Şimdi Ara

ꕥ DEATH STRANDING ꕥ | PS4 | PS5 ANA KONU | Türkçe | 08.11.2019 | (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.793
Cevap
59
Favori
367.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla bu nesil sanırım düşündüğümüzden çok daha uzun sürecek. Pro ve One X büyük olasılıkla bu nesilin ömrünü uzattı.

    İşin birde dediğin gibi 70 milyon Ps4 kullanıcısı detayı var. Böyle bir müşteri potansiyelini ne Sony ne Kojima görmezden gelemez hem kazanç hemde tepki olarak.
  • Hem PS 4 hem ps5 e çıkartabilir konsolların ömrünün uzadığını düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Valla kendi oyunları sonuçta, başka oyun firması değil ''exclusive'' her türlü optimize edip ps4'e çıkarırlar ps5'e getirirler eğer ki yeni konsol çıkarsa iki platform'a çıkmak zorunda :) Sony 70 milyon kullanıcıyı çöpe atıcak kadar düşüncesiz olamaz.

    Ama görünerde Pro var sonuçta. Pro nesili uzattı gerçekten gelmesi iyi oldu biz standart ps4 alanlar için

    Pro gelmeseydi PS5 gelicekti bence PS5'in gelmesi kötü olurdu bu oyunları PS5'e aktarıcaklardı kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 12 Aralık 2017; 13:1:36 >
  • Pro çıkmamış olsa Days Gone, God of War ve Spiderman çıkmış olacakti. Bence kötü oldu Pro. Yine yukarida saydigim oyunlari oynayinca nesil bitecek. Erken oynasaydik erken bitseydi.



    Pro yuzunden oyun cikis tarihleri uzadi. Proya gore de ayarliyorlar oyunun tamamini.

    Bana göre Pro Ps4'u mahvetti hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moral Veren Adam -- 12 Aralık 2017; 13:34:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    Pro'nun çıkması aslında bir nevi 4K+ VR için çıktı. 4K TV çok yaygınlaştı yurt dışında Sony'de baktı gördü 4K TV satışları arttı Pro çıkaralım dediler her halde, çıkmasaydı 2 yıl sonra PS5 gelicekti erken biterdi bu nesil, ama Pro'nun çıkması bir nevi standart cihazın ömrünü uzattı diyebiliriz. Tabiki şuanlık böyle gidiyor, ileride her şey değişebilir şu oyunlar bir türlü çıkamadı zaten beklemekten ömür bitiyor..

    Bende Pro'ya karşıydım ama böyle düşününce mantıklı geliyor gelmeseydi PS5'e çıkarıcaklardı bir çok oyunu ve bizi PS5 almaya iticeklerdi bu sefer o zaman nasıl olurdu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 12 Aralık 2017; 13:46:52 >
  • Yeni şu baştan aşağı metafor olan, ne dediği zerre anlaşılmayan videosunu izledim. Ve açıkçası kojimanın bu tutumundan çok sıkıldım. Biz tüketiciyiz, Ve söyledikleri kadarıyla bu bir fantastik sanat filmi değil bir oyun. Lars von trier yapmıyor bu oyunu, nuri bilge ceylan da yapmıyor. Kolu olan makinelere 'oyun oynanabilecek' cihazlara çıkıyor. Ve ben bu oyunu oynayacaksam eğer, yani beni çekmesi gereken trailer yayınlayanacaksa artık bu vakitte mutlaka bir gameplay gösterilmeli.

    Kojima gameplay'e verilecek tepkiden çekiniyor olabilir. Hatırladığım kadarıyla tps bir oyun yapılıyor. Ve başından beri yine metaforlarla sözlü olarak oyunun oynanış stilinin ne kadar farklı olduğundan bahsediliyor. Acaba ne kadar farklı ? Tipik bir tps değil mi? Klişelerden çıkacağız diye ne kadar standartlardan uzaklaşılmış, bu ne kadar doğru ve ben bu oyunu bu anlamsız fragmanlardan ve bunca belirsizlikten sonra nasıl alabilirim.

