Şimdi Ara

ꕥ DEATH STRANDING ꕥ | PS4 | PS5 ANA KONU | Türkçe | 08.11.2019 | (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.793
Cevap
58
Favori
367.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Death Stranding 'Briefing' Trailer Reveals Main Story Details - Gamescom 2019



  • Acaba ne zaman halka açık olarak yayınlayacak videoyu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Levenbreh

    Acaba ne zaman halka açık olarak yayınlayacak videoyu
    Ben ara ara bakıyorum sızdıran felan olur mu diye ancak sıkı tutuyorlar galiba. :)
    Youtube'a yüklenir mi yoksa TGS'de mi biz görürüz emin değilim.
    Ancak Gamescom'da olanlar gerçekten şanslı görme imkanları oldu bu sayede ve bir çok soruya cevap da vermiştir Kojima. :)
  • Kapalı kapılar ardında Oyunun Yeni videosunu izleyen artık oyunun nasıl olduğunu / neye benzediğini bildiklerini söylüyorlar. :)

    Umarım bizde Bu video'yu görebiliriz. Gamescom'dan hemen sonra bakalım artık. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 21 Ağustos 2019; 19:3:52 >
  • Hey Ludens! Information just got released on the Gamescom exclusive briefing trailer!


    Çevirmek isteyen :

    Hey Ludens,

    A new post has just been made explaining the briefing exclusively shown at Gamescom, no this isn't the character trailers shown nor the gameplay.



    "Naturally, I had to check this out - so I high-tailed it over to the PlayStation booth to see if this "BRIEFING" would finally clear a few things up.

    It did not.

    The fourth Gamescom trailer, called Briefing, delves a little into the player-character Sam Bridges (played by Norman Reedus), and is set in the Oval Office. In the cutscene, Sam meets with masked man Die Hardman (Earl Jenkins) and a convincing hologram of a woman in a red dress named Amelie (Lindsey Wagner). The conversation, as ever, is focused on re-connecting America - and both Amelie and Die Hardman are determined to re-enlist Sam to help out.

    Sam and Amelie have history, apparently, as the two haven't seen each other in 10 years: yet Amelie "hasn't aged a day". She explains her "body is still on the beach" and she "doesn't get to grow older". More on that later.

    Amelie is the daughter of, possibly, a woman called Samantha "America" Strand, who I assume to be the previous president, and the reconnecting work is about continuing her legacy to "reestablish the UCA, the United Cities of America". It appears Amelie and friends previously got close to achieving this, having connected cities all the way to the Pacific, but got unstuck on one final city: Edge Knot City, where Amelie was captured and is now stuck in the city. She's allowed to Facetime Sam and Die Hardman, though.

    The people responsible for the kidnapping are a terrorist organisation called Homo Demens (members, such as the character played by Mads Mikkelsen, wear a skull mask). It controls Edge Knot City and may be a responsible for a previous suicide bombing. Homo Demens is decentralised, but united by an ideology to stop the UCA. It looks like it wants to unite America, but its methods are violence and "shackles". "Nothing's off limits for them, not even void-outs." Okay!

    In terms of objectives, Sam is asked to help out remaining UCA forces by connecting several "terminals" before rescuing Amelie from capture. He's given a "Q-Pid" - that metal necklace that looks like a set of USB keys - which allows him to bring the terminals back onto the network. After that, Amelie is supposed to take up the presidency.

    Sam's pretty reluctant to help out, however, as he previously chose to leave the project and seems to think the UCA is hypocritical (gesturing at a shackle). Amelie claims he was running away, and that the shackles are actually bonds. I guess he must eventually agree, but it's certainly not in this video, as it ends with Sam leaving the room and ignoring Amelie's pleas.

    Oh, at one point Sam adds he's "Sam Porter Bridges now, not a Strand". The plan to reconnect the country was also "Bridges' dying wish". What's going on here?

    Well, I hope you got... something... from that. I guess we now know a few of the quest objectives, although I'm still mystified by the babies and demonic spirits. Just another day for Death Stranding!"

