Şimdi Ara

debriyaj balatası kaç binde biter ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
39.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • imzamdaki araç 75.000 km de 30.000 km de 1.debriyaj setini 75.000 km de ikinci debriyajı istiyor bende inatla değiştirmiyorum.
  • Debriyaj baskı ve balatasının ömrünü doldruması ayağın debriyajla ne kadar buluştuğu ve bu buluşma süresinin ne kadar olduğu ile yakından ilgilidir.Kavrama noktasını bulmadan yapılan ani kalkışlar, özellikle şehir içi trafiğnde dur-kalk yapma nedeniyle bu mekaniğin sıklıkla kullanılması, ayağın gereksiz yere debriyaj üzerinde tutulması gibi nedenler elbette bu parçanın ömrünü kısaltır. Kullandığım araçlar genelde VW grubu araçlar oldu ve baskı balatanın en az 100.000 km ye yakın değerlerde değişimine şahit oldum. Ancak şehiriçi trafiğinde bile olsa bu parçanın 30.000 km de değişim görmesi, genelde kullanıcı hatası olarak yorumlanabilir diye düşünüyorum.

    Kazasız ve keyifli sürüşler...
  • sıfır aldığım 1998 model reno 19'u sattığımda 175,000km'de idi, ve orjinal balatasını hiç değiştirmemiştim. Sattığım zamana kadar da debriyaj balatası ile ilgili hiç bir sorunu yoktu. Sanırım aynı şekilde kullanmış olsaydım, 250,000km'yi görebilirdi.
  • debriyaj balatasının fiyatı ne kadardır acaba bilen varmı ??

    benim araç doblo 2008 model 22.000 binde fakat debriyaja bastıgında titreme yapiyor debriyaja iyicene bastırınca zorlanınca titreme gidiyor nedir bunun sorunu bilen varmı ???
  • slm
    o sorun bendede oldu ancak yada ben sonra farkettim yada hep öyleydi bilmıyorum ama ufaktan bi titreme vardı
    bi problem çıkarmadı
    debrıyaj seti 100-200 arasında nette marka marka değişiyor
    serviste 400 tl bile tutabilir.
    garantili değilse parçacılardan sıfır alabilrsin ancak problem o ise tabiki
  • Merhaba...
    Benim de 2003 LagunaII 1.6 aracım 160.000 km de.Genelde şehir dışı kullanıyorum.Debriyaj baskı balata hiç değişmedi.Değiştireyim diyorum ama maliyet yüksek.Şu an için sorun hissetmiyorum ama olur olmadık bir yerde yolda bırakmasından çekiniyorum.Bu km normal mi?Bitmeye yakın nasıl belirtier gösterir acaba...
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctuna -- 27 Aralık 2009; 11:12:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umera

    Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama genel bilgi olsun diye yazıyorum.
    Avrupa arabalar normal kullanımda 200000 ni deviriyor.
    Mesajda geçen mitsubishi 5. debriyaj çok anormal bir durum.
    Hata ya kullanıcıda ya da debriyaj ayarlarında sorun var demektir.
    Carisma ile aynı motora sahip proton kullanıyorum 110000 de orjinal.


    Bizim durum gerçekten anormal, her debriyaj yaptırdığımızda ustalar ''debriyaj ayarlarından dolayı erkenden bitmiş. Ben şimdi hallettim'' dese de aynı durum yine başımıza geldi.. Bakalım, umarım beşincisini de değiştirmek durumunda kalmayız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ctuna

    Merhaba...
    Benim de 2003 LagunaII 1.6 aracım 160.000 km de.Genelde şehir dışı kullanıyorum.Debriyaj baskı balata hiç değişmedi.Değiştireyim diyorum ama maliyet yüksek.Şu an için sorun hissetmiyorum ama olur olmadık bir yerde yolda bırakmasından çekiniyorum.Bu km normal mi?Bitmeye yakın nasıl belirtier gösterir acaba...
    Saygılar...


    Bitmeye yakın aracın çekişten düşmeye başladığını hissedersiniz. Atıyorum hızlanma eskisi gibi performanslı olmaz. Onun haricinde yakıt tüketimi de artar.. Gün gelir, aracınızı kaldırabilmek için epey gaza yüklenmeniz gerekir..
  • Debriyajın bittigi sadece kavrama ile mi anlasılır, aracım 307 1.4hdi ve arabam 90bin km de, arabamda herhangi bir sorun hissemiyorum fakat debriyaj cok sert, baya bi zorlamam gerekiyor debriyaja basarken, arabamın ilk zamanlarında cok yumusaktı, artık debriyaja alıstım fakat arkadaslarımın arabalarına fln binince de kendi debriyamda bir sorun oldugunu dusunuyorum, motordan pek anlamıyorum sizce debriyajı bitik midir, bir de degiştirsem tahminen seti ne kadara degişir işcilik dahil?
    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tubul

    Bazı kullanıcılar vites değiştirdikten sonra ayağını debriyajdan çekme esnasında aynı anda gaz pedalına yükleniyor

    Bazı kullanıcılar da vites değştirdikten sonra debriyajdan ayağını tam olarak çekip gaz pedalına basmaya başlıyor.

