü
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.