    Kaynak :https://www.eurogamer.net/articles/2019-08-21-heres-what-we-saw-in-the-death-stranding-trailer-shown-exclusively-at-gamescom
  • Kahramanımız Kim?

    Oyundaki kahramanımız, Norman Reedus tarafından canlandırılan Sam ‘Porter’ Bridges. Kendisi Amerika’nın son başkanı ile ve Bridges adlı teşkilat ile yakından ilişkili bir karakter. Her ne kadar kargo işleriyle uğraştığına şahitlik etsek de oyunda üstleneceği rolün bundan çok daha önemli olduğunu biliyoruz. “İnsanları ve şehirleri yeniden birbirlerine bağlamak” gibi bir misyon yüklenmiş durumda omuzlarına, her ne kadar kendisi buna pek gönüllü görünmese de. Sam’i özel kılan bir özelliği de bulunuyor -ki dünyayı yok oluşun eşiğinden kurtaracak o büyük kahraman olması bekleniyor kendisinden. Bu özelliği öğrenmek için dişlerimizi biraz daha sıkalım.

    Oyunun Hikayesi Hakkında Ne Biliyoruz?

    İşte bu soru için yazılacak hem çok şey var hem de hiçbir şey yok. Zira oyunumuzun hikayesi açıklanmış değil, çıkana kadar da bu konuda bir adım atılmasını beklememek lazım. Malum, Kojima-san hikâye anlatmayı da çok sever, o hikâyeyi pek çok gizemin ardına saklamayı da. Fragmanlar boyunca hep o gizemleri izledik, hikâyeyi çözmek için ise oyunu beklememiz gerekecek.


    Burada kısaca bir özet geçeceğim tabii, ama üzerinde yazılacak çok şey olduğu için malzemenin pek çoğunu başka yazılara, önümüzdeki dönemde paylaşacağımız içeriklere bırakmak durumundayım.

    Hikâyeye dönecek olursak; büyük bir felaket yaşanmış, dünya bildiğimiz halinde farklı bir hal almış durumda. ABD’nin sonu gelmiş, ABŞ (Amerika Birleşik Şehirleri) adıyla ayakta durmaya çalışan bir grup şehir söz konusu (Dünyanın geri kalanındaki tabloyu bilmiyoruz). Kahramanımız Sam’in de dahil olduğu Bridges adlı teşkilat, Amerika’yı ve insanlığı uçurumun kıyısından döndürmeye çalışıyorlar. Bu konuda önlerinde çeşitli engeller bulunuyor. Oyundaki düşmanlarımız, Timefall olarak adlandırılan ve zamanın çok hızlı akmasına neden olan yağmur, türlü türlü tehlikeler, ölüp ölüp dirilmelerimiz… Dünyamız ile öbür taraf (Hades) arasında bir tür bağlantı kurulmuş ve iki dünya arasında gidip gelmek mümkün. Oyun boyunca bu yolculukları pek çok kez deneyimleyecek ve hikâyeyi farklı yönleriyle tecrübe edeceğiz. Bunun beraberinde getirdiği sıkıntılar da bulunuyor elbette. Öbür taraftan bizim dünyamıza gelenlerin yarattıkları sorunlarla da baş etmeye çalışacağız.



    Ayrıca yan karakterlerin kendi hikayeleri de bizlere çok şeyler anlatacak. 21 dakikada bir ölüp diğer tarafa geçen ve ailesini arayan, dolayısıyla bu dünyadaki yaşamını 21 dakikalık dilimlere sığdırmaya çalışan Heartman, çocuğunu diğer tarafta doğurmuş ve kordon bağıyla halen ona bağlı olan Mama, Bridges komutanı Die-Hardman, belki de zoraki bir müttefik olarak karşımıza çıkacak olan, muhtemelen rakip şirket Fragile Express’in güzel yüzü Fragile, bize farklı konularda yol gösterecek, rehberlik edecek Dead Man, ABŞ Başkanı Bridget, başladığı işi bitirmek vazifesi bizim üzerimizde kalan Amelie, bir yerde bilimadamı öbür tarafta asker olarak karşımıza çıkan Cliff ve diğerleri. Yani Kojima yine hikaye yazmak konusunda elini korkak alıştırmamış; bizlere bu hikayeyi çözmek için epey iş düşecek gibi.