    Yani beyler ben sizinle bu tutumu tartışmak istedim açıkçası. Kojima egosu yüksek, ama iyi işler çevirmiş bir adam. Ama ne kadar iyi ve farklı bir kafa yapısı olursa olsun, konamiyle ne kadar ters düşerse düşsün, mgs bu adamındı. ne olursa olsun 5'in arkasında durmalıydı. O yarım ve kusura bakmayın ama bombok oyunu çıkarmamalıydı. Ya da bitmediyse, istediği gibi de olmadıysa, konamiyle bu kadar kanlı bıçaklı olduysa ismini de yapımdan çekip bırakmalıydı. Ama öyle olmadı. Sözleşmelerini okuma şansım yok ama kojima dediğimiz adam bence baştan aşağı risk unsuru şu haliyle.

    Bu kadar gömdüm, biraz da övelim.

    Konsept muhteşem. Tam olarak sevdiğim ve istediğim türden bir konsepte sahip. Az çok çıkarımda bulundum, bir kaç tahminim var bu oyunun NE olacağıyla ilgili. Umarım tutar.

    Başında bir patlamanın herşeyi başlattığından, diğer bir patlamanın da sonumuz olacağından bahsediliyor. Bunun altını biraz deşersek fizik ile karşılaşırız.

    Anladığım kadarıyla genel konsept, ikililik kuramı, madde- antimadde ilişkisi, varoluş gibi konuları ele alacak. Alt metin bu olacak ve bu bağlamda oyunun hikaye öğeleri yerleşecek.

    Dikkat etmişsinizdir. Elemanlar yakalandıklarını farkettiklerinde kendilerini öldürmeyi tercih ediyorlar. Demek ki o varlıklar tarafından ele geçirilmek ölmekten daha korkunç. 3 kişi var bu görevde olan. önce x kişi ölüyor. Y nin elindeki tüpte bebek ortaya çıkıyor (burayı tam anlamadım bebek hep mi vardı yoksa ölünce mi ortaya çıktı bilmiyorum) sonra Y ölüyor Z'nin elindeki tüpte bebek ortaya çıkıyor. Bu gameplayde bulunuyor olabilir. Ekibimiz öldüğünde yeniden bu tüplerde hayat buluyor, hızlı bir süreçte tekrar büyüyüp göreve devam ediyor olabilir.

    Sona doğru bir dev ortaya çıkıyor. Son denilen patlama bu devin kafasından ortaya çıkan mı acaba ?.Ayrıca o ellerinden uzanan siyah çizgiler (ki eski fragmanlarda mads mikkelsenin karakterinden de buna benzer çizgiler çıkıyordu) neyi tutuyor misal ? Patlama sonra derin sularda kayboluyor bizim eleman. üstünden yengeç benzeri dev bir yaratık uçup gidiyor. Bu sanırsam bir uzaylı. Bilemiyorum ama tüm bu çıkarımlar beni half life konseptine sürüklüyor. Dikkat ettiyseniz onda da açıklanmayan, merak uyandıran onlarca gizem var, konu yine çoklu evrenler teorisi, yine farklı bir uzay ırkı yine bir bilim adamı grubu gibi... Bilemiyorum sonuç ne olur dikkatle ve merakla bekliyorum death stranding in nereye varacağını.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dominator0

    Pro'nun çıkması aslında bir nevi 4K+ VR için çıktı. 4K TV çok yaygınlaştı yurt dışında Sony'de baktı gördü 4K TV satışları arttı Pro çıkaralım dediler her halde, çıkmasaydı 2 yıl sonra PS5 gelicekti erken biterdi bu nesil, ama Pro'nun çıkması bir nevi standart cihazın ömrünü uzattı diyebiliriz. Tabiki şuanlık böyle gidiyor, ileride her şey değişebilir şu oyunlar bir türlü çıkamadı zaten beklemekten ömür bitiyor..

    Bende Pro'ya karşıydım ama böyle düşününce mantıklı geliyor gelmeseydi PS5'e çıkarıcaklardı bir çok oyunu ve bizi PS5 almaya iticeklerdi bu sefer o zaman nasıl olurdu?

    İşte orası da ayrı bir sıkıntı. Ama dedigim gibi Pro cikmasa suan bir çok özel oyunu oynuyorduk. Ps5 cikmadi ama Ps4'e de hala buyuk Sony ozel oyunlari cikmadi. Daha yeni yeni cikmaya basliyorlar.