    Ben ikincisini yapıyorum,doğru mu yapıyorum?


    Ben birincisini daha doğru buluyorum
    Örneğin 4. vitesten 5. vitese atacağım zaman 2600-2700 devire kadar çeviriyorum ki bu da aşağı yukarı 90-95 km/s hıza denk geliyor. Debriyaja bastığım an motor rölantiye iniyor(yaklaşık 9500 devir) 5. vitese attıktan sonra ayağımı debriyajdan çekerken bu arada motoru 2000-2100 devire çıkarıyorum ki bu da 5. viteste aşağı yukarı 90-100 km/s hıza denk geliyor. Böylelikle hem sarsıntısız bir vites geçişi oluyor ve benim kanaatime göre debriyaj balatası devir farkının az olmasından dolayı çok daha az sürtünmeye maruz kalıyor.




  • lada samaranın ki ni 80 binde değiştirdim. orjinal baskı balata ve bilyanın fiyatı 55 lira tuttu + 80 lira işçilik verdim
  • benim debriyaj kazık gibi cok sert ne zaman biter acaba
  • O.B.K hocam baskı balata hakkında bir konu bekliyoruz sizden.
  • Gerçi konu baya eski tarihli ama yazayım bilgi olsun : 2011 hyundai troy un balatası 28000 de inleme yapmaya başladı,,,,,,, servis 2 yıl veya 60000 km garanti kriterini yıl bazında geçtiği için garantiden değiştirmeye yanaşmıyor,,kısaca debriyaj balatasının 75000 -150000 km gitmesi uyduruk hyundai de hayal.Bize hediyesi 500 + işçilik miş,,,,,,,vay hyundai vay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan110 -- 13 Ocak 2014; 22:59:20 >
  • bizim broadweyin debraj balatası motor revizyonunda 150binde değişmişti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666

    hyundai accent 2002 model araba 75 binde bakıma gitti balatalar falan değişti bugun daha sürme tadına varamadım babam götürdü nasıl oldu tam bilmiyorum ama

    servisteki kişi 150 bin kadar gider demiş ayağın çok debriyaj da durmuş dedi o yüzden bitmiş bu doğrumu en iyi kullanıcı olsa bile bu kadar dayanır mı?

    tamamen sana bağlı. istersen 50 metre de de biter.
  • Balata tamamen kullaniciya kalmis bi sistemdir çok yokuş cikmaninda etkisi vardır tabikide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuna kadar kullanıcı ile alakalı hocam....

    bitirmek istesem şahsen 0 km bayiden al aracı 10 km de bitireyim baskı balatayı sana :)
  • Balatayı 10 km de bitirmek marifet değilki.Marifet bitirmemek veya 5 yıl garanti veriyorsa balatasına güveniyorsa,,garantisi içine sokmak,,,,,, Balatası 28000 km de biten hyundai i20 ile ondan önceki arabam LADA ya,, abi bu debriyajın son ayar yeri (140000 km de ) deyip debriyaj teline bir sürü pul koymuştu,,,, bak yinede pedal orta yerde kavrıyor,,en fazla 6 ay ömrü var mecbur geliceksin diyen Lada servisine 12 sene kullanımdan sonra bile gitmeden sattmıştım,,,,,Şimdi eski Lada ile i20 yi karşılaştırıyorumda Şöför aynı şöför ,, BEN ,, araba aynı ARABA değil,,,,,,,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan110 -- 14 Ocak 2014; 2:00:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan110

    Balatayı 10 km de bitirmek marifet değilki.Marifet bitirmemek veya 5 yıl garanti veriyorsa balatasına güveniyorsa,,garantisi içine sokmak,,,,,, Balatası 28000 km de biten hyundai i20 ile ondan önceki arabam LADA ya,, abi bu debriyajın son ayar yeri (140000 km de ) deyip debriyaj teline bir sürü pul koymuştu,,,, bak yinede pedal orta yerde kavrıyor,,en fazla 6 ay ömrü var mecbur geliceksin diyen Lada servisine 12 sene kullanımdan sonra bile gitmeden sattmıştım,,,,,Şimdi eski Lada ile i20 yi karşılaştırıyorumda Şöför aynı şöför ,, BEN ,, araba aynı ARABA değil,,,,,,,,,



    Ben 10 km de bitireyim derken bu isin kullaniciya bagli oldugunu anlatmak amaciyla soylemistim. Yanlis anlasildim galiba. Zira eski is yerimde kullandigim araci 135 000 km kullandim hic baski balata degismemisti..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.