    Peki Ya Oyundaki Düşmanlarımız?

    Şu ana kadar 2 gruba ayrılabilecek düşmanlar gördük. Bunlar dışında da olacaktır muhakkak, ancak şimdilik bunlara odaklanmak yerinde olur.

    İlk düşman grubumuz KV (BT) denilen yaratıklar. İlk fragmanlardan itibaren merak duygumuzu tetikleyen gölge yaratıklar (-ki büyük oranda görünmez olduklarını biliyoruz) başımıza çok bela açma potansiyeline sahipler. Oyundaki boss savaşlarının baş aktörleri de büyük oranda bu gruptan çıkacak. Kendileri öbür tarafla bağlantılı. Aynı zamanda yaşanan felaket her ne ise onunla da bir şekilde alakalılar. Karakterimiz öldüğünde onu kratere taşıyanlar da bu yaratıklar olacak. Bir anlamda bizi diğer tarafa (Hades’e) götürecekler. BT’nin Beached Things’in kısaltması olduğu iddia ediliyor; Türkçe kısaltmanın KV olması da İngilizce isim ile ilgili bu teoriyle örtüşüyor.



    İkinci düşman grubu ise, terörist bir organizasyon olan ‘Homo Demens’ grubu. Troy Baker tarafından canlandırılan kötü çocuk Higgs önderliğindeki bu örgüt, ayrılıkçı bir askeri birlik. Ekin tarlasına giren çekirge sürüsü gibi şehirleri tarumar ediyor, insanları katlediyorlar. Ana karakterimiz ve yan rollerde olduğu gibi kötü çocukların da kendilerine ait bir hikayesi olur hep Kojima oyunlarında; Higgs de bu açıdan bir istisna olmayacaktır tabii ki. (Homo Demens kavramı üzerine de uzun uzun yazılabilir, bunu da bir başka yazıya bırakalım en iyisi)

    Bizi Nasıl Bir Oynanış Bekliyor?

    Oyunun bir başka gizemli yanı da bu. Oynanış fragmanlarının ardından sıklıkla ‘posta/kargo simulasyonu’ esprileri yapılsa da oyunda aksiyon sahnelerinin de olacağını gördük, biliyoruz. Açık dünya olduğu konusunda da gayet net bir tablo sunuldu önümüze. Ama oyunun türü konusunda ne aksiyon-macera ne ryo ne de bir başka ifade kullanamıyoruz. Zira Kojima, ısrarla yeni bir oyun türü yaratmak istediğinin olduğunun altını çiziyor; ‘Strand System’ dediği bir sistem kurmak niyetinde. Oyuncuları birbirlerine bağlamaktan bahsediyor, sürekli olarak bağın önemine işaret ediyor. Ama bunu nasıl sağlayacak bilemiyoruz. Bu da oyun çıktıktan sonra çözülebilecek gizemler arasında yerini alıyor haliyle.


    Death Stranding’i Farklı Kılan Ne?

    Dilerseniz bu soruya şimdi hiç cevap vermeyelim :) Şu aşamada söyleyebileceğimiz yegâne şey Kojima’nın bambaşka bir deneyim yaşatmaya niyetlenmiş olması. Bunun için de olabildiğince farklı bir oyun sunmak istediğine şüphe yok. Görsel kalitesiyle, çok katmanlı hikayesiyle, yeni bir tür tanımlama gayretiyle, içerdiği pek çok karakterle ve daha fazlasıyla oyun dünyası için bir mihenk taşı olması bekleniyor. Kojima’nın neler yapabileceğini düşündüğümüzde boş bir beklenti de sayılmaz, öyle değil mi?

    Ortalama Oyun Süresi Ne Kadar?