    Bence gelisen teknoloji konsollari zora sokuyor. Sony de Ps5 nasil olmali diye kara kara dusunuyordur. Ya da dusunmuyordur ve Ps5 Pro, Ps5 Super Pro diye bizi yolacaktir



    Mesela Death Stranding bekleyenler 1.5 yildir oynanış goremedi. Bu da başka bir sorun. Bir oyun icin 3 - 4 yil bekleyip 2 gunde bitirmek de tuhaf geliyor. Tabi bu Sony'nin degil artik tum yapimcilarin problemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam o eski 3-4 ayda gelen eski teknoloji oyunları yok maalesef, teknoloji geliştikçe oyun sürüleride uzuyor mesela Horizon Zero Dawn 2013 yılında başlanmış, AC Origins 2013 yılında başlanmış ikiside 2017'de geldi ve ikiside açık dünya oyunu, çizgisel değil çizgisel olsalardı belki daha erken çıkma şansı olabilirdi.

    Death Stranding açık dünya oyunu, oyun 2016'da tanıtıldı 2016'da başlandı dersek bu oyun 2020'de gelicek eğer ki hızlandırılırsa 2019 sonunda görebiliriz. Daha erken çok zor.

    Kojima demiş 3-5 yılda bir oyunun gelmesi artık standart haline gelmiş. 10 yılda bile gelebilir demiş.
  • 70 milyon kullanıcıyı çöpe atma gibi bir durum olmaz merak etme.

    Pro olmasaydı şuan Ps5 sesleri başlamıştı ama ortalık sessiz. Yeni nesil bile olmayabilir atıyorum Pro 2 çıkar ve Ps4'ü silerler. Pro ile Pro 2 ile yola devam ederler ama bu oyunu hertürlü Ps4 sahipleri oynar. ;)
  • Şuanlık öyle bir durum olmaz o sesler 2 yıl sonra gelmeye başlar. Şuan satış anlamında iyi gidiyor zaten konsollar.

    Ben 2019 sonları ve ya 2020 Kasım gibi düşünüyorum yeni konsolları o zamana kadar bu exlusive oyunları yığırlar bir çoğunuda ps5'e getirirler.
  • Ps 5'in lansman oyunlarının projesi falan zaten hazırdır. Neyse biz konumuza dönelim ;)

    Oyun yalnız Pro odaklı geliştiriliyor diye biliyorum. Normal Ps4'lerde grafikler nasıl olacak acaba.
  • Şuan gelecek oyunlar Pro'ya özel geliştiriyor 4K kalitesinde normal ps4'de tabiki kısıcaklardır elbet ama grafikler orta tatmin edici olur her türlü. Ben bu zamana her oyunu oynadım hemen hemen öyle gözüme çarpan kötü gelen oyun olmadı normal ps4'de
  • Valla bakalım Pro-Ps4 arasında nasıl bir fark olacak. Kojima normal Ps4 sahiplerine karşı fazla acımasız olmasında.
  • Oyun motoru: DECİMA

    Horizon Zero Dawn'ın motoru gördük normal ps4'de efsaneydi grafikler. Bu oyunda üzmez bizi.
  • HZD'nin grafikler çok iyiydi eğer aynı grafik motoruysa o zaman telaşa gerek yok. Tatmin edici görsellere sahip olacaktır.
  • Aynı motor ama Kojima motoru farklı bir boyuta taşıyacakmış sanırım Guerilla Games ile paslaşıyorlarmış sürekli.
  • Şu arkadaki şey satılıyorsa alalım
  • satılıyorsa ve fazla tuzlu olmaz ise almayı düşünüyorum hocam
  • Hideo kojima Decima grafik motorunu ve kullandığı yeni teknolojiler ile oyunun grafiğini çok iyi yapacaktır.GG Decima grafik motoru başarılı,buna Hideo kojima kendi optimizasyonu da eklenince mükemmel oyunun grafikleri PS4 slim de bile olacaktır.Oyunun oynanış mekaniklerini aşırı merak ediyorum.E3 2018 de kesin gameplay gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.