    Bu da net olarak belli olmayan bir başka konu. Kojima’nın oyunlarını bol bol sinematik ile doldurduğunu, Death Stranding’in tam anlamıyla bir açık dünya olduğunu, anlatılacak hikayedeki geçişleri ve her bir karakterin arka plan hikayelerini düşündüğümüzde önümüzde epey uzun bir oyun duruyor gibi. Kojima’nın son oyunu MGS V: The Phantom Pain’in ana hikayesi yaklaşık 50 saat sürerken, yan hikayeleri ve ekstraları ile bu süre rahatlıkla 100 saatin üzerine çıkabiliyordu. Bu sefer nasıl bir tablo bizleri bekliyor bakalım.

    Death Stranding İçin Ek Paket(ler) Gelecek Mi?

    Death Stranding için ufukta bir ek paket görünmüyor. Zaten oyunun yapısının da bir ek pakete uygun olduğunu düşünmüyorum.

    Death Stranding’te Türkçe Dil Desteği Var Mı?

    Death Stranding, Türkçe altyazı seçeneği ile gelecek. Kojima’nın anlatımı düşünüldüğünde bu durum ülkemiz oyun severleri için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Öte yandan yine Kojima’nın anlatımı düşünüldüğünde, çevirinin ne derece iyi olacağı da büyük önem arz ediyor. Umarız bazı çeviri kazalarına kurban gitmez, ülkemiz oyun severleri oyundaki önemli olabilecek detayları gözden kaçırmazlar.

    Kaynak:https://oyungezer.com.tr/haber/death-stranding-hakkinda-bildigimiz-her-sey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 21 Ağustos 2019; 19:11:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A r c h A n g e L.

    Kapalı kapılar ardında Oyunun Yeni videosunu izleyen artık oyunun nasıl olduğunu / neye benzediğini bildiklerini söylüyorlar. :)

    Umarım bizde Bu video'yu görebiliriz. Gamescom'dan hemen sonra bakalım artık. :)
    Muhmetelen fazla bekletmez gösterirler biz oyuncularada..
  • oraya gidenlere oynanış gösterme olayıda sıktı artık
  • Beyler bu oyunun koleksiyon sürümünü nerden bulucaz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu oyunun ne üzerine oldugunu anlayabilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

    bu oyunun ne üzerine oldugunu anlayabilen var mı?
    Gamescom'a gidenler ve Bize gösterilmeyen videoda ne üzerine olduğunu anlayanların sayısı bir hayli fazla. :)
    Şu Gamescom geçsin daha fazla bilgi gelecektir.

    Bir önceki sayfa da onlarca yeni bilgiler mevcut bakabilirsiniz hocam. :)
  • Hideo Kojima oyun sektörünün Stanley Kubrick'i dir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

    bu oyunun ne üzerine oldugunu anlayabilen var mı?
    Senelerdir bizde anlamadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun grafikleri çokta iyi değil sonuçta Ps4'ün kapasitesi belli de keşke Pc'ye gelse de şöyle ultra ayalarlarda falan oynasak iyi olur gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Oyunun grafikleri çokta iyi değil sonuçta Ps4'ün kapasitesi belli de keşke Pc'ye gelse de şöyle ultra ayalarlarda falan oynasak iyi olur gerçekten.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 21 Ağustos 2019; 23:27:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Beyler bu oyunun koleksiyon sürümünü nerden bulucaz?
    Tabikide Overgame açarlar muhtemelen önsiparişe oyun çıkmaya yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geoff Keighley on Death Stranding's Multiplayer - Gamescom 2019



  • PS fanı olmanızdan bende iyi güldüm sabah sabah sizin gibi atayım birde
    iki platformuda sonuna kadar kullanan biri olarak arkadaşa hak veriyorum
    @Mutlak.Sıfır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    ya ne kadar ayıp

    bu kadar sığ olmayın

    olmayacak duaya amin derseniz millet güler hocam kusura bakmayın sizinkisi züürt tesellisi.

    bu konuda böyle birşey yazarsanız millet güler size yani
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.